بازی ابری (Cloud Gaming) چیست و چگونه کار می‌کند؟

تاریخ: 26 تیر 1402
زمان مطالعه:  4 دقیقه
بازی ابری (Cloud Gaming) چیست و چگونه کار می‌کند؟

بازی ابری روشی نوین برای انجام بازی‌های ویدئویی است که به آنها علاقه‌مند هستید. شما می‌توانید به‌جای دانلود و نصب بازی بر روی کنسول یا رایانه خود، به این بازی از طریق یک سرور، از راه دور، دسترسی پیدا کنید.

شاید این طور فکر کنید که بازی ابری نوعی مفهوم علمی تخیلی به نظر می‌رسد، اما در واقع مدت زمانی است که وجود دارد.

در این مقاله به دنبال جواب به این سوالات هستیم که بازی ابری چیست؟ چگونه کار می‌کند؟ و چه مزیت‌هایی نسبت به بازی‌های سنتی دارد؟

بازی ابری (Cloud Gaming) چیست؟

بازی ابری فناوری است که به شما این قابلیت را می‌دهد تا بازی‌ها را از سرورهای راه دور پخش کنید. وظیفه اجرای بازی بر عهده یک سرور قدرتمند است و ویدئو و صدا در دستگاه بازیکن پخش می‌شود. بازیکن یا گیمر طبق گذشته از طریق کنترلر، صفحه کلید، ماوس یا دستگاه‌های ورودی مشابه با بازی تعامل دارد.

این قبیل بازی‌ها از این جهت «ابری» نامیده می‌شوند زیرا اتکایی به نرم‌افزار یا سخت‌افزار نصب‌شده در محل ندارند. در این حالت، بازیکنان وارد یک سرویس متمرکز می‌شوند که از طریق سرورهای راه دور در مراکز داده در سراسر جهان کار می‌کند.

شاید گاهی پیش آمده باشد که کامپیوتر خانگی شما توانایی اجرای بازی‌های گرافیکی سطح بالا مانند Fortnite را نداشته باشند. به‌عنوان یک جایگزین، شما می‌توانید از سرویس‌های ابری استفاده کنید و بازی را از این طریق انجام دهید.

مزیت اصلی بازی‌های ابری، انجام بازی‌ها بدون نیاز به داشتن سخت‌افزار سطح بالایی است.

این بدان معناست که می‌توانید روی دستگاه‌هایی با سخت‌افزار نسبتاً ضعیف‌تر یا دستگاه‌های تلفن همراه و تبلت‌ها بازی کنید. بازی‌های ابری مزیتی نیز برای توسعه‌دهندگان ایجاد می‌کند که می‌توانند بازی‌های خود را به‌عنوان یک سرویس بفروشند – به جای اینکه با نسخه‌های فیزیکی و دانلودها سروکار داشته باشند.

ویژگی‌های بازی ابری

ویژگی‌های بازی ابری

با بازی ابری، می‌توانید از طریق هر دستگاهی که به اینترنت متصل است، به بازی دسترسی داشته باشید؛ مانند تلفن‌های هوشمند. این یک گزینه عالی برای کسانی است که قادر به خرید یک ریگ بزرگ نیستند اما دوست دارند از بازی‌های مورد علاقه خود با کیفیت بالا لذت ببرند.

انعطاف‌پذیری یکی از ویژگی‌های اصلی بازی ابری است. تصور کنید که در سفر هستید و به رایانه شخصی خود در خانه دسترسی ندارید. در این صورت تنها یک دانلود سریع لازم است.

از سوی دیگر بازی ابری به کاربران این امکان را می‌دهد که از راه دور به آپدیت‌های جدید، پیش از اینکه به صورت آفلاین از طریق دیسک منتشر شود، دسترسی داشته باشند.

از دیگر ویژگی‌های بازی ابری این است که کاربران می‌توانند بازی‌های مورد علاقه خود را به طور همزمان بر روی چندین دستگاه انجام دهند. این مزیتی برای کسانی است که می‌خواهند بازی‌های آنلاین را در تلفن هوشمند خود، درحالی‌که زمان خالی پیدا کرده‌اند، بازی کنند، اما نمی‌خواهند هیچ آپدیت مهمی را از دست بدهند.

علاوه بر این، کاربران می‌توانند بدون محدودیت مکانی، به همه بازی‌ها (Library) دسترسی داشته باشند. تنها چیزی که آن‌ها نیاز دارند اینترنت و دستگاهی با قابلیت کارکرد مناسب است.

مزایا و معایب بازی ابری

در ادامه به بررسی مزایا و معایب بازی ابری خواهیم پرداخت. این به شما کمک می‌کند تا در این مورد تصمیمات آگاهانه بگیرید.

از پیوند بلاک‌چین و هوش مصنوعی، به پول می‌رسیم؟

جوابت تو شماره ۱۴ ماهنامه دامیننسه!

    مزایا

    • دسترسی فوری: دیگر لازم نیست هنگام پخش عناوین مورد علاقه خود در فضای ابری منتظر دانلود یا آپدیت بمانید، زیرا آن‌ها همیشه در دسترس هستند. به‌محض اینکه کنترلر/صفحه کلید/موس خود را متصل کنید، زمان بازی فرا رسیده است.
    • صرفه‌جویی در فضای رایانه: شما می‌توانید به جای اینکه چندین نسخه از هر بازی روی هارددیسک (یا چند کنسول) داشته باشید، همه چیز را در یک مکان با فضای کمی ذخیره کنید. این به صرفه‌جویی در وقت و هزینه شما کمک می‌کند زیرا هیچ هزینه نصبی با این سیستم وجود ندارد!
    • بدون نیاز به سخت‌افزار: نیازی به خرید کامپیوتر یا کنسول ندارید. تنها چیزی که نیاز دارید یک اتصال اینترنت و یک کنترلر است – که این امکان را به شما می‌دهد تا بدون دانلود آنها، روی دستگاه خود بازی کنید.
    • بازی در هر دستگاهی با اتصال به اینترنت: به این معنی است که می‌توانید بازی‌های خود را بدون محدودیت مکانی، چه در خانه و چه در حال حرکت، بازی کنید.
    • دسترسی از راه دور: حتی اگر کنسول ندارید، می‌توانید بازی‌های ویدئویی را روی تلفن یا رایانه خود انجام دهید.

    معایب

    • تأخیر بالا: این چالش را می‌توان مشکل اصلی بازی ابری دانست. ازآنجایی‌که برای اجرا به سرورها متکی است، بین زمانی که یک دکمه را فشار می‌دهید و زمانی که عمل روی صفحه شما اتفاق می‌افتد، تا حدودی تاخیر وجود دارد.
    • دشواری در پیدا کردن بازی: اگر می‌خواهید چیزی متفاوت بازی کنید، پیدا کردن آن از طریق حساب ابری‌تان ممکن است کمی طول بکشد.
    • همیشه قابل اعتماد نیست: بازی ابری برای عملکرد درست به اینترنت متکی است، بنابراین اگر اینترنت خوبی نداشته باشید یا به طور کامل قطع شود، امکان انجام بازی نیست.

    هزینه بازی ابری چقدر است؟

    دسته بازی

    در حال حاضر چندین سرویس بازی ابری در دسترس است که برخی از آنها دارای نسخه آزمایشی رایگان هستند و برخی دیگر هزینه ماهانه دریافت می‌کنند.

    بسته به سرویسی که انتخاب می‌کنید، هزینه بازی ابری متفاوت است. برای مثال، Xbox Cloud Gaming ماهانه ۱۵ دلار برای طرح مشترک Xbox Game Pass Ultimate خود دریافت می‌کند.

    در صورت خرید این اشتراک شما می‌توانید تا ۱۰۰ بازی باکیفیت بالا را به طور هم‌زمان انجام دهید و حداکثر پنج مورد از بازی‌های مورد علاقه خود را برای همیشه اضافه کنید.

    بااین‌حال، اگر می‌خواهید به بازی‌ها یا خدمات بیشتری مانند پخش موسیقی و بازی دسترسی داشته باشید، باید انتظار صورت‌حساب ماهانه بیشتری را داشته باشید.

    سایر ارائه‌دهندگان ممکن است قیمت‌های متفاوتی داشته باشند. قیمت PlayStation Now در حال حاضر ۱۷ دلار در ماه است، درحالی‌که Google Stadia ماهانه ۹.۹۹ دلار قیمت دارد. این قیمت به کاربران اجازه می‌دهد تا بازی‌ها را 4K با صدای فراگیر ۵.۱ بازی کنند.

    توجه به این نکته مهم است که بازی ابری در مقایسه با بازی‌های سنتی گزینه ارزانی نیست. همچنین لازم به ذکر است که درحالی‌که چند نسخه آزمایشی رایگان در دسترس است، آنها اغلب از نظر دامنه محدود هستند و تنها تعداد انگشت شماری از بازی‌ها را ارائه می‌دهند.

    چه چیزی در انتظار بازی‌های ابری است؟

    بازی ابری در مسیر رشد و توسعه است. این فناوری به بازیکنان امکان می‌دهد برخی از سخت‌ترین بازی‌ها را روی دستگاه‌های نسبتاً ضعیف‌تر بازی کنند. البته نباید از این موضوع غافل بود که بازی ابری معایب خاص خود را دارد، اما به‌طورکلی، یک فناوری هیجان‌انگیز برای گیمرها است.

    عده زیادی عقیده دارند که آینده بازی‌های ویدئویی از آن بازی ابری است و نحوه بازی ما را به‌گونه‌ای تغییر می‌دهد که حتی تصور آن سخت است.

    پیشرفت‌های اخیر، بازی‌های ابری را به گزینه‌ای جذاب برای گیمرهایی تبدیل کرده است که می‌خواهند از بازی‌های مورد علاقه خود لذت ببرند، بدون اینکه منتظر دانلود باشند یا با خرید سخت‌افزارهای گران‌قیمت مواجه شوند.

    مبین حسینی

    مبین حسینی

    زندگی من توی کامپیوتر و دنیای دیجیتال می‌گذره؛ عاشق فناوری بلاک‌چین و تکنولوژی‌های دیجیتالی‌ام و فعالیت توی اکوسیستم و کامیونتی کریپتو رو خیلی دوست دارم. اوقات فراغتم رو یا بازی می‌کنم، یا به پروژه‌های شخصیم می‌رسم. هیچی بلد نیستم ولی تا دلت بخواد کنجکاو و فضولم :))

    مطالب نویسنده
    اشتراک گذاری:

    مطالب مشابه

    ضرایب همبستگی و بتا چیست؟ آشنایی ابزارهای تحلیل ریسک و بازدهی

    بازار ارزهای دیجیتال به دلیل نوسانات بالا و تغییرات سریع،...

    آموزش تصویری ایردراپ بازی لاست داگز (Lost Dogs) + لینک ثبت نام

    در اتفاقی جالب، نات کوین به عنوان پرچمدار بازی‌های...

    داگز (Dogs) چیست؟ راهنمای کامل شرکت در ایردراپ داگز!

    بازی تلگرامی داگز (Dogs)، همانند بازی همستر یا نات کوین،...

    دیدگاه‌ها
    در پاسخ به دیدگاه کاربر