تخصیص دارایی چیست؟ اهمیت استفاده از Asset Allocation

تاریخ انتشار: 8 شهریور 1401 | آخرین به‌روزرسانی: 1 اسفند 1402
زمان مطالعه:  4 دقیقه
تخصیص دارایی چیست؟ اهمیت استفاده از Asset Allocation

مبحث سرمایه‌گذاری به‌دلیل مزایای پرشمار در افزایش دارایی افراد بدون آنکه نیاز باشد فعالیت خاصی را انجام دهند، همواره از محبوبیت بالایی برخوردار بوده و بسیاری را به خود جذب می‌کند، اما از آنجا که ویژگی‌های افراد مانند آستانه تحمل و میزان ریسک‌پذیری و… با هم متفاوت است، می‌توان با استفاده از استراتژی‌ خاصی این مبحث را برای هر فردی مطابق با نیازها و شرایطش بهینه کرد.

تخصیص دارایی استراتژی‌ای است که می‌تواند به متعادل‌شدن میزان ریسک و پاداش کمک شایانی کند. حال اگر می‌خواهید درباره این استراتژی و میزان اهمیت استفاده از آن بیشتر بدانید، به‌هیچ‌وجه ادامه این متن را از دست ندهید!

تخصیص دارایی چیست؟

تخصیص دارایی یا Asset Allocation یک استراتژی در عرصه سرمایه‌گذاری است که بر پایه اهداف شخصی سرمایه‌گذار، میزان ریسک‌پذیری و آینده‌نگری وی با هدف ایجاد تعادل در مقدار ریسک و پاداش به‌وسیله تقسیم دارایی‌های یک سبد صورت می‌گیرد؛ به بیان ساده‌تر این استراتژی فرایند تصمیم‌گیری است که درباره اختصاص پول و سرمایه به بازاری براساس دارایی‌های پورتفولیو برای رسیدن به اهدافی خاص بحث می‌کند. دارایی اصلی دارای سه طبقه متفاوت متشکل از سهام، وجه نقد یا سایر موارد معادل آن و همچنین درآمد ثابت است که هر طبقه سطحی متفاوت از نظر ریسک و بازدهی داشته و طبیعتاً هرکدام در گذر زمان عملکردی متفاوت خواهند داشت.

تخصیص دارایی چیست؟

حال باید اشاره کرد که استراتژی تخصیص دارایی می‌تواند این تفاوت‌ها را مدیریت کند، اما به‌هیچ‌وجه نمی‌توان برنامه مشخصی را برای تمامی افراد تدوین کرد و از این‌رو اهمیت انتخاب پلن مناسب و استفاده از آن به طرز قابل‌توجهی اهمیت دارد. که پس از توضیح مفهوم صندوق تخصیص دارایی به آن خواهیم پرداخت.

صندوق تخصیص دارایی چیست؟

صندوق تخصیص دارایی درواقع سبد سرمایه‌گذاری‌های متنوعی را در سطوح مختلف دارایی در اختیار افراد قرار می‌دهد. همچنین باید افزود که ES تخصیص دارایی صندوق می‌تواند در میان ترکیبی از طبقات دارایی ثابت یا متغیر جای بگیرد یا به بیان ساده‌تر، در درصدهای ثابتی از طبقات دارایی نگهداری شده یا بسته به شرایط بازار در برخی از آن‌ها مجاز باشد که اضافه داشته باشد.

اهمیت استفاده از تخصیص دارایی

حال که فهمیدیم تخصیص دارایی چیست، بیایید تا درباره اهمیت استفاده از آن بحث کنیم و درک کنیم که چرا بسیاری از تحلیل‌گران اعتقاد دارند Asset Allocation یکی از مهم‌ترین تصمیماتی است که هر سرمایه‌گذار باهوشی باید آن را اتخاذ کند! تخصیص بهینه دارایی می‌تواند نقش مهمی در تعادل سبد سرمایه‌گذاری افراد و بازده کلی آن‌ها ایفا کند؛ درواقع ترکیب دارایی سرمایه‌گذاران در هر مقطع زمانی انعکاس‌دهنده اهداف آن‌هاست. همچنین به وجود آوردن ترکیبی مناسب از دارایی‌های مختلف مانند سهام، اوراق قرضه و… در پرتفوی هر سرمایه‌گذار یک روند پویا خواهد بود.

درواقع سرمایه‌گذاران از استراتژی تخصیص دارایی برای رسیدن به اهداف مختلفی بهره می‌برند و یکی از مهم‌ترین آن‌ها، متعادل‌کردن مجدد پرتفوی‌هاست؛ برای مثال فردی که قصد دارد برای به دست آوردن یک خودروی جدید در سال آینده پس‌انداز کند، احتمالاً صندوق پس‌انداز خودروی خود را با احتیاط بالا و ترکیبی از پول نقد، گواهی سپرده و اوراق قرضه کوتاه‌مدت انتخاب می‌کند، یا فردی که قصدش از پس‌انداز بازنشستگی باشد، معمولاً بیشتر حساب بازنشستگی فردی خود را در سهام سرمایه‌گذاری می‌کند؛ چراکه وقت بسیاری برای رهایی از نوسانات کوتاه‌مدت بازار دارند.

اهمیت استفاده از تخصیص دارایی

ناگفته نماند که هیچ فرمول مشخصی نیست که بتواند تخصیص دارایی متناسب با شرایط و نیاز هر فرد را تعیین کند، اما همواره نحوه تخصیص دارایی بر لیست سبد سرمایه‌گذاری و پس از آن انتخاب سهام فردی، نتیجه سرمایه‌گذاری شما را مشخص خواهد کرد.

تخصیص دارایی برای چه اهدافی صورت می‌گیرد؟

استراتژی تخصیص دارایی برای اهداف گوناگونی استفاده می‌شود که از جمله آن می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • تخصیص دارایی براساس سن

معمولاً سهام برای دوره‌های زمانی 5 ساله یا بیشتر، حساب‌های نقدی و بازار پول برای رسیدن به مقاصد کمتر از یک‌ساله و اوراق قرضه در بین این دو پیشنهاد می‌شوند. گفتنی است برای به دست آوردن درصد مناسب سرمایه‌گذاری در سهام، مشاوران مالی توصیه می‌کنند سن افرادی را که قصد سرمایه‌گذاری دارند، از 100 کم کنید؛ برای مثال مطلوب است یک فرد 50 ساله، 50 درصد در سهام سرمایه‌گذاری کند.

  • دستیابی به تخصیص دارایی از طریق وجوه چرخه عمر

صندوق‌های سرمایه‌گذاری چرخه عمر یا تاریخ هدف، درصدند تا برای ارائه ساختارهای پرتفوی به سرمایه‌گذاران، میزان سن سرمایه‌گذار، میزان تمایل به ریسک و همچنین اهداف سرمایه‌گذاری را با تقسیم مناسب طبقات دارایی مورد توجه قرار دهند؛ البته کارشناسان عقیده دارند که تخصیص دارایی‌های پرتفوی در این روش چالش‌برانگیز خواهد بود؛ چراکه به راه‌حل‌های فردی و شناخت سرمایه‌گذار چندان توجه نمی‌شود.

دانلود هفتمین ماهنامه دامیننس

سواد اقتصادی و ذهنیت برنده در دنیای کریپتوکارنسی

    گفتار پایانی

    سرمایه‌گذاری مبحثی بسیار مهم است که نبود توجه کافی به آن می‌تواند بخش زیادی از دارایی شما را از بین ببرد؛ از این‌رو تکیه‌ بر مفهومی که براساس ویژگی‌های شخصی افراد مانند اهداف شخصی و میزان ریسک‌پذیری و آینده‌نگری سرمایه‌گذار که به متعادل‌شدن مقدار ریسک و پاداش می‌انجامد، می‌تواند تفاوت بین یک سرمایه‌گذار باهوش و برنده با سرمایه‌گذاری کم‌هوش و بازنده را مشخص کند! تخصیص دارایی می‌تواند اهداف و نوع نگرش سرمایه‌گذاران را منعکس کند و نحوه استفاده از این استراتژی و ترکیب دارایی‌ها، می‌تواند نتیجه سرمایه‌گذاری را مشخص کند؛ ترکیبی ایده‌آل از دارایی‌های گوناگون از جمله سهام و اوراق قرضه که در پرتفوی هر سرمایه‌گذار، نشانگر یک روند پویا خواهد بود.

    پرسش‌های متداول

    • تخصیص دارایی چیست؟

    تخصیص دارایی یا Asset Allocation یک استراتژی در عرصه سرمایه‌گذاری است که بر پایه اهداف شخصی سرمایه‌گذار، میزان ریسک‌پذیری و آینده‌نگری وی که با هدف ایجاد تعادل در مقدار ریسک و پاداش به‌وسیله تقسیم دارایی‌های یک سبد صورت می‌گیرد.

    • چرا استفاده از تخصیص دارایی اهمیت دارد؟

    تخصیص بهینه دارایی می‌تواند نقش مهمی در تعادل سبد سرمایه‌گذاری افراد و بازده کلی آن‌ها ایفا کند؛ درواقع ترکیب دارایی سرمایه‌گذاران، در هر مقطع زمانی انعکاس‌دهنده اهداف آن‌هاست. همچنین به وجود آوردن ترکیبی مناسب از دارایی‌های مختلف مانند سهام، اوراق قرضه و… در پرتفوی هر سرمایه‌گذار روندی پویا خواهد بود.

    شبنم توایی

    شبنم توایی

    علاقه زیادی به حوزه فناوری و فین تک دارم، درباره ارزهای دیجیتال، بلاک چین، هوش مصنوعی، وب ۳ و سایر موضوعات مرتبط با فناوری می‌نویسمو تحقیق می‌کنم. عاشق سفر و عکاسی هستمو اوقات فراغتم را با کشف جاذبه‌ها و ثبت لحظات زیبا سپری می‌کنم. بزرگترین هدفم تو زندگی یاد گرفتنه و لذت می‌برم از اینکه یادگرفته‌هامو دانش و تجربه‌ام را با دیگران به اشتراک بگذارم و از اونها هم یاد بگیرم.

    مطالب نویسنده
    اشتراک گذاری:

    مطالب مشابه

    بهترین میم کوین‌های سولانا برای سال 2024 با سود 100 برابری

    بیایید با هم سری به دنیای میم کوین‌های سولانا بزنیم، میم کوی ...

    صندوق ETF اسپات در مقابل فیوچرز بیت کوین؛ کدام را انتخاب کنیم؟

    در ژوئن ۲۰۲۳، بلک‌راک، بزرگ‌ترین مدیر دارایی جهان، با درخواس ...

    پول با کیفیت: بیت کوین پس از هاوینگ، کمیاب‌تر از طلا می‌شود

    برای اولین بار از زمان پیدایش، نرخ تورم سالانه بیت کوین کمتر ...

    دیدگاه‌ها
    در پاسخ به دیدگاه کاربر