تحلیل آن چین یا تحلیل درون زنجیره ای (on-Chain Data) چیست؟

تاریخ انتشار: 22 دی 1400 | آخرین به‌روزرسانی: 22 اسفند 1402
زمان مطالعه:  8 دقیقه
تحلیل آن چین یا تحلیل درون زنجیره ای (on-Chain Data) چیست؟

نکته‌ی مهمی که در مورد فناوری بلاک چین وجود دارد، این است که تمام داده‌های مربوط به تراکنش‌ها قابل مشاهده و بررسی است. به همین دلیل می‌توان از این اطلاعات در موارد بسیاری همچون یادگیری ماشین، تحلیل، علوم داده و… استفاده کرد. در واقع، رمزارزها تنها دارایی‌هایی هستند که تمامی معاملات و سرمایه‌گذاری‌های مربوط به آن‌ها از طریق دسترسی به یک دفتر کل توزیع‌شده، قابل تحلیل و بررسی است. به تحلیلی که با استفاده از داده‌های درون شبکه‌ای بلاکچین هر رمزارز انجام می‌شود، تحلیل درون شبکه‌ای، درون زنجیره‌ای، آن چین دیتا یا On-Chain Analysis گفته می‌شود.

با توجه به امکان دسترسی به داده‌های مالی از طریق بلاک‌چین که برای کاربران فراهم شده است، تحلیل‌گران می‌توانند از اطلاعات موجود برای برررسی و تحلیل فعالیت‌ها و کاربردهای شبکه در یک بازه‌ی زمانی تعیین شده، استفاده کنند.

تحلیل درون زنجیره‌ای یا تحلیل On-chain چیست؟

تحلیل درون زنجیره‌ای، یک زمینه نوظهور است که با استفاده از آن می‌توان به بررسی عوامل بنیادین، سودمندی و تراکنش‌های یک رمرزارز و شبکه بلاکچین آن پرداخت. تحلیلگرانی که از آن چین دیتا (On-Chain Data) استفاده می‌کنند، در تلاش هستند که با افزایش و بهبود درک خود از شبکه و تحلیل و بررسی معیارهای مختلف، پیش‌بینی بهتری از حرکات قیمتی یک رمزارز در آینده داشته باشند. به‌طور معمول، در تحلیل درون زنجیره‌ای مواردی همچون حجم تراکنش‌ها، جزئیات استخراج همچون پاداش بلاک‌، وابستگی‌های قیمتی، ورود و خروج سرمایه از صرافی‌ها و موارد مشابه دیگر بررسی می‌شوند.

تحلیل On Chain، شباهت زیادی به تحلیل فاندامنتال دارد، اما اصلی‌ترین تفاوت‌اش این است که در تحلیل آن چین، از داده‌ها و اطلاعات موجود در بلاکچین برای تعیین ارزشمندی یک شبکه استفاده می‌شود؛ این در حالی است که در تحلیل فاندامنتال به تعیین ارزش واقعی یک پروژه یا شرکت پرداخته می‌شود.

تحلیلگران در این حوزه با ادغام تحلیل تکنیکال و تحلیل درون زنجیره ای، نقاط ورود و خروج کوتاه مدتی را برای رمزارزها به دست می‌آورند.

به طور خلاصه می‌توان گفت یکی از مهم‌ترین موارد استفاده از داده‌های On Chain، استفاده از داده‌های مربوط به تراکنش‌ها و کیف پول‌ها برای تعیین ارزشمندی یک شبکه است. به عبارت دیگر، این کار به جلوگیری از ورود و سرمایه‌گذاری در یک رمزارز یا پروژه به دلیل توجه به تبلیغات اغراق‌آمیز کمک می‌کند.

چرا تحلیل آن چین دیتا برای بیت کوین اهمیت بیشتری دارد؟

همان‌طور که در تعریف بالا از آن‌چین دیتا گفته شد، ما برای استفاده از این تحلیل نیاز به اطلاعات بلاک چین داریم و بیت کوین به دلیل محبوبیت و قدمتی که دارد، اطلاعات بیشتر و مفیدتری در شبکه‌ی بلاک چین دارد.

چرا باید تحلیل آن چین دیتا را انتخاب کنیم؟

در جهان امروزی با قرار گرفتن ثروت در دست عده‌ای محدود، اقتصاد حالت بیمارگونه‌ای دارد. امروزه شما نمی‌توانید تراکنش‌های دولت‌ها و افراد مهم را بررسی کنید؛ اما در تحلیل onChain Data این امکان وجود دارد و همین امر می‌تواند بسیاری از فسادهای مالی را کاهش دهد. تحلیل تکنیکال تنها قیمت را بررسی می‌کند؛ در حالی که on-Chain Data علاوه بر قیمت، احساسات مردم نسبت به بیت کوین یا هر ارز دیجیتال دیگری را نیز تشخیص می‌دهد و با توجه به داده‌هایی که در اختیار ما می‌گذارد، گاهی می‌توانیم حتی بیشتر از تحلیل تکنیکال، به آن تکیه کنیم.

از نسل Z تا NFT و تحلیل دوج‌کوین در شماره جدید دامیننس

دامیننس ۱۵، همین حالا دریافت کن!

    معرفی وبسایت‌های ارائه‌دهنده داده On chain

    در این بخش به معرفی برخی از سایت‌های ارائه‌دهنده خدمات on chain می‌پردازیم.

    In to the block

    این وب‌سایت گسترۀ وسیعی از امکانات و ابزارهای تحلیلی همچون تحلیل‌ درون زنجیره‌ای برای بسیاری از رمزارزها، داده‌های لیست سفارشات و تحلیل سنتیمنتال را پوشش می‌دهد.

    Sentiment/Sanbase

    سنتیمنت یکی دیگر از وب‌سایت‌های ارائه‌دهنده آن چین دیتا و داده‌های مربوط به تحلیل درون زنجیره‌ای است که می‌توانید برای دسترسی به برخی اطلاعات از این وب‌سایت استفاده نمایید.

    CQ.live

    وب‌سایت CQ.live چیزی است که هر تریدری باید آن را بشناسد و از آن استفاده کند. این وب‌سایت یکی از ابزارهای مهم در بررسی جریان نقدینگی در صرافی‌ها، فعالیت ماینرها و… است.

    Coinmetrics

    این وب‌سایت به ارائه خدمات رایگان در زمینه داده‌های درون زنجیره‌ای برای 37 دارایی رمزارزی پرداخته است و از پیشگامان حوزه آن چین دیتا است.

    Look into bitcoin

    وب‌سایت look into bitcoin، منبعی رایگان برای مدل‌سازی چرخه بازار بیت کوین و پارامترهای درون زنجیره‌ای است.

    Glass node

    در این وب‌سایت، برخی از امکانات اولیه مربوط به اطلاعات درون زنجیره‌ای به صورت رایگان در اختیار کاربران قرار گرفته است اما برای دسترسی به امکانات پیشرفته‌تر، باید مبلغی را پرداخت کنید.

    محدودیت‌های استفاده از تحلیل درون زنجیره‌ای

    در ادامه به برخی از محدودیت‌های تحلیل درون زنجیره‌ای می‌پردازیم:

    • تاریخچه داده‌های موجود برای بیت کوین، مربوط به چیزی حدود یک دهه و داده‌های برخی دیگر از رمزارزها حتی به کمتر از این مدت برمی‌گردد. بر همین اساس ممکن است برخی از داده‌ها کمتر قابل اعتماد باشند یا در صورت وجود داده‌های متناقض، تفسیر آن‌ها تغییر یابد.
    • راه‌حل‌های لایه دو مقیاس‌‌پذیری مثل لایتنینگ یا سایدچین‌ها، پتانسیل تغییر شکل حجم تراکنش‌ها را دارند. با توجه به اینکه این موارد در داده‌های درون زنجیره‌ای اندازه‌گیری و در نظر گرفته می‌شوند، ممکن است در طول زمان تغییر کنند یا دقت کافی را نداشته باشند.
    • تحلیل درون زنجیره‌ای یا تحلیل آن چین برای تریدرهای کوتاه‌مدت و اسکالپرها مناسب نیست و سیگنال‌های حاصل از این تحلیل‌ها، جهت استفاده در بازه‌های زمانی بلندمدت مناسب‌تر است. این بدان معنا نیست که تریدرهای کوتاه‌مدت هیچ بهره‌ای از این نوع تحلیل نمی‌برند، بلکه این دسته از تریدرها نیز با استفاده از برخی پارامترهای داده‌های درون زنجیره ای یا با ادغام این نوع تحلیل با دیگر ابزارها، اندیکاتورها یا انواع دیگر تحلیل همچون تحلیل تکنیکال، به نتایج مفیدی دست خواهند یافت.

    تحلیل آن چین دیتا یا تحلیل تکنیکال؟

    بسیاری از تکنیکالیست‌ها بر این باورند که تمامی اتفاقاتی که در بازار می‌افتد وابسته به قیمت است؛ پس کمک قیمت می‌توان آن‌ها را پیش‌بینی کرد. در بازارهای مالی به خصوص بازار ارزهای دیجیتال، هرگز اطلاعات ۱۰۰% وجود ندارد و همه‌چیز وابسته به احتمال است. علاوه بر آن، در بسیاری از موارد دیده‌ایم که تحلیل تکنیکال هم می‌تواند اشتباه کند. با وجود اصرار تکنیکالیست‌ها به کافی بودن تغییرات قیمت برای پیش‌بینی بازار، باز هم تحلیل آن چین می‌تواند اطمینان شما را از وارد شدن به یک معامله بیشتر کند.

    عاقلانه‌ترین روش این است که برای وارد شدن به یک پوزیشن، هم از تکنیکال و هم از on-Chain Data تاییدیه گرفته باشیم.

    استفاده از آن چین دیتا در ترید

    در قسمت‌های قبلی به بررسی مفهوم تحلیل درون زنجیره‌ای و وبسایت‌های ارائه‌دهنده این اطلاعات پرداختیم. تریدرها و تحلیلگران مختلف می‌توانند بر اساس اهداف و نوع نیاز خود، از هر یک از این اطلاعات و داده‌ها در تصمیم‌گیری‌ها و معاملات خود استفاده کنند. به عنوان مثال، میزان ورود و خروج دارایی به یک رمزارز یا انتقال دارایی از کیف پول‌ها به صرافی و یا دیگر فعالیت‌های افراد در شبکه، می‌تواند تعیین‌کننده آیندۀ قیمتی رمزارزها باشد.

    توجه داشته باشید که استفاده از تحلیل درون زنجیره‌ای به تنهایی نمی‌تواند برای تمامی بازه‌های زمانی و انواع تریدرها مناسب باشد و هر کسی موظف است با توجه به نوع نیاز، استراتژی و برنامه معاملاتی خود این تحلیل را با انواع دیگر ابزار، اندیکاتور یا تحلیل ادغام نماید.

    8 پارامتر مهم در تحلیل آن چین

    در این بخش قصد داریم به بررسی جزئیات هشت پارامتری که در تحلیل های درون زنجیره‌ای از آن‌ها استفاده می‌شود بپردازیم. یکی از برنامه‌هایی که می‌توانید برای بررسی این پارامترها استفاده نمایید، MLQ APP است. اطلاعات موجود در این برنامه از Into the Block گرفته شده است. برای استفاده از این برنامه کافی است یک آدرس ایمیل داشته باشید. در ادامه به جزئیات این پارامترها خواهیم پرداخت.

    پس از ورود به برنامه در قسمت خلاصه کوین، مروری بر برخی از پارامترهای مرتبط و مهم برای هر رمزارز آورده شده است. به عنوان مثال، تصویر زیر مربوط به ارز دیجیتال بیت کوین (BTC) است.

    تحلیل درون زنجیره ای (On chain) چیست؟ تریدی پر سود با روشی آسان

    رفتار سرمایه‌گذاران نسبت به قیمت بازار

    اولین پارامتر موجود در این قسمت، نشان‌دهندۀ مقایسۀ میانگین قیمت خرید آدرس‌های دارای موجودی، با قیمت فعلی است. اگر قیمت میانگین خرید آدرسی از قیمت فعلی کمتر باشد، به اصطلاح In the money و اگر قیمت میانگین خرید آدرسی از قیمت فعلی بالاتر باشد، به اصطلاح Out of the money نامیده می‌شود. همان‌طور که در شکل زیر می‌بیند، میانگین این آدرس‌ها به صورت درصدی نمایش داده می‌شود.

    تحلیل درون زنجیره ای (On chain) چیست؟ تریدی پر سود با روشی آسان

    توزیع دارایی هولدرها

    این پارامتر نشان‌دهنده میزان عرضه در گردشی است که در اختیار نهنگ‌ها یا سرمایه‌گذاران یک رمزارز قرار دارد. این شاخص میزان آدرس‌هایی را که بیش از یک درصد از عرضه کل را در اختیار دارند نشان می‌دهد.

    تحلیل درون زنجیره ای (On chain) چیست؟ تریدی پر سود با روشی آسان

    وابستگی قیمت با بیت کوین

    این پارامتر وابستگی بین یک دارایی رمزارزی و بیت کوین را بر اساس داده‌های آماری 30 روزه نشان می‌دهد. به عنوان مثال، در تصویر زیر وابستگی قیمتی بین اتریوم و بیت کوین آورده شده است.

    تحلیل درون زنجیره ای (On chain) چیست؟ تریدی پر سود با روشی آسان

    توزیع سرمایه گذاران بر اساس مدت‌ نگهداری رمزارز

    این پارامتر در تحلیل داده‌های درون زنجیره‌ای، نشان‌دهنده توزیع مالکیت یک دارایی بر اساس مدت هولد یا نگه‌داری آن دارایی است. در این دسته‌بندی، آدرس‌های نگه‌داری‌کننده یک رمزارز بر اساس مدت نگه‌داری از آن به سه دسته تقسیم می‌شوند:

    • بیش از یک سال: هولدرها
    • 1 تا 12 ماه: سرمایه‌گذار میان‌مدتی
    • کمتر از یک ماه: تریدر

    تحلیل درون زنجیره ای (On chain) چیست؟ تریدی پر سود با روشی آسان

    تراکنش‌های بیشتر از 100 هزار دلار

    این پارامتر نشان‌دهنده تمامی تراکنش‌های بیشتر از 100 هزار دلار در هفت روز گذشته است. همان‌طور که در شکل زیر می‌بینید 119.36 میلیارد دلار از تراکنش‌های انجام‌شده مربوط به تراکنش‌‌های با ارزش بیش از 100 هزار دلار در هفت روز گذشته در شبکه بیت کوین هستند.

    تحلیل درون زنجیره ای (On chain) چیست؟ تریدی پر سود با روشی آسان

    جغرافیای تراکنش‌ها

    این پارامتر نشان‌دهنده تعداد تراکنش‌های انجام‌شده در منطقه زمانی غرب جغرافیایی در مقایسه با تعداد تراکنش‌های انجام شده در منطقه شرق جغرافیایی در 14 روز گذشته است.

    تحلیل درون زنجیره ای (On chain) چیست؟ تریدی پر سود با روشی آسان

    ورود جریان نقدینگی به صرافی

    نشان‌دهنده مقدار ورودی جریان نقدینگی به صرافی‌های برتر بازار در هفت روز گذشته است.

    خروج جریان نقدینگی از صرافی

    نشان‌دهنده مقدار خروجی جریان نقدینگی از صرافی‌های برتر بازار در هفت روز گذشته است.

    تحلیل درون زنجیره ای (On chain) چیست؟ تریدی پر سود با روشی آسان

    دشمنان تحلیل آن چین دیتا

    گروه اول: تکنیکالیست‌ها مخالف سر سخت این تحلیل هستند زیرا بر این باورند که تنها تغییرات قیمت برای بررسی ارهای دیجیتال و آینده قیمتی بازار کافی است.

    گروه دوم: افرادی هستند که مخالف سرسخت استفاده از اطلاعات حساب دیگران هستند و بررسی آن‌ها را نقض قانون می‌دانند؛ این در حالی است که شفافیت بلاکچین می‌تواند بسیاری از فساد های اقتصادی نظیر رانت و… چرا از بین ببرد.

    گفتار پایانی!

    تحلیل آن چین دیتا، یک روش نوین برای تحلیل بازار است که اولین بار در سال ۲۰۱۱ از آن نام برده شد؛ اما استفاده از آن در سال ۲۰۱۷ پررنگ‌تر شد. حرف‌های بسیاری پیرامون استفاده از این تحلیل برای بررسی آینده قیمتی بازار وجود دارد که هر یک از آن‌ها، منتقدان و طرفداران خود را دارد؛ اما، به هر حال این یک روش نوین برای تحلیل بازار و بسیار کامل است؛ به‌طوری که شاید بتواند در آینده به‌عنوان تحلیل تکنیکال، مورد استفاده قرار گیرد.

    کارن آهنگری

    کارن آهنگری

    بازی با کلمات، یکی از بهترین سرگرمی‌هاست. در کنارش، کمک به دیده شدن این کلمات با کمک SEO هم مهمترین وظیفه‌ی من تو بیت‌پینه. سعی می‌کنم دانسته‌هام رو تو حوزه کریپتو با کاربرها به اشتراک بذارم و با سئو به دیده شدن این دانسته‌ها، کمک کنم.

    مطالب نویسنده
    اشتراک گذاری:

    مطالب مشابه

    اندیکاتور زیگزاگ: ابزاری برای شناسایی تغییر روند

    اگر به دنبال ابزاری دقیق برای تحلیل تکنیکال هستید،...

    اندیکاتور حجم تعادلی (OBV): ابزاری برای ردیابی حجم در معاملات

    اندیکاتور حجم تعادلی (OBV) ابزاری کارآمدی در دنیای تحلیل...

    آموزش کامل الگوی کندلی مرد آویزان (Hanging man) به زبان ساده

    مرد آویزان یا مرد به دار آویخته، از شناخته‌شده‌ترین الگوها...

    دیدگاه‌ها 2 دیدگاه
    در پاسخ به دیدگاه کاربر
    1. *
      * | 23 دی 1400

      این چه وضعشه؟ مگه ما کاربرای بیت پین نیستیم؟ کی گفته این فن توکن های آشغال که هیچ خریداری نداره رو اضافه کنید؟ جالبه توکن هایی رو اضافه میکنید که سقف قیمت هستن . صد رحمت به دزد سر گردنه

      • کارن آهنگری
        کارن آهنگری | 25 دی 1400

        سلام دوست عزیز.
        فن توکن‌ها برای تنوع بخشیدن به کیف پول کاربرها اضافه شده و اگر هم دقت کنید، تو سقف قیمتی نیستند!