بایننس اوراکل چیست؟ با 4 راهکار Binance Oracle آشنا شوید
تاریخ انتشار: 24 فروردین 1402 | آخرین بهروزرسانی: 21 تیر 1402
زمان مطالعه:
5 دقیقه
بایننس اوراکل، یکی از سرویسهای مفید صرافی بایننس است که برای زنجیرهی شبکه این صرافی (BNB) طراحی شده است؛ البته کاربرد این سرویس در حال حاضر به همین شبکه محدود میشود، اما ممکن است در آینده برای بلاک چینهای دیگر نیز گسترش داده شود. توسعهدهندگان میتوانند با بایننس اوراکل، روی جنبههای دیگر پروژههای بلاک چین تمرکز کنند و دیگر دغدغهای بابت دادههای دنیای واقعی نداشته نباشند.
قراردادهای هوشمند بر بستر شبکههای بلاک چین توسعه دادهاند و با کمک آنها تنها میتوان با سایر قراردادهای هوشمند که در همان بلاک چین ارتباط برقرار کرد؛ اما نمیتوان در مواقع نیاز، این ارتباط را به خارج از زنجیره گسترش داد؛ هدف از توسعهی اوراکلها هم همین موضوع است. اوراکل سرویسی است که امکان دریافت هر اطلاعاتی را از دنیای واقعی فراهم میکند. اوراکل حتی میتواند تبادل اطلاعات با سایر شبکههای بلاک چین را نیز امکانپذیر کند؛ برای مثال، میتوان با اپلکیشنی پیادهسازیشده در شبکهی اتریوم، اطلاعاتی را از شبکهی ترون دریافت کرد.
پیشتر در آکادمی بیت پین دربارهی اوراکلها به طور مفصل توضیح دادهایم و شما هم برای اطلاع از این مبحث میتوانید مقالهی اوراکل (oracle) چیست؟ رابطی بین قراردادهای هوشمند و دنیای واقعی را مطالعه کنید. حال در این مقاله از بیت پین قصد داریم سرویس بایننس اوراکل و کاربرد آن در برقراری ارتباط از داخل شبکه با خارج و دنیای واقعی را بررسی کنیم.
اوراکلهای بلاک چین خدماتی هستند که به عنوان پلی بین بلاک چین و دنیای واقعی عمل میکنند و امکان دسترسی به منابع داده خارج از شبکههای بومی را برای قراردادهای هوشمند فراهم میسازند. به عبارت دیگر، اوراکل بلاک چین به عنوان پیوندی بین برنامههای کاربردی روی زنجیره و دادههای خارج از زنجیره عمل میکنند.
به این ترتیب، رویدادهای خارج از زنجیره را میتوان برای شناسایی توسط قراردادهای هوشمند به رویدادهای روی زنجیرهای منتقل کرد. این اطلاعات میتواند دربارهی قیمت توکن یا سهام باشد یا نتایج یک بازی فوتبال یا حتی پیشبینی آب و هوا.
علاوهبراین اوراکلهای بلاک چین، با اینکه خودشان منبع داده نیستند، میتوانند صحت دادهها را تأیید کنند. این ابزار شبیه به لایهای اضافی عمل میکند که اطلاعات را جمعآوری و تأیید و آن را به مقصد صحیح انتقال میدهد. اوراکلهای بلاک چین همچنین به افراد اجازه میدهند از بلاک چین در توافقهای قراردادی استفاده کنند. برای مثال، شما و دوستتان میتوانید روی بازی فوتبالی شرطبندی کنید: اول، هر دوی شما در مورد شرایط توافق کرده و وجوه خود را در قراردادی هوشمند قرار میدهید.سپس، اوراکل بلاک چین نتیجه بازی را به قرارداد هوشمند اطلاع میدهد. در نهایت، پس از پایان بازی، قرارداد هوشمند خیلی بیطرفانه وجوه را در اختیار برندهی این شرط قرار میدهد.
اوراکلهای بلاک چین انواع مختلفی دارند و میتوان آنها را به چند دسته تقسیم کرد: اوراکلهای نرمافزاری (Software)، متمرکز (Centralized)، غیرمتمرکز (Decentralized)، ورودی (Inbound) و خروجی (Outbound). اساساً نحوه عملکرد هر اوراکل بلاک چین، به هدفی که برای آن ساخته شده، بستگی دارد.
بایننس اوراکل چیست؟
اوراکلهای بلاک چین بخش مهم و سازندهای در اکوسیستم این فناوری هستند؛ بدون آنها، قراردادهای هوشمند راهی برای به دست آوردن دادههای دنیای واقعی ندارند. بایننس اوراکل، اوراکل بلاک چینی است که قراردادهای هوشمند را قادر میسازد به منابع داده در دنیای واقعی مورد نیاز برنامههای بلاک چین دسترسی داشته باشند. این سرویس تضمین میکند که قراردادهای هوشمند دادههای صحیح را در زمان مناسب داشته باشند.
یک قرارداد هوشمند نمیتواند بدون کمک گرفتن از سرویسی برای به دست آوردن اطلاعات، با دادههای خارجی تعامل داشته باشد، این سرویس میتواند اوراکل باشد. بایننس اوراکل از این جنبه مشابه دیگر اوراکلهای بلاک چین است؛ سرویس دادهای ارائه شده توسط بایننس که تلاش میکند دادههای روی زنجیره، مطمئن و ایمن به دست بلاک چین برساند.
بایننس اوراکل در حال حاضر تنها برای زنجیرهی BNB استفاده میشود، اما این بدان معنا نیست که نمیتواند در آینده برای زنجیرههای دیگر گسترش یابد. علاوهبراین، همین حالا هم تمام پروژههای ساخته شده روی زنجیره BNB میتوانند از خدمات آن بهرهمند شوند. اکوسیستم زنجیرهی BNB از جهات مختلف از بایننس اوراکل سود میبرد. اول، داشتن اوراکل بلاک چین بومی، قابلیت اعتماد دادههای بلاک چین را تقویت میکند. دوم، دادههای قابل اعتمادتر میتوانند امکانات جدیدی برای پروژههای ایجاد کنند.
در نهایت، بایننس اوراکل میتواند توسعهدهندگان جدیدی را جذبِ اکوسیستم زنجیره BNB کند. این برنامه به هر توسعهدهندهای امکان میدهد پروژههای مبتنی بر زنجیره BNB خود را به دادههای خارج از زنجیره متصل کرده و آنها را از دردسر حفظ دادههای موجود، یافتن منابع جدید و خطرات استفاده از منابع غیرقابل اعتماد نجات میدهد.
بایننس اوراکل چه راهکارهایی ارائه میدهد؟
پروژههای بلاک چین به دادههای قابلاعتماد متکی هستند و بایننس اوراکل به همین منظور و برای اطمینان از دقت و امنیت دادهها، از چهار جنبه تشکیل شده است، در ادامه به ویژگیهای بایننس اوراکل که زنجیره BNB را به دنیای واقعی متصل میکند، نگاه دقیقتری خواهیم داشت.
از نسل Z تا NFT و تحلیل دوجکوین در شماره جدید دامیننس
دامیننس ۱۵، همین حالا دریافت کن!
اطمینان از منابع اطلاعاتی
بایننس اوراکل از منابع دادهای (Data Sources) که با دقت انتخاب شده، استفاده میکند. این موضوع به تشخیص دقیق بودن اطلاعات و قابل اعتماد بودن منبع آنها کمک میکند. برای مثال، بایننس اوراکل دادههای قیمتی را از چند صرافی متمرکز (CEX) و برنامههای مالی غیرمتمرکز (DeFi) دریافت میکند و دادهها را با استفاده از فرمول میانگین وزنی، جمعآوری میکند.
پردازش دادهها و امضا
بایننس اوراکل دارای قابلیتی به نام پردازش داده و امضا (Data Processing and Signing) دارد که هدفش جلوگیری از دستکاری دادهها است. این سیستم، امضای توزیع شدهای به نام طرح امضای آستانه (Threshold Signature Scheme) ایجاد کرده و آخرین دادهها را پس از صحتسنجی از منابع مختلف، امضا میکند. هر فردی تنها زمانی که کلید عمومی را در دست داشته باشد، میتواند صحت امضای دیجیتال را تأیید کند.
انتشار دادهها
دادهها در بلاک چین از طریق نودهایی چندگانه که فقط اطلاعات امضاشده را منتشر میکنند، به مرحلهی انتشار (Data Publishing) میرسند. قراردادهای هوشمندی که دادهها را ذخیره میکنند، ایمن و ممیزیشده (Audited) هستند، نودهای چندگانه هم میتوانند فرکانس انتشار دادهها را با توجه به شرایط مختلف بازار تنظیم کنند. این بدان معنی است که میتوان در نوسانات قیمتی بالا، دادههای دقیقی را به دست آورد. نودهای چندگانه، حتی در بدترین سناریوها هم انتشار دادهها را به شکلی کاملا امن تضمین میکنند.
نظارت بر دادهها
دادههای بایننس اوراکل با یک سرویس نظارتی مستقل که ۲۴ ساعت شبانهروز و هفت روز هفته کار میکند، بهروزرسانی میشوند. بایننس اوراکل، قیمتها را از منابع مختلف داده دریافت کرده و آنها را با دادههای بلاک چین منتشرشده مقایسه میکند. اگر در خلال این فرایند نظارت بر داده (Data Monitoring) انحراف قابلتوجهی شناسایی شود، تیم پشتیبانی بایننس مداخله خواهد کرد.
چگونه از بایننس اوراکل استفاده کنیم؟
اگر تا به حال از برنامههای بلاک چین استفاده کرده باشید، احتمالاً نیازی به یادگیری نحوه استفاده از بایننس اوراکل ندارید؛ چرا که توسعهدهندگان از قبل برنامههای خود را به دادههای خاص متصل کردهاند. با این حال، اگر شما توسعهدهندهی بلاک چین باشید و بخواهید از بایننس اوراکل برای توسعهی برنامهی خود استفاده کنید، دفترچه راهنمای رسمی این سرویس شما را به صورت گامبهگام راهنمایی خواهید کرد.
گفتار پایانی
بلاک چینها بدون سرویس اوراکل، پتانسیل کمتر و امکانات کمتری برای پذیرشِ انبوه خواهند داشت، چرا که اطلاعاتشان به دادههای داخلی و بومی محدود میشود. اوراکلهای بلاک چین مشکل در دسترس بودن دادهها را حل نمیکنند، آنها میتوانند دادههای خارج از زنجیره را با استفاده از منابع خارجی در دسترس قرار دهند.
بایننس اوراکل قراردادهای هوشمند را قادر میسازد تا به تمام دادههای تایید شدهی خارج از شبکه متصل شوند. این سرویس اطمینان حاصل میکند که دادهها به طور مداوم صحیح، ایمن و بهروز باشند و برای این مهم، از چهار راهحل و نظارت مداوم برای مشکلات احتمالی استفاده میکند.
شبنم توایی
علاقه زیادی به حوزه فناوری و فین تک دارم، درباره ارزهای دیجیتال، بلاک چین، هوش مصنوعی، وب ۳ و سایر موضوعات مرتبط با فناوری مینویسمو تحقیق میکنم.
عاشق سفر و عکاسی هستمو اوقات فراغتم را با کشف جاذبهها و ثبت لحظات زیبا سپری میکنم.
بزرگترین هدفم تو زندگی یاد گرفتنه و لذت میبرم از اینکه یادگرفتههامو دانش و تجربهام را با دیگران به اشتراک بگذارم و از اونها هم یاد بگیرم.