سبد سرمایه گذاری 2025

هفته‌نامه تحلیل آنچین گلسنود – هفته ۲۹ سال ۲۰۲۴؛ بازار، بعد از تیر به خطا رفته

تاریخ: 27 تیر 1403
زمان مطالعه:  8 دقیقه
هفته‌نامه تحلیل آنچین گلسنود – هفته ۲۹ سال ۲۰۲۴؛ بازار، بعد از تیر خطا رفته

در هفته‌های اخیر، بازار بیت کوین بیش از ۴۸ هزار واحد بیت کوین عرضه‌شده توسط دولت آلمان را جذب کرده است. با توجه به اینکه در آینده نزدیک باید منتظر توزیع کوین‌های Mt. Gox هم باشیم، در این هفته به سراغ بررسی این موج‌های فروشنده و همچنین نقش ETF ها در رفتار قیمت، می‌رویم.

در ادامه این مقاله، به بررسی موضوعات زیر خواهیم پرداخت:

  • اشخاص بزرگ شبکه، در حال حاضر حدود ۴.۹ میلیون واحد BTC در اختیار دارند که در واقع ۲۵٪ از کل موجودی در گردش است. در میان این اشخاص، صرافی‌های متمرکز و متصدیان ETF ها، بیشترین سهم را به خود اختصاص داده‌اند.
  • بعد از تکمیل دوره عرضه کوین‌های دولت آلمان، به نظر می‌رسد که فشار فروشندگان به طور موقت کاهش یافته و موج جدیدی از تقاضا هم به بازار وارد شده است.
  • سودآوری بازار در وضعیت بسیار خوبی قرار گرفته است؛ به طوریکه اغلب کوین‌های شبکه، مبنای هزینه‌ای مناسب و زیر قیمت نقدی کنونی دارند.

ارزیابی اشخاص بزرگ

چشم‌انداز هولدرهای بیت کوین دائماً در حال تحول و تکامل است؛ ازاین‌رو چارچوب‌های تحلیلی هم باید به مرور زمان متحول و تکامل‌یافته شوند. در گذشته، ماینرها و صرافی‌ها بزرگ‌ترین هولدرهای بیت کوین بودند.

در طی این سال‌ها، حجم‌های قابل‌توجهی از کوین‌ها به دست اشخاص غیرفعالی مثل متولی Mt. Gox افتاده است؛ شخصی که وظیفه نگهداری از کوین‌های بازیابی شده از جریان فروپاشی و ورشکستگی صرافی Mt. Gox را برعهده دارد. از طرف دیگر، حجم‌های بزرگ دیگری هم توسط مقامات قانونی دولت‌های مختلف مصادره و به صورت دوره‌ای به بازار عرضه می‌شوند.

در ماه‌های اخیر هم متصدیان نهادی (Institutional grade custodians) و ETF ها هم وارد صحنه شده‌اند. در حال حاضر، گروه ۱۱ عضوی ETF های نقدی آمریکا در مجموع بیش از ۸۸۷ هزار واحد بیت کوین در اختیار دارند که روی هم، دومین استخر هولدر تحت نظر ما را تشکیل می‌دهند.

نمودار زیر، حجم کوین‌های در اختیار هر یک از این اشخاص بزرگ را نشان می‌دهد.

  • 🟨 صرافی‌های متمرکز: ۳ میلیون واحد
  • ⬜ موجودی ETF های آمریکا: ۸۸۷ هزار واحد
  • 🟦 ماینرها از جمله پاتوشی: ۷۰۵ هزار واحد
  • 🟩 دولت‌ها: ۲۰۷ هزار واحد
  • 🟥 متولی Gox: ۱۳۹ هزار واحد
موجودی اشخاص بزرگ

موجودی اشخاص بزرگ

بااینکه تأثیر فشار فروش ماینرها با هر هاوینگ نصف می‌شود؛ این گروه همواره جزو اصلی‌ترین منابع فشار فروش بوده و هست. شاخص جریان خالص ماینرها در طول ۱۲ ماه گذشته هم حدود ۵۰۰ واحد/هفته تغییر موجودی کل را نشان می‌دهد.

در نمودار زیر، جریان خالص ماینرها 🔵 را با حجم واریز و برداشت صرافی‌های متمرکز 🟠 و جریان خالص والت‌های ETF ها 🟢 را با هم مقایسه می‌کنیم. در نمودار به خوبی می‌بینیم که دو شخص آخر، رشد/کاهش به مراتب بزرگ‌تری (به میزان ۴ هزار واحد) را تجربه کرده‌اند؛ این یعنی تأثیر این اشخاص روی بازار، ۴ تا ۸ برابر بیشتر از ماینرهاست.

مقایسه جریان خالص اشخاص بزرگ (میانگین ۷ روزه)

مقایسه جریان خالص اشخاص بزرگ (میانگین ۷ روزه)

حال اگر همین داده‌های جریان خالص را به عنوان سنگ بنا قرار دهیم، می‌توانیم با جداسازی حجم جریان خروجی، شدت فشار فروشی که توسط اشخاص بزرگ اعمال می‌شود را تخمین بزنیم. با این کار، به مشاهدات زیر می‌رسیم:

  • فشار فروش ماینرها معمولاً در حوالی دوره‌های پرنوسان قیمت بیت کوین افزایش می‌یابد.
  • جریان خروجی ETF ها بعد از ثبت قله تاریخی جدید در ماه مارس، شدت زیادی گرفت؛ اتفاقی که عمدتاً به خاطر نقل‌وانتقالات مربوط به صندوق GBTC بود.
  • فشار فروش ناشی از توزیع کوین دولت آلمان در هفته‌های اخیر به شدت بالا بوده است. همچنین می‌توانیم ببینیم که بخش بزرگی از جریان خروجی، بعد از ریزش قیمت بیت کوین تا حوالی ۵۴ هزار دلار رخ داده است؛ این یعنی بازار زودتر از وقوع، به خبر واکنش نشان داده است.
حجم فروش اشخاص بزرگ

حجم فروش اشخاص بزرگ

نمودار زیر، کل خروج سرمایه این اشخاص بزرگ را از زمان ثبت قله تاریخی ۷۳ هزار دلار نشان می‌دهد. با این نمودار می‌توانیم ببینیم که فشار فروش ماینرها به نسبت فروش دولت‌ها، خروج سرمایه از ETF ها و حجم واریزی‌های صرافی‌ها نسبتاً کوچک است.

واریزی‌های صرافی‌های متمرکز، همچنان بزرگترین و باثبات‌‌ترین منبع فشار فروش بوده‌اند. البته بااینکه این پلتفرم‌های اصلی معاملاتی، بزرگ‌ترین منبع فروشندگان است؛ می‌توانیم حجم عظیم فروش دولت آلمان را هم در این تصویر ببینیم.

کل حجم فروش اشخاص بزرگ

کل حجم فروش اشخاص بزرگ

با افزایش تمرکز روی فشار فروش دولت آلمان، می‌توانیم ببینیم که ۴۸٬۸۰۰ واحد بیت کوین آن‌ها تنها در ظرف چند هفته عرضه شده است. البته اکثر این حجم در بازه زمانی کوتاه ۷ تا ۱۰ جولای عرضه شده است؛ به طوریکه ۳۹٬۸۰۰ واحد کوین از ولت‌های این دولت خارج شده‌ است.

نکته جالب توجه اینجاست که این فشار فروش، بعد از ثبت کف ۵۴ هزار دلار ثبت شده است؛ این یعنی بازار زودتر از خود واقعه واکنش نشان داده است.

موجودی دولت آلمان

موجودی دولت آلمان

ثبات معاملات

بعد از دوره‌ای خنثی و پر فرازونشیب نمودار قیمت، جریان خالص همه ETF ها وارد فاز خروج سرمایه صرف شده بود. همزمان با ریزش قیمت تا کف ۵۴ هزار دلار، قیمت به زیر میانگین مبنای هزینه جریان ورودی به ETF ها که هم اکنون در سطح ۵۸٬۲۰۰ دلار قرار گرفته، کشیده شد.

در واکنش به این رخداد، ETF ها اولین فقره قابل توجه از تغییرات مثبت از اوایل ژوئن را تجربه کردند؛ به طوریکه تنها در یک هفته گذشته بیش از ۱ میلیارد دلار سرمایه وارد این صندوق‌ها شد.

جریان سرمایه ETF های نقدی آمریکا

جریان سرمایه ETF های نقدی آمریکا

حجم واریز و برداشت صرافی‌ها هم معیاری قدرتمند برای سطح علاقه سرمایه‌گذاران و نقدینگی بازار است. بعد از اینکه قله تاریخی جدید در مارس گذشته ثبت شد، جریان سرمایه صرافی‌ها کاهشی مداوم را تجربه کرد؛ البته حجم بیت کوین 🟠 از آن زمان تاکنون، در سطح ۱.۵ میلیارد دلار/روز ثبات خوبی را کشف کرده است.

حالا اگر بخواهیم ساختار جریان ورودی و خروجی اتریوم 🔵 را با هم مقایسه کنیم، خواهیم دید که حجم آن چندان شباهتی به چرخه صعودی ۲۰۲۱ ندارد. در تصویر زیر می‌بینیم که در اوج روند صعودی ۲۰۲۱، جریان سرمایه روزانه اتریوم در صرافی‌ها تقریباً به اندازه بیت کوین بود.

این پدیده به ما می‌گوید که تمایل افراد به خرید و فروش اتریوم در سال ۲۰۲۴ کمتر شده است؛ اتفاقی که با عملکرد ضعیف‌تر قیمت اتریوم نسبت به بیت کوین از کف چرخه ۲۰۲۲ تاکنون همخوانی دارد.

حجم ورود و خروج سرمایه به صرافی‌ها برای بیت کوین و اتریوم

حجم ورود و خروج سرمایه به صرافی‌ها برای بیت کوین و اتریوم

اندازه سود و ضرر محقق‌شده توسط سرمایه‌گذاران هم می‌تواند معیار مطمئنی برای سنجش تقاضا باشد. با این شاخص هم می‌توانیم وضعیت مشابهی را مشاهده کنیم؛ به طوریکه تقاضای قابل توجه بازار باعث جهش منتهی به قله تاریخی شد و دوره‌ای از تثبیت و کاهش هم در پی آن آمد.

این وضعیت نشان‌دهنده تعادلی است که در طول ۳ ماه گذشته، بین نیروهای عرضه و تقاضای بازار ایجاد شده بود. همچنین می‌توانیم ببینیم که تحقق ضرر تا به این لحظه رشد چندانی نداشته است؛ اتفاقی که سطح اعتماد سرمایه‌گذاران را با وجود فاصله ۲۵٪ از قله تاریخی، نشان می‌دهد.

جزوی از هولدرهای بیت کوین باشید!

قدر مطلق سود و ضرر محقق‌شده

قدر مطلق سود و ضرر محقق‌شده

نگاهی به فروشندگان

حال اگر بخواهیم جریان ورودی بیت کوین و اتریوم به صرافی‌ها را به عنوان فشار فروش در نظر بگیریم، می‌توانیم آن را با حجم ورودی استیبل کوین‌ها که معیاری برای تقاضا محسوب می‌شود، مقایسه کنیم. با این شاخص می‌توانیم تعادل کلی بین خریداران و فروشندگان بازار را بهتر بررسی کنیم.

این کار را می‌توانیم با چارچوب زیر انجام دهیم:

  • مقادیر نزدیک صفر نشان‌دهنده دوره خنثی است؛ جایی که قدرت خریداران تقریباً به اندازه فشار فروشندگان این دو رمزارز برتر است.
  • 🟢 مقادیر مثبت نشان‌دهنده دوره قدرت خریداران است؛ جایی که ورود استیبل کوین‌ها از حجم ورود این دو رمزارز برتر بیشتر بوده است.
  • 🔴 مقادیر منفی نشان‌دهنده دوره قدرت فروشندگان است؛ جایی که حجم بیت کوین و اتریوم وارد شده به صرافی‌ها از حجم ورود استیبل کوین‌ها پیشی گرفته است.

همانطور که می‌بینید، بازار از اواسط سال ۲۰۲۳ تا به امروز، دوره قدرت فروشندگان را تجربه کرده است؛ گرچه این روند در طول ماه‌های اخیر کاهش چشمگیری داشته است.

جریان سرمایه فروشندگان و خریداران بیت کوین و اتریوم در صرافی‌ها

جریان سرمایه فروشندگان و خریداران بیت کوین و اتریوم در صرافی‌ها

با استفاده از شاخص دلتای حجم جمعی بازار نقدی (CVD) هم می‌توانیم چنین وضعیتی را مشاهده کنیم. این شاخص اختلاف بین حجم معاملات خرید و فروش در صرافی‌های متمرکز را اندازه‌گیری می‌کند.

با این لنز می‌توانیم تسلط قابل توجه فروشندگان از زمان ثبت قله تاریخی مارس را ببینیم. اگرچه از هفته گذشته تاکنون، CVD برای اولین بار از ماه جولای، موج مثبتی را به نمایش گذاشته که نشان‌دهنده کاهش فشار فروش وارد آمده به بازار نقدی است.

دلتای حجم جمعی بازار نقدی (میانگین ۷ روزه)

دلتای حجم جمعی بازار نقدی (میانگین ۷ روزه)

از نسل Z تا NFT و تحلیل دوج‌کوین در شماره جدید دامیننس

دامیننس ۱۵، همین حالا دریافت کن!

    تداوم سودآوری سرمایه‌گذاران

    با ریزش قیمت بیت کوین تا کف موقتی ۵۳٬۵۰۰ دلار، سهم موجودی با ضرر محقق‌نشده به حوالی ۲۵٪ از کل موجودی در گردش رسید. این باعث شد که شاخص درصد موجودی در سود به میانگین بلند مدت ۷۵٪ بازگردد. جالب اینجاست که این سطح در طول روندهای صعودی قبلی هم بارها تست شده است.

    اوسیلاتور درصد موجودی در سود

    اوسیلاتور درصد موجودی در سود

    با جداسازی درصد موجودی در سود هولدرهای کوتاه مدت و بلند مدت، می‌توانیم تأثیر کاهش قیمت را روی این دو گروه ببینیم.

    در طول ۳۰ روز گذشته، سودآوری گروه هولدرهای کوتاه مدت کاهش چشمگیری را تجربه کرد؛ به طوریکه بیش از ۶۶٪ از موجودی این گروه وارد ضرر محقق‌نشده شد. این یکی از بزرگ‌ترین رویدادهای کاهش سودآوری STH در تاریخ بازار بیت کوین است.

    در واقع این پدیده به ما می‌گوید که تعداد قابل توجهی از «خریداران سقف» در هفته‌های اخیر شاهد کاهش ارزش پورتفوی خود بوده‌اند.

    اگرچه برای گروه مقابل، یعنی هولدرهای بلند مدت، اوضاع متفاوت بوده و تغییرات سهم موجودی در سود آن‌ها بسیار ناچیز بوده است. در واقع این پدیده به ما می‌گوید که تعداد نسبتاً کمی از خریداران سقف روند صعودی ۲۰۲۱، هنوز کوین‌های خود را حفظ کرده‌اند.

    به طور کلی، وضعیت فعلی باز هم تأکید می‌کند که STH ها حساس‌ترین گروه به نوسانات قیمت هستند، مخصوصاً حالا که میانگین مبنای هزینه‌شان به ۶۴٬۳۰۰ دلار رسیده است.

    تغییر درصد موجودی در سود گروه‌ها

    تغییر درصد موجودی در سود گروه‌ها

    جمع بندی نهایی

    با تحلیل و بررسی فروشندگان اصلی بازار بیت کوین، فهمیدیم که ماینرها همواره جزو منابع اصلی فشار فروش بوده‌اند، اگرچه مقدار و شدت تأثیر آن‌ها با هر هاوینگ کم و کم‌تر شده است. به جای ماینرها، این جریان سرمایه ETF ها و همچنین نقش صرافی‌های متمرکز است که تأثیر عمیق‌تری روی رفتار قیمت بیت کوین می‌گذارند.

    بازار بیت کوین در طول یک ماه گذشته مقدار قابل توجه ۴۸ هزار واحد BTC توزیع‌شده توسط دولت آلمان را جذب کرد. این پایان فشار فروش دولت آلمان، روح تازه‌ای به بازار بیت کوین دمیده و موج جدیدی از تقاضا هم توانسته تغییرات مثبتی روی نمودار قیمت بدهد.

    با اصلاح اخیر نمودار، هولدرهای کوتاه مدت ماه پر چالشی را گذراندند و سهم قابل توجهی از اندوخته‌شان وارد ضرر شد. از طرف دیگر، سرمایه‌گذاران کهنه‌کار بر موضع خود باقی مانده و سودآوری آن‌ها تغییرات اندکی کرد. این نشان از تداوم ایمان و اعتماد سرمایه‌گذاران قدیمی به پادشاه رمزارزهاست. ایمانی که درادان ۲۵ درصدی از قله تاریخی هم آن را نلرزانده!

    میلاد آقایاری

    میلاد آقایاری

    Fiat Free, Since 93 :) درباره کریپتو می‌نویسم. چون به نظرم راه امیدوارکننده‌ایه واسه یه کوچولو بیشتر کردن عدالت در جهان

    مطالب نویسنده
    کلیدواژه‌ها
    اشتراک گذاری:

    مطالب مشابه

    تحلیل ارز دیجیتال چین لینک؛ منتظر صعود باشیم؟ | ۳۰ دی

    یکی از ارزهایی که در زمان رشد آلت کوین‌ها رشد بسیار خوبی...

    آینده ارز ریدیوم (RAY)؛ رمزارزی برای آینده یا یک فرصت کوتاه‌مدت؟

    با رشد بازار دیفای و افزایش استقبال از صرافی‌های غیرمتمرکز...

    دیدگاه‌ها
    در پاسخ به دیدگاه کاربر