سبد سرمایه گذاری 2025

الگوریتم اثبات ظرفیت (PoC) چیست؟

تاریخ انتشار: 24 آبان 1400 | آخرین به‌روزرسانی: 11 تیر 1402
زمان مطالعه:  4 دقیقه
الگوریتم اثبات ظرفیت (PoC) چیست؟

الگوریتم اثبات ظرفیت چیست؟ الگوریتم اثبات ظرفیت یک روش استخراج جدید در پروژه‌های بلاک چین است که برخی معتقدند این روش، جایگزین مناسبی برای روش‌های استخراج در حال حاضر است. زیرا کارایی الگوریتم اثبات ظرفیت (PoC) از الگوریتم‌های اثبات کار (PoW) و اثبات سهام (PoS) بیشتر است.

الگوریتم اثبات ظرفیت چیست؟

نام دیگر الگوریتم اثبات ظرفیت، الگوریتم اثبات فضا است. این پروژه در سال ۲۰۱۳ با هدف ایجاد راهکاری جهت جلوگیری از مصرف بیش از حد انرژی در حوزه استخراج و تایید تراکنش در حوزه ارزهای دیجیتال ارائه گردید. همان‌طور که می‌دانید استخراج ارزهای دیجیتال، نیازمند مصرف زیادی انرژی است اما با معرفی الگوریتم اثبات ظرفیت که از فضای ذخیره‌سازی برای ماینینگ استفاده می‌کند، می‌توان تا حدی از مصرف زیاد انرژی جلوگیری کرد. استفاده از ذخیره‌سازی بدین صورت است که به هر گره یا ماینر در شبکه بلاک چین امکان می‌دهد تا از فضای آزاد هارددیسک خود جهت استخراج ارزهای دیجیتال و تایید تراکنش‌ها استفاده نماید.

روش کار الگوریتم اثبات ظرفیت

کار الگوریتم‌هایی مانند الگوریتم‌های اثبات کار بر پایه ریاضیات و توابع هش است. یعنی داده‌های با طول متغیر را دریافت کرده و خروجی را در قالب داده‌های با طول ثابت و یکسان امکان‌پذیر می‌کند. در اصل همه خروجی‌ها با طول ثابت خواهند بود. کار الگوریتم اثبات ظرفیت نیز چندان تفاوتی در اصل این قضیه و توابع ریاضی آن ندارد فقط به جای تغییرهای پی‌درپی اعداد در هدر هر بلاک و یکسان کردن طول داده‌ها، از فضای خالی هارددیسک‌ها استفاده می‌کند. به این نوع عملکرد اصطلاحا پلات (Plot) می‌گویند.

پلاتینگ در الگوریتم اثبات ظرفیت چیست؟

پلاتینگ در حقیقت عملیاتی است که قبل از شروع کار ماینینگ عمل پردازش و ذخیره راه حل‌های احتمالی استخراج توسط کامپیوترها را انجام می‌دهد. هر چه فضای خالی در هارددیسک بیشتر باشد میزان استخراج بیشتر خواهد بود. بنابراین، فرایند ذخیره‌سازی فایل‌های هش را پلاتینگ می‌گویند. گره‌ها در شبکه بلاک چین توابع را پردازش می‌کنند و روی هارددیسک قرا می‌دهند. هر چه ظرفیت خالی و سرعت هارددیسک بیشتر باشد فرایند استخراج نیز سریع‌تر انجام می‌شود. هر فایل پلات شامل ۸۱۹۲ هش است. به این فایل «نانس» می‌گویند که در هر نانس هش‌ها با هش‌های کنار خود زوج تشکیل داده که به آن اسکوپ می‌گویند. بنابراین با توجه به تمامی این توضیحات، فرایند پلاتینگ در الگوریتم اثبات ظرفیت به معنای ساخت فایل روی هارددیسک است.

از نسل Z تا NFT و تحلیل دوج‌کوین در شماره جدید دامیننس

دامیننس ۱۵، همین حالا دریافت کن!

    استخراج در الگوریتم اثبات کار چیست؟

    در این مرحله یک دستگاه ماینر، یک اسکوپ بین ۰ تا ۴۰۹۵ را محاسبه می‌کند. در روش استخراج یا همان ماینینگ باید یک بلاک ساخته شود تا شما بتوانبد بلاک بعدی را استخراج کنید. اگر ماینری قصد ایجاد یک اسکوپ با شماره ۲۱ را داشته باشد باید به آدرس آن رفته و از داده‌های آن اسکوپ استفاده کند تا بتواند بلاک بعدی را پس از آن ایجاد کند. در روش الگوریتم اثبات ظرفیت یک اصطلاح به نام ددلاین وجود دارد. یعنی زمانی که باید از زمان تشکیل آخرین بلاک گذشته باشد تا بتوان بلاک بعدی را استخراج نمود. پس از محاسبه ددلاین، ماینری پاداش می‌گیرد که کوتاه‌ترین زمان بین آن‌ها را انتخاب و در نتیجه زودتر هش مربوطه را یافته و کار تایید را انجام دهد.

    الگوریتم اثبات اعتبار چیست؟ حتما بخوانید:  الگوریتم اثبات حضور (POAP) چیست؟

    مزایا و معایب الگوریتم اثبات ظرفیت چیست؟

    همان طور که در ابتدا نیز گفته شد الگوریتم اثبات ظرفیت با هدف ایجاد راهکاری برای مصرف انرژی کمتر در حوزه استخراج ارزهای دیجیتال روی کار آمد. اما این بدان معنا نیست که هیچ معایبی نداشته باشد و با ارائه این الگوریتم در بلاک چین همه فرایندهای مربوط به استخراج و تایید تراکنش‌ها بهینه می‌شود. در ادامه بهتر است با مطالعه مزایا و معایب الگوریتم اثبات ظرفیت درک بهتری از این سیستم کسب نماییم.

    مزایای الگوریتم اثبات ظرفیت

    • در این روش به جای استفاده از تجهیزات کامپیوتری مانند پردازنده‌ها و کارت‌های گرافیکی می‌توان از فضای خالی هارددیسک‌ها استفاده نمود؛ بنابراین روشی ارزان‌تر است.
    • استخراج به وسیله این الگوریتم، انرژی کمتری در مقایسه با استخراج با الگوریتم‌هایی مانند اثبات کار مصرف می‌کند. یکی از دلایل اصلی مصرف انرژی کمتر، انجام فرایند پلاتینگ در این الگوریتم است.
    • در جامعه تعداد دستگاه‌هایی که دارای هارددیسک هستند، بسیار بیشتر بوده و در نتیجه پتانسیل استخراج در جامعه، رو به افزایش خواهد بود. به عنوان مثال، تلفن‌های همراه دستگاه‌های هوشمند دارای هارددیسکی هستند که شاید در آینده‌ای نه چندان دور بتوان آن‌ها را نیز وارد جریان ماینینگ کرد.
    • از انواع مختلفی از هارددیسک‌ها حتی هارددیسک‌های قدیمی نیز می‌توان در فرایند ماینینگ استفاده نمود.
    • زمانی که استخراج به پایان برسد می‌توان داده‌های آن را حذف و هارددیسک را دوباره برای فرایند ماینینگ آماده کرد.

    الگوریتم اثبات ظرفیت (PoC) چیست؟

    معایب الگوریتم ظرفیت

    • توسعه‌دهندگان کمی از این نوع فناوری در حال حاضر استفاده می‌کنند.
    • پلات‌ها فقط در فرایند استخراج کاربرد دارند.
    • ممکن است رقابت در این حوزه به علت استفاده از هارددیسک بسیار بیشتر شود.
    • در این روش به سختی می‌توان حملات هکرها را تشخیص داد و از آن‌ها جلوگیری کرد. همچنین نمی‌توان سخت افزارهایی را که به شکل غیرقانونی مورد استفاده قرار می‌گیرند، شناسایی کرد.

    پروژه‌های مبتنی بر الگوریتم اثبات ظرفیت چیست؟

    • پلتفرم ذخیره‌سازی سیاکوین (Sia) ذخیره‌سازی را به جای ذخیره‌سازی در یک فضای ابری در فضای هارد دیسک‌ها با رویکردی غیرمتمرکز انجام می‌دهد.
    • برست کوین (Burst coin) یک رمزارز و بلاک چین غیر متمرکز است که قصد دارد این الگوریتم را برای اقداماتی مانند پرداخت‌ها، قراردادهای هوشمند و جمع آوری داده‌ها مورد استفاده قرار دهد.
    • چیاکوین (Chia) توسط موسس بیت تورنت راه‌اندازی شده است. هدف آن این است که همه بتوانند فرایند استخراج را انجام دهند و همچنین با این کار آسیبی به محیط زیست وارد نشود. با اجام فرایند استخراج، رمزارز چیا را به عنوان پاداش به ماینرها می‌دهد.
    • استورج (Storj) پلتفرمی مبتنی بر شبکه اتریوم است که به استخراج کنندگان در ازای اجاره فضای هارد دیسک پاداش می‌دهد.

    گفتار پایانی!

    الگوریتم اثبات ظرفیت بر خلاف این که در حال حاضر توسط توسعه دهندگان اندکی مورد استفاده قرار می‌گیرد الگوریتیمی بهینه برای استخراج ارزهای دیجیتال است. به طوری که در این نوع ماینینگ خبری از پردازنده‌ها، کارت‌های گرافیکی و همین طور سخت افزارهای بسیار دیگر نیست. با توجه به این الگوریتم استخراج ارزهای دیجیتال با استفاده از فضای خالی هارددیسک‌ها امکان‌پذیر است.

    سوالات متداول!

    • الگوریتم اثبات ظرفیت چیست؟

    نوعی الگوریتم ارز دیجیتال است که برای مانینگ به جای استفاده از انرژی بسیار زیاد دستگاه‌های استخراج ارز دیجیتال از فضای داخلی هارد استفاده می‌شود.

    • مزایای الگوریتم اثبات ظرفیت چیست؟

    به دلیل این که در الگوی اثبات ظرفیت از فضای داخلی هارددیسک استفاده می‌شود هزینه استخراج ارز دیجیتال کاهش می‌یابد و انرژی کمتری مصرف می‌شود. همچنین با پاک کردن اطلاعات روی هارددیسک می‌توان آن را یک بار دیگر برای ماینینگ اماده کرد.

    کارن آهنگری

    کارن آهنگری

    بازی با کلمات، یکی از بهترین سرگرمی‌هاست. در کنارش، کمک به دیده شدن این کلمات با کمک SEO هم مهمترین وظیفه‌ی من تو بیت‌پینه. سعی می‌کنم دانسته‌هام رو تو حوزه کریپتو با کاربرها به اشتراک بذارم و با سئو به دیده شدن این دانسته‌ها، کمک کنم.

    مطالب نویسنده
    اشتراک گذاری:

    مطالب مشابه

    آلت سیزن چیست؟ بررسی ویژگی‌ها و اهمیت آلت سیزن در بازار

    با نزدیک شدن به پایان سال ۲۰۲۴، هر روز شاهد افزایش چشمگیر...

    ضرایب همبستگی و بتا چیست؟ آشنایی ابزارهای تحلیل ریسک و بازدهی

    بازار ارزهای دیجیتال به دلیل نوسانات بالا و تغییرات سریع،...

    یس کوین چیست؟ آموزش استخراج و کسب درآمد از بازی Yescoin

    بازی تلگرامی یس کوین (Yescoin)، پس از جنجال بزرگ نات کوین...

    دیدگاه‌ها
    در پاسخ به دیدگاه کاربر