همزمان با برخورد نمودار قیمت بیت کوین با مقاومت قله تاریخی ۷۳ هزار دلار، هولدرهای بلندمدت فشار توزیع خود را افزایش دادهاند. بازار هم اکنون روزانه ۲.۶ میلیارد دلار سود را محقق میکند، چرا که سرمایهگذاران شروع به جمعکردن بردهای خود از روی میز کردهاند.
بازار بیت کوین در طول دو هفته اخیر، اندکی از قدرت روند صعودی خود کاسته و با شروع یک دوره اصلاحی، توانست در بالای سطح ۶۱ هزار دلار، خود را تثبیت کند. قیمت بیت کوین بعد از ثبت قله تاریخی در سطح ۷۳٬۱۰۰ دلار در روز ۱۳ مارس، پولبکی به میزان ۱۵٫۴ درصد را ثبت کرده و در روز ۲۰ مارس به سطح ۶۱٬۸۰۰ دلار رسید. پس از ثبت این کف موقتی، لگ صعودی بعدی آغاز شد و قیمت تا سطح ۷۰ هزار دلار ریکاوری کرد. اگر بخواهیم عملکرد نمودار قیمت (مشکی) از قله تاریخی آپریل ۲۰۲۱ (جایی که به اعتقاد ما، روند نزولی قبلی آغاز شد) را به نمایش بگذاریم، میتوانیم شباهت بسیار جالبتوجهی را نسبت به چرخه قبلی (آبی) ببینیم. بازار کنونی هم از نظر طول زمانی و هم فاصله تا قله تاریخی آپریل ۲۰۲۱، شباهت بسیار عجیبی با وضعیت بازار در دسامبر ۲۰۲۰ نسبت به چرخه ۲۰۲۱ – ۲۰۱۸ دارد.
پیشتر گفتیم که بازار بیت کوین از نظر سود محقق نشده موجود در بازار، به سطوح بسیار پراهمیتی رسیده است. بهعنوانمثال، شاخصهایی مثل MVRV و نسبت AVIV به انحراف معیار ۱+ از میانگین بلندمدت خود رسیدهاند. در نمونههای قبلی این وضعیت، شاهد رویدادهای جالبتوجهی بودهایم؛ چراکه بازار به درجاتی از مقاومت رسیده و برخی از سرمایهگذاران شروع به ثبت سود و جمعکردن سودهای خود از بازار کردهاند.
همزمان با اصلاح نمودار قیمت از قله تاریخی رسیدن به کف موقتی ۶۱٬۲۰۰ دلار، در مجموع ۲٫۰ میلیون واحد BTC از وضعیت «سودده» به وضعیت «ضررده» رسیدهاند. این پدیده نشاندهنده مقدار حجم کوینی است که با جابهجایی خود در شبکه، مبنای هزینه جدیدی گرفتهاند. با جهش دوباره نمودار قیمت تا ۶۶٬۵۰۰ دلار، حدود ۱٫۰ میلیون واحد کوین دوباره «سودده» شد. با مشاهده این دو وضعیت، به دو نکته زیر رسیدیم:
حدود ۱٫۰ میلیون واحد بیت کوین مبنای هزینه ۶۱٬۲۰۰ تا ۶۶٬۵۰۰ دلار دارد.
حدود ۱٫۰ میلیون واحد بیت کوین مبنای هزینه ۶۶٬۵۰۰ تا قله تاریخی اخیر در ۷۳٬۲۰۰ دلار دارد.
این یکی از بزرگترین «تودههای موجودی» ایجاد شده در طول پولبک نمودار از زمان ثبت کف ۲۰۲۲ است که نشاندهنده تشدید حجم کوین جابهجا شده در شبکه در طول ماههای اخیر است.
جمعکردن سودهای بازار
همانطور که گفتیم، بخش بزرگی از این ۲٫۰ واحد BTC با جابهجایی در شبکه، مبنای هزینه بالای ۶۱٬۲۰۰ دلار گرفتهاند؛ زیرا صاحبان قبلی این کوینها سودهای خود را ثبت کردهاند. نمودار زیر نشاندهنده مجموعهای از انواع مختلف شاخص SOPR است که رفتار ثبت سود بازار را نشان میدهد. شاخص SOPR متوسط ضریب سود/ضرر محقق شده توسط هر گروه را نشان میدهد و بهنوعی نسخه «عرضه شده» شاخص MVRV است که خود نسخه «عرضه نشده» بوده و در واقع سود/ضرر محقق نشده را محاسبه میکند. این روزها هر سه نسخه به سطوح نسبتاً بالایی رسیدهاند؛ بهطوریکه نسخه تعدیل شده با اشخاص ما، هم اکنون به سطوحی رسیده که آخرین بار در اوج روند صعودی سال ۲۰۲۱ دیده شده بود.
این وضعیت به ما میگوید که بازار در حال تشدید حجم و اندازههای ثبت سود خود در بازار نقدی است.
با نزدیک شدن نمودار قیمت به سطح تاریخی ۷۳٬۲۰۰ دلار، بیشتر از ۲٫۶ میلیارد دلار سود، با جابهجایی کوینها در شبکه ثبت شد. به طور تخمینی حدود ۴۰ درصد از این مقدار، متعلق به ثبت سود هولدرهای بلندمدت است که در میان آنها، جابهجاییهای مرتبط با صندوق تراست GBTC هم دیده میشود. این یعنی باقی ۱٫۵۶ میلیارد دلار توسط هولدرهای کوتاهمدت محقق شده و این گروه از جریان ورودی نقدینگی و مومنتوم مثبت بازار برای خروج زودهنگام از بازار استفاده کردهاند. لازم به ذکر است که سود محقق شده توسط هر دو گروه هولدر، به مقادیری رسیده که آخرین بار در اوج روند صعودی قبلی دیده شده بود.
در ادامه میتوان دید که سهم هولدرهای بلندمدت به نسبت رویدادهای ثبت سودهای قبلی درحالرشد است. این پدیده با هفته ۱۱ تحلیل گلسنود که گفتیم عرضه LTHها با ثبت قله تاریخی جدید قیمت تشدید شده، همخوانی دارد. این الگوی رفتاری در همه چرخههای صعودی بیت کوین هم دیده شده است. با این رفتارها و تأثیر آنها روی بازار، تحلیلگران بازار LTHها را به عنوان گروه کلیدی و تعیینکننده در زمان ارزیابی مقدار فشار فروش در روزها و هفتههای آینده در نظر میگیرند.
در آخر هم میتوانیم نمودار جذابی را مورد بررسی قرار دهیم که توده موجودی در طول زمان و بر اساس سن کوینها را به نمایش میگذارد. شکستهای قلههای تاریخی قبلی را به رنگ آبی درآوردهایم تا فاز انتقال به سمت «موجودی داغ و قرمز» را بهتر نشان دهد. رنگهای گرمتر این نمودار به ما میگویند که سهم بزرگتری از موجودی قدیمی شروع به جابهجایی، حرکت در شبکه و در نتیجه افزایش مبنای هزینه کردهاند. با این کار بهوضوح میبینیم که این وضعیت «فاز سرخوشی» روند صعودی قبلی را به نمایش میگذارد و الگوهای بسیار مشابهی هم در این روزها در حال شکلگیری است. با بررسی این نمودار میبینیم که سطوح بالاتر قیمت، موجودی نهفته را فعالتر میکند و موجودی غیرجاری شبکه را دوباره به گردش بازار باز میگرداند. در واقع این نمایش دیگری برای رویداد انتقال ثروت است؛ جایی که هولدرهای بلندمدت موجودی خود را با سود توزیع میکنند و کوینهای خود را با قیمتهایی بهمراتب بالاتر به موج تقاضای ورودی میفروشند.
جمعبندی نهایی
بازار بیت کوین در هفتههای اخیر به قله تاریخی جدیدی در سطح ۷۳ هزار دلار رسید و با این کار، بهشدت ثبت سود هولدرهای بلندمدت بازار افزود. بازار هم اکنون روزانه بیش از ۲٫۶ میلیون دلار سود را ثبت میکند و این یعنی سرمایهگذاران قدیمی و صبور بازار در حال جمعکردن سودها از میز بازی هستند. البته لازم به ذکر است که این رفتار بازار غیرمعمول نیست و همخوانی و شباهت بسیار نزدیکی با چرخههای صعودی و شکستهای قبلی قلههای تاریخی دارد. حال باید منتظر بود و دید که قدرت عرضه هولدرهای بلندمدت در چه زمانی به جریان ورودی سرمایه میچربد و قله تاریخی جدیدی را ثبت و روند نزولی جدید را آغاز میکند.
شبنم توایی
علاقه زیادی به حوزه فناوری و فین تک دارم، درباره ارزهای دیجیتال، بلاک چین، هوش مصنوعی، وب ۳ و سایر موضوعات مرتبط با فناوری مینویسمو تحقیق میکنم.
عاشق سفر و عکاسی هستمو اوقات فراغتم را با کشف جاذبهها و ثبت لحظات زیبا سپری میکنم.
بزرگترین هدفم تو زندگی یاد گرفتنه و لذت میبرم از اینکه یادگرفتههامو دانش و تجربهام را با دیگران به اشتراک بگذارم و از اونها هم یاد بگیرم.