همان‌طور که احتمالا همه شما می‌دانید، اتریوم دومین ارز دیجیتال بازار است که بعد از بیت کوین بیشترین حجم بازار را از آن خود کرده است. این شبکه غیر متمرکز بسیاری از پروژه‌ها و استارتاپ‌ها را مجذوب خود کرده است. ماهیت غیر متمرکز این ارز دیجیتال آن را در برابر حملات هکر‌ها و اتفاقاتی مانند از کار افتادن شبکه و دیگر مسائل این چنینی مصون نگه می‌دارد.

از آن‌جایی که برخی بر این باورند که اتریوم می‌تواند آینده سیستم‌های مالی کنونی و انقلابی در صنعت مالی جهانی ایجاد کند، برنامه‌های خود را روی شبکه بلاکچین اتریوم راه‌اندازی کرده‌اند.

در واقع باید گفت که اتریوم به هیچ سازمان و نهادی وابسته نیست و کاملا مستقل به دست افراد و کاربران متعددی در سراسر جهان کنترل می‌شود. این افراد با فرایند ماینینگ، علاوه بر اینکه از شبکه اتریوم حمایت و پشتیبانی می‌کنند، پاداش خوبی نیز دریافت خواهند کرد.

یکی دیگر از ویژگی‌های خوب اتریوم، قابل توزیع بودن آن است؛ به گونه‌ای که اطلاعات شبکه، در اختیار تمام اعضای شبکه قرار دارد و این مسئله، امکان تغییر و دستکاری در اطلاعات را تا حد زیادی از بین می‌برد.

دقیقا مانند بیت کوین، اتریوم نیز به بلاک چین‌های عمومی تعلق دارد. به بیانی دیگر می‌توان گفت که یک دفتر کل غیرمتمرکز است که توسط اعضای شبکه اتریوم به‌روزرسانی و تأیید می‌شود. تنها راه اضافه کردن یک بلاک جدید به بلاک چین اتریوم، استخراج آن است. کلمه ماینینگ کلمه‌ای است که از فرآیند استخراج فلزات گران‌بها به عاریت گرفته شده است زیرا ارزهای دیجیتال نیز برای استخراج شدن نیازمند کار و انرژی بسیارند.

استخراج اتریوم

برای استخراج اتریوم، سیستم‌هایی که در سراسر جهان وجود دارند، برای حل معادلات رمزنگاری به کمک قدرت پردازش و در نتیجه انرژی رقابت می‌کنند. هر ماینری که ابتدا معادلات مربوطه را با موفقیت حل کند، اتریوم پاداش می‌گیرد. در حقیقت ماینر‌ها در ازای ایمن‌سازی شبکه، تأیید تراکنش‌ها و افزودن بلاک‌ها به بلاک چین، پاداش می‌گیرند.

پاداش ماینینگ فعلی این ارز، 2 اتر در هر بلاک به اضافه تمام هزینه‌های تراکنش و هزینه تراکنش موجود در بلاک است.

به طور متوسط هر 15 ثانیه، یک بلاک جدید به بلاک چین اضافه می‌شود.

ماینینگ اتریوم چه تفاوتی با ماینینگ بیت کوین دارد؟

اگرچه بلاکچین اتریوم بر اساس نوآوری‌ها و ایده‌های بیت‌کوین راه‌اندازی شده، توسعه‌دهندگان آن‌ همه چیز را از فناوری بیت‌کوین کپی نکرده‌ و در شبکه بلاک چین اتریوم، چندین تغییر اساسی را برای تطبیق با هدف این ارز انجام داده‌اند. این موضوع بر فرآیند ماینینگ اتریوم نیز تأثیر دارد.

اتریوم به طور هدفمند به گونه‌ای طراحی شده است که تنها امکان استخراج کارآمد با واحدهای پردازش گرافیکی یا GPU‌ها را فراهم می‌کند. این در تضاد کامل با بیت کوین است، که امروزه تقریباً به طور انحصاری با سخت افزارهای تخصصی استخراج می‌شود، به اصطلاح ASIC. دلیل تعبیه چنین محدودیتی در پایگاه کد اتریوم، محدود کردن تمرکز قدرت هش همان طور که در شبکه بیت‌کوین دیده می‌شود، بود.

از طریق بهینه‌سازی استخراج برای GPUها، توسعه‌دهندگان اتریوم می‌خواستند اطمینان حاصل کنند که حتی پس از رشد قوی شبکه و افزایش میزان سختی، استخراج همچنان برای افراد دارای رایانه‌های خانگی و دکل‌ها امکان‌پذیر است. وقتی صحبت از توزیع بین ماینرها می‌شود، این اقدامات به حفظ شبکه تا حد امکان غیرمتمرکز کمک می‌کند.

برخلاف بیت کوین، اتریوم یک ارز تورمی است و عرضه اتر در حداکثر مقدار ثابت نیست. در نتیجه، رشد عرضه اتر هرگز متوقف نمی‌شود. اما، وارد کردن پول بیشتر در گردش باعث کاهش ارزش آن می‌شود. بنابراین اگر مقدار اتر خیلی زیاد شود، قیمت آن ممکن است سقوط کند.

به عنوان یک اقدام متقابل، اتریوم پاداش‌های بلاک خود را در سال 2017 از 5 به 3 اتر کاهش داد. حتی 1.5 سال بعد، در سال 2019، پاداش‌های بلاک یک بار دیگر کاهش یافت و به 2 اتر در هر بلاک رسید.

اما برخلاف بیت‌ کوین، این کاهش‌ها در پایه کد اتریوم قرار نمی‌گیرند، بلکه توسط تیم توسعه‌دهنده هسته اتریوم تصمیم‌گیری می‌شوند. برای ماینرها، این امر محاسبه بازده آتی سرمایه‌گذاری‌های سخت‌افزاری آن‌ها (ROI) را دشوارتر می‌کند.

بر خلاف بیت کوین که از ASIC های قدرتمند و سریع استفاده می کند، برای اتریوم این قابلیت در دسترس نیست.

بر خلاف بیت کوین که از ASIC های قدرتمند و سریع استفاده می کند، برای اتریوم این قابلیت در دسترس نیست.

چرا باید اتریوم را استخراج کنیم؟

هنگامی که شبکه اتریوم برای اولین‌بار در سال 2015 راه‌اندازی شد، قیمت اتر پایین بود چیزی حدود 1 دلار. بنابراین استخراج اتر آنقدرها هم برای ثروتمند شدن مناسب نبود و بسیاری از ماینرها، توسعه‌دهندگان یا علاقه مندان به ارزهای دیجیتال بودند که به این پروژه اعتقاد داشتند و می‌خواستند از این هدف حمایت کنند؛ به گونه‌ای که نمی‌توان گفت هدف یا انگیزه مالی در پس این حمایت وجود داشت.

با افزایش قیمت اتریوم، ماینینگ سودآورتر شد و افراد باهوشی که پتانسیل شبکه را درک کرده بودند و مهارت کافی برای اجرای نود‌های خود را داشتند، جذب این ارز دیجیتال شدند.

امروزه که قیمت اتریوم از 2000 دلار فراتر رفته است، استخراج اتریوم یک تجارت سودآور است، حتی اگر به شدت رقابتی باشد. اما از آنجایی که اتریوم در آینده نزدیک به سیستم اثبات سهام (PoS) روی می‌آورد، بعید به نظر می‌رسد که سرمایه‌گذاری‌های جدید در تجهیزات ماینینگ سودآور باشند.

چگونه اتریوم را استخراج کنیم؟

هنگام استخراج اتریوم، سه رویکرد مختلف وجود دارد که ماینرها می‌توانند از آن‌ها پیروی کنند. بیایید نگاهی گذرا به هر یک از این رویکردها بیاندازیم.

استخراج از استخر Ethereum pool

استخراج اتریوم از استخر ساده‌ترین و سریع‌ترین راه برای شروع است. بدین وسیله شما قادر خواهید بود با افراد دیگر همکاری کنید. همه ماینرها در یک استخر واحد توافق دارند که اگر یکی از آن‌ها بتواند معاملات و پازل‌های رمزنگاری را حل کند، پاداش‌ها بر اساس قدرت هش ارائه شده بین آن‌ها، تقسیم می‌شود. اندازه استخر، که بر حسب قدرت هش اندازه‌گیری می‌شود، تعیین می‌کند که گروه به طور متوسط ​​چند بلاک دارد و پاداش‌های مورد انتظار آن را پیدا می‌کند.

با این حال، همه استخرها یکسان ایجاد نمی‌شوند. هنگام انتخاب استخر باید سه ویژگی کلیدی را در نظر گرفت: اندازه استخر، حداقل پرداخت و هزینه تراکنش استخر.

همان‌طور که می‌دانید، هزینه استخر سهمی را که مدیریت استخر برای اجرای استخر دریافت می‌کند مشخص می‌کند. اگر هزینه‌های استخری بالاتر از 3 درصد است، می‌توانید استخر دیگری را پیدا کنید. ویژگی بعدی، حداقل پرداخت است، این ویژگی کمترین مبلغی را که می‌توان از استخر برداشت کرد، تعیین می‌کند. به عنوان مثال، حداقل پرداخت 1 اتر است، ممکن است هفته ها یا ماه‌ها طول بکشد تا به چنین مبلغی در پرداخت پاداش برسید و بتوانید آن را نقد کنید.

اما برای افرادی که به قدرت پردازش GPU استفاده نشده دسترسی دارند و می‌خواهند در دنیای اتریوم عمیق‌تر غوطه‌ور شوند و در عین حال پول بیشتری نیز کسب کنند، استخراج قطعاً یک گزینه ارزشمند است.

ماینینگ پول‌های زیادی وجود دارند که شما می توانید با ثبت نام وصل کردن کامپیوتر قوی خود به آن‌ها، اتریوم استخراج کنید.

ماینینگ پول‌های زیادی وجود دارند که شما می توانید با ثبت نام وصل کردن کامپیوتر قوی خود به آن‌ها، اتریوم استخراج کنید.

استخراج انفرادی:

به نظر می‌رسد استخراج انفرادی جایگزین جذابی برای استخراج از استخر باشد، زیرا هیچ هزینه‌ای برای استخر پرداخت نمی‌شود و نیازی به تقسیم پاداش نیست. اما برای داشتن یک شانس واقعی برای حل یکی از معماهای رمزنگاری در مدت زمان معقول، یک ماینر به ده‌ها GPU نیاز دارد. بنابراین، استخراج انفرادی بیشتر برای ماینرهای حرفه ای است که مزارع ماینینگ را اداره می‌کنند.

به یاد داشته باشید که اگر می‌خواهید به صورت انفرادی به استخراج ارزهای دیجیتال بپردازید، باید ارزهایی مانند اتریوم، مونرو، زی کش، و… را انتخاب کنید چرا که استخراج این‌گونه ارزها منطقی و سودآور خواهند بود.

برای مثال ارزی مانند بیت کوین برای استخراج انفرادی مناسب نیستند.

استخراج ابری

این استخراج، فرآیند پرداخت پول به شخص دیگری است که برای شما ماین کند. به جای داشتن و اجرای سخت‌افزار استخراج خود، قدرت محاسباتی شخص دیگری را اجاره می‌کنید و به او اجازه می‌دهید کار را برای شما انجام دهد؛ به همین ترتیب در ازای اجاره، پاداش استخراج را دریافت می‌کنید.

اما توجه داشته باشید، برای استخراج ابری باید به دنبال فردی معتمد و قابل اطمینان باشید، به خصوص زمانی که از طریق یک سرویس آنلاین انجام شود. هیچ تضمینی وجود ندارد که پول پرداخت شده از قبل واقعاً برای راه‌اندازی تجهیزات ماینینگ استفاده شود یا حتی چنین تجهیزاتی وجود داشته باشد. بنابراین، توصیه می‌شود که استخراج ابری را از طریق پلتفرم‌های استخراج ابری قابل اعتماد و قدیمی مانند هش فلر (Hashflare) انجام دهید تا از اینگونه خطرات دور بمانید.

مزایای ماینینگ ابری

شما مسئولیتی در قبال خراب شدن تجهیزات ندارید. هنگامی که به کسی پول می‌دهید که برای شما استخراج کند، درواقع مقدار مشخصی از سختی یا فرایند کار را می‌خرید که باید در طول استخراج انجام شود. و تمام هزینه‌های تعمیر بر عهده شخص مقابل است. با این حال، باید مراقب باشید، چرا که برخی از شرکت‌ها شما را مجبور به پرداخت هزینه‌های برق و تعمیر می‌کنند. قراردادها را با دقت بخوانید و از این کار اجتناب کنید!

از طرف دیگر شما مجبور نیستید مقدار قابل توجهی از تجهیزات پر سر و صدا را در خانه یا انبار خود نگه دارید.

معایب ماینینگ ابری

اگر قیمت اتریوم کاهش یابد، از آن‌جایی که پول را از قبل پرداخت کرده‌اید، فرصتی برای پس گرفتن پول خود نخواهید داشت.

مورد دیگر این است که، نمی‌توانید نرم‌افزار و سخت‌افزار استخراجی را که ارائه‌دهنده استخراج ابری استفاده می‌کند، تغییر دهید.

ماینینگ ابری اتریوم

ماینینگ ابری اتریوم

مراحل استخراج اتریوم

مرحله 1: کیف پول اتریوم ایجاد کنید

اگر از قبل کیف پولی برای اتریوم خود در نظر نگرفته اید، باید یک کیف پول اتریوم ایجاد کنید. خوشبختانه گزینه‌های زیادی وجود دارند، دو مورد از کیف پول‌های امن و قابل اعتماد اتریوم، متامسک (MetaMask)و مای اتریوم والت (Myetherwallet) هستند.

مرحله 2: درایورهای GPU خود را به روز کنید

برای اطمینان از اینکه پردازنده‌های گرافیکی شما تا حد امکان کارآمد کار می‌کنند، مهم است که آخرین به‌روزرسانی‌های موجود ارائه شده توسط سازنده پردازنده گرافیکی AMD یا Nvidia را نصب کنید.

با توجه به تغییرات شبکه اتریوم و افزایش حجم فایل DAG، از دسامبر ۲۰۲۰ (اواخر پاییز ۹۹)، امکان استخراج اتریوم با کارت گرافیک‌های ۴ گیگابایتی و پایین‌تر وجود ندارد و بهترین گزینه استفاده از کارت گرافیک‌های ۸ گیگابایتی است.

در حال حاضر، مطرح‌ترین GPU‌هایی که در کار استخراج فعال هستند، عبارت‌اند از:

بهترین کارت‌های گرافیک Nvidia برای ماینینگ:

  • کارت گرافیک Nvidia GTX ۱۶۶۰ – قدرت هش: Mh/s ۲۰
  • کارت گرافیک Nvidia GTX ۱۰۶۰ – قدرت هش: Mh/s ۲۲
  • کارت گرافیک Nvidia GTX ۱۶۶۰ Ti – قدرت هش: Mh/s ۲۵
  • کارت گرافیک Nvidia RTX ۲۰۶۰ – قدرت هش: Mh/s ۲۷
  • کارت گرافیک Nvidia GTX ۱۰۷۰ Ti – قدرت هش: Mh/s ۲۸
  • کارت گرافیک NVIDIA GTX ۱۶۶۰ Super – قدرت هش: Mh/s ۲۸
  • کارت گرافیک Nvidia GTX ۱۰۸۰ – قدرت هش: Mh/s ۳۴
  • کارت گرافیک Nvidia RTX ۲۰۷۰ – قدرت هش: Mh/s ۳۶
  • کارت گرافیک Nvidia RTX ۲۰۸۰ Super – قدرت هش: Mh/s ۳۶
  • کارت گرافیک Nvidia RTX ۲۰۸۰ Ti – قدرت هش: Mh/s ۵۲
  • کارت گرافیک Nvidia RTX ۳۰۶۰ Ti – قدرت هش: Mh/s ۵۶
  • کارت گرافیک Nvidia RTX ۳۰۸۰ – قدرت هش: Mh/s ۸۵
  • کارت گرافیک Nvidia RTX ۳۰۹۰ – قدرت هش: Mh/s ۱۱۰

بهترین کارت‌های گرافیک AMD برای ماینینگ:

  • کارت گرافیک AMD Radeon RX ۵۸۰ – قدرت هش: Mh/s ۳۰
  • کارت گرافیک AMD Radeon RX Vega ۵۶ – قدرت هش: Mh/s ۴۰
  • کارت گرافیک AMD Radeon RX ۵۷۰۰ – قدرت هش: ۵۱ Mh/s
  • کارت گرافیک AMD Radeon RX Vega ۶۴ – قدرت هش: Mh/s ۵۰
  • کارت گرافیک AMD Radeon RX ۶۸۰۰ – قدرت هش: Mh/s ۶۴
  • کارت گرافیک AMD Radeon VII – قدرت هش: Mh/s ۸۱

مرحله 3: نرم افزار استخراج اتریوم را نصب کنید

نرم افزارهای استخراج انواع مختلفی دارند. برای دانلود آخرین نسخه Claymore Dual Miner به اینجا بروید. آموزش (نقطه 3.3)، دستورالعمل گام‌به‌گام را برای راه اندازی Claymore Dual Miner دنبال کنید.

مرحله 4: یک استخر استخراج را انتخاب کنید

هنگام راه‌اندازی ماینر دوگانه Claymore، باید تعیین کنید که می‌خواهید بخشی از کدام استخر استخراج باشید. انتخاب‌های زیادی وجود دارد. قبل از تصمیم گیری ، مطمئن شوید که معیارهای ذکر شده در بالا (اندازه استخر، حداقل پرداخت و هزینه استخر) را بررسی کنید.

مرحله 5: جوایز خود را جمع آوری کنید

پس از مدتی ماینینگ، به صفحه وب استخر خود بروید تا پاداش‌های استخراج شده خود را بررسی کنید. کپی آدرس کیف پول عمومی اتریوم خود را در نوار جستجو جای‌گذاری کنید تا یک نمای کلی از جوایز استخراج خود داشته باشید. بسته به استخر، می‌توانید جوایز خود را به صورت دستی مطالبه کنید یا اینکه با رسیدن به حداقل سطح پرداخت، به طور خودکار به کیف پول اتر شما ارسال می‌شود.

تجهیزات لازم برای استخراج اتریوم

در اینجا همه چیزهایی که برای یک ماینر موفق اتریوم نیاز دارید آورده شده است:

  • یک کیف پول اتریوم برای نگهداری تمام ارزهای تازه استخراج شده
  • درایورهای GPU
  • برنامه ماینینگ (Claymore miner)
  • آدرس استخر ماینینگ (اگر می‌خواهید در استخر ماینینگ استخراج کنید)
  • کارت گرافیک (GPU) با حداقل 3 گیگابایت رم
  • یک سیستم عامل سازگار (ویندوز 7 یا 10 64 بیتی)

نکات و ترفندها

اگر قصد دارید استخراج از طریق رایانه خود را برای مدت طولانی کنار بگذارید، در اینجا چند راه کار وجود دارد که ممکن است بخواهید برای جلوگیری از خرابی انجام دهید.

تنظیمات برق کامپیوتر:

به‌طور پیش‌فرض، اگر رایانه شما برای مدت طولانی بیکار بماند، به حالت خواب می‌رود. هنگامی که رایانه شما به حالت خواب می‌رود، استخراج متوقف می‌شود. برای جلوگیری از این امر، به تنظیمات برق خود بروید و مطمئن شوید که رایانه شما هرگز به حالت استند بای نمی‌رود. اکنون رایانه شما می‌تواند تمام روز را بی وقفه استخراج کند.

گفتار پایانی!

شما به عنوان یک ماینر اتریوم، به شبکه آن کمک می‌کنید غیرمتمرکز بماند و در این فرآیند پاداش دریافت می‌کنید. شما باید به اتریوم به عنوان یک دارایی ارزشمند برای نگه‌داری یا معامله نگاه کنید. فناوری بلاک چین و شبکه اتریوم قبلاً ارزش خود را ثابت کرده است، واکنش بازار عالی به نظر می‌رسد، بنابراین همان‌طور که افراد بیشتری شروع به راه‌اندازی پروژه خود بر روی پلتفرمی که اتریوم ایجاد کرده هستند، باید شاهد نتایج بیشتر و بهتری باشیم.

هنگامی که اتریوم را استخراج کردید، آن را در یک کیف پول سخت افزاری امن، مانند Ledger Nano X و Trezor Model T نگه‌داری کنید.