جنگ تجاری جهانی ممکن است به نفع بیت کوین تمام شود، چون در حال تبدیل شدن به یک دارایی امن مانند طلا است، با این تفاوت که بیت کوین نقدشوندگی بالاتر و دسترسی آسان‌تری نسبت به فلزات گرانبها دارد.

از زمان اعلام تعرفه‌های جدید وارداتی توسط رئیس‌جمهور آمریکا، دونالد ترامپ، در تاریخ ۲ آوریل، بازارهای مالی به شدت متزلزل شده‌اند. این اتفاق باعث فروش‌های سنگین در بازار سهام و اصلاح قیمت بیت کوین به زیر ۷۵ هزار دلار شده است.

اگرچه طلا همچنان پناهگاه اصلی سرمایه‌گذاران در زمان بحران‌های ژئوپلیتیکی است، اما تحلیلگران می‌گویند ویژگی دیجیتال بودن بیت کوین و امکان معامله آن به صورت ۲۴ ساعته باعث شده توجه‌ها دوباره به آن جلب شود.

هانتر هورسلی، مدیرعامل شرکت سرمایه‌گذاری Bitwise، در تاریخ ۹ آوریل در ایکس (توییتر سابق) نوشت:

وقتی نمی‌خواهید دارایی‌های دلاری داشته باشید و به ارزها یا دارایی‌های سایر کشورها هم اعتمادی ندارید چون آن‌ها را هم در حال بی‌ارزش شدن می‌دانید، نگاهتان به بیت کوین می‌افتد. دارایی‌ای که هیچ کشوری آن را کنترل نمی‌کند، نمی‌توان آن را چاپ کرد و می‌توانید کاملا در اختیار خودتان داشته باشید. در نتیجه، بیت کوین می‌خرید.

با وجود این خوش‌بینی‌ها، اورلی بارتیر، تحلیلگر ارشد در شرکت داده‌محور Nansen، به کوین تلگراف گفت:

طلا همچنان در کوتاه‌مدت دارایی اصلی باقی می‌ماند. بیت کوین امیدوارکننده است اما هنوز نوسانات زیادی دارد و ممکن است به مرور جایگاه خود را پیدا کند. بانک مرکزی چین سال‌هاست اوراق قرضه آمریکا را می‌فروشد و ذخایر طلای خود را افزایش می‌دهد. به همین دلیل انتظار دارم این روند فارغ از وضعیت رمزارزها ادامه یابد.

وزارت دارایی چین در تاریخ ۹ آوریل اعلام کرد که به عنوان واکنشی به تعرفه‌های ترامپ، از تاریخ ۱۰ آوریل تعرفه واردات کالاهای آمریکایی را تا ۸۴ درصد افزایش می‌دهد.

برخی تحلیلگران معتقدند برنامه ترامپ برای افزایش تعرفه‌ها بیشتر یک ابزار فشار برای رسیدن به توافق با چین است و در نهایت ممکن است به کاهش ابهام در تجارت جهانی و بهبود بازارهای پرریسک مانند رمزارزها منجر شود.

استفاده چین و روسیه از بیت کوین در تجارت بین‌المللی

برخی کشورها از همین حالا شروع به استفاده از دارایی‌های دیجیتال برای تسویه معاملات تجاری کرده‌اند.

متیو سیگل، مدیر بخش تحقیقات دارایی‌های دیجیتال در شرکت VanEck، در گزارشی در تاریخ ۸ آوریل نوشت:

گزارش‌هایی وجود دارد که نشان می‌دهد چین و روسیه برخی از معاملات انرژی خود را با بیت کوین و سایر دارایی‌های دیجیتال تسویه می‌کنند. این نشانه‌ای اولیه است که بیت کوین در حال تبدیل شدن از یک دارایی صرفاً سرمایه‌گذاری به یک ابزار مالی کاربردی است.

او به مثال‌های دیگری هم اشاره کرد؛ مثلاً برنامه بولیوی برای واردات برق با استفاده از رمزارز و تلاش شرکت فرانسوی EDF برای استفاده از برق اضافی در استخراج بیت کوین.

بیت کوین
خرید و فروش آسان بیت کوین در بیت‌پین
  • معامله بیش‌از ۳۰۰ کوین دیگر
  • دریافت وام و اعتبار معاملاتی
  • سرعت بالا در تکمیل سفارشات
  • بات‌های معامله‌گر متنوع
  • پشتیبانی ۲۴ ساعته
خرید بیت کوین

سیگل گفت:

این تحولات نشان می‌دهد که علاقه به استفاده از مسیرهای تسویه‌حساب بی‌طرف در حال افزایش است؛ به‌خصوص در کشورهایی که می‌خواهند از دلار آمریکا دوری کنند.

گزارش‌های قبلی هم نشان داده بودند که روسیه برای دور زدن تحریم‌ها از بیت کوین و استیبل‌کوین‌ها در تجارت بین‌المللی نفت استفاده می‌کند.

آندره دراگوش، تحلیلگر کلان و رئیس تحقیقات اروپایی شرکت Bitwise، نوشت:

بیت کوین نشان داده که این رمزارز به‌تدریج از یک دارایی پرریسک به یک دارایی امن تبدیل می‌شود.

در حالی که مذاکرات تجاری همچنان ابهاماتی ایجاد کرده و تمایل به ریسک را کاهش داده، اما خبرهای مثبت می‌تواند سرمایه‌گذاری در بازار رمزارز را دوباره جان ببخشد.

مایکل ون د پوپه، بنیان‌گذار MN Consultancy، به کوین تلگراف گفت:

به‌زودی شاهد چرخش سرمایه‌ها به سمت بازار رمزارز خواهیم بود؛ جایی که آرامش به بازار برمی‌گردد و سرمایه‌گذاران متوجه می‌شوند بعضی دارایی‌ها کمتر از ارزش واقعی‌شان قیمت‌گذاری شده‌اند و زمان خرید فرارسیده است.