بازگشت دوباره هشریت بیت کوین و رسیدن به سقف تاریخی
تاریخ: 11 بهمن 1402
زمان مطالعه:
1 دقیقه
دادههای آنچین نشان میدهند که هشریت استخراج بیت کوین، شاهد بازگشت قوی از پایینترین سطح اخیر خود بوده و به تازگی به سقف تاریخی جدیدی (ATH) رسیده است.
«هش ریت ماینینگ» به معیاری اشاره دارد که کل توان محاسباتی متصل به بلاک چین توسط ماینرها را ردیابی میکند.
وقتی این اندیکاتور بالا میرود به این معنی است که ماینرهای جدید در حال پیوستن به شبکه، و ماینرهای قدیمی در حال گسترش امکانات خود هستند. چنین روندی نشان میدهد که علاقه به استخراج بلاک چین در حال حاضر زیاد است.
از سوی دیگر، پایین آمدن معیار نشان میدهد که برخی از ماینرها تصمیم گرفتهاند از شبکه جدا شوند، احتمالاً به این دلیل که دیگر استخراج آن را سودمند نمیدانند. در ادامه نموداری را میبینیم که روند میانگین هشریت استخراج بیت کوین 7 روزه را در سال گذشته نشان میدهد:
همانطور که نمودار بالا نشان میدهد، میانگین هشریت استخراج بیت کوین در 7 روز اخیر کاهش قابل توجهی داشته و آن را به پایینترین سطح در بیش از دو ماه گذشته رسانده است.
با این حال، در روزهای اخیر این اندیکاتور به سمت بالا بازگشته است، و نه تنها روند نزولی خود را جبران کرده، بلکه از سقف قبلی خود گذشته و رکورد جدیدی را ثبت کرده است.
عامل مهم پشت این افزایش میتواند در دشواری یا سختی استخراج باشد. «سختی ماینینگ» یک ویژگی در بلاک چین بیت کوین است که تعیین میکند ماینرها چقدر به سختی بلاکهای شبکه را استخراج کنند.
دلیل وجود این معیار کمک به کنترل تورم ارز دیجیتال است. پاداشهای بلاکی که استخراجکنندگان دریافت میکنند به عنوان تنها راه برای تولید بیشتر دارایی عمل میکنند، بنابراین اگر بتوان سرعت استخراجکنندگان را کنترل کرد (با سختتر یا آسانتر کردن آن)، این نرخ تولید نیز میتواند کنترل شود.
هدف شبکه بیت کوین حفظ آن به گونهای است که هر ده دقیقه یک بلاک استخراج شود. وقتی ماینرها نرخ هش خود را افزایش میدهند، طبیعتاً در استخراج کوینها سریعتر میشوند (به لطف قدرت اضافی) و میتوانند بلاکها را سریعتر از این نرخ استاندارد تولید کنند.
هنگامی که این اتفاق میافتد، شبکه میزان دشواری بعدی را افزایش میدهد (تنظیمات به طور خودکار تقریباً هر دو هفته یکبار انجام میشود) و کار را برای ماینرها به اندازه کافی سخت میکند که سرعت آنها را به سرعت مورد نظر کاهش دهند.
نمودار نشان میدهد که سختی در آخرین تعدیل کاهش یافته که نتیجه طبیعی کاهش هشریت است. جالب اینجاست که نزول هشریت با این کاهش سختی همزمان شده است.
به نظر میرسد که ماینرها از فرصتی که با کاهش سختی ایجاد شده، استفاده کردهاند و مقدار زیادی از توان محاسباتی را به شبکه متصل کردهاند تا بلاکها را سریعتر استخراج کنند.
مبین حسینی
زندگی من توی کامپیوتر و دنیای دیجیتال میگذره؛ عاشق فناوری بلاکچین و تکنولوژیهای دیجیتالیام و فعالیت توی اکوسیستم و کامیونتی کریپتو رو خیلی دوست دارم. اوقات فراغتم رو یا بازی میکنم، یا به پروژههای شخصیم میرسم. هیچی بلد نیستم ولی تا دلت بخواد کنجکاو و فضولم :))