اسیک ماینر (ASIC Miner) چیست و چه کاربردی دارد؟

بیتکوین را با چه سخت‌افزاری میتوان استخراج کرد؟
تاریخ انتشار: 26 مهر 1400 | آخرین به‌روزرسانی: 8 اسفند 1402
زمان مطالعه:  5 دقیقه
اسیک ماینر

استخراج و ماینینگ ارزهای دیجیتال یکی از راه‌های کسب درآمد از بازار است. در عین حال این حوزه به قدری گسترش یافته که سرمایه‌گذاری در آن به سادگی گذشته نیست. اگر به این حوزه علاقه دارید باید بدانید که اسیک ماینر چیست و انواع ماینرها را بشناسید. احتمالا مطالب زیادی در مورد ASIC به چشمتان خورده که ممکن است دقیقا با تعریف آن آشنا نباشید. در این مقاله همراه ما باشید تا به زبان ساده مفاهیم اسیک ماینر برای اتریوم و بیت کوین را معرفی کنیم.

اسیک ماینر چیست؛ یک مدار مجتمع با کاربری مشخص

کلمه ASIC مخفف Application Specific Integrated Circuits به معنی مدارهای مجتمع با کاربری خاص هستند. هر کدام از دستگاه های اسیک ماینر به منظور حل کردن الگوریتم های بخصوصی ساخته می شوند. برای مثال اسیک هایی که برای الگوریتم بیت کوین ساخته شده اند تنها توانایی پردازش الگوریتم SHA 256 مربوط به بیت کوین را دارند و برای پردازش الگوریتم ارزهای دیگر کارایی ندارند.

این محاسبه‌گر کوچک، شامل سری تراشه‌هایی است که یک سیستم واحد را تشکیل می‌دهند. به طور کلی هر ماینر برای استخراج یک رمز ارز خاص یا یک سری ارزهای دیجیتال از پیش تعیین شده، طراحی شده است. بنابراین یک اسیک ماینر بیت کوین، فقط قادر به استخراج بیت کوین است. همچنین یک اسیک ماینر اتریوم تنها قادر به استخراج اتریوم است. اسیک ماینر انواع مختلفی دارد. برای اینکه بدانیم یک اسیک ماینر چیست و چطور کار می‌کند بهتر است به روزهای ابتدایی ورود ماینر بازگردیم.

 

تعریف ماینر به زبان ساده چیست؟

تعریف ماینر به زبان ساده چیست؟

دانلود هفتمین ماهنامه دامیننس

سواد اقتصادی و ذهنیت برنده در دنیای کریپتوکارنسی

    تعریف ماینر به زبان ساده چیست؟

    بنیان‌گذار بیت کوین در نظر داشت بیت کوین با استفاده از CPUهای معمولی روی لپتاپ‌ها و کامپیوترهای شخصی استخراج شود. در روزهای اولیه پیدایش بیت کوین، ماینرها با استفاده از کامپیوترهای شخصی به کسب درآمد از استخراج می‌پرداختند. این فرآیند کار راحتی بود؛ چون ارزش بیت کوین‌های استخراج شده نه تنها کفاف هزینه برق و استهلاک کامپیوتر آنها را می‌داد، بلکه در آخر سود چشمگیری هم برایشان به همراه داشت.

    با گذر زمان و همراه با پیچیده‌تر شدن بلاکچین‌ها، کامپیوترهای خانگی دیگر مثل قبل، از پس این فرآیند بر نمی‌آمدند و به عبارتی دخل و خرج فرآیند استخراج یا ماینینگ ارز دیجیتال با اختلاف شدیدی مواجه شد. در اواسط سال ۲۰۱۳، سخت‌افزارهای خانگی در فرآیند استخراج در تنگنا قرار گرفتند و به دستگاه‌های ماینر اجازه پیشی گرفتن دادند.

    هر روز تراکنش‌های بیشتر و بیشتری به وجود می‌آمدند و منابع محاسباتی مورد نیاز برای ایمن‌سازی و تائید این تراکنش‌ها به طور نمایی در حال افزایش بودند. سازمان‌های استخراج برای کاهش هزینه‌ها دست به هر کاری در دفاتر کل زدند؛ از نقل مکان به نزدیکی منابع برق ارزان قیمت حوالی سدها تا سرمایه‌گذاری در انبارهایی پر از اسیک ماینر. تحقیقات گسترده‌تر در حوزه علوم کامپیوتر و مهندسی کامپیوتر باعث به وجود آمدن پیشرفت‌هایی در بهره‌وری الگوریتم، بهره‌وری نرم‌افزار و بهره‌وری سخت‌افزار شد. اگر سرعت پیشرفت قابل دسترس در سخت‌افزار و نرم‌افزار نتواند از سرعت محاسباتی پیچیده بلاک چین پیشی بگیرد، استراتژی‌های کاهش هزینه و حداکثرسازی منفعت باید خودی نشان بدهند. فرقی نمی‌کند که ساتوشی ناکاموتو در تصور اولیه‌اش از بلاک چین این مسئله را پیش‌بینی کرده بود یا نه، ولی استخراج ارزهای دیجیتال در مسیر توسعه با موانع عظیمی مواجه شده است.

    با توجه به الگوریتم گواه اثبات کار:

    با توجه به الگوریتم گواه اثبات کار، قدرت پردازشی (CPU) کامپیوترها صرف محاسبات پیچیده می شود و هر ماینری که بتواند این محاسبات پیچیده را زودتر انجام دهد، پاداش دریافت می‌کند. با گذشت زمان تعداد ماینرهای شبکه و رقابت بین آن ها بیشتر شد و به همین علت، سود ماینینگ روز به روز کمتر شد. هر ماینر بایستی تمامی احتمالات موجود برای انجام محاسبات را تنهایی انجام می‌داد و بعضا هیچ پاداشی هم دریافت نمی‌کردند.

    برای جلوگیری از این اتفاق، اقداماتی صورت گرفت. اولین اقدامی که انجام شد، این بود که استخرهایی به وجود آمد و از طریق آن ماینرها می‌توانستند قدرت پردازشی خود را با بقیه به اشتراک بگذارند و با کارایی بیشتری فرآیند ماینینگ را انجام دهند. با وجود استخرهای ماینینگ، ورودی‌های تکراری برای محاسبات لازم شبکه استفاده نمی‌شد. با تقسیم کاری که در استخرها صورت می‌گرفت، محاسبات لازم شبکه سریع‌تر انجام می‌شد و جواب سریعتر به دست می‌آمد ولی پاداش دریافتی بین تمامی ماینرها به نسبت قدرت پردازشی که در اختیار استخر قرار می‌دادند، توزیع می‌شد.

    یکی از عوامل دیگری که باعث می‌شد سود حاصل از ماینینگ کاهش پیدا بکند، هزینه برق بود که باعث شد استخراج توجیه اقتصادی نداشته باشد. همچنین مورد دیگر، قیمت دستگاه‌های ماینر بود که به سرمایه اولیه قابل توجهی برای آغاز کار احتیاج داشت. برای جلوگیری از این اتفاق، ماینرها به سمت استفاده از کارت های گرافیک و بعد از آن FPGA ها رفتند. داستان به همین جا ختم نشد و ماینرها به دنبال سود بیشتری بودند. بعد از این اتفاق چیپست هایی طراحی شد که به صورت تخصصی با الگوریتم SHA-256 بیت کوین کار می کردند و سرعت بیشتری نسبت به CPU و کارت گرافیک(GPU) و همچنین FPGA ها داشتند. به این چیپست ها، اسیک (ASIC) می گویند.

    مسائل مربوط به اسیک ماینرها

    مسائل مربوط به اسیک ماینرها

    مسائل مربوط به اسیک ماینرها

    موانع ورود به عرصه ماینینگ و استفاده از اسیک ماینر برای اتریوم و بیت کوین و سایر ارزهای دیجیتال در حال افزایش است. اما این موانع حوزه اسیک ماینر و استخراج چیست ؟ یکی از اهداف ارزهای دیجیتال، تمرکز زدایی است. این حوزه آمده تا حوزه مالی را غیرمتمرکز کند. جانب انصاف را باید رعایت کرد، بیت کوین در سال‌های اولیه واقعا به چنین هدفی دست یافته بود. اما آیا اکنون با وجود اسیک استخراج بیت کوین و اتریوم و استخرهای استخراج، باز هم حوزه ماینینگ غیرمتمرکز است؟ در حالی که هدف بلاک چین غیرمتمرکز سازی شبکه و پردازش در برقراری یک سیستم همتا به همتا است، استخراج مبتنی بر گواه اثبات کار (POW) و اسیک ماینرها به طور فزاینده‌ای به یک مسئله متمرکز تبدیل شده‌اند. به عبارت دیگر، تنها اشخاص و شرکت‌هایی با سرمایه کلان قادر هستند وارد عرصه استخراج و ماینینگ ارزهای دیجیتال شوند و همچنان سود کنند.

    در حالی که کاربران بلاک چین‌های مبتنی بر گواه اثبات کار هنوز می‌توانند قدردان امنیت و گمنامی استفاده از این شبکه‌ها باشند، دانستن این مسئله ناراحت‌کننده است که بزرگ‌ترین بخش برق اداره کننده این شبکه و همچنین مجموعه توکن‌ها و کوین‌های جدید هر دو به سمت گروه خاصی از مردم می‌روند که سازمان‌ها و شرکت‌های مرکزی نام دارند.

    کارکرد اسیک ماینر

    اسیک ماینرها معمولاً مستطیل شکل هستند، و درون اجزای آن‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ها بخش‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌هایی وجود دارد که برخلاف کارت-های گرافیک قدیمی، از سرعت بسیار بالایی برای انجام معادلات ریاضی و منطقی احراز ارزهای دیجیتالی برخوردارند، چرا که به همین منظور طراحی شده‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌اند. کارت‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌های گرافیک سنتی،در کل به منظور انجام بازی-های ویدیویی و انجام امور گرافیکی مناسب هستند، بنابراین نمی‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌توان مانند اسیک ماینرها برای استخراج ارزهای دیجیتالی روی آن‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ها حساب کرد.

    درک تفاوت اسیک ماینر و کارت گرافیک

    برای درک بهتر مفهوم اسیک به این مثال در مورد کفش‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌های ورزشی توجه کنید. می‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌دانیم که انواع کفش‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌های ورزشی در بازار وجود دارند. با یک کتانی خوب شما می‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌توانید شروع به دویدن کنید، فوتبال بازی کنید، یا هر ورزش دیگری را انجام دهید. اما وقتی قصد می‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌کنید به صورت تخصصی فوتبال را دنبال کنید، کفش مخصوص (استوک) آن را تهیه می‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌کنید. چراکه به شما کمک می‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌کند روی زمین چمن نرم به راحتی حرکت کرده و تعادل خود را حفظ کنید. دقیقاً مانند آن‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌چه اسیک ماینر در مقایسه با کارت گرافیک معمولی انجام می‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌دهد.

    اسیک ماینر اتریوم

    با توجه به قدرت پردازشی بیشتر دستگاه های اسیک، این دستگاه توانست خیلی زود طرفداران خود را پیدا کند ولی در دنیای غیر متمرکز ارزهای دیجیتالی حضور اسیک ها مخالفان زیادی هم دارد. یکی از مخالفان اصلی اسیک، سازندگان ارز دیجیتال اتر و شبکه اتریوم هستند و برای جلوگیری از حضور اسیک ها در فرایند ماینینگ ارز دیجیتالی اتر اقداماتی انجام داده اند. در حال حاضر الگوریتم هایی هم هستند که اسیک ها توانایی کار کردن با آن ها را ندارند. اما ارز دیجیتال مقاوم در برابر اسیک ماینر چیست و آیا این اتفاق موفقیت آمیز بود؟

    قدرت پردازشی بیشتر اسیک ها و همچنین مصرف برق کمتر آن ها، باعث شده است که استخراج ارزهای دیجیتالی به صورت اقتصادی امکان پذیر باشد ولی باید در نظر داشت که نگهداری این دستگاه ها و هزینه‌هایی که برای تعمیرات آن باید پرداخت کنید، بسیار زیاد است. نکته دیگری که باید در مورد اسیک ها در نظر داشته باشید، این است که در مدت زمان کوتاهی دستگاه اسیک قویتری به بازار ارائه می شود. چرا که سازندگان آن به دنبال سود بیشتر از فروش دستگاه های خود هستند و ورود دستگاه های با قدرت پردازشی بیشتر باعث می شود که دستگاه های قدیمی، کارایی خودشان را از دست بدهند.

    تیم محتوا بیت‌پین

    تیم محتوا بیت‌پین

    تدوین و بررسی مطالب حوزه کریپتو و خلق مقالات کاربردی در حوزه ارزهای دیجیتال.

    مطالب نویسنده
    اشتراک گذاری:

    مطالب مشابه

    میزان مصرف برق دستگاه استخراج بیت کوین چقدر است؟ (نحوه محاسبه)

    در این مقاله با میزان مصرف برق دستگاه استخراج بیت کوین، راه‌ ...

    آیا استخراج تتر با ماینر امکان‌پذیر است؟

    ماینینگ ارز دیجیتال فرایندی کلیدی در دنیای کریپتوکارنسی‌هاست ...

    پس از استخراج آخرین بیت کوین، چه اتفاقی می‌افتد؟

    طبق پروتکل بیت کوین، عرضه کل بیت کوین‌ها محدود به ۲۱ میلیون ...

    دیدگاه‌ها
    در پاسخ به دیدگاه کاربر