لیمیت اوردر (Limit-order) و استاپ لیمیت (Stop-Limit) چیست؟

تاریخ: 10 مهر 1402
زمان مطالعه:  5 دقیقه
لیمیت اوردر و استاپ لیمیت چیست؟

لیمیت اوردر (Limit-Order) و استاپ لیمیت (Stop-Limit) دو ابزار کارآمد برای انجام به‌موقع معامله، به جای نظارت مستمر بر قیمت، است.

اگر در حوزه معاملات ارزهای دیجیتال تازه‌وارد باشید، حتماً با چالش خرید یا فروش ارزهای دیجیتال در قیمت‌های خاصی را داشته‌اید. شما برای خرید یا فروش هر رمزارزی، قیمت‌هایی را در نظر می‌گیرید. حالا باید به صورت تمام وقت چشمتان به نمودار قیمت رمزارز باشد تا در مبلغ‌های مدنظر خود، آن را خریده یا بفروشید. این پروسه بسیار زمان‌بر و خسته‌کننده است و می‌توان در کوتاه مدت شما را از تریدینگ دل‌زده کند. در این راستا، دو ابزار لیمیت اوردر و استاپ لیمیت برای کمک به شما ایجاد شده‌اند تا این پروسه را در کوتاه‌ترین زمان ممکن انجام دهید.

مقایسه لیمیت اوردر و استاپ اوردر

حتماً هنگام معامله در صرافی‌های ارز دیجیتال مانند صرافی آنلاین بیت پین، با دو اصطلاح سفارش محدود یا همان لیمیت اوردر (Limit-Order) و استاپ لیمیت (Stop-Limit) روبه‌رو شده‌اید. در این مطلب از آکادمی بیت پین به زبان ساده مفهوم و نحوه استفاده از این دو نوع سفارش را توضیح می‌دهیم.

سفارش محدود یا لیمیت اوردر (Limit-Order) چیست؟

لیمیت اوردر، ثبت سفارش محدود برای خرید یا فروش یک دارایی در یک قیمت مشخص است. ثبت سفارش محدود یکی از ساده‌ترین انواع سفارش در صرافی‌های ارز دیجیتال است. برای مثال اگر قیمت بیت کوین را ۵۰٬۰۰۰ دلار در نظر بگیریم و شما قصد خرید بیت کوین با قیمت ۴۰,۰۰۰ دلار را داشته باشید، می‌توانید یک سفارش محدود ثبت کنید. سفارش شما فقط زمانی تکمیل می‌شود که قیمت ۴۰,۰۰۰ دلار یا پایین‌تر از آن در سفارشات فروش در دسترس باشد. اگر تمام سفارش‌های فروش در قیمت‌های بالاتر از این وجود داشته باشند، باید آن قدر صبر کنید تا قیمت به آن چیزی که مد نظر شماست برسد و سپس سفارش تکمیل می‌شود.

همین موضوع برای فروش هم صدق می‌کند. برای مثال، اگر قیمت بیت کوین ۵۰٬۰۰۰ دلار باشد و شما قصد فروش بیت‌کوین‌های خود با قیمت ۶۰٬۰۰۰ دلار را داشته باشید، می‌توانید یک لیمیت اوردر ثبت کنید. پس از ثبت سفارش، زمانی که قیمت بیت کوین به ۶۰٬۰۰۰ دلار یا بالاتر از آن برسد، سفارشتان انجام می‌شود.

برای ثبت سفارش محدود یا لیمیت اوردر در صرافی‌ها به‌طور معمول سه قسمت وجود دارد که با پر کردن دو مورد از آن‌ها سومی به طور خودکار پر می‌شود. این سه قسمت عبارت‌اند از:

لیمیت اوردر در صرافی بیت پین

  • قیمت (Price): قیمت مورد نظر شما برای خرید یا فروش هر واحد دارایی.
  • مقدار (Amount): تعداد واحدهایی که قصد خرید آن را دارید؛ برای مثال اگر قصد خرید ۰.۱ واحد از یک ارز دیجیتال را دارید، عدد ۰.۱ را وارد می‌کنید.
  • کل (total): قیمت مورد نظر شما ضرب در مقداری که قصد خرید آن را دارید مساوی است با کل مبلغ پرداختی (برای خرید) یا کسب شده (از فروش).

به صورت دستی یا با کلیک بر روی دفتر سفارشات در کناره‌های صفحه می‌توان قیمت لیمیت اوردر را مشخص کرد. مقدار را می‌توان هم به صورت دستی یا با کلیک بر گزینه‌های درصدی مشخص کرد. مثلا اگر ۱۰۰ درصد انتخاب شود بدان معناست که ۱۰۰ درصد سرمایه شما برای خرید یا فروش اختصاص داده شود. متغیر کل هم با وارد کردن قیمت و مقدار به طور خودکار تکمیل می‌شود؛ اما در صورتی که آن را تغییر دهید، مقدار هم نسبت به آن تغییر می‌کند.

سفارش استاپ لیمیت (Stop-Limit) چیست؟

استاپ لیمیت، سفارشی است که در آن اگر قیمت به نقطه‌ی X برسد، یک سفارش با قیمت Y ثبت می‌شود. لیمیت اوردر برای معاملات حرفه‌ای و دقیق بسیار کاربرد دارد و معمولاً برای کاهش ریسک استفاده می‌شود. مثلا شما یک سفارش استاپ لیمیت فروش برای بیت کوین ثبت می‌کنید و مثلا می‌گویید اگر قیمت بیت کوین به ۵۰٬۰۰۰ دلار یا بالاتر رسید، یک سفارش فروش با قیمت ۵۵٬۰۰۰ دلار ثبت کن.

نحوه استفاده از استاپ لیمیت

احتمالا در تحلیل‌ها دیده‌اید که می‌گویند اگر قیمت از فلان سطح عبور کند، یک رشد شدید تا فلان قیمت خواهد داشت. برای مثال، می‌گویند اگر قیمت بیت کوین از مقاومت ۴۰٬۰۰۰ دلار عبور کند تا ۴۵٬۰۰۰ دلار رشد خواهد کرد. یا اگر به زیر ۳۸٬۰۰۰ برسد، سقوط شدیدی در انتظار خواهد بود، پس توقف ضرر یا استاپ لاس خود (Stop Loss) خود را در ۳۸٬۰۰۰ قرار دهید.

اما اگر شما در هنگام عبور قیمت از مقاومت (هنگام صعود) یا رفتن به زیر حمایت (هنگام نزول)، خواب باشید یا دسترسی به اینترنت برای خرید نداشته باشید چه؟ اگر قیمت سقوط کند و نتوانید سریعاً اقدام به فروش کنید چه؟ اگر نتوانید در زمان اوج قیمت بفروشید چه؟ اینجاست که استاپ لیمیت به کمک شما می‌آید.

به سادگی می‌توانید طبق تحلیل خود، سفارش خرید یا فروش در قیمت مشخصی را تعیین کنید به صورتی که وقتی قیمت به نقطه X رسید یک سفارش با قیمت Y برای شما ثبت کند. با این حال استاپ لیمیت علاوه بر کاهش ریسک می‌تواند ریسک‌هایی را هم برای معامله‌گران همراه داشته باشد که البته به دلیل تحلیل اشتباه است.

برای ثبت سفارش محدود یا لیمیت اوردر در صرافی‌ها به‌طور معمول، چهار قسمت وجود دارد. این چهار قسمت عبارت‌اند از:

استاپ لیمیت در صرافی بیت پین

  • استاپ (Stop): نقطه‌ای که اگر قیمت به آن برسد، سفارش (خرید یا فروش) ثبت می‌شود.
  • لیمیت (Limit): قیمت سفارشی که در زمانی که قیمت به نقطه استاپ رسید، ثبت می‌شود.
  • مقدار (Amount): تعداد واحدهایی که قصد خرید آن را دارید مثلا اگر قصد خرید ۰.۱ واحد از یک ارز دیجیتال را دارید، عدد ۰.۱ را وارد می‌کنید.
  • کل (Total): قیمت مورد نظر ضرب در مقداری که قصد خرید آن را دارید، مساوی است با کل مبلغ پرداختی (برای خرید) یا کسب شده (از فروش).

مثلاً اگر بخواهیم وقتی قیمت بیت کوین به ۴۲٬۰۰۰ دلار یا بالاتر رسید، سفارش خریدی با قیمت ۴۴٬۰۰۰ ثبت شود، استاپ را ۴۲٬۰۰۰ و لیمیت را ۴۴٬۰۰۰ تعیین می‌کنیم.

یا اگر بخواهیم وقتی قیمت بیت کوین به ۴۰٬۰۰۰ دلار یا پایین‌تر رسید، سفارش فروشی با قیمت ۳۸٬۰۰۰ ثبت شود، استاپ را ۴۰٬۰۰۰ و لیمیت را ۳۸٬۰۰۰ تعیین می‌کنیم.

سفارش محدود و توقف

گفتار پایانی

به جای این‌که مدام به قیمت ارزهای دیجیتال توجه کنید و در قیمت فعلی بازار سفارشی را ثبت کنید، با استفاده از لیمیت اوردر و استاپ لیمیت، کارتان را ساده‌تر پیش ببرید. به کمک این دو نوع سفارش می‌توانید از قبل قیمت خرید یا فروش رمزارز را تعیین کرده و کار را به صرافی بسپارید. زمانی که قیمت به مبلغ معین شده توسط شما رسید، سفارشتان به صورت خودکار انجام خواهد شد. این موضوع باعث می‌شود تا بتوانید حتی در زمان خواب یا موقع کار نیز در بازار حضور داشته و به کسب سود از آن بپردازید.

تمرین کردن و کسب تجربه به شما کمک می‌کند تا به خوبی نوع سفارشی که باید ثبت کنید را تشخیص دهید. همچنین در صورتی که برای خرید و فروش ارزهای دیجیتال در صرافی‌ها قصد استفاده از این دو نوع سفارشی که توضیح دادیم را ندارید، توصیه ما استفاده از سفارش مارکت (Market Order) است که در آن صرافی به طور خودکار بهترین قیمت برای تکمیل سریع سفارش را تعیین می‌کند.

آیا تابه‌حال از لیمیت اوردر و استاپ لیمیت استفاده کرده‌اید؟ به نظر شما چه مواقعی می‌توان از این دو ابزار استفاده کرد؟ نظرات و تجربیاتتان را با ما در میان بگذارید.

سوالات متداول

  • چه زمانی باید از سفارش استاپ لیمیت استفاده کرد؟

سفارشات استاپ لیمیت، به عنوان ابزاری برای مدیریت ریسک، بسیار ارزشمند هستند و برای جلوگیری از ضرر و زیان قابل توجه باید از آن استفاده کنید.

  • استاپ لاس یا حد ضرر در معاملات خرید چه زمانی استفاده می‌شود؟

استاپ لاس یا حد ضرر در معاملات خرید زمانی به کار شما می‌آیند که شما معامله‌ای را باز کرده‌اید و رمزارزی را خریداری کرده و تحلیلتان این بوده که آن رمزارز رشد می‌کند؛ اما برخلاف تحلیل شما، به هر دلیلی بازار آن رمزارز ریزش کرده و شما متضرر می‌شوید.

عارفه رهبری

عارفه رهبری

تکنولوژی، نویسندگی و صدای کیبورد، من رو به وجد میارن. واسه همینم توی اکثر حوزه‌های تکنولوژی از جمله کریپتو غرق میشم، یاد می‌گیرم و می‌نویسم. حدود 2 سالی هست که در حوزه تولید محتوای صنعت کریپتو فعالیت می‌کنم و در تلاشم تا مفاهیم بلاک چین و کریپتو رو با زبانی ساده به مخاطب‌ها ارائه بدم.

مطالب نویسنده
اشتراک گذاری:

مطالب مشابه

ویدیوی وبینار رایگان آشنایی با ربات‌های معاملاتی

تا به حال پیش آمده که خواب باشید و بعد با حسرت ببینید...

۱۰ مورد از بهترین اندیکاتورهای تحلیل تکنیکال + آموزش استفاده

اندیکاتورها، به‌عنوان ابزارهای کمکی یا مکمل در تحلیل...

آموزش خرید ارز دیجیتال به زبان ساده!

آموزش خرید ارزهای دیجیتال، از معدود موارد مهمی است که تمامی...

دیدگاه‌ها 23 دیدگاه
در پاسخ به دیدگاه کاربر
  1. حمید
    حمید | 23 خرداد 1403

    سلام وادب….
    استاد سپاسگزارم بابت توضیح دادن به زبان ساده وکامل
    موفق باشید…..

  2. فرهاد میم
    فرهاد میم | 17 فروردین 1403

    درد بر شما بابت مقاله‌ی مفیدتون. خیلی عالی توضیح دادید 🎉

  3. محسن م
    محسن م | 8 اسفند 1402

    سلام. یه سئوال داشتم ممنون می شوم که من رو راهنمایی کنید:
    من یک پوزیشن در بازار فیوچرز باز کردم ( فرضا لانگ ). قصد دارم معامله خود را به شرط وارد شدن به سود در سه مرحله ( یا سه TP ) بفروشم. مثلا در هر مرحله 33% از پوزیشن خود را ببندم و حد ضرر خود را یک مرحله بالا بیاورم.
    مثلا در TP1 مقدار 33% از پوزیشن را ببندم و SL را به نقطه EP بیاورم
    در TP2 مقدار 33% دیگر را ببندم و SL را به TP1 بیاورم
    در TP3 باقیمانده پوزیشن که همان 33% باقیمانده است ببندم.
    مدیریت پوزیشن را می توانم به صورت دستی انجام بدهم. اما سئوالم این است که آیا راهی وجود دارد که این موارد را تنظیم کرده و کار به صورت خودکار پیش برود؟
    البته این موضوع مقداری با مفهوم استاپ شناور متفاوت است.
    امیدوارم توانسته باشم سئوالم رو به خوبی طرح کرده باشم. ممنون می شوم اگر راهی هست، راهنمایی بفرمایید

    • مبین حسینی
      مبین حسینی | 12 اسفند 1402

      سلام محسن عزیز
      اطلاعی ندارم که بشه موارد رو تنظیم کرد که به صورت خودکار انجام بشه.
      درنهایت برای اینکه راحت‌تر باشه، می‌تونین 3 تا TP رو در 3 اوردر مختلف تنظیم کنین و هربار که قیمت به TPها رسید، اوررد SL رو دستی جابه‌جا کنین.

  4. علی داودزاده
    علی داودزاده | 8 اسفند 1402

    سلام وارادت من موضوع لیمیت واستاپ متوجه نمیشم میشه بی‌زحمت بصورت فیلم روی بیت پین توضیح بدید ممنونم

    • مبین حسینی
      مبین حسینی | 12 اسفند 1402

      سلام علی عزیز
      در صفحه معامله، دقیقا کنار انتخاب انواع معاملات، یک علامت i وجود داره. باز زدن روی اون گزینه، آموزش انواع سفارش‌گذاری رو می‌تونین مطالعه کنین. همچنین فیلم‌های آموزشی زیادی در این مورد در یوتوب و آپارات وجود داره که می‌تونین جستجو و مشاهده کنین.

  5. Amir
    Amir | 8 اسفند 1402

    سلام ، روزتون بخیر،سوالی داشتم، این بود که من ارزی رو خریدم و استاپ لاس برای راس المال خودم قرار دادم ک ضرر نکنم و از این بابت دلم جمع شده اما چیزی که نمیتونم انجامش بدم گذاشتن یک سفارش فروشی ، برای هدفی که دارم . مثلا الان بیت کوین ۵۴ هست و هدف من ۶۰ هزار است و با اینکه استاپ لاس قرار دادم برای همین بیشتر از آن قبول نمیکنه و نمیزاره که برای هدف خودم یک سفارش فروشی ثبت کنم.

    • مبین حسینی
      مبین حسینی | 9 اسفند 1402

      سلام امیر عزیز
      آموزش هر نوع از سفارش‌گذاری رو با زدن روی دکمه i در کنار اسم سفارشات می‌تونین مطالعه کنین.

  6. حسین محبی
    حسین محبی | 9 بهمن 1402

    سلام من تا حالا تو هیچ سایتی کامنت نذاشتم ولی این پست شما باعث شد که این کامنت رو بزارم.من الان سه چهار روزه دارم فرق بین لیمیت و استاپ لیمیت و ocoرو مطالعه میکنم ولی هیچ پست و ویدیویی نتونست عین این پست به من بفهمونه که استاپ لیمیت چیه

    • عارفه رهبری
      عارفه رهبری | 10 بهمن 1402

      سلام حسین عزیز
      خوشحالیم که براتون مفیده بوده
      پر سود و موفق باشین

  7. سعید نخعی
    سعید نخعی | 22 آذر 1402

    سلام من در قیمت توقف حد ضرر را ست کردم برام فروخت دلیلش چیه

    • مبین حسینی
      مبین حسینی | 22 آذر 1402

      سلام سعید عزیز
      خب اگر درست فهمیده باشم، قیمت استاپ و فروش رو یکی گذاشتین، درسته؟ اگر اینطور باشه، تفاوتی با اوردر لیمیت نداره. به محض رسیدن به استاپ، درصورت وجود تقاضا، اوردر شما پر میشه و ارز شما به فروش می‌رسه.

  8. صالح
    صالح | 19 آذر 1402

    خیلی ممنون از توضیحات ساده و شکیل خانم رهبری و خانم ممتاز امیدوارم همیشه موفق باشید

  9. رسول سمیعی زاده
    رسول سمیعی زاده | 17 آبان 1402

    سلام ممنون از توضیحات درست و خیلی خوب شما

    • عارفه رهبری
      عارفه رهبری | 17 آبان 1402

      سلام رسول عزیز
      خوشحالیم که این مقاله براتون مفید بوده
      همیشه موفق و پر سود باشید.

  10. aminbakhshi
    aminbakhshi | 23 فروردین 1402

    سپاس ازتوضیحات و پیشنهادات والبته راهنمایی های ارزشمند شما🌹🙏

    • متینه ممتاز
      متینه ممتاز | 27 فروردین 1402

      سلام امین عزیز
      ممنونیم از شما

  11. مهدی
    مهدی | 27 اسفند 1401

    سلام با تشکر از توضیحات جامع و کاربردی شما 🌹🌹🌹

    • متینه ممتاز
      متینه ممتاز | 28 اسفند 1401

      سلام مهدی عزیز
      خوشحالیم که از مقالات بیت پین رضایت دارید.

  12. عرفان
    عرفان | 31 اردیبهشت 1401

    ممنون عالی بود من یک سال با بیت پین کار میکنم عالیه بیت پین همیشه هم پاسخگو هستن دمشون گرم عالی ♥️ عرفان از شمال هسطم

  13. سامان
    سامان | 3 اردیبهشت 1401

    لطفا آموزش ویدیویی اسن موارد رو بذارید

  14. شهرام چوبینه
    شهرام چوبینه | 13 فروردین 1401

    با سلام.. در مورد توضیحاتی که میفرمایین نمیشه نظری داد. چون اموزش استاپ لیمیت و استاپ لاس و غیره بود .. اما در بازارهای مالی پایبند بودن به روش معاملاتی و روانشناسی خود در ضرر و سود و مدیریت سرمایه چیزیهایی هست که میتونه بیشترین کمک و بکنه…… نظر شخصی

    • میثم
      میثم | 12 مرداد 1401

      نظرتون درست اما گفتنش اینجا بی معنی نبود؟