سبد سرمایه گذاری 2025

کمترین یا کف قیمت (ATL) چیست و چرا اهمیت دارد؟

تاریخ انتشار: 10 دی 1400 | آخرین به‌روزرسانی: 15 اسفند 1400
زمان مطالعه:  4 دقیقه
کمترین یا کف قیمت (ATL) چیست و چرا اهمیت دارد؟

پس از اینکه در نوشته‌ی قبلی، پی بردیم اوج قیمت یا ATH چیست؟ و چه تأثیراتی روی رفتار معامله‌گران دارد، حالا می‌خواهیم بدانیم کف قیمت یا ATL چیست؟ شناخت نقاط اوج و کف قیمت در تمام بازارهای مالی اهمیت بسیاری دارد. به‌طوری که تریدرها (معامله‌گران) با توجه به این نقاط می‌توانند به نقاط ورود و خروج صحیح معاملات خود پی ببرند. بی‌توجهی به این نقاط می‌تواند زیان‌های بسیاری را برای تریدرها در پی داشته باشد. به همین خاطر، در ادامه قصد داریم به‌صورت مفصل به بررسی نقطه اوج قیمت در بازار مالی مختلف بپردازیم؛ آن‌گاه می‌توانیم به‌جای زیان دیدن از نوسانات شدید این بازارها، آن‌ها را مدیریت کرده و به سوددهی بالاتری برسیم. اگر شما نیز کنجکاو هستید تا بدانید کف قیمت یا ATL چیست؟، حتماً تا انتهای این نوشتار با ما همراه باشید.

کمترین قیمت یا ATL چیست؟

ATL نقطۀ مقابل ATH و مخفف عبارت «All Time Low» به معنای «پایین‌ترین قیمت تمام‌وقت» یک دارایی در بازار است.

این مفهوم به کمترین قیمت تاریخی دارایی مالی در بازار اشاره دارد. معمولاً نرخ ATL دارایی‌های مالی در ابتدای عرضۀ آن‌ها ثبت می‌شود. گاهی در پی ریزش‌های شدید بازار و اتفاقات مختلفی که برای مسیر دارایی‌ها رخ می‌دهد، دوباره نرخ قیمت به ATL برمی‌گردد. نقطه کف قیمت هم می‌تواند در مسیر تحلیل بازار به تریدرها کمک کند. در ادامه با بررسی دلایل سقوط به پایین‌ترین قیمت تاریخی، درک واضح‌تری از آن به دست خواهیم آورد.

دلایل سقوط به پایین ترین قیمت تاریخی (ATL) چیست؟

چند دلیل عمده برای سقوط به کمترین قیمت تاریخی یک دارایی در بازار وجود دارد. این دلایل سبب می‌شوند تا دارایی به شدت دچار نزول شده و پیامدهای ناخوشایندی را برای سرمایه‌گذاران خود به همراه داشته باشد. این دلایل به قرار زیر هستند:

بی‌اعتمادی ناشی از اولین ورود

همان‌طور که قبلاً اشاره کردیم، معمولاً کمترین نرخ یا ATL هر دارایی مالی، همان قیمت عرضۀ اولیه آن است. معمولاً پس از عرضۀ اولیه، قیمت دارایی وارد مسیر صعودی می‌شود. اغلب، قیمت دارایی‌ها در عرضۀ اولیه پایین است، چراکه جدید هستند و هنوز سرمایه‌گذاران به آن‌ها اعتماد ندارند. در حقیقت، کسی دارایی‌های جدید را نمی‌شناسد، به همین خاطر با کمترین نرخ ممکن به بازار می‌آیند.

از نسل Z تا NFT و تحلیل دوج‌کوین در شماره جدید دامیننس

دامیننس ۱۵، همین حالا دریافت کن!

    اخبار و قوانین مشکل‌ساز

    گاهی قانون یا خبری می‌تواند برای دارایی خاصی مشکل ایجاد کرده و باعث ریزش شدید نرخ آن و تشکیل یک ATL جدید برای آن شود. برای مثال، تصور کنید که کشوری استفاده از ارز دیجیتال خاصی را در محدودۀ خود ممنوع اعلام کند یا خبر هک شدن دارایی کاربران ارز دیجیتال خاصی در سطح وب بپیچد. در چنین حالتی، طبیعی است که آن ارز دیجیتال وارد روند نزولی شارپ بشود و به کمترین نرخ تاریخی خود یعنی ATL برسد.

    دلایل دیگری را نیز می‌توان به موارد بالا اضافه کرد؛ اما دو دلیل فوق از دلایل عمدۀ ایجاد ATL هستند. شما می‌توانید در نمودار قیمت سهام، ارزها و رمزارزها به دنبال کم‌ترین نرخ تاریخی آن‌ها بگردید. آنگاه مشاهده خواهید کرد که در بیشتر آن‌ها، دو عامل بالا دلیل تشکیل ATL هستند!

    مفهوم ATL چه نقشی در تصمیمات معاملاتی دارد؟

    تا اینجا متوجه شدیم که کف قیمت ATL و دلایل ایجاد آن چیست. شناخت نقش آن در تصمیم‌گیری‌های تحلیلی برای تریدرها ضروری است. بنابراین برای اینکه بدانیم مفهوم ATL در تصمیمات معاملاتی چه نقشی دارد، به این موارد توجه داشته باشید:

    استراتژی خرید در کف

    خرید در کف (Buy the Dip) یک استراتژی قوی معاملاتی است. درواقع، بیشتر تریدرها به دنبال این هستند تا در کف قیمت به خرید پرداخته و سپس در قیمت بالا آن را بفروشند. وقتی دارایی خاصی در بازار درگیر شایعات خبری شده و قیمت آن سقوط می‌کند؛ تریدرهای حرفه‌ای با پی بردن به ارزش ذاتی آن دارایی می‌توانند از فرصت استفاده کرده و حجم بالایی از آن دارایی را بخرند. آنگاه با گذر از شایعات و خبرهای مشکل‌ساز، آن دارایی به روند صعودی خود بازگشته و سودهای کلانی را نصیب سرمایه‌گذاران خواهد کرد (این استراتژي در 90 درصد مواقع به‌خوبی جواب می‌دهد، اما در موارد اندک، دارایی مالی خلاف تصور و تحلیل‌ها، از بین رفته و سرمایه‌گذاران را ناامید می‌کند).

    سیگنال سرمایه‌گذاری بلندمدت

    تریدرها می‌توانند با بررسی پتانسیل‌های بنیادی دارایی خاصی، روی آن در نقطه کف قیمت تاریخی سرمایه‌گذاری کنند و برای طولانی‌مدت آن را در سبد سهام خود نگه دارند. اگر دارایی موردنظر پتانسیل بنیادی بالایی داشته باشد، در آینده، سودهای بسیار بالایی را نیز به همراه دارد (گاهی ارزش بالای دارایی‌ها دیرتر در بازار شناخته می‌شود یا در طول زمان، تیم توسعه‌دهندۀ آن دارایی، فعالیت‌های کارآمدتری را در پیش می‌گیرند که به صعود آن می‌انجامد).

    نوسان گیری از تغییرات کوچک

    طبیعتاً بازار همواره در نوسان است. درواقع، اگر هم قیمت سهم یا دارایی مالی در بازار به نقطۀ ATL برسد، در آن نقطه باقی نخواهد ماند؛ بلکه اطراف آن قیمت نوسان خواهد کرد. در چنین شرایطی، معامله‌گران روزانه یا اسکالپ (معاملات چنددقیقه‌ای) می‌توانند از نوسان‌های کوچک حول نقطۀ ATL سود بگیرند. در معاملات اسکالپ یا حتی معاملات روزانه، سودهای بزرگ مدنظر نیست؛ بلکه حتی سود حداقلی از معاملات نیز برای افراد کفایت می‌کند. اغلب، سودهای اندک معاملات تریدرهای اسکالپ و روزانه در کنار هم به سودهای کلان تبدیل می‌شود. پس نوسان‌های کوچک اطراف نقطۀ ATL می‌تواند برای این گروه از معامله‌گران تا حدی کارآمد باشد.

    اگر شما نیز می‌خواهید در مقام یک تریدر در بازارهای مالی فعالیت کنید، استفاده از الگوها و نکات فوق می‌تواند به سودمندی معاملات شما بیانجامد. برای اینکه بتوانید از مفاهیم اوج قیمت تاریخی و کف قیمت تاریخی به‌خوبی بهره بگیرید، باید دانش مالی خود را ارتقا دهید و تجربۀ بیشتری کسب کنید.

    گفتار پایانی!

    در این مطب متوجه شدیم که کف قیمت یا ATL چیست؛ سپس به تأثیرات و نقش آن‌ در تصمیمات معامله‌گری پرداختیم. این مفهوم در کنار سایر اصطلاحات تحلیل فنی و فاندامنتال (بنیادی) و اجرای عملی آن‌ها در بازار از شما تریدر قوی‌تری خواهد ساخت. احتمالاً تا به امروز هم تجربیات مفیدی دراین‌باره کسب کرده باشید. لطفاً سؤالات، تجربیات، نظرات و ایده‌های خود دربارۀ اوج قیمت تاریخی و کف قیمت تاریخی دارایی‌ها در انواع بازارهای مالی را با ما و دیگر کاربران به اشتراک بگذارید.

    سوالات متداول!

    • کمترین قیمت یا ATL چیست؟

     مفهوم ATL به کمترین قیمت تاریخی دارایی مالی در بازار اشاره دارد که این بازه معمولا به ابتدای ورود سرمایه به بازار اشاره دارد.

    • آیا می‌توان زمان کف قیمت یا ATL را پیش‌بینی کرد؟

    ماهیت بازار ارزهای دیجیتال غیرقابل پیش‌بینی و پرنوسان است اما با استفاده از تجربه و ابزارهایی می‌تواند نشانه‌های رسیدن به کف قیمتی را تشخیص داد.

    کارن آهنگری

    کارن آهنگری

    بازی با کلمات، یکی از بهترین سرگرمی‌هاست. در کنارش، کمک به دیده شدن این کلمات با کمک SEO هم مهمترین وظیفه‌ی من تو بیت‌پینه. سعی می‌کنم دانسته‌هام رو تو حوزه کریپتو با کاربرها به اشتراک بذارم و با سئو به دیده شدن این دانسته‌ها، کمک کنم.

    مطالب نویسنده
    اشتراک گذاری:

    مطالب مشابه

    ۱۰ سایت پیش بینی ارز دیجیتال که باید بشناسید

    روش‌های مختلفی مانند تحلیل‌های تکنیکال و فاندامنتال به شما...

    ویدیوی وبینار رایگان آشنایی با ربات‌های معاملاتی

    تا به حال پیش آمده که خواب باشید و بعد با حسرت ببینید...

    ۱۰ مورد از بهترین اندیکاتورهای تحلیل تکنیکال + آموزش استفاده

    اندیکاتورها، به‌عنوان ابزارهای کمکی یا مکمل در تحلیل...

    دیدگاه‌ها
    در پاسخ به دیدگاه کاربر