10 روش رایج کلاهبرداری NFT؛ هنرمندان در دام کلاهبرداران

تاریخ انتشار: 6 آذر 1402 | آخرین به‌روزرسانی: 11 آذر 1402
زمان مطالعه:  8 دقیقه
کلاهبرداری nft

به طرز قابل‌توجه کلاهبرداری NFT روزبه‌روز افزایش پیدا می‌کند. جالب است بدانید که در سال ۲۰۲۳، حتی کوین رز (Kevin Rose)، سرمایه‌گذار باهوش این روزها نیز فریب خورد و بیش از یک میلیون دلار از NFTهای بلوچیپ (blue-chip) خود را از دست داد.

تاکنون بیش از ۲۶ میلیون دلار NFT به سرقت رفته است؛ البته با رونق NFT، تعجبی ندارد که کلاهبرداران در جستجوی به‌دست‌آوردن نسخه رایگان آن باشند؛ ازاین‌رو، از هیچ تلاشی دریغ نمی‌کنند و روزانه هنرمندان زیادی را در دام کلاهبرداری‌های خود گرفتار می‌کنند. ولی خبر خوب برای شما داریم؛ با دانستن رایج‌ترین کلاهبرداری در NFT می‌توانید یک‌قدم جلوتر از کلاهبرداران باشید و از دارایی‌های ارزشمندتان محافظت کنید.

پیش از این در مقاله «پروژه و سایت اسکم چیست؟» روش‌های تشخیص پروژه‌های کلاهبرداری را توضیح داده‌ایم. اکنون با ما همراه باشید تا روش‌های کلاهبرداری ان اف تی را بیان کرده و در نهایت چگونگی درامان‌ماندن از آن‌ها را شرح دهیم.

روش‌های مختلف کلاهبرداری NFT

با پیشرفت تکنولوژی و فناوری‌های موجود، شاهد کلاهبرداری‌های عجیب و غیرمنتظره‌ای با NFT هستیم. در زیر آن‌ها را شرح می‌دهیم:

راگ پول

راگ پول (Rug-Pull)، نوعی کلاهبرداری با NFT است که در آن توسعه‌دهندگان یک NFT با تبلیغات بزرگ اینترنتی اقدام به جلب سرمایه‌گذاران می‌کنند و پس از جذب مقدار قابل‌توجهی از سرمایه‌ها، به طور ناگهانی از پروژه کنار می‌روند. این توسعه‌دهندگان متقلب اغلب از رسانه‌های اجتماعی برای ساخت اعتماد و هیاهو درباره NFT خود استفاده می‌کنند و منتظر می‌مانند تا سرمایه‌گذاران سرمایه‌های خود را به آن‌ها واریز کنند. سپس، پروژه را به طور کامل متوقف کرده و همراه با سرمایه‌ها محو می‌شوند.

راگ پول nft

یکی از موارد کلاسیک کلاهبرداری nft راگ پول، کلاهبرداری Frosties NFT بود که توسط دو جوان ۲۰ساله به نام‌های اتان نگوئن و آندره یاکونا اجرا شد. آن‌ها NFT خود را با وعده و وعیدهای زیادی از جمله جوایز ویژه و ارائه تخفیف در یک بازی متاورسی به مردم معرفی کردند. بااین‌حال، پس از این‌که سرمایه‌گذاران بیش از ۱.۳ میلیون دلار بابت NFT پرداخت کردند، وب‌سایت و حساب‌های رسانه‌های اجتماعی خود را مسدود و فرار کردند.

فیشینگ

هکرها از فیشینگ برای دسترسی به جزئیات حساب NFT شما استفاده می‌کنند. برای انجام این کار، آن‌ها لینک‌های جعلی و مخربی را اغلب از طریق ایمیل یا کانال‌ها و انجمن‌های محبوب رسانه‌های اجتماعی مانند توییتر و دیسکورد ارسال می‌کنند. یک‌بار که بر روی این لینک کلیک و جزئیات حساب خود را وارد کنید، هکرها از keylogging یا نرم‌افزارهای جاسوسی برای دسترسی به حساب شما و تخریب آن استفاده می‌کنند.

متأسفانه، عملیات فیشینگ NFT در حال افزایش است. به‌عنوان‌مثال، در فوریه ۲۰۲۲، کلاهبرداران در یک حمله فیشینگ با هدف قراردادن OpenSea – محبوب‌ترین پلتفرم NFT – ان‌اف‌تی‌هایی به ارزش نزدیک به ۱.۷ میلیون دلار را از بین بردند. OpenSea از کاربران خود خواسته بود تا جزئیات قرارداد خود را به‌روزرسانی کنند، اما کلاهبرداران ایمیل پلتفرم معاملاتی را کپی کرده و لینک‌های مالکان NFT را به وب‌سایت‌های جعلی ارسال کردند. همچنین، اخیراً گزارش شده که برخی از کاربران ایمیل‌های فیشینگ OpenSea را دریافت کرده‌اند که درخواست‌های عجیبی از آن‌ها داشته‌اند.

مناقصه

کلاهبرداری‌های مناقصه اغلب در بازار ثانویه اتفاق می‌افتد؛ زمانی که شما سعی می‌کنید NFT خود را بفروشید. وقتی NFT خود را برای فروش قرار می‌دهید، کلاهبرداران بالاترین قیمت را پیشنهاد می‌دهند و شما طبیعتاً بالاترین قیمت را ترجیح می‌دهید. این در حالی است که کلاهبرداران گاهی بدون اطلاع شما، ارز دیجیتال مورداستفاده برای مناقصه را تغییر دهند.

تصور کنید کلاهبرداری برای اثر NFT شما ۲۰ اتر پیشنهاد می‌دهد. انتظار دارید حدود ۴۱ هزار دلار (به‌ازای نرخ جاری در زمان‌نگارش این مقاله) دریافت کنید؛ اما کلاهبردار حیله‌گر رمزارز را به ۵۰ دوج کوین (Dogecoin) تغییر می‌دهد که ارزش آن کمتر از ۵ دلار است.

پامپ و دامپ

در کلاهبرداری با NFT به روش پامپ و دامپ، کلاهبرداران با تحریف و انتشار اطلاعات گمراه‌کننده، قیمت یک NFT را به‌صورت مصنوعی افزایش می‌دهند. هنگامی که قیمت افزایش می‌یابد، NFT را دامپ کرده و بدون هیچ اثری ناپدید می‌شوند و سرمایه‌گذاران را با دارایی‌های بی‌ارزش باقی می‌گذارند. در مقاله «پامپ و دامپ چیست؟» به طور کامل این روش را شرح داده‌ایم.

معمولاً کلاهبرداران از رسانه‌های اجتماعی و تأییدیه‌های افراد مشهور برای ایجاد حالت‌های هیجانی در مورد NFT استفاده می‌کنند. در بسیاری از موارد، آن‌ها قیمت NFT را به طرز عجیبی افزایش می‌دهند و توجه سرمایه‌گذاران را به خود جلب می‌کنند.

NFT جعلی

کلاهبرداران همچنین می‌توانند تا آنجا پیش بروند که NFTهای غیرقانونی و جعلی را برای قربانیان ناآگاه ارسال کنند. این اقدام متقلبانه می‌تواند ابعاد مختلفی داشته باشد، از فروش یک NFT کپی شده در بازاری معتبر گرفته تا فروش NFT جعلی با قیمت پایین‌تر در بازاری شبیه‌سازی‌شده.

علاوه‌براین، کلاهبرداران می‌توانند NFT‌های تکراری را با تغییر ویژگی‌ها یا رنگشان دوباره به فروش رسانند.

بازار جعلی خریدوفروش NFT

بازارهای NFT نقشی اساسی در ایجاد و فهرست‌بندی NFTها دارند؛ بنابراین، به محلی مناسب برای کلاهبرداران تبدیل می‌شوند تا با شبیه‌سازی آدرس‌های بازارهای معتبر و استفاده از دامنه‌های تقریباً یکسان، قربانیان ناآگاه را به خطر بیندازند. برای مثال، کلاهبرداران می‌توانند رابط کاربری Blur.io را شبیه‌سازی کنند و آن را در Blur.com میزبانی کنند؛ یا می‌توانند OpenSea.io را شبیه‌سازی کرده و آدرس آن را در OpenSee.io یا OpenSea.com تغییر دهند. باتوجه‌به طراحی رابط کاربری مشابه، قربانیان ناآگاه (کالکتورها و کریتورها) بازار جعلی را با بازار واقعی اشتباه می‌گیرند.

بازار خرید و فروش nft اپن سی

استفاده از بازارهای شبیه‌سازی‌شده یا پلتفرم‌های مرتبط با NFT به هکرها یا کلاهبرداران دسترسی نامحدودی به NFTها و کیف پول‌های وب ۳ برای ثبت‌نام می‌دهد. بازار X2Y2 در ماه مه ۲۰۲۲ از طریق تبلیغات Google درگیر این نوع کلاهبرداری از طریق NFT شد. آدرس بازار معتبر NFT (به نشانی https://x2y2.io) برای کلاهبرداری از قربانیان ناآگاه جعل شد. گزارش‌ها حاکی از آن است که 100 ETH قبل از کشف آن به سرقت رفته است.

گاهی این موضوع نیز دیده می‌شود که شخصی در شبکه‌های اجتماعی به شما پیام می‌دهد و درخواست خرید NFTهایتان را در پلتفرم ان‌اف‌تی ناشناخته‌ای می‌کند. در چنین شرایطی جهت شناسایی کلاهبرداری NFT، حتماً وب‌سایت را بررسی کرده و ببینید که آیا معتبر هست یا خیر. همچنین می‌توانید از شخص بخواهید که در سایت معتبر از نظر شما، اقدام به خرید NFT کند. درصورتی‌که از این درخواست سر باز زد، مشخص است که وب‌سایت موردنظر او اسکم بوده و سعی در سرقت دارایی‌های شما دارد.

ایردراپ NFT

کلاهبرداری از طریق شبیه‌سازی بازار به تبلیغات گوگل محدود نمی‌شود. کلاهبرداران می‌توانند تا حد شبیه‌سازی صفحات رسمی توییتر یا اینستاگرام پیش بروند. مثال بارز این مسئله، ایردراپ اخیر Nakamigos است که در ۷ آگوست در توییتر به اشتراک گذاشته شد. بااین‌حال، صفحه رسمی توییتر Nakamigos هیچ اطلاعیه‌ای از چنین رویدادی منتشر نکرده بود. با مقایسه دو صفحه می‌توان متوجه شد که اولاً صفحه رسمی دارای آیکون تأیید شده‌ای است؛ دوماً آی‌دی صفحه توییتر شبیه‌سازی‌شده به‌جای «Nakamigos@» دارای آی‌دی «@NakamlgosNFT» است.

ایردراپ ان اف تی جعلی

در یک airdrop مخرب، کلاهبرداران وعده NFTهای رایگان را می‌دهند. آن‌ها جزئیات کیف پول را از متقاضیان درخواست کرده و سپس از این اطلاعات برای به خطر انداختن کیف پول‌ها استفاده می‌کنند. این کلاهبرداری‌ها اغلب در توییتر و دیگر پلتفرم‌های اصلی رسانه‌های اجتماعی رایج هستند.

کلاهبرداری از سرمایه‌گذاران

کلاهبرداری از سرمایه‌گذاران زمانی رخ می‌دهد که کلاهبرداران پروژه‌های NFT قانونی را ایجاد کرده و آن‌ها را به‌عنوان فرصتی ایدئال برای سرمایه‌گذاری معرفی می‌کنند؛ اما در واقعیت، این پروژه‌ها بی‌ارزش هستند. کلاهبرداران پس از دریافت و جمع‌آوری وجوه کافی از سرمایه‌گذاران، بدون هیچ ردی ناپدید می‌شوند.

یکی از نمونه‌های کلاهبرداری از سرمایه‌گذاران، Evil Ape است. خالق ناشناس NFT با ۷۹۸ اتر به ارزش بیش از ۲.۷ میلیون دلار ناپدید شد و دیگر خبری از او نشد. برای جلوگیری از چنین کلاهبرداری‌هایی، درباره سازنده NFT به خوبی تحقیق کنید تا از قابل‌اعتماد آن‌ها مطمئن شوید.

آدرس‌های جعلی

استفاده از آدرس‌های جعلی یک روش کلاهبرداری NFT کمتر شناخته شده است که در آن کلاهبرداران یک تراکنش صفر دلاری را از آدرسی مشابه آدرس شما به کیف پولتان ارسال می‌کنند. هدف از این نوع کلاهبرداری ان اف تی، فریب کسانی است که آدرس‌های کیف پول را از تاریخچه تراکنش‌های خود کپی – پیست می‌کنند تا ناخواسته NFT‌ها را به آدرس اشتباه و «جعلی» ارسال کنند.

کلاهبرداران اخیراً آدرس یک کاربر Arbitrum را جعل کرده و بیش از ۱.۳ میلیون دلار را به سرقت برده‌اند.

پشتیبانی جعلی بازارهای NFT

پشتیبانی جعلی بازارهای NFT نوع کلاهبرداری فیشینگ است که در آن کلاهبرداران به‌عنوان عوامل پشتیبانی مشتری برای یک بازار NFT ظاهر می‌شوند. آن‌ها معمولاً از طریق کانال‌های رسانه‌های اجتماعی مانند دیسکورد، تلگرام یا توییتر دررابطه‌با مشکلی در مورد حساب شما تماس می‌گیرند. سپس، تحت عنوان کمک به شما، لینکی از بازارهای جعلی NFT را ارسال می‌کنند و از شما می‌خواهند کلیدهای کیف پول شخصی خود را وارد کنید.

به‌عنوان یک قاعده کلی، فقط به درخواست‌های پشتیبانی مشتری از بازار NFT قانونی خود و کانال‌های تأیید شده آن‌ها پاسخ دهید. درصورتی‌که به هر دلیلی مشکوک شدید، حتماً برای حاصل‌کردن اطمینان، با کانال‌های رسمی پشتیبانی مشتری بازار NFT خود تماس بگیرید.

دانلود هفتمین ماهنامه دامیننس

سواد اقتصادی و ذهنیت برنده در دنیای کریپتوکارنسی

    چگونه می‌توان از کلاهبرداری nft در امان ماند؟

    گشت‌وگذار در دنیای پویا NFT‌ها می‌تواند هیجان‌انگیز باشد، اما به هوشیاری مداوم نیز نیاز دارد. همان‌طور که کلاهبرداری در nft پیچیده‌تر می‌شود، بسیار مهم است که خود را به دانش و ابزارهای موردنیاز برای محافظت از دارایی‌های دیجیتال خود مجهز کنید. در زیر چند استراتژی کلیدی را مطرح کرده‌ایم که می‌توانید برای جلوگیری از قربانی شدن در کلاهبرداری‌های NFT از آن‌ها استفاده کنید.

    راه های جلوگیری از کلاهبرداری

    1. از Burner Wallets استفاده کنید: کیف پول Burner هیچ دارایی ندارد و فقط برای دریافت airdrops استفاده می‌شود. این موضوع ضرر احتمالی ناشی از کلاهبرداری از طریق nft را محدود می‌کند.
    2. وب‌سایت‌ها را اعتبارسنجی کنید: همیشه قبل از تعامل با یک بازار NFT، وب‌سایت را بررسی و تأیید کنید. از سایت‌های جعلی که از سایت‌های محبوب تقلید کرده و آن‌ها را شبیه‌سازی می‌کنند، پرهیز کنید.
    3. به افراد ناشناس اعتماد نکنید: هرگز به افرادی که اصرار دارند nftهای خود را در پلتفرمی ناشناس و مشکوک به فروش رسانید، اعتماد نکنید.
    4. تاریخچه پروژه را بررسی کنید: هر پروژه‌ای را که روی آن سرمایه‌گذاری می‌کنید، سابقه تیم و صحت NFT‌ها را بررسی کنید.
    5. از احراز هویت دومرحله‌ای استفاده کنید: از احراز هویت دومرحله‌ای برای ایمن‌تر کردن کیف پول خود استفاده کنید.
    6. مراقب لینک‌ها باشید: با لینک‌هایی از منابع ناشناخته، به‌ویژه در رسانه‌هایی مانند توییتر یا Discord، با احتیاط رفتار کنید.
    7. از منابع نرم‌افزاری قابل‌اعتماد دانلود کنید: برای جلوگیری از بدافزارها، نرم‌افزار موردنظرتان را فقط از منابع امن و قابل‌اعتماد نصب کنید.
    8. تراکنش‌ها را بررسی کنید: بدون درک کامل جزئیات تراکنش‌ها را امضا نکنید.
    9. از کیف پول‌های سخت‌افزاری استفاده کنید: کیف پول‌های سرد را برای دارایی‌های کریپتو بزرگ در نظر بگیرید، زیرا هک‌کردن آن‌ها سخت‌تر است.
    10. از کلیدهای خود محافظت کنید: هرگز کلیدهای خصوصی یا داده‌های حساس خود را به اشتراک نگذارید، حتی اگر در طول کمپین airdrop درخواست شده باشد.
    11. DYOR: این عبارت مخفف «Do Your Own Research» و به معنای «خودت تحقیق کن» است. این عبارت به سرمایه‌گذاران و کاربران بازارهای مالی، اعم از ارزهای دیجیتال، سهام و سایر اموال، تذکر می‌دهد که برای اتخاذ تصمیمات مطلع و مسئولانه، باید تحقیقات و مطالعات مستقل خود را انجام دهند و به‌جای اعتماد به تحلیل‌ها یا نظرات دیگران، به تحلیل شخصی و دقیق خود اعتماد کنند. این اصطلاح به مفهوم استقلال فکری و تصمیم‌گیری از طریق بررسی دقیق و مستقل اطلاق می‌شود.

    گفتار پایانی

    فضای NFT پتانسیل بالایی برای کلاهبرداری دارد و اگر مراقب نباشید، احتمال ازدست‌دادن تمام دارایی‌های دیجیتالتان وجود دارد. در این مقاله روش های کلاهبرداری NFT را معرفی و نحوه تشخیص آن‌ها را نیز بیان کردیم. برخی از این روش‌ها رایج بوده و برخی دیگر کمتر مورداستفاده قرار می‌گیرند؛ اما به‌هرحال شناخت همه آن‌ها امری ضروری برای جلوگیری از اقدامات سودجویانه است.

    آیا تابه‌حال قربانی کلاهبرداری‌ها شده‌اید؟ آیا روش کلاهبرداری nft دیگری را می‌شناسید؟ نظرات و تجربیات خود را در بخش نظرات با ما به اشتراک بگذارید.

    عارفه رهبری

    عارفه رهبری

    تکنولوژی، نویسندگی و صدای کیبورد، من رو به وجد میارن. واسه همینم توی اکثر حوزه‌های تکنولوژی از جمله کریپتو غرق میشم، یاد می‌گیرم و می‌نویسم. حدود 2 سالی هست که در حوزه تولید محتوای صنعت کریپتو فعالیت می‌کنم و در تلاشم تا مفاهیم بلاک چین و کریپتو رو با زبانی ساده به مخاطب‌ها ارائه بدم.

    مطالب نویسنده
    اشتراک گذاری:

    مطالب مشابه

    معرفی بازی بلاک چین کیوتیز؛‌ بازی کیوتی‌ها در بلاک چین‌های مختلف

    بازی بلاکچین کیوتیز، بازی ماجراجویانه است که در آن بازیکنان ...

    معرفی بازی کریپتویی دویکینز؛‌ عصر جدیدی از بازی‌های بلاک چینی

    بازی‌های بلاک چینی و مربوط به حوزه NFT، در چند سال اخیر جنجا ...

    5 بازار بزرگ ان اف تی در بلاک چین سولانا

    سولانا یک زنجیره بزرگ و کاربردی برای هر کسب‌وکاری در حوزه رم ...

    دیدگاه‌ها 93 دیدگاه
    در پاسخ به دیدگاه کاربر
    1. nftbaz
      nftbaz | 8 اردیبهشت 1403

      دوستان به هیچ وجه گول کانال های تلگرامی ک nft تبلیغ میکنند رو نخورید . وقتی nft رو میخرید دیگ فروش نمیره و پولتون سوخت میشه . همش کلاهبرداریه

    2. مجید
      مجید | 29 فروردین 1403

      سلام مبین عزیز من به پولی که از دستم رفته اقدام پلیس فتا و دادگاه کردم ولی متاسفانه‌نتونستن ردب ازش بزنن از جای که پلیس فتا خودشو پیشنهاد دادن که از بیرون پیگیری‌کن سرنخ بما بده تا ما اقدام کنیم شاید این درخواست‌و سوال من درست نباشه من دنبال یک هکرم که واتساپ اون خارجی رو هک کنه اطلاعات دستم بیاد نزدیک 1 میلیارد تومان پولم ممنون میشم اگر راهی جلو پام بذارین طرفی هم که کاری برام بکنه هزینه خوبی میدم چون تو گوگل حقیقتآ اعتماد نکردم‌کع اقدام کنم

      • مبین حسینی
        مبین حسینی | 1 اردیبهشت 1403

        سلام مجید عزیز
        متاسفانه راهی برای بازگشت نیست، با این احساس انتقام، خودتون رو بیشتر از این غرق نکنید. اگر هک کردن یک پیام رسان انقدر ساده بود که توی گوگل یا تلگرام آگهی نمی‌دادن.

    3. mehran
      mehran | 24 فروردین 1403

      باسلام.از اینستا برای خرید آثارهنری پیام دادن
      وگفتند باید تو سایت nft_plaza.com
      ثبت نام کنی وبعدش آثارتان را آپلود کنی
      تا ما بتونیم خرید بزنیم..
      هزینه آپلود اثاردر سایت را هم گفتن ۶۵۰ دلاره
      هست.منم گفتم پول ندارم
      خریدار اثار گفت ۲۰۰ دلار را شما پرداخت کنید والباقیشو ۴۵۰ دلارخودش پرداخت میکنه.
      قیمت خرید آثار هم ۱۳هزار دلار گفتن..
      به نظر شما این سایت جعلی یانه

      • عارفه رهبری
        عارفه رهبری | 25 فروردین 1403

        سلام مهران عزیز
        بله احتمال کلاهبرداریش بسیار بالاست.
        اگر خیلی خواهان NFTهاتون هستن، بهشون بگین که از وبسایت‌های معتبر خریداری کنن.

    4. یونس
      یونس | 24 فروردین 1403

      سلام تو تویتر بهم پیام میدن که همه آثارتون را میخرم ولی اول تو دیسکورد وریفای کنید . به نظرتون کلاهبرداریه؟
      مثل این پیام
      By the way we will undergo the verification process on discord.

      • مبین حسینی
        مبین حسینی | 28 فروردین 1403

        سلام یونس عزیز
        ممکنه کلاهبرداری باشه، بله.

    5. صبا خلیلی
      صبا خلیلی | 13 فروردین 1403

      سلام وقتتون بخیر
      چند وقت پیش ی خانم تو اینستا ب من پیام دادن که کارهامو خیلی خوششون اومده و میخوان بخرن و گفتن فقط به صورت nft می خرم و mykraf رو ب من معرفی کردند
      میخوام بدونم کلاهبرداریه یا نه و اصلا my kraf معتبر هست؟
      چون برای بارگذاری هرکدوم از کارهام باید ۲۰۰ دلار پرداخت کنم

      • عارفه رهبری
        عارفه رهبری | 26 فروردین 1403

        سلام صبای عزیز
        این درخواست‌ها و اصرار برای خرید تو یه پلتفرم مشخص، معمولاً کلاهبرداریه

    6. Raz
      Raz | 4 فروردین 1403

      منم قبلا تو اینستا یکی بهم پیام داده بود اثارمو بخره. جدیدا هم یکی از ارت استیشن بهم ایمیل زده. از اول حوصله این دردسرهارو ندارم. کسی علاقه داره بیاد اصل اثارو بخره بقیه همش کلاهبرداریه به نظرم

    7. سیما نواح
      سیما نواح | 18 اسفند 1402

      درود بر شما برای من هم در اینستاگرام سه پیشنهاد فروش آثارم شده دو تا از سایت ها را در پرسش و پاسخ دیدم کلاهبرداری هست میشه لطفا واقعی بودن یا جعلی بودن این سایت رو هم بدونم سپاسگزارم
      https://ebsprime.com

      • مبین حسینی
        مبین حسینی | 20 اسفند 1402

        سلام سیما عزیز
        این سایت جعلیه. مراقب کلاهبردارن باشین.

    8. شیما کاظمی
      شیما کاظمی | 16 اسفند 1402

      سلام وقتتون بخیر. ببخشید ما با یه اقایی از طریق پدرم اشنا شدیم. ایشون گفتن که سایت jivaniland.com یک سایت توسعه دهنده بازی هست و سهام بازی اولش رو با ۵۰۰۰ nft داره میفروشه. و ماهم ۳ تا nft خریدیم. و nft ها رو توی سایت objkt.com هم سرچ میکنیم بالا میاد. این شرکت جیوانی لند قراره ماهیانه بین ۳ تا ۷ درصد سود سهام مشارکت بهمون بده و ماه اول ۵ درصد روی هر nft بهمون داد. از طرفی میگن که برای سود بیشتر باید افرادی رو بیاریم که با کد رفرال ما nft بخرن و سودی که اونا میبرن رو ماهم میبریم و یک پلن سطح بندی شده دارن که هر سطح چقدر سود میده بهمون و از مبالغ بالا صحبت میکنن. افرادی رو اوردن بهمون نشون دادن که کلی nft خریده بودن و البته درامد های ماهیانه بالای ۵۰ میلیون و این چیزها داشتن. ایشون به طور رایگان بهمون اموزش میدن که چکار باید بکنیم و توی اموزش هایی که برای تبلیغات این شرکت به دادن میگن که باید کلی افراد رو پیگیری کنیم و مجبورشون کنیم nft بخرن تا خودمون و اونا کلی سود کنیم. همچنین میگن که این سیستم کد رفرال یه یک سیستم خورشیدی یا سولاری هست که شما هر چقدر بخوای میتونی زیرمجموعه داشته باشی و فقط ۲ نفر نیست. در نهایت هم میگن میتونیم nft رو هولد کنیم و وقتی قیمتش رفت بالا بفروشیمش. همچنین ما یه موقعی پشیمون شدیم گفتیم میخوایم nftها رو بفروشیم و نمیخوایمشون و گفتن که فعلا فروش nft بسته هست و تا بعد از عید که بازی منتشر بشه باز نمیشه تا نهنگ های بازار این nft ها رو نخرن و شرکت جیوانی لند به هدفش برسه. من الان واقعا نمیدونم باید به ایشون اعتماد کنم یا نه. جلساتی رو هم داشتن که افراد زیادی اومدن و صحبت کردن. از کل کشور خیلی از ادما رو اوردن که با کد رفرالشون nft بخرن و خودشون تنها هم نیستن خیلیای دیگه هستن. داشبورد خودشون توی سایت جیوانی لند و افراد دیگه رو نشون دادن که تعداد nft ها و سودی که کردن رو ثابت کنه بهمون. فقط میخوام بدونم چطور مطمئن شم که این کلاهبرداری نیست چون ازمون میخوان افراد دیگه رو بیاریم توی زیرمجموعه خودمون و من نمیخوام برای خودم دردسر درست کنم. اگر بعدا کلاهبرداری باشه هم خودم ضرر میکنم هم شرمنده دوست و فامیل و اشنا میشم و دردسر میشه. لطف کنید راهنماییمون کنید.

      • مبین حسینی
        مبین حسینی | 17 اسفند 1402

        سلام شیما عزیز
        من نشانه‌ای از اعتبار ندیدم در این سایت. بیشتر اهداف بازاریابی و فروش براشون مهم هست.
        اگر مطمئن نیستین، بهتره که کسی رو به خرید این nftها دعوت نکنین.

    9. پارسا سعادت
      پارسا سعادت | 14 اسفند 1402

      درود و عرض ادب و احترام.ممنون بابت همه اطلاع رسانی که عزیزان انجام میدن..از خرید آثار هنری به قیمتهای وسوسه انگیز در غالب nft توسط شخص خارجی یا داخلی تا سیگنالهای تلگرامی یا اینستاگرامی باوعده عرضه اولیه یا پامپ شبانه و . …..همش کلاهبرداریه عزیز هموطن.پنیر مجانی تو تله موشه..برقرار وسلامت باشید..

    10. محمدرضا
      محمدرضا | 7 اسفند 1402

      سلام . توصیه به دوستان وارد کانالهای سیگنال دهی nft داخل تلگرام نشید همش کلاهبرداریه

      • محمد جواد جعفری
        محمد جواد جعفری | 15 اسفند 1402

        سلام کاش این پیام تو زودتر دیده بودم خدا شاهده الان 2میلیون ضرر کردم

    11. مهدی حیدری
      مهدی حیدری | 6 اسفند 1402

      سلام
      اتفاقا شخصی بنام carl در اینستاگرام به من پیام داده و سایت mynftmint.com رو معرفی کرده جهت معامله بنده هم مشکوک هستم که سایت جعلی است یا خیر. سایتی برای تایید اعتبار این سایت ها وجود ندارد؟
      کسی تجربه استفاده از این سایت را ندارد؟

      • مبین حسینی
        مبین حسینی | 8 اسفند 1402

        سلام مهدی عزیز
        سایت جعلی هست، پلتفرم‌های معتبر اصلا اینطوری کار نمی‌کنن.

        • جعفر اکبری
          جعفر اکبری | 25 فروردین 1403

          سلام
          خسته نباشید آیا nftهای wojakians معتبر هستن

          • مبین حسینی
            مبین حسینی | 28 فروردین 1403

            سلام جعفر عزیز
            درباره این پروژه اطلاعاتی ندارم.

    12. سعیده قائدی حقیقی
      سعیده قائدی حقیقی | 4 اسفند 1402

      سلام وقت بخیر ۳ نفر چند وقتی هست دارن پیام میدن در اینستاگرام که خریدار کارهای هنری من بصورت nft هستن
      هر کدوم یک سایت دادن که وارد بشم و کارهای مربوط رو انجام بدم
      میخواستم ببینم این دو سایت درسته یا کلاهبرداری با یک نفرش دوستانه دارم صحبت میکنم در اینستاگرام البته
      https://royalty-collectibles.org
      https://mynftmint.com

      • مبین حسینی
        مبین حسینی | 5 اسفند 1402

        سلام سعیده عزیز
        این سایت‌ها جعلی هستن و برای کلاهبرداری ساخته شدن. پلتفرم‌های معتبر اصلا نیازی به ایمیل ندارن و همه چیز با کیف پول انجام میشه.
        پلتفرم‌های معتبر مثل rarible، فاندیشن و… رو بررسی کنین.

    13. حدیث محمدی
      حدیث محمدی | 3 اسفند 1402

      سلام وقتتون بخیر توی اینستا یک نفر به من پیام داده و از من خواست توی این سایت https://nft.arteonx.com/
      آثار خودم رو بزارم تا بیاد ازمن بخره
      بنظرتون معتبره سایتش؟ممنون میشم کمکم کنید

      • مبین حسینی
        مبین حسینی | 5 اسفند 1402

        سلام حدیث عزیز
        به نظر میاد معتبر نباشه. برای مینت NFT از پلتفرم‌های معتبر مثل rarible یا فاندیشن و… استفاده کنین.

    14. امیررضا قربان پور
      امیررضا قربان پور | 2 اسفند 1402

      سلام داداش خوبی چجوری بفهمیم ی ان اف تی فروش میره یا ن ؟ متاسفانه یکی از سیگنال های یکی از همین گروه های تلگرامی رو زدم ، ان اف تی خریدم و بعدش فروش نرفت و سوال بعدی اینه ک ی ان اف تی قبلی داشته باشی لیست کرده باشی هنوز فروش نرفته باشه تاثیری ط روند فروش ان اف تی جدیدی ک خریدی داره یعنی باعث میشه فروخته نشه یا ن ؟ لطفا جواب بدید ب کمکتون نیاز دارم 🤍

      • مبین حسینی
        مبین حسینی | 5 اسفند 1402

        سلام امیررضا عزیز
        اگر فروش بره، در اطلاعاتی که توی صفحه اون NFT نوشته شده، اطلاعات خرید و فروش یا مالک اون NFT نوشته میشه و مبلغی که فروش رفته باشه، به کیف پول شما میاد.
        فروش هر NFT جداگونه‌ست و ارتباط خاصی به هم ندارن که تاثیر داشته باشن روی خرید یا فروششون.

    15. سیامک آزمین
      سیامک آزمین | 2 اسفند 1402

      سلام تو توییتر یکی بهم پیام داده که من برنده 5000 دلار شدم و برای اینکه واریز کنه به ولتم هزینه 10 دلاری میخواد توی توییتر من تو چندتا مسابقه شرکت کردم ولی نمیدونم اینا راست میگن یا دروغ

      • مبین حسینی
        مبین حسینی | 2 اسفند 1402

        سلام سیامک عزیز
        کلاهبرداریه. اگه واقعا برنده شدین، 10 دلار که هیچی، 50 دلار از اون 5000 تارو بردارن، بقیه‌شو بزنن. چه نیازی به پول من و شما دارن؟
        لطفا اعتماد نکنین.

    16. شهلا وطنخواه
      شهلا وطنخواه | 30 بهمن 1402

      https://nft.arteonx.com
      آیا این سایت صحت دارد؟
      واینکه اگر صحت دارد بعداز فروش باید واریزی ۱.۷ اتریوم داشته باشیم تا بتونیم برداشت داشته باشیم؟

      • مبین حسینی
        مبین حسینی | 1 اسفند 1402

        سلام دوست عزیز
        خیر، این سایت جعلی هستش.
        برای مینت NFT از پلتفرم‌های معتبر مثل rarible یا looksrare استفاده کنین.

    17. مجید
      مجید | 30 بهمن 1402

      سلام مبین عزیز،من با این سایتhttps://metabinvestment.com/bonus/withdrawals/withdraw
      وارد شرکت شدم به واسطه یک خانم که بهش اعتماد کردم و میگفت تو برادرمی میخام بهت کمک کنم و بعداز واریزی پلن اول که انجام دادم
      و سود آمد به حسابم،
      بعداز مدتی تو واتساپ آمد این سایت رو داد که بروزرسانی شده با این سایت وارد بشو سایت https://metabinvt.com
      که من اصلا متوجه نشدم وارد شدم و کلی واریزی انجام دادم بعداز اینکه کلی پول از من گرفتن گفتن از طریق یک خارجی شما در حال هک شدن هستی که متوجه شدم چه خاکی تو سرم شده الان با این خانومه تو واتساپ در ارتباط هستم برای برگشت پولم که میگوید شما خودت مقصری و برای بازیابی پولت باید ۸۵۰ دلار واریز کنی و الانم شرکته در حال فعالیت است و نماینده آنلاین آن هم میگوید باید واریز کنی تا پولت بازیابی بشه که متاسفانه دیر متوجه شدم که این خانمه با اون افراد دستشان تو یک کاسه است
      الان سایت که بقول خودشون هک شده ۷ ماه ۲۷ روز دیگر انقضا دارد ماند
      تورو بخدا راهنماین کن منو زندگیم با ۲ تا بچه کوچیک در خطر به مرز طلاق است
      حتی ماشین و موتور که داشتم فروختم و واریز کردم

      • مبین حسینی
        مبین حسینی | 30 بهمن 1402

        سلام مجید عزیز
        متاسفم بابت اتفاقی که افتاده.
        این سایت‌ها همه کلاهبرداری هستن. هیچکس نمیاد مارو پولدار کنه.
        لطفا هیچ وجهی به اونجا واریز نکنین دیگه، اینا همه تله هستن برای گرفتن پول بیشتر.

    18. درسا
      درسا | 30 بهمن 1402

      سلام.من تو یه کانال تلگرامی عضو شده بودم برای خرید ان اف تی .یه بار خرید کردم فهمیدم پولم دیگه برنمیگرده.سوالم این بود که اونا به بقیه پول توی ولتم که دسترسی نمیتونن داشته باشن.یا ممکنه کاری بکنن من بدهکار بشم به سایت اوپن سی یا تراست ولت؟

      • مبین حسینی
        مبین حسینی | 30 بهمن 1402

        سلام درسا عزیز
        بابت اتفاقی که افتاده متاسفیم.
        فکر نمی‌کنم راهی باشه که اینطوری به کیف پول شما دسترسی پیدا کنن. بازم برای امنیت بهتره که کیف پول جدیدی بسازین.

    19. مجید
      مجید | 29 بهمن 1402

      سلام این سایت آیا اصلی هست یا نه ممنونم از راهنمای شماhttps://www.metabn.org/

      • مبین حسینی
        مبین حسینی | 29 بهمن 1402

        سلام مجید عزیز
        خیر، سایت اصلی نیست و کلاهبرداریه.

    20. کاربر مهمان
      کاربر مهمان | 28 بهمن 1402

      سلام
      خرید فروش nft بصورت سیگنال در کانال تلگرام
      هست و در ساعات مختلف روز انجام میشه در سایت اوپن سی و قیمتشون چند برابر میشه آیا این کلاه برداریه یا خیر ؟

      • مبین حسینی
        مبین حسینی | 29 بهمن 1402

        سلام دوست عزیز
        به نظر میرسه کلاهبرداری باشه، دوستانی کامنت گذاشتن که NFT رو خریدن ولی موفق به فروشش نشدن.

    21. آذین
      آذین | 27 بهمن 1402

      سلام وقتتون بخیر
      میخواستم بدونم این افرادی که داخل کانل تلگرامشون مثلا آموزش nft گذاشتن و لینک میزارن از سایت اوپن‌سی و زمان خرید و فروش هم به کابران میگن که مثلا سود کنه اون طرفم حقیقته یا یه نوع کلاهبرداری هستش؟
      من طبق آموزش هاشون رفتم و دقیقا همون زمانی که گفتن خرید و فروش رو انجام دادم ولی سودی نکردم و اون مبلغ هم از دست دادم ، ممنون میشم اینم راهنمایی بفرمایید که دیگران اینطور اتفاقی براشون نیافته 🙏

      • مبین حسینی
        مبین حسینی | 29 بهمن 1402

        سلام آذین عزیز
        متاسفانه این افراد کلاهبردار هستن و NFT جعلی با قیمت بالا به مردم می‌فروشن. بازار NFT با بازار رمزارزها کمی متفاوته و فروشش به سادگی نیست. باید تقاضایی برای NFT شما باشه که فروش بره.
        ما آموزش‌هایی برای جلوگیری از این اتفاقات در آکادمی بیت‌پین قرار دادیم، منتها افراد میرن یه کاری رو انجام میدن، بعدش تحقیق می‌کنن که درست بوده یا نه. 😔

    22. عرفان م
      عرفان م | 24 بهمن 1402

      سلام وقتتون بخیر یک نفر تو اینستا بهم گفته ۳ تا عکستو میخام به صورت nft و توی سایت rarible که چک کردم سایت قابل قبولی هست و پیشنهاد داد ولت متامسک بزنم … سوال اول اینه که میتونه از عکسا سواستفاده کنه؟ دوم قیمتش خیلی زیاد بود برای ۳ تا عکس و پشمام ریخت ولی خب میگه که میخامشون . یه راهنمایی میکنید ممنون میشم 😅

      • مبین حسینی
        مبین حسینی | 25 بهمن 1402

        سلام عرفان عزیز
        اگر بخواد از طریق پلتفرم درست و حسابی بخره، خب مشکلی نیست، ولی حدس میزنم که بخواد بهونه بیاره و بگه اینجا نشد، بیا بریم یه جای دیگه ازت بخرم.
        اگر بخره که دیگه مالکشون میشه اون فرد. بستگی داره منظورتون از سوءاستفاده چی باشه. قیمت زیاد معمولا برای وسوسه هست دیگه، حالا بازم مراقب باشین که در دام کلاهبرداری نیوفتین.

    23. محسن
      محسن | 24 بهمن 1402

      سلام آیا سایت Dappsea قابل اعتماد است اونجا چهارتا از nft من بفروش رفته ولی میگه برای انتقال اتریوم از سایت کمتر از یک اتریوم نباید انتقال داده شود و اینکه میگه باید جهت انتقال از سایت به داخل کیف پولم باید ۰.۰۵ اتریوم باشه آیا این سایت معتبر است یا کلاهبردار

      • مبین حسینی
        مبین حسینی | 25 بهمن 1402

        سلام محسن عزیز
        من نشانه‌ای از اعتبار در این سایت ندیدم. به نظر میاد معتبر نباشه.
        ضمن اینکه اصلا فروش NFT اینطوری نیست. پلتفرم‌های معتبر NFT معمولا نیازی به ایمیل افراد ندارن و فقط کیف پول برای استفاده ازشون کافیه. برای مثال مجیک ادن و رریبل رو بررسی کنین.

    24. زهرا حسنی
      زهرا حسنی | 23 بهمن 1402

      سلام من تو سایت royalite collectibles کارامو فروختم پول هم به کیف پولم واریز شده برای انتقال پولم به نوبیتکس از طرف پشتیبان nft پیام اومده که باید ۰/۳۵ درصد باید از نوبیتکس به nft واریز کنم تا گزینه ی withdrawal فعال بشه وبتونم پولم رو به نوبیتکس انتقال بدم میشه بگین باید چکار کنم ممنونم

      • مبین حسینی
        مبین حسینی | 25 بهمن 1402

        سلام زهرا عزیز
        مراقب کلاهبردارن باشین. فروش NFT اصلا اینطوری نیست. پلتفرم‌های معتبر دسترسی به دارایی شما ندارن که بخوان بابت آزاد کردنش از شما کارمزدی بگیرین. احتمالا شما در پلتفرم جعلی اقدام به فروش NFT کردین.
        بهتره که اقدامی انجام ندین. این روش کلاهبرداری هست که برای آزاد کردن یه پول الکی و جعلی، از شما تقاضای کارمزد و مالیات و… هزار تا چیز دیگه می‌کنن و در آخر هم هیچی به شما نمیدن.

    25. علیرضا غلامی
      علیرضا غلامی | 23 بهمن 1402

      سلام وقتتون بخیر
      چه سایتی برای فروش آثار هنری معتبر هست؟

      • مبین حسینی
        مبین حسینی | 23 بهمن 1402

        سلام علیرضا عزیز
        بستگی به شبکه‌ای که می‌خواین در اون کار کنین، پلتفرم‌های مختلفی هست.
        برای مثلا اگر در شبکه پالیگان یا اتریوم هستین، rarible، looksrare یا magiceden استفاده کنین.
        یا شبکه سولانا از solanart، شبکه تن از getgems.

    26. مهیار
      مهیار | 20 بهمن 1402

      سلام آیا با لینک های تلگرامی هم میتونن کلاهبرداری کنند
      یکی یه کانال داره که هرشب لینک های nft واسه خرید فروش میزاره و سود می‌کنه آیا کلاهبرداری هست؟

      • مبین حسینی
        مبین حسینی | 23 بهمن 1402

        سلام مهیار عزیز
        اینطور افراد معمولا کلاهبردار هستن. لطفا اعتماد نکنین.

    27. النا
      النا | 14 بهمن 1402

      سلام وقتتون بخیر
      ببخشید یک نفر توی اینستاگرام به من پیام داده که میخواد فایل های آموزشی من رو بخره و گقتن از طریق nft ، به ارزش سه هزار و پانصد دلار فایل های من رو میخرن، و این سایت رو فرستادن برام ، میخواستم اگر ممکنه نگاه کنید که آیا کلاهبرداریه به نظرتون یا خیر
      https://mykrafnft.com/

      • مبین حسینی
        مبین حسینی | 15 بهمن 1402

        سلام دوست عزیز
        این افراد معمولا کلاهبردار هستن و شما رو به پلتفرم جعلی منتقل می‌کنن. لطفا مراقب باشین و به هرکسی اعتماد نکنین.

      • مهدی.زعیم
        مهدی.زعیم | 28 بهمن 1402

        سلام.این شخص به من هم پیام داده اما من خودم تجربه تجارت فیزیکی دارم و چیزی که فهمیدم ایشون سعی داره که من رو به دام خودش بیندازه

    28. افسانه
      افسانه | 4 بهمن 1402

      سلام من هنرمندم یه فرد خارجی به من پیام داده و خواسته که آثارمو ان اف تی کنم و بهش بفروشم تو سایت https://www.gateway-nfts.com
      ولی هزینه گازش یه چیزی حدود ۱۸ میلیون میشه حتی پیشنهاد داد نصف این هزینه رو پرداخت میکنه به نظرتون کلاه برداریه؟

      • مبین حسینی
        مبین حسینی | 7 بهمن 1402

        سلام افسانه عزیز
        بله، کلاهبرداریه. لطفا فقط از طریق پلتفرم‌های معتبر و مطرح اقدام به مینت و خرید و فروش NFT کنین.

    29. ژینا
      ژینا | 30 دی 1402

      سلام وقت بخیر
      یک فرد خارجی در اینستا به من پیام داد و گفت که کارم خوبه و اینا و تو جای دیگه هم فعالیت دارم و …
      بعد گفت که عضو تیم nft هستش و کمکم میکنه که آثارم رو اونجا بفروشم
      آدرس این سایت رو بهم دادhttps://superrare.com/
      و گفت که برای ثبت نام ۱۰ دلار لازمه
      و ۲/۵ درصد سود فروش هر اثر برای تیمشه
      و گفت که ایمیلم رو بهشون بدم تا بیشتر راهنماییم کنن و گفتش که قیمت ۱۵ تا اثر نقاشی من ۱۵۰ دلار قیمتشه
      به نظرتون کلاهبرداره؟

      • عارفه رهبری
        عارفه رهبری | 30 دی 1402

        سلام ژینای عزیز
        سایت SuperRare پلتفرم معروفی برای خریدوفروش NFT هست و میتونین آثار خودتونو اونجا بفروشین.
        اما در مورد این که این شخص مورد اعتماد هست یا نه، نمی‌تونم نظری بدم. توصیه می‌کنم خودتون حتما تحقیق کنید و با آگاهی کامل اقدام کنید.

    30. ژینا
      ژینا | 30 دی 1402

      https://superrare.com/
      این سایت معتبره؟

    31. ژینا
      ژینا | 30 دی 1402

      سلام وقتتون بخیر
      یک شخصی خارجی به من در اینستاگرام پیام داد و درباره کارام خوی بودن کارم صحبت کرد و گفت که تو جاهای دیگه هم فعالیت داری و اینا،بعد گفتش که خودش تو یه تیمه که برای nft و ایناست و بهم کمک میکنن که آثارم رو بفروشم البته رو پروفایلش هم زده که عضو تیم nft و اینا هست . بعد Superrare.com
      این سایت رو بهم داد و اینکه گفت اینجا میتونم کارام رو لیست کنم هزینه ثبت نامش هم گفت ۱۰ دلاره و گفت که ما کمکت میکنیم واردش بشی بجاش ۲/۵ درصد هر فروش برای ماست و گفت که ۱۵ تا اثر من رو ۱۵۰ دلار اینجوری می‌خرن، و میگه که کارام رو ایمیل بفرستم تا راهنماییم کنن و اینا
      به نظرتون کلاهبردار هستن؟

    32. مجیدیعقوبی
      مجیدیعقوبی | 26 دی 1402

      امکان داره دوستان یا مبین عزیز چندتا شرکت معتبر را معرفی کنید برای درآمد
      ماکه بدجور خوردم زمین لاعقل یکاری ردیف کنم که بتونم جبران کنم
      ممنونم اگر معرفی کنید

      • مبین حسینی
        مبین حسینی | 1 بهمن 1402

        سلام مجید عزیز
        هیچ شرکتی نیست که دائم سود بده؛ همه این نوع شرکت‌ها کلاهبرداری هستند.

    33. مجیدیعقوبی
      مجیدیعقوبی | 26 دی 1402

      https://www.metabn.org/
      سلام مبین عزیز این شرکت تو گوگل و فعالیت داره میگویند ما کلاهبردار نیستم با پشتیبان صحبت کردم
      آیا کلاهبرداریه ممنونتم استعلام بگیری

      • مبین حسینی
        مبین حسینی | 1 بهمن 1402

        سلام محمد عزیز
        خیر چنین چیزی نیست؛ کلاهبردار هستن. کدوم بقال میگه ماست من تُرشه؟
        هر سایت، بدون استثناء، وعده سود با سرمایه‌گذاری داد، کلاهبرداره.

    34. امیر رضا
      امیر رضا | 24 دی 1402

      سلام. چندی پیش یه فردی در شبکه اجتماعی به من پیام داد که من حاظرم ازت کار های هنری ت رو بخرم . من هم گفتم پول لازم رو ندارم هزینه گاز بدم اونم گفت من نصف رو میدم. من هم اعتماد کردم تو اون سایتی که گفت ۱۵۰ دلار گذاشتم. اونم آمد و نصف رو داد. کار رو گذاشتم. اونم خرید اونم سه مورد. پولش هم درون سایت برام مونده. منم قبل اینکه ثبت نام کنم تحیق کردم همه میگفتن https داشته باشه حله. ظاهرشم توجه کنید. منم چیز بدی متوجه نشدم. اومدم پول رو بردارم . میگه باید اول ۱۰ درصد رو پرداخت کنی سقف عملیات شون رو هم گفتن مثلا از ده هزارتا کمتر نمیشه. ده درصدش میشد ۱۴۰۰ دلار. بعد ما بهت تمام پولت رو بدیم. هرچی بهشون التماس کردم ندارم. گفتن ۳۰۰دلار بده بخشی از پولت رو برات بزنیم تا خودت بتونی تمامش رو برداری. من اولش ماجرا رو برای کسی که به من پیام داده بود که خرید کنه مطرح کردم. اونم گفت مثلا من ۹۰۰ میدم تو ۵۰۰ باقیش رو بزار بتونی پولت رو برداری از من خواهش که اقا داری میدی یکم دیگه کمک کن من بتونم کلا پولم رو وردارم. تو که کلی پول دادی. بعدش که با سایت صحبت کردم. گفتن ۳۰۰ بده حله . من به اون خریدار پیام دادم که من پول ندم تا بیشتر سوخت ندم.
      هرچی بهش التماس میکنم. اصلا جواب پیامم رو نمیده. نمی دونم. کلاهبرداری کردن از من یا نه به شما میگم که نظراتون رو بدونم. سایتشم
      https://openviewnft.com/ هست مردم بدونن . یه سایت مشابهش رو هم پیدا کردم دقیقا اثار هنریشون یکیه فقط اسم هنرمندا فرق میکنه. https://9fiest.io/ شما اصلاع رسای کنید.

      • مبین حسینی
        مبین حسینی | 25 دی 1402

        سلام امیررضا عزیز
        متاسفم بابت اتفاقی که افتاده. بله متاسفانه کلاهبرداران شما رو به سایت‌های جعلی که خودشون درست کردن هدایت می‌کنن و از کمبود اطلاعات برخی افراد سوء استفاده می‌کنن.
        اگر هم حرفی از پلتفرم معتبری مثل فاندیشن، اوپن سی یا آبجکت بزنین، قبول نمی‌کنن و می‌خوان که حتما معامله در پلتفرم جعلی خودشون انجام بشه.

    35. Ghasemi
      Ghasemi | 21 دی 1402

      سلام من نقاشی میکشم یک نفر در اینستا به من پیام داد که نقاشهایم راهر کدام به قیمت 10 اتریوم از من خریداری می‌کند برای این کار باید آنها را در سایتMintsea.io آپلود کنم و سپس به او خبر دهم تا بخرد در آن سایت باید ثبت نام کرد و اون سایت مبلغ 0.13اتریوم پول سوخت یا گاز می‌گیرد میخواستم بپرسم آیا کلاهبرداریست

      • مبین حسینی
        مبین حسینی | 23 دی 1402

        سلام دوست عزیز
        این روش کلاهبردران برای گرفتن داریی‌های شماست. لفطا با ایشون همکاری نکنید.
        برای مینت و فروش NFT از پلتفرم‌های معتبر استفاده کنید.

    36. مجیدیعقوبی
      مجیدیعقوبی | 21 دی 1402

      مبین عزیز آیا بلاکچین اکسپلورر میتواند آدرس کیف پول را مسدود و واریزی هارو از طرف بگیرد
      800 میلیون واریزی داشتم و متوجه شدن من اولین باری است که گوشی بدست شدم
      ممنونتم راهنمایی کنی
      یک بلاکچین اکسپلورر میگه به ازای هر تراکنش 100 دلار واریز کنید ما آدرس کیف پول را مسدود میکنم و ظرف 24 ساعت پولتو پس میگیریم

      • مبین حسینی
        مبین حسینی | 21 دی 1402

        سلام مجید عزیز
        خیر. بلاک چین اکسپلورر هیچ دسترسی به دارایی‌ها نداره که بخواد تعیین تکلیف کنه برای تراکنش‌ها.
        مراقب کلاهبرداران باشید.

    37. مجیدیعقوبی
      مجیدیعقوبی | 21 دی 1402

      من متاسفانه 18 هزار دلار به این سایت که دیروز خدمتت اعلام کردم واریزی داشتم و الان مسدود شدم و دیشب پلیس اینترپل ایران کلاهبردار گرفته که با 3 سایت جعلی از هم وطن ها کلاهبرداری میکرده که 2200 میلیارد ارز از ایرانی ها است و 99 درصد هم فکر میکنم که من به پولم دارم میرسم همه تراکنشهاواریزی را دارم فقط نمیدونم کجا برم که این کلاهبرداری که گرفتن مطمعن هستم ازین سایت که واریزی کردم این کلاهبردار نقش داره ممنونتم مبین جان

    38. مجیدیعقوبی
      مجیدیعقوبی | 20 دی 1402

      https://metabinvestment.com/bonus/withdrawals/withdraw
      این سایت چی مبین جان

      • مبین حسینی
        مبین حسینی | 20 دی 1402

        هر سایت (تاکید می‌کنم هر سایتی) گفت که پلن سرمایه‌گذاری بخر تا بهت سود بدیم؛ پول بده معامله کنیم بهت سود بدیم؛ یا پول بده می‌خوایم استارت‌آپ آبیاری گیاهان دریایی افتتاح کنیم و… کلاهبرداریه.

    39. مجیدیعقوبی
      مجیدیعقوبی | 20 دی 1402

      https://www.metabn.org/
      سلام جناب حسینی من میخام بدونم این سایت آیا واقعی است یا تقلبی ممنونتم راهنمای کنید

      • مبین حسینی
        مبین حسینی | 20 دی 1402

        سلام مجید عزیز
        کلاهبرداریه.

      • مجیدیعقوبی
        مجیدیعقوبی | 20 دی 1402

        سپاسگزارتم مبین عزیزم

    40. محسن صالحی
      محسن صالحی | 20 دی 1402

      سلام آقای حسینی . من nft wojak رو خریدم و روزانه ۳ دلار بهم ریوارد میده. خواستم بپرسم از شما که این nft wojak چطوره؟ راستش ترس دارم ازش

      • مبین حسینی
        مبین حسینی | 20 دی 1402

        سلام محسن عزیز
        اطلاعی از این NFT که عرض کردین ندارم. می‌تونین از منابع دیگه درباره‌ش مطالعه کنین.

    41. مجید رهوزگی
      مجید رهوزگی | 18 دی 1402

      ببخشید سایت nft ببینید معتبر یا نه https://wave-sea.io

      • مبین حسینی
        مبین حسینی | 19 دی 1402

        سلام دوست عزیز
        به نظر معتبر نمیاد. هیچ معلوم نیست چه کسی پشتشه. یا شبکه‌های اجتماعی هم ندارن.

    42. مهدی سالمی نژاد
      مهدی سالمی نژاد | 18 دی 1402

      من یک ارتیست جدید ان اف تی هستم و کار های خودم رو روی سایت رریبر آپلود کردم برخی از کالکتور ها میان پیام میدن که برای امن بودن معامله نیازه پولی به یک واسطه پرداخت کنم که بتواند امن بودن من رو برسی کنه و خود کالکتور هم پرداخت میکنه و بعد همه کالکشن های منو می‌خره اینا کلاهبرداری نمیکنن یا روشش همینه؟

      • مبین حسینی
        مبین حسینی | 19 دی 1402

        سلام مهدی عزیز
        احتمال خیلی زیاد این روش کلاهبرداری باشه. چون وقتی کار رو در پلتفرم برای فروش قرار میدین، واسطه دیگه‌ای نیاز نیست. کالکتور می‌تونه کار رو مستقیما از روی پلتفرم بخره و NFT رو تحویل بگیره.

      • مهدی
        مهدی | 26 دی 1402

        منم چنین پیامی دریافت کردم و شخص به اصطلاح خریدار خیلی پیگیره.
        میگم از کجا بهت اعتماد کنم میگه ناظر اپن‌سی رو استخدام می‌کنیم.
        اما من واقعا نفهمیدم این opensea moderator چی هست اصلا!
        میگه کل مجموعه تورو ۸ اتریوم می‌خرم اما کل مجموعه من داخل اپن‌سی ۰.۵ اتریوم بیشتر قیمت نداره.
        ازش میپرسم این دیگه چه روشیه؟!
        میگه میخوام مطمئن بشم که ان‌اف‌تی تو قلابی نباشه، آخه قبلا پولمو اینجوری از دست دادم حالا می‌خوام اون اتفاق تکرار نشه 😄
        من راستش هیچ‌جوره نمی‌تونم به این بابا اعتماد کنم.
        ببین از دست دادن چهارتا ان‌اف‌تی ساده چیزی نیست، اما اینکه بعدش حس کنم احمق هستم اصلا چیز جالبی نیست.

    43. مهدی
      مهدی | 14 دی 1402

      سلام جناب حسینی تو تلگرام یه کانال تلگرامی هست که کامل نحوه خرید و فروش و همه چی nft رو توضیح میده و ب قول دوستان در ساعت مشخصی خرید و فروش میشه حتی لایک و بازدید بالایی دارن سیگنال هاشون چطوری میشه اعتماد کرد ایا بخریم یا اگه بخریم دیگه پولمون برگشتی نداره؟ nft هایی ک معرفی میشه تو کانال قیمت کمی داره ولی بعد از ساعتی قیمت دو سه برابر میشه که زیر عکس ها قیمت هایی که بعضا برای فروش گذاشتن خیلی کم تر از قیمت nft هست ،میگه یه عکسو میشه به تعداد نامحدود خرید ولی با اعتماد به نفس توصیه میکنه که یدونه بخرید شایدم اعتماد سازی انجام میده اگر جسارت نباشه یکی از لینک سیگنال هاشونو میفرستم بهتون ،
      &اگه بخریم امکانش هست که قیمت پیشنهادی ما برای فروش گذاشتیم به فروش برسه ؟ حتی قیمت خیلی پایین تر از قیمت خود nft
      ممنون که پاسخ میدید
      خدا رفتگانتونو بیامرزه

      • مبین حسینی
        مبین حسینی | 19 دی 1402

        سلام مهدی عزیز
        چنین چیزی وجود نداره.
        NFTها کاملا براساس کامیونتی و عرضه و تقاضا خرید و فروش میشن.
        مثل توکن یا کوین‌ها نیستن که بازار و اوردر بوکی براشون تعریف شده باشه.
        ضمنا اینکه کاری نداره که بیام و 10 تا NFT درست کنم، بعد بگم اینا آینده داره و افراد رو وادار به خرید بکنم و پولش بیاد توی کیف پول من.

    44. آرزو عبداللهی
      آرزو عبداللهی | 9 دی 1402

      سلام وقت بخیر…من عضو یه کانال تلگرامی شدم ک هر شب سر ساعت مشخصی یه ان اف تی معرفی میکرد در حدود ۲۰، ۳۰ متیک و میگفت تایم محدودی داره و زود بخرید و در اون ساعت هی قیمت ان اف تی بالا میرفت و میگفت عرضه اولیه هست بخرید و وقتی گفتم بفروشید و مثلا میشد ۱۶۰ متیک و میگفت فلان قدر سود شد بفروشید نوش جان….من میخواستم از یک ان اف تی ده واحد بخرم که در لحظه اخر مشکوک شدم و ان اف تی های قبلی ک گذاشته بود رو بررسی کردم و دیدم نه قیمت دارن نه کسی لایک کرده نه حجم معامله دارن و از خرید منصرف شدم ..حتی بمن پیام دادن ک رو شما حساب کردیم برای رضایت کانال اما خرید نزدم …این یک نوع کلاهبردایه؟

      • مبین حسینی
        مبین حسینی | 9 دی 1402

        سلام آرزو عزیز
        اینکه قبل از انجام خرید، تحقیق کردین، هوشمندی شما رو نشون میده. احسنت.
        بله کلاهبرداری هستن و عموما NFTهایی هستن که خودشون مینت کردن و فقط قصد خالی کردن جیب من و شما رو دارن.
        درواقع پول خرید NFTها مستقیما به جیب خودشون میره.

        • آرزو عبداللهی
          آرزو عبداللهی | 9 دی 1402

          خیلی ممنون از پاسخگوییتون

    45. نیما
      نیما | 8 دی 1402

      سلام
      من نقاش هستم تو اینستا یک نفر به من پیام داده که هر نقاشی رو به قیمت ۸۰۰۰ دلار از من می‌خره،
      از کجا میتونم بفهمم کلاهبرداری یا واقعیت داره ؟

      • مبین حسینی
        مبین حسینی | 9 دی 1402

        سلام نیما عزیز
        کلاهبرداریه. اینطور کلاهبردارا شما رو به پلتفرم جعلی می‌برن و پولی الکی به حساب شما در اون سایت میزنن، درنهایت به اسم هزینه تراکنش، کلی از شما پول می‌گیرن تا بگین دیگه ندارم، اونا هم میگن شرمنده، نمی‌تونیم بدیم.

    46. آرتین
      آرتین | 25 آذر 1402

      درود
      من با یه کانال آشنا شدم که تو اپن سی خرید و فروش ان اف تی انجام میده ، از کجا میشه فهمید ان اف تی هایی که میگه قابل فروش هست؟

      • مبین حسینی
        مبین حسینی | 25 آذر 1402

        سلام آرتین عزیز
        این نوع فعالیت‌ها عموما کلاهبرداری هستن و از ضعف دانش برخی مخاطبان سوء استفاده می‌کنن.
        فروش NFT به کامیونتی ارتباطات و سابقه کاری کریتور (سازنده) و کالکتور اون آثار بستگی داره. یهو از زمین سبز نمیشه و چند برابر قیمتش زیاد بشه.

        • بهشتی
          بهشتی | 11 فروردین 1403

          واقعا اطلاعات مفیدی هستند و البته نظرات هموطنان هم خیلی مفید بودند