فاطمه مهاجرانی، سخنگوی دولت، در نشست خبری امروز از افزایش ۲ تا ۳ برابری پرداخت وام ازدواج و توقف موقت واردات خودرو توسط ایرانیان مقیم خارج خبر داد. او درباره گرانی اینترنت و وضعیت مرز ایران و پاکستان هم توضیح داد. هم‌زمان، اعتبار کالابرگ بیش از ۳۵ میلیون نفر به ماهانه یک میلیون و ۵۰۰ هزار تومان رسیده است.

کالابرگ ۱.۵ میلیونی شامل چه کسانی شد؟

دولت اعتبار کالابرگ گروهی از خانوارهای مشمول را ۵۰ درصد افزایش داده است. طبق اعلام سازمان هدفمندسازی یارانه‌ها، ۳۵ میلیون و ۱۲۰ هزار نفر مشمول افزایش اعتبار ماهانه از یک میلیون به یک میلیون و ۵۰۰ هزار تومان شدند.

این افزایش شامل افراد تحت پوشش کمیته امداد و بهزیستی و خانوارهایی است که فرم خوداظهاری را در سامانه «دولت من» تکمیل کردند. برای اجرای طرح هم ۱۷ هزار و ۵۶۰ میلیارد تومان اعتبار اختصاص یافته است.

یعقوب اندایش، معاون رفاه وزارت تعاون، اعلام کرده افرادی که از ۵ آبان نوبت دریافت کالابرگ مهرماه آن‌ها رسیده و خوداظهاری را تکمیل کردند، ۵۰۰ هزار تومان اعتبار اضافه دریافت می‌کنند. به گفته او، پرداخت مبلغ جدید برای همین گروه مشمول در ماه‌های آینده هم ادامه خواهد داشت.

وام ازدواج ۲ تا ۳ برابر افزایش یافت؟

مهاجرانی درباره صف طولانی دریافت وام ازدواج گفت حملات سایبری به شبکه بانکی در سال گذشته و امسال، روند پرداخت تسهیلات را مختل کرده است.

به گفته سخنگوی دولت:

میزان پرداخت وام ازدواج در مرداد، شهریور و مهر ۲ تا ۳ برابر افزایش یافته و دولت امیدوار است با ادامه این روند، صف متقاضیان کوتاه شود.

این افزایش مربوط به پرداخت تسهیلات بانکی است، نه مبلغ وام هر نفر. بنابراین متقاضیان نباید انتظار داشته باشند مبلغ وام ازدواج آن‌ها ۲ یا ۳ برابر شود.

واکنش مهاجرانی به گرانی اینترنت و خودرو

سخنگوی دولت درباره افزایش قیمت اینترنت و بلیت قطار گفت عذرخواهی او مربوط به اطلاع‌رسانی نامناسب بوده است، نه اصل افزایش قیمت.

مهاجرانی توضیح داد تصمیم افزایش تعرفه در ساختار مربوط گرفته شده بود، ولی مردم پیش از اجرا اطلاع کافی نداشتند. بنابراین دولت در این نشست خبری وعده‌ای برای لغو گرانی اینترنت نداد.

در بخش خودرو هم خبر تازه‌ای اعلام شد. مهاجرانی گفت واردات خودرو توسط ایرانیان مقیم خارج با دستور رئیس‌جمهور فعلا متوقف شده است. او دلیل این تصمیم را مدیریت منابع ارزی و اولویت تامین کالاهای اساسی مردم عنوان کرد.

این دستور پس از اعلام مهلت واردات خودرو تا پایان سال ۱۴۰۵ صادر شده است. به گفته مهاجرانی، اطلاعیه قبلی گمرک مربوط به پیش از تصمیم جدید دولت بوده و توقف فعلی به مسیر واردات خودرو توسط ایرانیان خارج از کشور مربوط است.

آخرین وضعیت مرز ایران و پاکستان

مهاجرانی اعلام کرد تردد در مرز ایران و پاکستان برقرار است. با وجود این، مشکلات مربوط به عبور محموله‌های تجاری و محدودیت زیرساخت‌ها همچنان نیاز به پیگیری دارد.

خلاصه آخرین خبرهای دولت

جدول زیر آخرین وضعیت کالابرگ، وام ازدواج، تعرفه اینترنت، واردات خودرو و مرز ایران و پاکستان را براساس اظهارات سخنگوی دولت و گزارش‌های رسمی نشان می‌دهد.

موضوع آخرین وضعیت
کالابرگ افزایش به ۱.۵ میلیون تومان برای ۳۵.۱۲ میلیون نفر
وام ازدواج رشد ۲ تا ۳ برابری پرداخت تسهیلات
اینترنت عذرخواهی بابت اطلاع‌رسانی نامناسب افزایش قیمت
واردات خودرو توقف موقت واردات توسط ایرانیان مقیم خارج
مرز پاکستان تردد برقرار است، مشکلات تجاری همچنان پیگیری می‌شود