آرتور هیز، پیشگام ارزهای دیجیتال و بنیانگذار صرافی BitMEX، هشدار داد که راهاندازی یک ETF بزرگ از سوی بلکراک، ممکن است با متمرکز کردن بیت کوین و همسو کردن آن با منافع دولتی، این رمزارز را نابود کند.
هیز سناریویی فرضی را ارائه میکند که در آن بنگاههای مالی سنتی و نهادهای سازمانی، بخش قابلتوجهی از بیتکوین را که آزادانه معامله میشوند، به دست میآورند. او حدس میزند که این مؤسسات میتوانند ETFهای استخراج بیت کوین را معرفی کنند، که بر مشارکت بلکراک در عملیات استخراج تأکید میکند. او نگرانیهایی را در مورد مدیران دارایی مانند بلکراک مطرح و از آنها به عنوان «عوامل دولتی» یاد کرد که طبق دستورالعملهای دولتی عمل میکنند. اگر نهادهای سازمانی، این ارز دیجیتال را در یک ETF نگه دارند، با تمایل دولت برای ماندن شهروندان در سیستم بانکداری فیات برای اهداف مالیاتی، مطابقت دارد.
هیز استدلال کرد:
استفاده واقعی از بیت کوین محدود میشود؛ زیرا به یک دارایی مالی تبدیل میشود تا یک ارز غیرمتمرکز! در این صورت، کاربران، ارز فیات خود را با یک محصول مشتقات مبادله میکنند و مدیر دارایی بیت کوین را در یک سرویس نگهداری ذخیره میکند. ETF بلکراک ممکن است بیت کوین را از بین ببرد؛ زیرا میتواند منجر به حجم عظیمی از بیت کوین شود که جابجا نمیشوند و به طور بالقوه به ارز دیجیتال آسیب برساند.
هیز همچنین نگرانیهایی را در مورد اینکه نهادهای سازمانی با داشتن بخش بزرگی از ماینرها، کنترل مکانیسمهای اجماع شبکه را به دست میآورند، ابراز کرد. برخی ارتقاهای لازم برای استحکام بیت کوین، ممکن است با منافع موسسات مالی سنتی هماهنگ نباشد. هیز نگران تمرکز بیت کوین در دست چند مؤسسه است که به طور بالقوه ارزش اصلی آن را به عنوان یک وسیله غیرمتمرکز برای انتقال ارزش تضعیف میکند.
در حالی که پذیرش گسترده بیت کوین ممکن است قیمت آن را افزایش دهد، او این سوال را مطرح میکند که آیا واقعاً «سودمندی» بیت کوین را در بلندمدت افزایش میدهد یا خیر. او عنوان کرد پیامدهای بلندمدت این پیشرفتها را در نظر بگیرید و اینکه آیا هیجان کوتاهمدت در مورد تأیید ETF بیت کوین ارزش عواقب بالقوه یکپارچگی نهادی در فضای کریپتو را دارد یا خیر.