اکلیپس اتک (Eclipse Attack) چیست؟ آشنایی با خطری بزرگ برای ماینرها
تاریخ انتشار: 21 خرداد 1401 | آخرین بهروزرسانی: 2 مهر 1401
زمان مطالعه:
6 دقیقه
دنیای بلاکچین پر از فرصتهای مختلف است که هر کس به نوعی از آنها استفاده میکند. با این حال شاهد آن هستیم که برخی از تهدیدات نیز در این فضا دیده میشوند که باید به آنها دقت کافی داشته باشید. حمله خسوف نمونهای از تهدیداتی است که شبکه را تهدید میکند. با توجه به خطراتی که در این بخش وجود دارد، شخص باید حتما از راههای مختلفی برای جلوگیری از حمله خسوف استفاده کند. برای این که بدانید حمله خسوف چیست، حتما این مطلب را به صورت ویژه تا انتها مطالعه کنید.
برای اینکه شما بتوانید با تهدیدات حمله خسوف آشنا شوید، قبل از هر چیز باید شناخت درستی از آن داشته باشید. حمله خسوف به حالتی گفته میشود که در آن یک هکر وارد عمل شده و یک نود مشخص را را از شبکه اصلی جدا میکند. با انجام این کار شرایط برای سواستفادههای بعدی فراهم میشود که شما میتوانید این کار را به بهترین نحو ممکن صورت دهید. نکته مهم در این مورد این است که حملات میتوانند شکل بزرگتری به خود بگیرند باعث انهدام کامل شبکه شوند. از همین جهت باید اقدامات ایمنی لازم در شبکه بلاکچین صورت بگیرد تا این مشکل به وجود نیاید.
با توجه به بررسیهایی که تا به حال صورت گرفته است، مهمترین هدف این حمله، مختل کردن روال کار در یک شبکه همتا به همتا است. در بسیاری از مواقع، حمله خسوف یک مقدمه برای خرابکاریهای بزرگتر است که حتما باید از آن جلوگیری کرد. آنچه که در حمله خسوف میبینیم این است که اتصالات ورودی و خروجی وارد نودهای مهاجم میشوند که در این حالت بسیاری از تراکنشهای نادرست مورد تایید قرار میگیرند. همچنین در این حالت امکان اختلالات مختلف در استخراج بلاک نیز وجود دارد. اکنون که میدانید حمله خسوف چیست، حتما احتمال این خطر را به خوبی در نظر بگیرید.
حمله خسوف چطور عمل میکند؟
با توجه به اینکه بسیاری از افراد نمیدانند که حمله خسوف چیست، تصمیم گرفتیم که نحوه عملکرد آن را به صورت کامل شرح دهیم. در این حمله هکرها به یک نود خاص حمله کرده و آن را از بلاکچین جدا میکنند. برای این که این کار راحتتر صورت بگیرد، معمولا هکرها به سراغ استفاده از بات نت یا شبکه فانتوم میروند. این حمله بیشتر در زمانی اتفاق میافتد که برخی از نودها نمیتوانند به سایر نودها اتصال پیدا کنند. در این حالت معمولا مشکلاتی همچون کمبود پهنای باند باعث بروز این گونه از مشکلات میشود.
معمولا این گونه از نودها که اتصال کمتری با کل شبکه بلاکچین دارند، موارد خوبی برای حمله خسوف به حساب میآیند. زمانی که یک نود خاص دچار حمله خسوف میشود، اطلاعات اشتباهی به آن داده میشود که همین امر موجب بروز اختلالات بسیاری میشود. در این حالت به دلیل اطلاعات اشتباه ممکن است که تراکنشهای غیرمجازی تایید شوند که در این حالت زمینه برای سرقت نیز فراهم خواهد بود.
همان طور که میبینید حمله خسوف میتواند بسیار خطرناک باشد و عواقب بسیار سختی در انتظار آن خواهد بود.
تاثیر حمله خسوف در ماینینگ ارزهای دیجیتال
برای اینکه شما بتوانید بفهمید که مضرات حمله خسوف چیست، حتما باید نیم نگاهی نیز به تاثیرات آن بر روی ماینینگ داشته باشید. یکی از کارهایی که در این حمله صورت میگیرد این است که یک بلاک به صورت کامل حذف میشود. در این حالت شخص مهاجم بخش زیادی از توان پردازش قربانی را به خود اختصاص میدهد. همچنین در این حالت ماینر به سراغ پردازش بلاکها آسیب خورده میرود که در نهایت منجر به ایجاد آسیبهای بیشتری به آن خواهد شد. در این حالت کمکم ماینر ارتباط خود را با بلاکچین اصلی از دست میدهد و فقط به صورت فیک استخراج میکند.
در صورتی که چندین قربانی ماینر به این شکل ایجاد شوند، بخش زیادی از قدرت پردازش شبکه اصلی از بین خواهد رفت. حتی برخی از کارشناسان معتقدند که این مورد میتواند احتمال بروز حمله ۵۱ درصدی را نیز بیشتر کند. همان طور که میبینید حمله خسوف میتواند آسیبهای زیادی به فرایند ماینینگ وارد کند که حتما باید امنیت لازم در این مورد تامین شود. متاسفانه آمارها نشان میدهد که هر چند وقت یکبار شاهد این نوع از حملات هستیم که باید از آنها جلوگیری کرد. خوشبختانه در بلاکچینهای نسل جدید تمهیدات بیشتری اندیشیده شده است که باعث افزایش امنیت گردیده است.
از نسل Z تا NFT و تحلیل دوجکوین در شماره جدید دامیننس
دامیننس ۱۵، همین حالا دریافت کن!
خطر خرج کردن دوباره در حمله خسوف
هر روزه بسیاری از افراد این سوال را میپرسند که عواقب حمله خسوف چیست. برای اینکه شما بتوانید پاسخ درستی به این سوال بدهید، باید قبل از هر چیز خطرات بلاکچینی آن را بررسی کنید. خطر دو بار خرج کردن یکی از مواردی است که شما باید درباره آن اطلاع کافی را داشته باشید. این مشکل بیشتر در زمانی رخ میدهد که شخص بدون این که تاییدی صورت گرفته باشد تراکنش را میپذیرد. در این حالت با این که فرستنده ارزهای خود را خرج کرده است، باز هم این امکان را خواهد داشت که آنها را هزینه کند.
همان طور که میبینید در حمله خسوف ممکن است که هر کاربری مورد حمله قرار بگیرد. حتی ماینرها نیز از این حمله در امان نیستند و ممکن است که با مشکلات بسیار زیادی در این مورد روبهرو شوند که درباره آنها صحبت کردیم. با توجه به اینکه مشکل خرج کردن دوباره میتواند ضربههای زیادی به دارایی افراد بزند، باید حتما از بهترین راهکارها برای حل این مشکل استفاده کرد. خوشبختانه اجرای پروتکلهای امنیتی جدید در شبکههای بلاکچین سبب شده است تا میزان این حملهها نیز کاهش زیادی پیدا کند.
راهکارهای کاهش حملات خسوف
با توجه به این که حملات خسوف میتوانند بسیار آسیب زننده باشند، باید حتما با استفاده از راهکارهای مختلف تعداد آنها را کاهش داد. به طور کلی نودهایی که آدرس آی پی زیادی دارند بیشتر در معرض حمله هستند. به همین جهت برای کمتر کردن حملات خسوف باید بخش زیادی از اتصالات ورودی قطع شود تا امکان حمله در چنین شرایطی فراهم نباشد. به غیر از این مورد، ارتباط نودهای مختلف با یکدیگر نیز بسیار حائز اهمیت است. در واقع ارتباط بین نودها باید طوری شکل بگیرد که همه چیز به بهترین نحو ممکن پیش برود.
نودهای مورد اعتماد باید از قبل شناسایی شوند تا ارتباط لازم فقط با آنها گرفته شود. با این حال بسیاری از کارشناسان بلاکچین معتقدند که این راهها نیز تا یک جایی جواب میدهد و نمیتوان آن را در مقیاسهای بزرگتر اجرایی کرد. به همین جهت این راهکار نیز نمیتواند به صورت مطلق مفید باشد. با توجه به توضیحاتی که در این بخش ارائه شد، بسیاری از افراد معتقدند که حمله خسوف میتواند منجر به بروز آسیبهای بیشتری شود که باید از آن جلوگیری کرد.
شاید برای شما جالب باشد که این حمله تا به حال چندین میلیون دلار خسارت به بار آورده است که باید برای جلوگیری از آن راههای مختلفی را بررسی کرد.
اهمیت بررسی حمله خسوف برای توسعهدهندگان بلاکچین
با توجه به خطرات زیادی که حمله خسوف برای یک بلاکچین ایجاد میکند، افراد مختلف باید راهی را پیدا کنند که با استفاده از آن این خطر را پشت سر بگذارند. این موضوع به خصوص برای توسعه دهندگان بلاکچین بسیار اهمیت دارد زیرا باعث می شود که آنها زمینه حمله خسوف را در پروژه خود از بین ببرند. بررسیها نشان میدهد که میزان آسیبپذیری نودهای بیت کوین بالا است که به همین علت شاهد این هستیم که سایر پلتفرمها سعی کردهاند که ضعفهای موجود در این بخش را به صورت کامل پوشش دهند.
با توجه به تحقیقاتی که در این بخش صورت گرفته است، بلاکچینهای جدید همچون کاردانو و پولکادات با ایجاد زیرساختهای جدید توانستهاند که حملاتی نظیر خسوف را به کمترین حد خود برسانند. بسیاری از کاربرانه هنوز به خوبی نمیدانند که حمله خسوف چیست و گرفتار آن میشود. خوشبختانه با افزایش پروتکلهای امنیتی توسط توسعه دهندگان بلاکچین، میتوان در آینده امیدوار بود که این مشکلات کمتر رخ خواهد داد. با توجه به نکاتی که برای شما گفته شد، حتما باید امنیت پروژههای بلاکچینی در اولویت قرار گیرد تا مشکلاتی همانند این به وجود نیاید.
گفتار پایانی
یکی از مهمترین نکاتی که شما باید بدانید این است که حمله خسوف میتواند در یک بلاکچین آسیب زیادی وارد کند. با توجه به مکانیزم پیشرفته این نوع از حمله، میتواند باعث بروز تراکنشهای غیرمجاز زیادی شود که باید نسبت به آنها شناخت کافی را داشته باشید. در این مطلب متوجه شدیم که حمله خسوف چیست و چه عواقبی برای آن متصور است. با توجه به شرایط خاصی که در این نوع از حملات وجود دارد، شبکه بیت کوین بیشتر از سایر بلاکچینها مورد هدف قرار میگیرد که باید بهترین راهکارها را برای کاهش این خطر به کار بست.
سوالات متداول
حمله خسوف در چه بلاکچینهایی دیده میشود؟
به طول کلی حمله خسوف برای بلاکچینهای P2P یا همتا به همتا وجود دارد. بیت کوین نمونهای از این شبکهها است که حمله خسوف در آن صورت گرفته است.
حمله خسوف چه مضراتی دارد؟
این نوع از حمله میتواند آسیبهای زیادی به شبکه بلاکچین وارد کند که مهمترین آنها تایید تراکنشهای غیرمجاز است که منجر انتقال کوین به صورت غیرمجاز میشود.
معنای حمله خسوف چیست؟
در این نوع از حمله یک بلاک از شبکه اصلی جدا شده و دادههای اشتباه در داخل آن وارد میشود.
تیم محتوا بیتپین
تدوین و بررسی مطالب حوزه کریپتو و خلق مقالات کاربردی در حوزه ارزهای دیجیتال.