رمز ارز EOS یا ایاس چیست؟

مروری بر داستان الماس‌های بدتراش؛
تاریخ انتشار: 4 آبان 1400 | آخرین به‌روزرسانی: 8 اسفند 1402
زمان مطالعه:  8 دقیقه
ارز دیجیتال ایاس

رمز ارز EOS که در بین کاربران فارسی زبان با نام ایاس معروف شده، یکی از خوش نام‌ترین ارزهای دیجیتال است که بر روی یک شبکه بلاک چین اختصاصی قرار گرفته و توسعه دهندگان آن نیز این ارز را رقیبی جدی برای ارزهای دیجیتال معروفی چون بیت کوین و اتریوم قلمداد نموده اند. ایاس، توکن بومی بلاک چین خود است که در این مقاله به صورت مفصل به تشریح و معرفی آن می‌پردازیم.

رمز ارز EOS یا ایاس چیست؟

داستان ایاس به زمانی باز می‌گردد که سازندگان آن به دنبال توسعه بلاک چینی سریع و با کمترین میزان کارمزد برای رفع مشکلات اتریوم و بیت کوین برآمدند. بلاک چین بیت کوین با چالش‌های زیادی همراه است. بلاک چین اتریوم نیز که یکی از محبوب‌ترین و قدرتمندترین بلاکچین‌های فعلی بازار رمز ارزها است، هر چند به نسبت بیت کوین شرایط بهتری دارد، اما باز با دو مشکل بزرگ پایین بودن سرعت تراکنش‌ها و همچنین بالا بودن میزان کارمزد روبرو است. ایاس رمز ارزی است که برای رفع این چالش‌ها به وجود آمده است.

خرید و فروش ایاس

ایجاد بلاک چینی غیرمتمرکز با سرعت پردازش و تراکنش بسیار بالا و با کارمزد بسیار اندک و تقریبا رایگان که در آن امکان توسعه قراردادهای هوشمند و برنامه‌های غیر متمرکز (dApps) وجود دارد، اصلی‌ترین اهدافی است که زمینه ساز توسعه EOS شده اند. البته هنوز شبکه بلاکچین EOS مانند اتریوم همه گیر نشده اما سازندگان آن در آینده‌ای نه چندان دور آن را به عنوان رایج‌ترین بلاک چین رمز ارزها می‌پندارند.

ایاس را می‌توانید در صرافی‌ بیت پین، با نماد سه حرفی EOS پیدا کرده و خرید و فروش نمایید. نماد و لوگو این رمز ارز نیز لوگویی شبیه به الماس است که البته هیچ جایی سازندگان و توسعه دهندگان این ارز دیجیتال چنین امری را به صورت رسمی اعلام نکرده و تنها تشابه تصویری آن به الماس باعث شده تا لوگوی آن را مشابه الماس قلمداد نمایند.

مخترع ایاس چه کسی است یا توسط چه تیم ساخته شده است؟

یکی از مهم‌ترین ویژگی‌های یک شبکه بلاک چین عالی، مقیاس‌پذیری بالای آن به همراه پشتیبانی از قراردادهای هوشمند است. البته معیارها و مزیت‌های دیگری هم وجود دارند که در بررسی بلاکچین باید به آن‌ها پرداخت، اما شرایطی که در بهترین رمز ارزهای گذشته مانند اتریوم و بیت کوین به وجود آمده، این مزیت اهمیت بسیار زیادی پیدا کرده است.

بیت کوین با نقاط ضعف بسیار بالا در این زمینه به فعالیت ادامه می‌دهد. سرعت تراکنش‌ها و مقیاس‌پذیری بیت کوین به هیچ وجه مناسب شرایط زندگی قرن 21 برای کاربران نیست و دقیقا همین مشکل دلیلی است که باعث به وجود آمدن بسیاری از رمز ارزهای دیگر شد. یکی از اصلی‌ترین دلایل به وجود آمدن بلاک چین اتریوم نیز رفع همین ایراد بود؛ اما زمان نشان داد که اتریوم نیز در این زمینه با نقطه ضعف‌های زیادی روبرو است.

رمز ارزهای بسیار زیادی بعد از اتریوم برای برطرف کردن نقاط ضعف موجود در بلاک چین آن که سرعت پایین و کارمزد بالا است، به وجود آمدند که ایاس نیز یکی از آن‌ها است.

اصلی‌ترین ایده پرداز توسعه بلاک چین EOS آقای لریمر است. لریمر در توسعه بلاک چین اتریوم نیز با تیم توسعه دهنده آن همکاری مستقیم داشت. لریمر بعد از جدایی از اتریوم روی پلتفرم ارز دیجیتال کاردانو فعالیت نمود و در توسعه آن نیز نقش تعیین کننده‌ای ایفا کرد. وی در سال 2017 با همکاری یک کارآفرین آمریکایی به نام بلومر، شرکت بلاک وان را گسترش داد که تیم توسعه دهنده همین شرکت با ایده‌های لریمر شبکه بلاک چین EOS را توسعه دادند.

تاریخچه ایاس

تاریخچه ایاس با نکات بسیار جالبی روبرو است. از شکسته شدن برخی از رکوردها گرفته تا طولانی شدن عجیب زمان عرضه اولیه این ارز دیجیتال را می‌توان نقاط بارز تاریخچه آن دانست. هر چند وایت پیپر ایاس کمی زودتر ارائه شد اما با این حال 25 ژوئن سال 2017 را می‌توان به عنوان تاریخ تولد این رمز ارز در نظر گرفت که برای اولین بار عرضه اولیه آن آغاز شد. عرضه اولیه‌ای که کمی عجیب و غریب شد و تا یک سال بعد از این تاریخ نیز ادامه پیدا کرد.

اگر به ICOهای ارزهای دیجیتال مختلف در سال‌های اخیر نگاهی بیندازید، متوجه عجیب و غریب بودن عرضه اولیه ایاس خواهید شد که در نهایت بسیار جذاب و عالی به اتمام رسید. در کنار طولانی شدن این عرضه اولیه، رکوردهای جالبی نیز در این عرضه اولیه دیده می‌شود.

ارزش کلی این عرضه اولیه در نهایت به 4 میلیارد دلار رسید و یکی از موفق‌ترین عرضه اولیه‌های توکن‌ها را در دنیای ارزهای دیجیتال رقم زد. 700 میلیون توکن EOS در این عرضه اولیه به فروش رسید.

ارز دیجیتال ایاس

دانلود یازدهمین ماهنامه دامیننس

آینده موسیقی با توکن‌ها و انقلاب دیجیتال در وب ۳

    تاریخچه‌ قیمت ایاس

    در زمان نگارش این مقاله ارز دیجیتال EOS با قیمت 4.75 دلار آمریکا و هم چنین با ارزش بازار بیش از 4.5 میلیارد دلاری در جایگاه 40 رتبه بندی ارزهای دیجیتال قرار گرفته است. رتبه‌ای که به نظر برای این ارز دیجیتال خیلی کم است. اما EOS برای رسیدن به شرایط فعلی و قیمت 4.75 چه مسیری را طی کرده است؟

    ارزهای دیجیتال معمولا شرایط متفاوتی در ابتدای کار خود دارند. برخی با قیمت ثابت وارد آغاز راه می‌شوند و برخی نیز در ابتدای کار با یک نزول بزرگ یا صعود بزرگ همراه هستند. ایاس در ابتدای کار خود با یک صعود نسبی روبرو شد اما بلافاصله وارد یک روند نزولی بزرگ گشت. ایاسی که کار خود را با قیمت‌های بالای 12 دلار آغاز کرده بود، تا قیمت‌های نزدیک به 1.5 دلار نیز نزول کرد. در ادامه اما شاهد برگشت قیمت آن به روند صعودی بودیم. قیمت این ارز دیجیتال در تاریخچه خود به بیش از 22 دلار نیز رسیده است.

    رفتار قیمتی EOS نسبت به اتریوم و بیت کوین روند متفاوتی را پشت سر گذاشت. بیت کوین با قیمت کمتری نسبت به EOS کار خود را آغاز کرده بود و اتریوم نیز از نظر قیمتی در شروع کار شرایط تقریبا مشابهی با آن داشت. رفتار قیمتی ایاس در ابتدای مسیر بیشتر شبیه به رفتار قیمت اتریوم بوده است. هر چند میزان نوسانات این ارز دیجیتال در چند سال اخیر با شدت بسیار کمتری نسبت به بیت کوین و اتریوم بوده اما رسیدن به قیمت‌های بالا یکی از انتظاراتی است که طرفداران ایاس از آن سراغ دارند.

    هدف از ساخت ایاس

    توسعه ارزهای دیجیتال هر چند با اهداف متفاوتی انجام پذیرفته اما همه آن‌ها در ایده‌های اولیه، اهداف مشترک زیادی دارند. این ایده‌ها را می‌توانید به صورت مکرر در سایت‌های مختلف درباره ارزهای دیجیتال مختلف حتی EOS مشاهده کنید. اما در این مقاله سعی داریم تا تعدادی از اهداف ویژه‌ای که پروژه ایاس آن‌ها را دنبال کرده با شما در میان بگذاریم.

    اتریوم اولین ارز دیجیتالی است که بعد از بیت کوین به صورت خاص برای برطرف کردن برخی از ایرادات رایج در شبکه آن به شکل ویژه‌ای توسعه یافت و در این راه به موفقیت‌هایی نیز رسید. بسیاری از کارشناسان در حال حاضر آینده درخشان‌تری برای اتریوم نسبت به بیت کوین متصور هستند. اما نواقصی که در بیت کوین وجود داشت، با شدت کمتری در اتریوم نیز شایع شد. بلاک چین EOS با هدف رفع نواقص موجود در شبکه بلاک چین اتریوم به دنبال رسیدن به ایمنی بیشتر، سرعت بالاتر، کاربری ساده‌تر و البته تراکنش‌های کم هزینه‌تر بود.

    کاربرد ایاس

    توسعه دهندگان ایاس ادعا دارند که پلتفرم این ارز دیجیتال می‌تواند میلیون‌ها تراکنش را در ثانیه انجام دهد. این عدد را مقایسه کنید با پلتفرم سایر ارزهای دیجیتال که اندر خم چند تراکنش در ثانیه هستند. اصلی‌ترین کاربرد EOS را می‌توان در تبدیل شدن آن به یک واحد پول برای تراکنش‌ها در نظر گرفت. این ایده اصلی است که این رمز ارز برای آن توسعه یافته است.

    بسیاری از کارشناسان حتی ایاس را به عنوان یک پول واقعی معرفی می‌نمایند و معتقدند که آینده این ارز دیجیتال دقیقا برای همین کاربرد استور شده است. انجام تراکنش‌ها با کارمزد بسیار پایین ویژگی است که باعث شده تا رسیدن به این حقیقت خیلی هم دور از ذهن نباشد. امکان ساخت قراردادهای هوشمند در نتیجه برنامه‌های غیرمتمرکز از دیگر کاربردهایی است که می‌توان از EOS و بلاک چین فوق العاده آن انتظار داشت. این مهم در نهایت می‌تواند EOS را تبدیل به یک سیستم عامل با کاربری بسیار ساده در دنیای رمز ارزها نماید.

    ارز دیجیتال ایاس

    مزایای ایاس

    EOS مانند سایر ارزهای دیجیتال دارای مزایا و معایبی است. برای کسانی که به هولد کردن این ارز دیجیتال علاقه دارند، شناخت مزیت‌ها و معایب آن اهمیت بسیار زیادی پیدا می‌نماید. از مهم‌ترین مزیت‌های EOS می‌توان به موارد زیر اشاره نمود:

    • سرعت پردازش بسیار بالا اصلی‌ترین تفاوت این ارز دیجیتال با ارزهای سنتی است که هنوز نتوانسته اند تعداد تراکنش‌های خود را در ثانیه حتی به یک عدد دو رقمی ‌برسانند.
    • رایگان بودن تراکنش‌ها از دیگر مزیت‌هایی است که تحلیل گران را به آینده این ارز امیدوار می‌نماید؛ البته رایگان بودن به معنای کارمزد بسیار پایین و ناچیز است.
    • امکان پشتیبانی از قراردادهای هوشمند و برنامه‌های غیرمتمرکز (dApps) را نیز می‌توان از مزیت‌های بازار این ارز در نظر گرفت.
    • هم چنین مانند بسیاری دیگر از ارزهای دیجیتال محبوب، ایاس نیز از الگوریتم گواهی اثبات سهم محول شده یعنی DPoS استفاده می‌نماید. بر طبق این الگوریتم هر فرد، هر چقدر از توکن‌های EOS را در اختیار داشته باشد، به همان نسبت مالک سیستم پردازشی این ارز نیز خواهد بود.
    • داشتن محیط کاربری بسیار ساده برای توسعه دهندگان را نیز می‌توان یک مزیت بزرگ برای بلاک چین این ارز دیجیتال در نظر گرفت.

    معایب ایاس

    ارز دیجیتال EOS دارای معایبی نیز هست که شناخت آن‌ها منجر به شناخت هر چه بهتر این ارز دیجیتال خواهد شد. از مهم‌ترین معایب این ارز می‌توان به نکات زیر اشاره کرد:

    • مکانیزم حاکمیت ایاس به گونه‌ای طراحی شده تا در هر لحظه تنها 21 نفر آن هم با رای اکثریت کاربران، تولیدکننده بلوک‌های آن بوده و عملکرد کلی آن را در دسترس داشته باشند. هر چند این روش تقسیم مالکیت با مزیت‌های بسیار زیادی همراه است، اما می‌تواند معایبی را نیز به دنبال داشته باشد.
    • یکی از سردرگمی‌های اصلی کاربران و طرفداران این ارز دیجیتال، قرار گرفتن آن در برابر اتریوم است. به نظر رقابت با اتریوم می‌تواند مشکلاتی را برای آن به وجود آورد. البته رقبای دیگری مانند ارز دیجیتال ترون نیز می‌توانند بر آینده این رمز ارز، تاثیر متقابلی داشته باشند.

    ارز دیجیتال ایاس

    نحوه‌ استخراج یا تولید ایاس

    ارز دیجیتال EOS را می‌توان از طریق استخراج، تولید کرد. البته شایان ذکر است که در حال حاضر استخرهای استخراج کمی ‌برای این ارز دیجیتال شکل گرفته اند. از این رو کاربرانی که به دنبال استخراج آن هستند، می‌توانند در استخرهای استخراج عضو شده و از این طریق اقدام به استخراج EOS نمایند.

    بهترین کیف پول‌های ایاس

    به دلیل تعداد کاربران زیاد و هم چنین مقبولیتی که ایاس در میان بسیاری از افراد جامعه پیدا کرده است، کیف پول‌های زیادی از توکن آن پشتیبانی می‌نمایند. کاربران می‌توانند برای نگهداری از EOS از کیف پول‌های زیر استفاده کنند:

    • کیف پول سخت افزاری ترزور مدل تی
    • کیف پول سخت افزاری لجر نانو اس
    • کیف پوس سخت افزاری لجر نانو ایکس

    بهترین کیف پول دسکتاپ ایاس:

    • کیف پول دسکتاپ اتمیک
    • کیف پول دسکتاپی Scatter
    • کیف پول دسکتاپی اکسودوس

    بهترین کیف پول نرم افزاری ایاس:

    • کیف پول نرم افزاری Imtoken
    • کیف پول نرم افزاری اتمیک
    • کیف پول نرم افزاری لومی
    • کیف پول نرم افزاری Infinito

    ارز دیجیتال ایاس

    گفتار پایانی!

    هر چند در حال حاضر ایاس رتبه 40 لیست ارزهای دیجیتال را در اختیار دارد، اما سابقه این ارز نشان می‌دهد که انتظارات از آن بسیار بالاتر است. سعی کردیم تا این ارز را هم به لحاظ فنی و هم به لحاظ مزیت‌های عمومی ‌برای شما تشریح کنیم تا با واقعیت‌های آن بیشتر آشنا شوید. ایاس می‌تواند در آینده تبدیل به یک پروژه استثنایی در ارزهای دیجیتال تبدیل شود. البته حمایت توسعه دهندگان و روند امنیت شبکه آن در آینده نیز روی این امر بی تاثیر نخواهد بود.

    EOS را می‌توانید با بهترین ارزهای دیجیتالی جهان مقایسه نمایید. هر چند هدف ما از این مقاله، ترغیب شما به خرید و هولد ایاس نبوده و نیست اما این ارز دیجیتال با توجه به خصوصیات و ویژگی‌هایی که دارد، همیشه یکی از واچ لیست‌های تریدرهای جهان بوده و هست.

    وب‌سایت رسمی این پروژه

    کارن آهنگری

    کارن آهنگری

    بازی با کلمات، یکی از بهترین سرگرمی‌هاست. در کنارش، کمک به دیده شدن این کلمات با کمک SEO هم مهمترین وظیفه‌ی من تو بیت‌پینه. سعی می‌کنم دانسته‌هام رو تو حوزه کریپتو با کاربرها به اشتراک بذارم و با سئو به دیده شدن این دانسته‌ها، کمک کنم.

    مطالب نویسنده
    اشتراک گذاری:

    مطالب مشابه

    آموزش جامع و تصویری بازی راکی ربیت (RockyRabbit)

    بازی تلگرامی راکی ربیت (Rocky Rabbit)، از جدیدترین بازی‌های ...

    ارز دیجیتال پونکی (Ponke): میم کوینی با لوگوی میمون

    با هجوم گسترده میم کوین‌ها در سال 2024 به بستر شبکه سولانا، ...

    ارز دیجیتال پاپ کت (Popcat) چیست؟ معرفی میم کوین موفق سولانا

    ارز دیجیتال پاپ کت (PopCat)، به‌عنوان اولین میم کوین پیاده‌س ...

    دیدگاه‌ها
    در پاسخ به دیدگاه کاربر