سرکوب صنعت کریپتو توسط آمریکا، همچون موسیقی دلنشینی برای کشورهای آسیایی است که به دنبال پذیرش امور مالی دیجیتال هستند. چین، علیرغم نگرش کلی ضد کریپتو خود، اکنون راههای متعددی برای تسلط بر این فضا در اختیار دارد.
در 26 ژوئن، نشریه سیاست محور ایالات متحده Politico گزارش داد که چین راههای متعددی برای برنده شدن در «رقابت تسلط بر آینده پول و امور مالی» دارد.
چین به لطف منطقه ویژه خود در هنگکنگ، رویکرد کریپتویی چندگانه دارد. پکن ارزهای دیجیتال را برای سرمایهگذاران خرد ممنوع کرده است، اما با سرعت تمام در حال کار برای گسترش شبکههای بلاک چین و ارز دیجیتال بانک مرکزی (CBDC) خود است.
این امر به دولت کنترل بیسابقهای بر امور مالی دیجیتال در داخل مرزهای خود میدهد – که با در نظر گرفتن تعداد کشورهایی که پس از کنار گذاشتن دلار، تجارت با چین را با یوآن انجام میدهند، حتی میتواند در خارج از کشور نیز گسترش یابد.
با این حال، از طریق هنگکنگ، پکن همچنین توانسته است جایگاهی در بازارهای جهانی آزاد برای داراییهای دیجیتالی ایجاد کند که با سایر مراکز مالی بازار آزاد رقابت میکند.
پولیتیکو گزارش داد که بزرگترین صادرکننده استیبل کوین جهان، تتر، نیز متعلق به یک شرکت مستقر در هنگکنگ است.
علاوه بر این، تنظیمکنندهها در هنگکنگ به بانکهای بزرگ در منطقه فشار میآورند تا خدمات بانکی را به صرافیهای کریپتویی ارائه کنند. این کاملاً برعکس ایالات متحده و بریتانیا است، جایی که بانکها میتوانند خدمات را برای مشتریانی که با صرافی کریپتو سروکار دارند، قطع کنند.
HSBC، بزرگترین بانک منطقه، شروع به ارائه ETFهای بیت کوین و اتریوم به مشتریان خود کرده است.
آژانس رتبهبندی هنگکنگ HKVAC نیز شاخص دارایی مجازی خود را منتشر کرده است که طیف گستردهای از داراییهای کریپتویی قابلمبادله را ارائه میدهد.
پولیتیکو همچنین ادعا میکند که چین برای مختل کردن پول و امور مالی روی ارزهای دیجیتال شرطبندی کرده است و تنظیمکنندههای آمریکایی در زمین آن بازی میکنند.
در واقع، وجود هنگکنگ به حزب کمونیست چین اجازه میدهد تا کنترلهای مالی داخلی را در سرزمین اصلی اعمال کند و در عین حال مانع از فرار سرمایه برای شرطبندی بر روی پتانسیل شبکههای کریپتویی برای مختل کردن پول و امور مالی شود.
حرکت کریپتو تنها در چین و هنگکنگ اتفاق نمیافتد. ژاپن و سنگاپور نیز در حال رقابت برای تبدیل شدن به هاب ارزهای دیجیتال هستند.
در همین حال، سایر کشورهای آسیایی، مانند تایلند، امیدوارند که یک دولت جدید و اصلاحات سیاسی راه را برای پذیرش کریپتو هموار کند.