بررسی دلایل مختلف عجله برای پولدار شدن در میان مردم
تاریخ انتشار: 3 فروردین 1403 | آخرین بهروزرسانی: 11 فروردین 1403
زمان مطالعه:
3 دقیقه
هر طرف که نگاه میکنیم، همه مردم عجله دارند؛ عجله برای رسیدن به مقصد، برای خریدن، برای رفتن، برای بزرگ شدن، در ترافیک بوق میزنند که زودتر برسند، هنگام کتاب خواندن صفحات کتاب را تند تند ورق میزنند تا کتاب زود تمام شود، چای را داغ میخورند و برای پولدار شدن عجله دارند. دریغ از اینکه بداند در مقصد خبری نیست و باید از مسیر لذت برد. اما واقعا چرا این همه عجله داریم؟
زمانهای قدیم، اکثر مشاغل موروثی بود. حرفه، تجهیزات و زمین کشاورزی از پدر به فرزندان میرسید، فرزندان نیز اکثرا راه پدران خود را ادامه میدادند. در بازارهای قدیمی شهرهای مختلف، هنور هم همان دکانهای قدیمی وجود دارند که از پدربزرگ به پدر و از پدر به فرزند رسیدهاند؛ اما امروزه با تغییرات اجتماعی، از بین رفتن برخی مشاغل قدیمی، بوجود آمدن مشاغل جدید و فراگیر شدن تکنولوژیهای مدرن، علاقه جوانان به ادامه پیشه آبا و اجدادیشان بسیار کمرنگ شده، به سمت مشاغل جدید حرکت میکنند و از مشاغل جدید، انتظارات بالایی دارند. این انتظارات شاید بهجا باشد، اما نکته مهمی که فراموش میکنند، صبر است.
جوانان امروز زندگی پدر و مادر خودشان را میبینند که در سن 50 یا 60 سالگی هنوز مستاجر هستند یا بهتازگی به ثبات نسبی در رفاه رسیدهاند، ولی خودشان دوست ندارند در سن بالا به آن سطح رفاه برسند و میخواهند در جوانی طعم لذتبخش رفاه را بچشند.
نداشتن سواد مالی
وقتی افراد نتوانند به درستی دخلوخرج خود را در جامعه مدیریت کنند یا به این موضوع اهمیت ندهند، بیشتر از آنچه درآمد دارند، هزینه میکنند، پس احتمالا پساندازی هم ندارند؛ این موضوع باعث میشود تا احساس کنند از جهان عقب ماندهاند و برای پولدار شدن بیشتر عجله میکنند. پسانداز تنها به معنای جمع کردن پول در بالش یا بانک نیست؛ پسانداز میتواند یادگرفتن حرفه و تخصص باشد یا سرمایهگذاری مالی در سهام یا ارزهای دیجیتال.
سرمایهگذاری در بازارهای مالی به این معنا نیست که سرمایه و اموال خودمان را در اختیار شخص یا شرکت دیگری بگذاریم تا با آن کار کند و به ما سود بدهد؛ اتفاقا اعتماد به اینگونه طرحها (کلاهبرداری پانزی) خودش نشان از نداشتن سواد مالی است. بدون درک اینکه چگونه بهرهگیری از قدرت سود مرکب و صبر میتواند به افزایش ثروت کمک کند، افراد ممکن است به دنبال کسب سودهای فوری باشند که اغلب ناپایدار و خطرناک هستند.
شبکههای اجتماعی؛ بمباران اطلاعات و محتوا
شبکههای اجتماعی میتوانند تاثیرات گستردهای را بر نگرش و انتظارات مالی افراد مختلف داشته باشند. افراد در این شبکه چنان تصویری از خود به نمایش میگذارند که انگار همه در رفاه و آرامش هستند و زندگیهای لوکسی و شغلهای پردرآمدی دارند. مخاطبان هم اغلب ظاهر زندگی آنها را با باطن زندگی خودشان مقایسه میکنند. این مقایسه کردن باعث ایجاد ترس از عقب ماندن (FOMO) میشود؛ انگار که همه رفتند و فقط ما ماندهایم.
گاهی هم برخی افراد داستان سریع ثروتمند شدن خودشان را در شبکههای اجتماعی تعریف میکنند؛ این داستانها ممکن است تصاویری نادرست از واقعیت ارائه دهند و انتظارات نامعقولی را در ذهن مخاطبان ایجاد کنند. واقعا از کجا معلوم که این داستانها درست باشند؟
از پیوند بلاکچین و هوش مصنوعی، به پول میرسیم؟
جوابت تو شماره ۱۴ ماهنامه دامیننسه!
راحتطلبی
دنیای امروز ماشینی شده است، انسانها بیشتر بهدنبال مسیرهای راحت و میانبر هستند تا کمتر زحمت بکشند، درعینحال هم سریعتر به مقصد دلخواهشان برسند. درواقع قصد دارند یک شبه ره صدساله را طی کنند. راحتطلبی ممکن است باعث شود که افراد نگرشهای ناسالمی نسبت به پول پیدا کنند، مانند اینکه پول را بهعنوان راهحلی برای تمام مشکلاتشان ببینند.
تورم و وضعیت اقتصادی
تورم به زبان ساده، یعنی بالا رفتن قیمت اجناس و خدمات نسبت به ارزش پول! هر روز ارزش پول کمتر شده و آرزوهای جوانان به رویا تبدیل میشود. این شاید یکی از بزرگترین دلایل عجله برای پولدار شدن باشد. با افزایش تورم، مردم میخواهند سریعتر پول بدست بیاورند. در شرایط تورم بالا، سرمایهگذاران ممکن است به دنبال فرصتهای سرمایهگذاری با بازده بالاتر بروند تا از کاهش ارزش پول خود جلوگیری کنند و این به معنای پذیرش ریسکهای بیشتر است.
شکاف طبقاتی
افرادی که در خانواده فقیر متولد میشوند و در محیطی بزرگ میشوند که نیازهای اولیه آنها به طور کامل برآورده نمیشوند، در جامعه مدام خودشان را با سایر افراد که وضعیت بهتری دارند مقایسه میکنند، این مقایسهها باعث میشود که احساس کم بودن داشته باشند و برای رسیدن به سطح بالاتر و جبران این کمبودها، تقریبا دست به هرکاری، حتی ارتکاب جرم بزنند. آمار رسمی نشان میدهد نرخ بزهکاری، ارتکاب جرم و حتی خودکشی در خانوادههای فقیر بیشتر است.
در جوامعی که مصرفگرایی و داشتن امکانات و کالاهای لوکس به عنوان نشانهای از موفقیت تلقی میشود، افراد ممکن است برای ثروتمند شدن تحت فشار باشند تا بتوانند چنین سبک زندگی را تجربه کنند. شکاف طبقاتی و نابرابری اقتصادی، میتواند احساس بیعدالتی و تمایل به عبور از این شکاف را در افراد ایجاد کند.
ناامیدی نسبت به آینده و عجله برای پولدار شدن
درصد افرادی که نسبت به آینده دور ناامید هستند، بسیار زیاد شده و هر سال هم رو به افزایش است. ناامیدی نسبت به 20 سال آینده باعث میشود اغلب افراد تمایلی نداشته باشند تا ۲۰ سال آینده را ببینند، آینده را بسیار تاریک و مبهم پیشبینی و دوست دارند زودتر و تا قبل از نابود شدن جهان به تمامی آرزوها و اهدافشان برسند. اگر افراد نگران کاهش ارزش پول در آینده باشند، ممکن است بخواهند هرچه سریعتر ثروتاندوزی کنند تا از ارزش فعلی پول خود حداکثر استفاده را ببرند. ناامیدی ممکن است باعث تغییر اولویتهای زندگی شود، به طوری که افراد به جای بهره بردن در فرصتهای کنونی، بیشتر روی کسب درآمد فوری تمرکز کنند.
عجله برای پولدار شدن به هر قیمتی، ممکن است باعث ایجاد انحرافات اجتماعی مانند دزدی، کلاهبرداری و قاچاق شود. گاهی افراد به دنبال ریسکهای مالی، در دام کلاهبردارن افتاده و درنهایت ورشکسته میشوند. این شکستها باعث نزول جایگاه اجتماعی و از دست دادن اعتماد به نفس میشود و سلامت ارتباطات اجتماعی و فردی هرکسی را به خطر میاندازد.
زندگی من توی کامپیوتر و دنیای دیجیتال میگذره؛ عاشق فناوری بلاکچین و تکنولوژیهای دیجیتالیام و فعالیت توی اکوسیستم و کامیونتی کریپتو رو خیلی دوست دارم. اوقات فراغتم رو یا بازی میکنم، یا به پروژههای شخصیم میرسم. هیچی بلد نیستم ولی تا دلت بخواد کنجکاو و فضولم :))