تاریخ انتشار: 26 آذر 1401 | آخرین بهروزرسانی: 6 تیر 1402
زمان مطالعه:
4 دقیقه
با گسترش علاقه مردم به سرمایهگذاری و گسترش بازار ارزهای دیجیتال، روز به روز راههای جدیدی برای سرمایهگذاری ارائه شده است. با توجه به پر ریسک بودن این بازار، دانستن استراتژیهایی که باعث ریسک کمتر و سود بیشتر شود بسیار مفید و ارزشمند خواهد بود.
هج کردن یکی از روشهای پوشش ریسک است که در این نوشتار با هج فاند و استراتژیهای آن آشنا میشوید.
Hedging در لغت به معنای پوشش دادن و مصونیت بخشیدن و عبارت Hedge Fund در اصطلاح به معنای صندوق پوشش ریسک است.
Hedge Fund نوعی سرمایهگذاری است که سرمایهداران، داراییهای خود را با استراتژیهای متنوع سرمایهگذرای و سود به دست میآورند. به بیان ساده، Hedge Fundها نوعی شرکت خصوصی هستند که ثرتمندان پول خود را در اختیار آنها قرار میدهند و آن شرکتها با کمک متخصصان همه تلاش خود را میکنند که سود بیشتری کسب کنند.
صندوق پوشش ریسک، ساختاری است که توسط مدیران مالی یا مشاوران خبره در این زمینه ایجاد و سعی میشود با تنوع سازی سبد معامله، ریسک سرمایهگذای را پایین آورند. این شرکتها، سعی میکنند با بررسی و تحقیق، موقعیتهای سرمایهگذاری مناسبی را پیدا کنند.
صندوقهای پوشش ریسک، به دستههای مختلف تقسیم بندی میشوند. گاهی اواقات، این تقسیم بندی بر اساس نوع استراتژی و گاهی بر اساس نوع داراییهای موجود در صندوق طبقهبندی میشوند.
استراتژیهای هج فاندها
روشها و استراتژیهای مختلفی برای سودآوری از هج کردن وجود دارد. در این نوشتار به 4 استراتژی مهم اشاره میکنیم.
معاملات آتی در Hedging
قراردادهای آتی، به خرید یا فروش یک دارایی در آینده در یک تاریخ مشخص با قیمت معین گفته میشود. Hedging باعث بالا رفتن جریان نقدینگی در دنیای کریپتو میشود. معاملات آتی، قسمتی از ابزارهای معاملاتی با نام مشتقات هستند که آپشن اختیار معامله و سوآپ را شامل میشوند.
بیشتر معاملهگران ارز دیجیتال، زمانیکه قیمت کاهش پیدا میکند خرید و هنگام بالا رفتن قیمتها، ارزهای دیجیتال خود را میفروشند. معاملات آتی رمزارزها، این امکان را میدهد که پوزیشن را تا تاریخ معین حفظ و با این کار سود حاصل را به حداکثر رسانند.
دانلود یازدهمین ماهنامه دامیننس
آینده موسیقی با توکنها و انقلاب دیجیتال در وب ۳
پوزیشن فروش یا Short Selling
پوزیشن فروش نوعی روش معاملاتی است که در آن معامله کننده پیشبینی میکند که ممکن است ارزش دارایی که دارد کاهش پیدا کند. به عنوان مثال اگر دارایی شخص، ارز دیجیتال باشد، پیشبینی میکند قیمت رمزارز کاهش پیدا میکند، بنابراین بهجای خرید کردن، معامله Short باز میکند. جهت آشنایی با معامله Short پیشنهاد میکنیم مقاله «تفاوت بین معاملات لانگ (Long) و شورت (Short) چیست؟» را مطالعه کنید.
معاملات آپشن
نوعی دیگر از معاملات مشتقات، آپشن است.در معاملات آپشن به معاملهگران این امکان داده میشود، ارزدیجیتال اصلی را با قیمت خاص قبل از یک تاریخ مشخص خرید یا فروش کنند. از طرفی دیگر، از معاملات آپشن برای محدود کردن ضرر در بازار نزولی نیز استفاده میشود.
هج فاند در ارز دیجیتال چیست ؟
هج فاند نوعی شراکت در سرمایهگذاری است و شرکتها با کمک افراد خبره در حوزههای اقصاد، مدیریت و مالی برای افرادی که در این حوزه دانش بالایی ندارند سرمایهگذاری و سعی میکنند به حداکثر سود برسند.
شرکتهای Hedge Fund در زمینههای مختلفی از جمله مسکن، طلا و ارزدیجیتال سرمایهگذاری میکنند. از این رو هج فاند رمزارز، سرمایهگذاری بر روی ارزهای دیجیتال و محصولات مرتبط با آن است.
با توجه به ریسک بالای سرمایهگذای سهام، گاهی اوقات هجفاندها سعی میکنند با ترکیب سهام داراییهای دیگر و ارزهای دیجیتال میزان ریسک را کاهش دهند.
چگونگی عملکرد هج فاند در ارزهای دیجیتال
هج فاندهای ارزدیجیتال از طریق سرمایهگذاری ارزهای موجود و محصولات بازارهای مشتقات به افزایش سود کمک میکنند. به عنوان مثال «پنترا کپیتال» (Pantera Capital) یکی از بزرگترین هج فاندهای ارز دیجیتال است که سرمایهگذاری رمزارزها را در مدت زمان مشخص مطابق فهرست زیر انجام میدهد.
سرمایهگذاری بر روی کوین و توکنهایی که احتمال رشد بالایی دارند.
سرمایهگذای بر کوینهای معروف و شناخته شده، مانند بیت کوین و اتریوم
سرمایهگذاری بر روی استارتاپها و پروژههای حوزه کریپتو
معایب همکاری با شرکتهای پوشش ریسک ارزهای دیجیتال
همکاری با شرکتهای هج فاند در حوزه ارزدیجیتال مشکلات و معایب خاص خود را دارد. به برخی از آنها اشاره میکنیم.
کارمزد صندوقهای هج فاند رمزارز بسیار زیاد است. حتی گاهی در برخی مواقع شرکتها قرارداد کارمزد عملکردی 50 درصدی عنوان میکنند.
تنها اشخاص ثروتمند و افرادی که مبالغ بالایی برای سرمایهگذاری دارند، میتوانند از هج فاند استفاده کنند.
درست است که هج فاندها سود بالایی ارائه میدهند اما ریسک بالایی دارند و با توجه به اینکه سرمایهگذاری در ارزهای دیجیتال خود به ذات پر ریسک است، صندوقهای پوشش ریسک رمزارزها نسبت به هج فاندهای دیگر ریسک بالاتری دارند.
کارمزد شرکتهای هج فاند ارز دیجیتال
صندوقهای پوشش ریسک معمولا کارمزدی بین یک الی سه درصد از مقدار کل سرمایهگذاری را بابت کارمزد از سرمایهگذار بابت مدیریت دارایی دریافت میکنند. علاوه بر این، هج فاندها هزینهای بابت میزان بازده سرمایهگذاری میگیرند. کارمزد علملکردی معمولا درصدی از میزان سود به دست آمده از سرمایهگذاری را شامل میشود.
به بیان سادهتر، فرض کنید شخصی یک میلیون دلار به یک شرکت هج فاند برای سرمایهگذاری در ارزهای دیجیتال میدهد. طبق قرارداد کارمزد عملکردی این صندوق، 20 درصد است.
اگر بعد از یک سال سرمایه شخص 50 درصد رشد کند و به 1.5 میلیون دلار برسد یعنی 500 هزار دلار سود کرده است.
بنابراین، با توجه به اینکه هج فاند میزان سود 20 درصدی تعیین کرده است، 20 درصد 500 هزار دلار یعنی 100 هزار دلار سهم شرکت هج فاند میشود.
گفتار پایانی
صندوقهای پوشش ریسک، با به کار گیری Hedging ، سعی بر حفظ دارایی و حداکثر کردن سود میکنند که البته این روش ویژه شرکتها نیست و افراد حقیقی نیز میتوانند در بازارهای مختلف سرمایهگذاری کنند.
اگر شما هم از مفهوم Hedging در سرمایهگذاریها استفاده کردید مشتاقانه منتظر شنیدن تجربیات شما هستیم. با ما نظرات و تجربههایتان را به اشتراک بگذارید
سوالات متداول
صندوق پوشش ریسک چیست؟
صندوقهای پوشش ریسک نوعی از صندوق های سرمایه گذاری هستند که با سرمایهگذاری در زمینههای مختلف سعی میکنند ریسک سرمایهگذاری را کاهش دهند.
هج کردن ارز دیجیتال به چه معناست؟
با توجه به اینکه بسیاری از افراد در زمینه ارزهای دیجیتاا دانش ندارند سرمایه خود را به شرکتهای هج فاند میدهند تا در ارزهای دیجتال برای آنها سرمایهگذاری کنند.
تیم محتوا بیتپین
تدوین و بررسی مطالب حوزه کریپتو و خلق مقالات کاربردی در حوزه ارزهای دیجیتال.