انتشار دادههای تورم هزینههای مصرف شخصی (PCE) آمریکا؛ بررسی تأثیر آن روی بیت کوین
تاریخ: 6 مهر 1403
زمان مطالعه:
1 دقیقه
در تاریخ 27 سپتامبر (6 مهر)، دادههای مربوط به نرخ تورم هزینههای مصرف شخصی (PCE) آمریکا اعلام شد و به دنبال آن قیمت بیت کوین نوساناتی کرد.
بر اساس گزارش سایت Forexfactory، نرخ هزینههای مصرف شخصی خالص ماهانه، یکی از معیارهای کلیدی برای فدرال رزرو است که از 0.2 درصد به 0.1 درصد کاهش یافت. به همین دلیل، تحلیلگران احتمال کاهش بیشتر نرخ بهره در ماههای آینده را افزایش دادند و این امر باعث رشد قیمت بیتکوین تا 65/650 دلار شد.
شاخص هزینههای مصرف شخصی خالص سالانه نمایانگر تغییرات قیمتهای پرداختشده برای کالاها و خدمات داخلی (بهجز مواد غذایی و انرژی) است که توسط اداره آمار کار آمریکا (BLS) منتشر میشود. این شاخص نسبت به ماه قبل (آگوست) افزایش یافت و در ماه سپتامبر با نرخ 2.7 درصد اعلام شد که با انتظارات تحلیلگران همخوانی داشت.
شاخص هزینههای مصرف شخصی خالص ماهانه
شاخص Core PCE ماهانه تغییرات قیمتها را بهصورت ماهانه نشان میدهد. این شاخص برخلاف انتظار معاملهگران از 0.2 درصد به 0.1 درصد کاهش پیدا کرد.
هزینههای مصرف شخصی سالانه (PCE)
نرخ هزینههای مصرف شخصی سالانه، معیاری از تغییرات قیمت کالاها و خدمات خریداریشده توسط مصرفکنندگان است. معاملهگران انتظار داشتند شاخص هزینههای مصرف شخصی سالانه در ماه سپتامبر به نرخ 2.3 درصد برسد، ولی این شاخص با کاهش بیشتری روبهرو شد و به 2.2 درصد رسید.
از نسل Z تا NFT و تحلیل دوجکوین در شماره جدید دامیننس
دامیننس ۱۵، همین حالا دریافت کن!
شاخص هزینههای مصرف شخصی ماهانه
شاخص هزینههای مصرف شخصی ماهانه نیز کاهش یافت. تحلیلگران انتظار داشتند این شاخص در سطح 0.2 درصد اعلام شود، اما برخلاف پیشبینیها، تورم هزینههای مصرف شخصی ماهانه در سپتامبر به 0.1 درصد رسید.
سخنان پایانی
در نهایت، با توجه به کاهش تورم و بهبود تقاضا در اقتصاد آمریکا، این شرایط به فدرال رزرو اجازه میدهد که با احتیاط نرخ بهره را کاهش دهد و نگرانی از وقوع رکود نداشته باشد. این رونق اقتصادی و کنترل تورم در آمریکا، نشاندهنده وقوع سافت لندینگ است. به همین دلیل وجود تقاضا میتواند موجب ورود پول ارزان به بازارهای ارزهای دیجیتال شود و به آرامی قیمت بیتکوین را افزایش دهد.
محمدجواد جعفری
چند سال پیش، پس از تبوتاب بازار بورس ایران با فارکس آشنا شدم و همین موضوع باعث شد که به سراغ یادگیری تحلیل تکنیکال و اقتصاد کلان برم. بعد از مدتی علاقم به اقتصاد بیشتر شد و به صورت حرفهایتر تو این حوزه کار کردم. طولی نکشید که با ورود به دنیای ارزهای دیجیتال، شروع به یادگیری تحلیل فاندامنتال کردم و الان بیشتر زمانم رو روی بررسی پروژههای بلاکچین و تحلیل اقتصاد کشورها میذارم.