معاملات بیش از حد (Overtrading) چیست؟ روش‌های جلوگیری از اور تریدینگ

تاریخ انتشار: 16 مرداد 1402 | آخرین به‌روزرسانی: 17 مرداد 1402
زمان مطالعه:  5 دقیقه
معاملات بیش از حد یا اور تریدینگ چیست؟

معاملات بیش از حد یا اور تریدینگ به خرید یا فروش بیش از حد یک دارایی مالی گفته می‌شود که به آن Churning نیز می‌گویند – به عبارت دیگر، داشتن پوزیشن‌های بازِ بیش از حد یا استفاده از مقدار غیرمنطقی پول در یک معامله.

هیچ قانون یا مقرراتی برای مقابله با اور تریدینگ توسط معامله‌گران فردی وجود ندارد، اما می‌تواند به سبد آن‌ها آسیب برساند. برای کارگزاران یا همان بروکرها، اور تریدینگ ممکن است عواقب جدی داشته باشد، زیرا نهادهای قانون‌گذار در این مورد قوانین سخت‌گیرانه‌ای دارند.

گاهی اوقات تشخیص اینکه شما دچار اور تریدینگ هستید یا نه، بستگی به سبک معاملاتی شما دارد. برای مثال اگر شما یک سویینگ تریدر هستید و دو بار در روز معامله می‌کنید، احتمالاً بیش از حد معامله می‌کنید.

اور تریدینگ (Overtrading) چیست؟

یک تریدر انفرادی، چه برای خود کار کند و چه در یک شرکت مالی استخدام شده باشد، قوانینی در مورد میزان ریسکی که می‌تواند بپذیرد (از جمله اینکه مجاز به انجام دادن چه تعداد معامله است)، خواهد داشت. هنگامی که او به این حد برسد، ادامه معاملات کاری غیرمنطقی است.

یک بروکر زمانی که دارایی را از طرف سرمایه‌گذار بیش از حد خرید و فروش می‌کند، صرفاً به خاطر کسب کمیسیون، به اور تریدینگ روی می‌آورد – که طبق قانون اوراق بهادار ایالات متحده ممنوع است.

تریدرهای انفرادی معمولاً پس از متحمل شدن میزان زیانِ قابل توجه، دست به اور تریدینگ می‌زنند و پوزیشن‌های زیادی را باز می‌کنند.

تریدر

در واقع آنها برای جبران خسارت خود و بازگرداندن سرمایه، یا انتقام گرفتن از بازار پس از یک سری معاملات زیان‌ده، ممکن است تلاش کنند تا به هر طریقی سود کسب کنند که این کار اغلب با افزایش سایز و تعداد معاملات همراه است. شواهد نشان می‌دهد که نتیجه این قبیل اقدامات، ثبتِ عملکرد ضعیف از سوی تریدر است.

دانلود هشتمین ماهنامه دامیننس

ارزیابی جامع تاثیر زیست‌محیطی بیت کوین

    چه عواملی منجر به اور تریدینگ می‌شوند؟

    اور تریدینگ می‌تواند برآیند عوامل زیادی باشد که به نوعی بیشتر آنها، روانی هستند. در ادامه به بررسی چندین عاملی که منجر به معاملات بیش از حد می‌شود، خواهیم پرداخت.

    تفسیر نادرست از سیگنال‌های بازار

    یکی از دلایل اصلی اور تریدینگ، تفسیر نادرست از سیگنال‌های بازار است. معامله‌گران اغلب ممکن است داده‌های بازار را اشتباه بخوانند، که آنها را به انجام معاملات بر اساس فرصت‌هایی که در واقع نادرست هستند، سوق می‌دهد.

    به عنوان مثال، افزایش ناگهانی قیمت بیت کوین ممکن است به عنوان یک فرصت خرید در نظر گرفته شود، در حالی که در واقع، قیمت ممکن است به سقف کوتاه مدت خود رسیده باشد و در شرف اصلاح است.

    عوامل روان‌شناسی

    معاملات بیش از حد می‌تواند توسط عوامل روانی نیز ایجاد شود. ترس از دست دادن (FOMO) در معاملات، طمع برای بازدهی بالاتر، و هیجان معاملاتی می‌تواند سرمایه‌گذاران را به سمت اور تریدینگ سوق دهد.

    سرمایه بیش از حد و دسترسی آسان به معاملات

    گسترش پلتفرم‌های معاملات آنلاین، ترید را برای افراد آسان‌تر از همیشه کرده است که اغلب منجر به اور تریدینگ می‌شود.

    علاوه بر این، داشتن سرمایه بیش از حد نیز می‌تواند منجر به معاملات بیش از حد شود، زیرا سرمایه‌گذاران گاهی حس می‌کنند که به جای انتظار استراتژیک برای فرصت مناسب، به سرمایه‌گذاری مداوم وجوه خود نیاز دارند.

    علائم اور تریدینگ

    علائم اور تریدینگ

    حجم معاملات بیش از حد

    اور تریدینگ اغلب با حجم بالای معاملات مشخص می‌شود. سرمایه‌گذارانی که بیش از حد معامله می‌کنند معمولاً چندین معامله در روز انجام می‌دهند که بسیار بیشتر از فعالیت معاملاتی معمول آنهاست.

    کاهش سریع سرمایه

    یکی از نشانه‌های بارز اور تریدینگ، تخلیه سریع سرمایه است. معاملات بیش از حد متحمل کارمزدهای معاملاتی قابل توجهی می‌شود که در طول زمان به سرمایه تریدر زیان وارد می‌کند.

    معاملات کوتاه مدت مکرر

    تریدرهایی که به اور تریدینگ دچار شده‌اند، تمایل دارند بر روی معاملات کوتاه مدت تمرکز کنند، به این امید که به سودهای سریع دست یابند. آنها اغلب استراتژی‌های سرمایه‌گذاری بلند مدت را نادیده می‌گیرند، که می‌تواند منجر به نتایج مالی ناپایدار شود.

    تاثیر اور تریدینگ بر سرمایه‌گذاران و تریدرهای انفرادی

    اور تریدینگ میتواند بر سرمایه گذاران و تریدرهای انفرادی نیز تاثیر بگذارد که در ادامه به بررسی آن‌ها میپردازیم:

    پیامدهای مالی

    معامله بیش از حد می‌تواند منجر به زیان مالی قابل توجهی شود. کارمزدهای بالای مبادلات، تصمیمات معاملاتی ضعیف و تاثیر نوسانات بازار می‌تواند به سرعت سرمایه سرمایه‌گذار را کاهش دهد.

    تأثیرات عاطفی و روانی

    اور تریدینگ می‌تواند اثرات عاطفی و روانی شدیدی نیز داشته باشد. استرس ناشی از معاملات مکرر، همراه با ضررهای مالی، می‌تواند منجر به اضطراب، افسردگی و سایر مسائل روانی شود.

    پتانسیل اعتیاد به معامله

    هیجان معاملات، به خصوص زمانی که گهگاه به سود قابل توجهی منجر شود، می‌تواند اعتیادآور شود. این اعتیاد می‌تواند به اور تریدینگ دامن بزند و یک چرخه معیوب ایجاد کند که تغییر آن سخت است.

    تفاوت اور تریدینگ و آندر تریدینگ 

    نقطه مقابل اور تریدینگ یا معاملات بیش از حد، آندر تریدینگ یا معاملات بیش از حد کم است. آندر تریدینگ معمولاً به این معنی است که حتی زمانی که فرصت‌هایی برای معامله وجود دارد، فعالیت معاملاتی کم است یا اصلاً وجود ندارد. وقتی معامله‌گران از سرمایه خود برای مدت طولانی استفاده نمی‌کنند، پوزیشن‌های بسیار کوچکی باز می‌کنند یا شرایط ورود بسیار سخت‌گیرانه‌ای دارند، ممکن است در معرض خطر آندر تریدینگ قرار بگیرند.

    بزرگ‌ترین علت آندر تریدینگ، ترس از دست دادن پول است. اما در نظر داشته باشید که اگر معامله نکنید، به راحتی فرصت‌های معاملاتی خوب را از دست می‌دهید. معامله‌گرانی که برنامه معاملاتی تنظیم نکرده‌اند و فقط در حال تماشای حرکت بازار هستند، به آندر تریدینگ دچار شده‌اند.

    روش های جلوگیری از اور تریدینگ

    راه‌های جلوگیری از اور تریدینگ

    در ادامه چندین راهکار برای جلوگیری از اور تریدینگ بررسی خواهد شد.

    • خودآگاهی را تمرین کنید: یک سرمایه‌گذار با تریدر در ابتدا باید این موضوع را کاملاً متوجه شود که دچار اور تریدینگ شده است تا متعاقباً بتواند اقداماتی را برای جلوگیری از آن انجام دهد. ارزیابی‌های مکرر از فعالیت‌های معاملاتی می‌تواند الگوهایی را نشان دهد که نشان می‌دهد سرمایه‌گذار ممکن است بیش از حد معامله می‌کند. به عنوان مثال، افزایش تدریجی تعداد معاملات در هر ماه ممکن است نشانه‌ای از این مشکل باشد.
    • استراحت کنید: معامله بیش از حد ممکن است به این دلیل باشد که سرمایه‌گذاران احساس می‌کنند که باید معامله کنند. این اغلب منجر به معاملات کمتر از حد مطلوب می‌شود که ضرر و زیان با خود به همراه دارد. «مرخصی از معامله کردن» به سرمایه‌گذاران این امکان را می‌دهد تا استراتژی‌های معاملاتی خود را مجدداً ارزیابی و اطمینان حاصل کنند که آنها با برنامه معاملاتی و اهدافشان مطابقت دارند.
    • ایجاد قوانین: افزودن قوانین برای ورود به یک معامله می‌تواند یکی دیگر از راه‌های جلوگیری از اور تریدینگ باشد. قوانین را می‌توان با استفاده از تحلیل تکنیکال یا بنیادی یا ترکیبی از هر دو ایجاد کرد. به عنوان مثال، یک سرمایه‌گذار ممکن است قانونی را برای خود وضع کند که تنها در صورتی به او اجازه معامله را می‌دهد که میانگین متحرک 50 روزه اخیراً از میانگین متحرک 200 روزه عبور کرده باشد.
    • به مدیریت ریسک متعهد باشید: معامله گرانی که مدیریت سایز پوزیشن را به خوبی انجام می‌دهند – بدون در نظر گرفتن استراتژی یا بازه‌های زمانی مورد معامله، از کسانی که این کار را نمی‌کنند، بهتر عمل می‌کنند. مدیریت ریسک در معاملات فردی نیز احتمال کاهش شدید سرمایه را کاهش و به نوبه خود مشکلات روانی ناشی از چنین شرایطی را کاهش می‌دهد.

    دانلود کتابچه نحوه دریافت وام با ارزهای دیجیتال

    در این کتابچه با نحوه دریافت وام با ارزهای دیجیتال آشنا می‌شوید. از نحوه ثبت‌نام تا آشنایی با مزایا و معایب این گونه وام‌ها مطلع می‌شوید.

      گفتار پایانی

      معامله بیش از حد یا اور تریدینگ یک پدیده مالی پیچیده با دلایل قابل تامل، علائم قابل شناسایی و اثرات گسترده است. این رویکرد اغلب از تفسیر نادرست از سیگنال‌های بازار، عوامل روانی مانند شاخص ترس و طمع و سهولت دسترسی به پلتفرم‌های معاملاتی ناشی می‌شود.

      معامله‌گرانی که به اور تریدینگ دچار شده‌اند، علائمی مانند حجم معاملات بیش از حد، کاهش سریع سرمایه و تمرکز بر معاملات مکرر کوتاه مدت را از خود نشان می‌دهند. فراتر از پیامدهای فردی، معاملات بیش از حد تأثیر قابل توجهی بر بازارهای مالی در مقیاس بزرگ‌تر دارد.

      اور تریدینگ می‌تواند نوسانات بازار را افزایش دهد، ناکارآمدی ایجاد کند و حتی به شکل‌گیری حباب‌های مالی کمک کند که می‌تواند منجر به سقوط بازار شود.

      مبین حسینی

      مبین حسینی

      زندگی من توی کامپیوتر و دنیای دیجیتال می‌گذره؛ عاشق فناوری بلاک‌چین و تکنولوژی‌های دیجیتالی‌ام و فعالیت توی اکوسیستم و کامیونتی کریپتو رو خیلی دوست دارم. اوقات فراغتم رو یا بازی می‌کنم، یا به پروژه‌های شخصیم می‌رسم. هیچی بلد نیستم ولی تا دلت بخواد کنجکاو و فضولم :))

      مطالب نویسنده
      اشتراک گذاری:

      مطالب مشابه

      لایتنینگ؛ کلید دروازه خرید و انتقال بیت کوین با کارمزد کم و مبالغ پایین

      کارمزدهای زیاد در شبکه بیت کوین معضلی جدی برای کاربران کریپت ...

      پولبک (Pullback)؛ فرصتی برای ورود یا هشداری برای خروج؟

      استراتژی معاملات پولبک یک تکنیک تریدینگ رایج است که به تریدر ...

      دپوزیت در ارزهای دیجیتال به چه معناست؟

      دپوزیت ارز دیجیتال یکی از مفاهیم ابتدایی و مهم در کریپتو است ...

      دیدگاه‌ها
      در پاسخ به دیدگاه کاربر