با وجود رفتار پرتلاطم قیمت، وضعیت سود محقق شده سرمایهگذاران بیت کوین همچنان سازنده و مثبت است. حجم معاملات در انواع بازار بیت کوین، چشمگیر بوده و همین موضوع نشاندهنده تعادل بین نیروهای عرضه و تقاضای بازار است. حالا در بیست و پنجمین نسخه از هفتهنامه تحلیل گلسنود، به تشریح موضوعات زیر خواهیم پرداخت:
با وجود پرایس اکشن پرآشوب هفته اخیر، سودآوری سرمایهگذاران هنوز در سطوح بالایی قرار گرفته؛ به طوریکه متوسط کوینهای هولد شده در سود محقق نشده در حوالی ۱۲۰٪ است.
تا به این لحظه، تقاضای بازار تنها به قدری بوده که فشار فروش بازار و توزیع هودلرها را جذب کند، ولی این قدرت برای افزایش رشد قیمت، کافی نبوده است.
معاملات Cash-and-carry هم همچنان تداوم داشته و رشد تریدرهای نهادی هم حاکی از آن است که انتظار بازار از ادامه حرکات بی روند نمودار تا اطلاع ثانوی پابرجاست.
همانطور که میدانیم، رفتار قیمت خنثی و افقی در نهایت منجر به بی تفاوتی و کرختی سرمایهگذاران میشود؛ اتفاقی که ظاهراً به وضعیت غالب بازار بیت کوین در هفتههای اخیر تبدیل شده است. بازارهای بیت کوین این روزها در یک محدوده قیمت بسیار مهم قرار گرفتهاند. البته سرمایهگذاران هم وضعیت خوبی دارند، به طوریکه بیش از ۸۷٪ از موجودی در گردش، در سود بوده و مبنای هزینه پایینتر از قیمت کنونی دارد.
درصد موجودی در سود
با بکارگیری شاخص MVRV، میتوانیم اندازه سود محقق نشدهای که در اختیار متوسط سرمایهگذاران است را تحلیل کنیم. در حال حاضر، متوسط کوینهای شبکه، سود محقق نشده ۱۲۰٪ را در اختیار دارند؛ عددی که در سطوح پیرامون قلههای تاریخی معمول است. در حال حاضر، نسبت MVRV در بالای خط پایه سالانه خود قرار گرفته و این یعنی روند صعودی کلان بدون تغییر باقی مانده است.
در ادامه میتوانیم از نسبت MVRV استفادهکنیم، شاخصی که باندهای قیمتی را تعریف میکند که نقاط انحراف شدید در سودآوری سرمایهگذاران را نسبت به میانه بلند مدت، نشان میدهد. دادههای تاریخی نشان داده که بریک-اوت به بالای ۱ انحراف معیار، با تشکیل قله کلان قیمت همخوانی دارد.
در حال حاضر، قیمت بیت کوین در حال یافتن سنگ بنایی محکم است و در محدوده ۰.۵ تا ۱ انحراف معیار تثبیت میشود. این پدیده بار دیگر نشان میدهد که متوسط سرمایهگذاران، با وجود رفتار پرتلاطم قیمت، مقدار سود قابل توجهی را در اختیار دارند.
باندهای قیمتی با انحراف شدید MVRV
وقتی نمودار قیمت از قله تاریخی ۲۰۲۱ عبور کرد، دوره توزیع قابل توجه سرمایهگذاران که عمدتاً از طرف هولدرهای بلند مدت بود، آغاز شد. این یعنی مقدار سود قابل توجهی محقق شد، اتفاقی که منجر به افزایش فعالیت معاملاتی و موجودی نقد بازار شد.
به طور معمول، در هفتههای بعد از ثبت یک قله تاریخی جدید، بازار برای تثبیت و هضم عرضه جدید نیاز به زمان کافی دارد. زمانی که بازار به حالت تعادل میرسد، سود محقق شده و فشار فروش نیز همزمان با آن کاهش مییابد.
همین کاهش فشار فروش و ثبت سود سرمایهگذاران، قدرت سطوح مقاومت بالایی را کاهش میدهد. بااینوجود، نمودار بیت کوین از زمان ثبت قله تاریخی در ماه مارس، قادر به حفظ روندی صعودی پایداری نبوده است. این به ما میگوید که با وجود قدرت کافی سمت تقاضای بازار برای حفظ نمودار در سطوح بالا، برای افزایش مومنتوم صعودی و شروع موج افزایشی بعدی، قدرت کافی وجود ندارد.
کاهش سود محقق شده بعد از ثبت ATH
حجم معاملات کم
با وجود سودآوری خوب سرمایهگذاران، مقدار حجم پردازش شده و انتقال یافته در شبکه بیت کوین، در دوره بعد از ثبت ATH (قله تاریخی) کاهشی شگفتانگیز داشته است. همین پدیده مهر تأییدی مهم برای کاهش تمایل به ترید و سفتهبازی و عدم قطعیت از آینده بازار است.
کل حجم انتقال یافته (دلار، میانگین ۷ روزه)
هنگام ارزیابی شاخص حجم معاملات نقدی صرافیهای متمرکز برتر بازار هم میتوانیم وضعیت مشابهی را ببینیم. این شاخص به خوبی میتواند همبستگی بین حجم توافقات سطح شبکه و حجم معاملات بازار نقدی را نشان دهد و همان خستگی، بی رمقی و ملالت سرمایهگذاران در سطوح قیمت کنونی را نشان دهد.
حجم معاملات بازار نقدی (دلار، میانگین ۷ روزه)
فعالیت کم صرافیها
حال اگر بخواهیم یک قدم پیشتر برویم، میتوانیم حجم ورود سرمایه آنچین به صرافیها را در مبنای بیت کوین بررسی کنیم و بار دیگر، کاهش قابل توجه فعالیت شبکه را ببینیم.
در حال حاضر، هولدرهای کوتاه مدت روزانه حدود ۱۷۴۰۰ واحد بیت کوین را وارد صرافیها میکنند. بااینحال، این مقدار بسیار کمتر از اوج ۵۵ هزار واحد/روزی است که در هنگام رالی بازار برای ثبت قله تاریخی در ماه مارس ثبت شد و افزایش تمایل به معاملات را نشان داد. از طرف دیگر، واریزهای LTH ها به صرافیها نسبتاً اندک است و در زمان نگارش این مقاله، روزانه حدود ۱۰۰۰ واحد بیت کوین را وارد صرافیها میکنند.
تفکیک ورودی به صرافیها به گروه هولدر (میانگین ۱۴ روزه)
در ادامه میتوانیم کاهش فعالیت سرمایهگذاران LTH را از طریق درصد موجودی ارسال شده به صرافیها از کل دارایی این گروه، به نمایش بگذاریم.
در حال حاضر، LTH ها کمتر از ۰.۰۰۶٪ از کل موجودی خود را وارد صرافیها میکنند و این یعنی این گروه به حالت تعادل رسیده و برای تحریک بیشتر آنها نیاز به حرکات قویتر نمودار قیمت است.
درصد موجودی ارسالی به صرافیها از LTH ها
در زمان نگارش این مقاله، تعداد کوینهای جابجا شده در وضعیت سودده (۱۱ هزار واحد) بیشتر از وضعیت ضررده (۸۲۰۰ واحد) است. این یعنی با وجود اختلافی کم، هنوز سوگیری بازار در جهت ثبت سود است.
تفکیک حجم ورودی به صرافیها به سود/ضرر
در حال حاضر، متوسط کوینهای ارسال شده به صرافیها، با ۵۵۰۰ دلار سود و ۷۳۵ دلار ضرر در شبکه جابجا میشود. این یعنی میانگین مقدار ثبت سود کوینهای جابجا شده حدود ۷.۵ برابر بیشتر از ضررهاست و تنها ۱۴.۵٪ از روزهای معاملاتی بیت کوین، مقادیری بالاتر از این را تجربه کرده است.
در واقع این پدیده استنباط میکند که هودلرها هنوز در حال توزیع هستند و قدرت تقاضا هم به قدری هست که بتواند این فشار فروش را خنثی کند، ولی به قدری نیست که بتواند باعث افزایش قیمت شود. این یعنی ساختار کنونی بازار بیشتر مناسب تریدرهای رِنج و استراتژیهای آربیتراژ است تا استراتژیهای رونددار و سوئینگ.
میانگین سود/ضرر محقق شده صرافیها
از نسل Z تا NFT و تحلیل دوجکوین در شماره جدید دامیننس
دامیننس ۱۵، همین حالا دریافت کن!
سوگیری معاملات Cash-and-Carry
ابزار دیگری که در بررسی بازارهای نقدی به کمکمان میآید، دلتای حجم کل بازار نقدی (CVD) است. این شاخص، سوگیری خالص خرید تِیکرهای بازار در مقابل حجم فروش را در مبنای دلاری نشان میدهد.
در حال حاضر، بازار نقدی تحت سلطه فروشندگان است؛ گرچه نمودار قیمت هنوز حرکاتی خنثی دارد. این پدیده هم مهر تأیید دیگری بر این فرضیه است که تقاضای بازار، تنها برای جذب فشار فروشندگان و حرکات خنثی نمودار کافی است.
دلتای حجم کل بازار نقدی (دلار، همه صرافیها)
با ارزیابی بازار فیوچرز، افزایش مداوم حجم معاملات باز (Open Interest) را میبینیم که حالا به ۳۰ میلیارد دلار رسیده و اندکی با رکورد تاریخی خود فاصله دارد. همانطور که در هفته ۲۳ تحلیل گلسنود هم اشاره کردیم، بخش اعظم این OI به خاطر معاملات خنثی Cash-and-carry است.
در یک بازار رنج و خنثی، افزایش حجم معاملات باز میتواند نشاندهنده افزایش استراتژیهای نوسانگیری باشد، چراکه تریدرها از اختلاف قیمت بین بازارهای فیوچرز، سواپ و آپشن سود میگیرند.
حجم معاملات باز فیوچرز (همه صرافیها)
افزایش قابل توجه حجم معاملات باز در صرافی CME Group، نشاندهنده افزایش حضور سرمایهگذاران نهادی است. صرافی CME هم اکنون میزبان بیش از ۱۰ میلیارد دلار OI است که در واقع یک سوم کل بازار جهانی محسوب میشود.
حجم معاملات باز فیوچرز (صرافی CME)
برخلاف OI صعودی، حجم معاملات فیوچرز کاهش مشابه با بازار نقدی و حجم انتقالات آنچین را تجربه کرده است. این نشاندهنده تمایل اندک به ترید روزانه و سهم بیشتر تریدهای بلند مدت و پوزیشنهای آربیتراژ است.
حجم معاملات فیوچرز (میانگین ۷ روزه)
جمع بندی نهایی
با وجود حرکت پرتلاطم و افقی نمودار قیمت بیت کوین، متوسط سرمایهگذاران هنوز در سود قابل توجهی نشستهاند. البته قاطعیت سرمایهگذاران، همانطور که از کاهش حجم معاملات بازار نقدی، مشتقات و همچنین توافقات در سطح شبکه مشهود است، کاهش قابل توجهی داشته است.
ظاهراً نیروهای عرضه و تقاضای بازار به تعادلی نسبی رسیدهاند و همین امر باعث به ثبات رسیدن قیمت و کمبود نوسان شده است. این کم رمقی بازار و تحرکات آن، نشاندهنده ملالت، بی تفاوتی و عدم قطعیت سرمایهگذاران است. تاریخ نشان داده که در چنین مواقعی، حرکت سریع و شدید نمودار به هر دو طرف، موج بعدی فعالیت بازار را تحریک میکند.