از بانکداری تا میلیاردری؛ سفر نسیم طالب به سوی آزادی مالی

تاریخ انتشار: 26 فروردین 1403 | آخرین به‌روزرسانی: 24 تیر 1403
زمان مطالعه:  9 دقیقه
بیوگرافی نسیم طالب

نسیم نیکولاس طالب، سرمایه‌گذار، ریاضی‌دان و فیلسوف لبنانی، یکی از افرادی است که درک بسیاری از افراد را از دنیا به طور چشمگیری تغییر داده است. فلسفه و دیدگاه‌های او در مورد قطعی نبودن، احتمال و ریسک، به‌خصوص در حوزه سرمایه‌گذاری، مورد استقبال بسیاری قرار گرفته است.

درحالی‌که برخی فلسفه او را «بازی نکردن برای برد» می‌دانند و آن را عاملی برای باخت می‌دانند، طرف‌داران طالب معتقدند که رویکرد او در واقع به معنای افزایش شانس موفقیت در بلندمدت، حتی در مواجهه با چالش‌های غیرقابل‌پیش‌بینی است.

حال سوال اینجاست که نسیم طالب کیست و چگونه به این موفقیت دست یافته است؟ در این مقاله قصد داریم زندگی‌نامه نسیم طالب را به شما ارائه داده و مسیر رسیدن به موفقیتش را ترسیم کنیم. با ما همراه باشید.

نسیم طالب کیست؟

نسیم نیکولاس طالب، ریاضی‌دان و سرمایه‌گذار موفقی است که متولد لبنان بوده و کار خود را به‌عنوان یک معامله‌گر ابزارهای مشتق روی وال‌استریت آغاز کرد. با وجود داشتن مدرک MBA از وارتون و دکترا از دانشگاه پاریس، طالب بر این باور است که دانشگاه‌ها بینش‌هایی تولید می‌کنند که با واقعیت‌های دنیای واقعی فاصله زیادی دارند و مدارک تحصیلی صرفاً برای نمایش هستند.

زندگی نامه نسیم طالب

طالب نویسنده مجموعه مقالات چندجلدی «در قبال عدم قطعیت» است که شامل آثاری مانند «قوی سیاه»، «فریب خورده تصادف»، «ضد شکننده» و «پوست در بازی» می‌شود. این مجموعه به جنبه‌های مختلف عدم قطعیت می‌پردازد. جالب است بدانید که کتاب‌های او به چهل و سه زبان ترجمه شده‌اند.

طالب همچنین نزدیک به پنجاه مقاله علمی در زمینه آمار ریاضی، ژنتیک، امور مالی کمی، فیزیک آماری، فلسفه، اخلاق، اقتصاد و امور بین‌الملل با تمرکز بر مفهوم ریسک و احتمال نوشته است. علاوه‌براین، او استاد مهندسی ریسک در دانشکده مهندسی تاندون دانشگاه نیویورک است.

کودکی نسیم طالب

نسیم طالب در خانواده‌ای لبنانی اما با تابعیت فرانسه به دنیا آمده است. بااین‌حال، او از برچسب لبنانی خود خوشحال نیست و در این باره می‌گوید:

«اینکه چطور می‌توان به‌سرعت و به طور مؤثر با یک پرچم، چند سخنرانی و یک سرود ملی، یک ملیت ساخت، شگفت‌انگیز است. من هنوز هم از برچسب لبنانی اجتناب می‌کنم و ترجیح می‌دهم از عنوان «شرق مدیترانه‌ای» که محدودیت کمتری دارد، استفاده کنم.»

نسیم طالب فرزند نجیب طالب، متخصص آنکولوژی و هماتولوژی، و مینه غصن، پژوهشگر مردم‌شناسی است. هر دو طرف خانواده طالب از چهره‌های سرشناس و با نفوذ در لبنان بوده‌اند. پدر مینه غصن، فؤاد نیکولا غصن، و پدربزرگ او، نیکولا میخائیل غصن، هر دو در دولت لبنان به مقام‌های بالایی رسیده‌اند. پدر نجیب طالب، نسیم طالب، نیز قاضی دیوان عالی کشور بود. این پیشینه خانوادگی نشان می‌دهد که فرد مورد بحث این زندگینامه، در یک خانواده ثروتمند و با دستاوردهای بالا به دنیا آمده است.

دوران تحصیل طالب

پدر نسیم طالب، نجیب، در مدرسه‌ای تحت مدیریت انجمن عیسی تحصیل کرده بود که به نتایج درخشانی دست می‌یافت. این موفقیت برای نجیب نیز تکرار شد، چرا که او بالاترین نمره را در دبیرستان لبنان کسب کرد. با وجود این دستاورد، نجیب از شیوه آموزشی که با فشردن دانش‌آموزان در برنامه‌ای فوق‌العاده سنگین به بهایِ نداشتنِ هیچ‌گونه وقت آزاد، نتایج درخشان به دست می‌آورند، راضی نبود. نسیم طالب در جایی نوشته است:

«با مشاهده دوران تحصیل پدرم متوجه شدم که معنیِ شاگرد اول بودن و همچنین باهوش بودن چیست. زمانی که حدوداً ده‌ساله بودم، به‌سرعت درک کردم که نمراتِ مدرسه – با وجودِ اهمیتشان – در خارج از مدرسه چندان کاربردی ندارند.»

با همین تصور، نسیم طالب در دبیرستان بزرگ فرانسوی – لبنانی (Grand Lycée Franco-Libanais) در بیروت تحصیل کرد. این مدرسه که در سال ۱۹۰۹ تأسیس شد، به‌عنوان پیشروِ دبیرستان‌های فرانسوی در لبنان شناخته می‌شد. طالب همواره بدون صرفِ تلاش زیاد از امتحاناتش قبول می‌شد، اما به‌تدریج رویکردی نقادانه نسبت به نوع آموزشی که دریافت می‌کرد، پیدا کرد. بااین‌حال، همواره نمرات بالایی را در دروس دریافت می‌کرد.

نسیم طالب بعد از فارغ‌التحصیلی از دبیرستان، برای تحصیلات دانشگاهی به پاریس رفت و مدرک کارشناسی خود را با معدلی بالا کسب کرد.

در سن نوزده‌سالگی به ایالات متحده رفت و در مدرسه وارتون دانشگاه پنسیلوانیا تحصیل کرد. این دانشکده تجارت در سال ۱۸۸۱ توسط جوزف وارتون تاسیس شد و از سال ۱۹۲۱ برنامه کارشناسی ارشد مدیریت بازرگانی (MBA) ارائه می‌داد. طالب در وارتون برای مدرک MBA تحصیل کرد، اما در حین تحصیل در آنجا بود که به مباحث احتمال علاقه‌مند شد. او معتقد بود که برخی اشتباهات در مباحت آماری وجود داشت که استاد درس مربوطه قادر به درک و توضیح درست آن‌ها نبود.

به‌هرحال، طالب در سال ۱۹۸۳ با مدرک MBA از دانشکده وارتون فارغ‌التحصیل شد. از دسامبر ۱۹۸۴ به‌عنوان یک معامله‌گر ابزارهای مشتق (Derivatives Trader) مشغول به کار شد. درعین‌حال، برای کسب مدرک دکترا در دانشگاه پاریس (دوفین) با راهنمایی هلییت ژمان تحصیل کرد. تز او با عنوان «ساختار ریز پوشش ریسک پویا» که بر ریاضیات قیمت‌گذاری مشتقات تمرکز داشت، توسط هلییت ژمان، دیلیپ مادان، نیکول ال کارویی، میشل لاسری و مارکو آولاندا مورد بررسی قرار گرفت. او در سال ۱۹۹۸ دکترای خود را دریافت کرد.

از نسل Z تا NFT و تحلیل دوج‌کوین در شماره جدید دامیننس

دامیننس ۱۵، همین حالا دریافت کن!

    مسیر شغلی طالب

    نسیم نیکولاس طالب فعالیت حرفه‌ای خود را از دسامبر ۱۹۸۴ به‌عنوان یک معامله‌گر ابزارهای مشتق آغاز کرد.

    درحالی‌که با بانک سرمایه‌گذاری بزرگ «شرکت فرست بوستون» همکاری می‌کرد، سودهای هنگفتی را به‌ویژه در جریان سقوط بازار سهام در اکتبر ۱۹۸۷ برای این سازمان به ارمغان آورد.

    مسیر شغلی طالب

    او در سال ۱۹۹۹ با همکاری مارک اسپیتزناگل، سرمایه‌گذار و مدیر صندوق‌های تأمینی آمریکایی، شرکت امپیریکا کپیتال (Empirica Capital LLC) را تأسیس کرد. آن‌ها از استراتژی سرمایه‌گذاری‌ای پیروی می‌کردند که بعدها به «استراتژی قوی سیاه» (Black Swan Strategy) معروف شد.

    در سال ۲۰۰۰، زمانی که «ناسدک (NASDAQ)» سقوط کرد، او دوباره ثروت هنگفتی به دست آورد. یکی از صندوق‌های شرکت او، امپیریکا کورتوزی (Empirica Kurtosis LLC)، در سال ۲۰۰۰ بازدهی هنگفت ۶۰ درصدی را ثبت کرد. بااین‌حال، در دو سال بعد، ضررهای قابل‌توجهی متحمل شد. بعداً، در سال‌های ۲۰۰۳ و ۲۰۰۴، این صندوق بازدهی کمتر از ۱۰ درصد داشت.

    نسیم نیکولاس طالب در مقاله‌ای در «وال‌استریت ژورنال» در سال ۲۰۰۷ گفت که تجارت را در سال ۲۰۰۴ رها کرده است، زیرا می‌خواست نویسنده و پژوهشگر شود.

    با‌این‌حال، او در همان سال ۲۰۰۷ مشاور علمی شرکت سرمایه‌گذاری یونیورسا اینوستمنتس (Universa Investments) شد. این شرکت توسط شریک تجاری سابق تالبی، اسپیتزناگل، تأسیس و اداره می‌شد و از استراتژی‌های سرمایه‌گذاری مشابه با امپیریکا پیروی می‌کرد.

    باتوجه‌به فعالیت حرفه‌ای او که بیش از دو دهه را در بازارهای مالی در بر می‌گرفت، او خیلی زود از نظر مالی مستقل شد. در طول این دوره، او با چندین بانک سرمایه‌گذاری مانند کردیت سوئیس فرست بوستون، اتحادیه بانک‌های سوئیس، بی ان پی پاریبا، بانکرز تراست، بانک اندوسوز، سی‌ آی بی‌سی وود گندی و بورس کالای شیکاگو همکاری کرد. او در این سازمان‌ها در سمت‌های مختلفی از جمله معامله‌گر ابزارهای مشتق، مدیر صندوق، مدیرعامل و رئیس جهانی مشغول به کار بود. تخصص او پوشش ریسک‌های غیرخطی و مدیریت بازدهی تحت توزیع‌های پیچیده احتمالات بود.

    کتاب‌های نسیم طالب

    همان‌طور که گفتیم، نسیم طالب علاوه بر علاقه وافرش به سرمایه‌گذاری و احتمالات، به نویسندگی نیز علاقه داشت. ازاین‌رو، کتاب‌های متعددی را در طول زندگی خود نگاشته است.

    • در سال ۱۹۹۷، کتاب «پوشش ریسک پویا: مدیریت اختیار معامله‌های وانیلی و عجیب‌وغریب» را نوشت که راهنمای جامعی برای ریسک مشتقات و مدیریت ریسک بود.
    • کتاب دیگر او با عنوان «فریب‌خوردگان تصادف: نقش پنهان تصادف در زندگی و بازارها» در سال ۲۰۰۱ منتشر شد. این کتاب در مورد فریب‌پذیری تصمیمات انسان صحبت می‌کرد. این اولین بخش از رساله فلسفی چندجلدی او در مورد عدم قطعیت با عنوان «Incerto» بود.
    • کتاب بعدی او با عنوان «قوی سیاه: تأثیر وقایع با احتمال بسیار پایین» در سال ۲۰۰۷ منتشر شد. این کتاب خوانندگان را با «نظریه قو سیاه» که توسط او توسعه یافته بود، آشنا کرد. این کتاب در مورد تأثیر عمیق رویدادهای نادر و غیرقابل‌پیش‌بینی و تمایل انسان‌ها به تفسیر ساده‌انگارانه این حوادث با نگاه به گذشته صحبت می‌کرد.
    • در سال ۲۰۱۰، او کتابی در مورد حِکَم به نام «بستر پروکروستس: حِکَم‌های فلسفی و کاربردی» به پایان رساند. این سومین جلد از مجموعه Incerto بود و باورها و ارزش‌های رایج را به چالش می‌کشید. شش سال بعد، او همین کتاب را با تقریباً ۵۰ درصد محتوای بیشتر منتشر کرد.
    • چهارمین جلد از مجموعه Incerto با عنوان «ضدشکننده: چیزهایی که از بی‌نظمی سود می‌برند» که همچنین چهارمین و آخرین بخش از مجموعه اصلی منتشر شده Incerto بود، در سال ۲۰۱۲ منتشر شد. این کتاب توسعه‌ای بر تئوری‌های کارهای قبلی او را به نمایش می‌گذاشت. این چهار اثر در نوامبر ۲۰۱۶ به‌صورت یکجا منتشر شدند.
    • در سال ۲۰۱۴، نسیم نیکولاس طالب به‌عنوان سردبیر مشترک مجله علمی «تحلیل ریسک و تصمیم‌گیری» انتخاب شد.
    • کتاب «پوست در بازی: نبود تقارن‌های پنهان در زندگی روزمره» در فوریه ۲۰۱۸ منتشر شد. این کتاب ایده‌های کتاب‌های قبلی او را گسترش داد. این کتاب به‌عنوان جلد پنجم به مجموعه Incerto اضافه شد و یک سال بعد منتشر شد.
    • کتاب «منطق و آمار دم‌های چاق» با همکاری او در سال ۲۰۱۸ منتشر شد.
    • در سال ۲۰۲۰، «پیامدهای آماری دم‌های چاق: پیش‌تقریبی دنیای واقعی، معرفت‌شناسی و کاربردها» به‌عنوان «جلد اول» از مجموعه «Incerto فنی» منتشر شد.

    پیش‌بینی‌های نسیم طالب

    نسیم طالب در طول دوران زندگی خود پیش‌بینی‌هایی را ارائه داده که از قضا درست از آب درآمده‌اند. داستان از آنجایی شروع شد که طالب مدعی بود که در دنیای سرمایه‌گذاری، اغلب شاهد حضور افرادی با مدارک MBA یا افرادی که اقتصاد خوانده‌اند در بالاترین سطوح هستیم. این امر می‌تواند منجر به اتخاذ تصمیماتی شود که صرفاً بر اساس تئوری‌های دانشگاهی و بدون در نظر گرفتن پیچیدگی‌ها و پویایی‌های دنیای واقعی باشند.

    همان‌طور که گفتیم، طالب نگرش مثبتی به تحصیلات آکادمیک ندارد و دانشگاه را محلی برای آموختن دانش‌های بیهوده می‌داند. در واقع، این سیستم را معیوب معرفی می‌کند. بسیاری از ریاضی‌دانان معروف نیز با او هم عقیده بوده و بر این باورند که اقتصاددانان آکادمیکی به‌ندرت می‌دانند که چگونه از آمار در کار روزانه خود استفاده کنند.

    طالب بدون اینکه وارد جزئیات فنی زیادی شود، متوجه شد که توزیع لگاریتمی نرمال به‌کاررفته در مدل بلک – شولز نادرست است. این یعنی اینکه صرفاً به این دلیل که رویدادی تابه‌حال اتفاق نیفتاده، به معنای غیرممکن بودن آن نیست.

    برای مثال، سیستم‌های اقتصادی برای ارزش‌گذاری اختیار معامله بر اساس تئوری طول عمر انسان بنا شده‌اند. این بدان معناست که احتمال اینکه کسی به سن ۱۱۰ سالگی برسد بسیار کم است، اما رسیدن به سن ۱۵۰ سالگی غیرممکن تلقی می‌شود.

    بااین‌حال، همان‌طور که مشاهده کرده‌ایم، این موضوع در بازارهای مالی صادق نیست.

    این موضوع او را در سال ۱۹۸۷، زمانی که کارمند جوان یک بانک سرمایه‌گذاری بود، به انجام یک معامله بزرگ سوق داد. به لطف این رویداد، او حدود ۳۰ میلیون دلار به دست آورد که به او این امکان را داد تا بازنشسته شود و علایق خود یعنی ریاضیات و تفکر را دنبال کند.

    از آن زمان به بعد، او چندین کتاب در مورد مفهوم قو سیاه نوشت. او در این کتاب در مورد این‌که چگونه همه ما می‌توانیم از این قوهای سیاه بهره‌مند شویم، بحث می‌کند. جالب اینجاست که این کتاب در سال ۲۰۰۷، درست قبل از ترکیدن حباب (بحران مالی)، نوشته شده است. این دومین رویدادی بود که نسیم در آن مقدار قابل‌توجهی پول به دست آورد. او اغلب اشاره می‌کند که این یک قو سیاه (رویدادهای غیرقابل‌پیش‌بینی با تأثیر بالا) نبوده است، زیرا او آن را پیش‌بینی کرده بود.

    جالب است بدانید که او در این کتاب همه‌گیری کووید را هم پیش‌بینی کرده بود. این پیش‌بینی‌ها باعث شد تا ثروت او به‌صورت تصاعدی افزایش پیدا کند.

    دیدگاه نسیم طالب درباره ارزهای دیجیتال

    نسیم طالب در طول سال‌های گذشته جبهه‌های متفاوتی را در برابر ارزهای دیجیتال داشته است. زمانی که ارز بیت کوین به‌عنوان اولین ارز دیجیتال جهان معرفی شد، طالب در ابتدا نسبت به این فناوری نوظهور بسیار خوش‌بین بود و در طول سال‌ها نظرات مثبتی به این دارایی دیجیتالی داشت و قیمت بیت کوین را صعودی پیش بینی می‌کرد.

    نظر طالب درباره بیت کوین

    در سال ۲۰۱۸، طالب اذعان کرد:

    «بیت کوین بیمه‌نامه‌ای است که به دولت‌ها یادآوری می‌کند که آخرین ابزاری که آن‌ها می‌توانستند کنترل کنند، یعنی پول، دیگر تحت انحصارشان نیست. این به ما، مردم، بیمه‌نامه‌ای در برابر آینده Orwellian (آینده‌ای تحت کنترل کامل دولت) می‌دهد.»

    در آن زمان، نظر طالب در مورد بیت کوین (BTC) این بود که این ارز دیجیتال یک «حیوان قدرتمند» است. او باور داشت که بیت کوین نیازهای یک سیستم پیچیده را برآورده می‌کند، نه به این دلیل که یک ارز دیجیتال است، بلکه دقیقاً به این دلیل که مالک یا مرجعی ندارد که بتواند در مورد سرنوشت آن تصمیم بگیرد. این پول متعلق به مردم، یعنی کاربران آن است و اکنون سابقه‌ای چند ساله دارد که برای تبدیل شدن به یک موجودیت مستقل کافی است.

    اما ناگهان موضع او درباره ارزهای دیجیتال تغییر کرد.

    در ۱۲ فوریه 2021، نسیم نیکولاس طالب تصمیم گرفت به عموم مردم اعلام کند که مقداری از بیت کوین‌های خود را فروخته است. علاوه‌بر‌این، طالب تعدادی از افراد درون جامعه ارزهای دیجیتال را در اواخر توییت خود مورد انتقاد قرار داد و بیت کوین را در حال حاضر یک شکست اعلام کرد. طرفداران ارزهای دیجیتال از اظهارات اخیر طالب ناراحت شده‌اند، زیرا به نظر می‌رسد این نویسنده مشهور پس از سال‌ها حمایت از این دارایی دیجیتال، کاملاً نظرش عوض شده است.

    گفتار پایانی

    نسیم نیکولاس طالب، یک پیشگو نیست، بلکه اندیشمندی است که منطقی صحبت می‌کند. او در مصاحبه‌ای در مورد حبابی که بازارهای مالی را تحت تاثیر قرار داده صحبت کرد، حبابی که بسیار شبیه به حباب سال ۲۰۰۷ است. او در این باره گفت که همه ما می‌توانیم با تنظیم سبد سهام خود به گونه‌ای از این قوی‌های سیاه (رویدادهای غیرقابل‌پیش‌بینی با تأثیر بالا) نفع ببریم.

    در این راستا اگر به دنبال یک سبد سرمایه‌گذاری ارزهای دیجیتال هستید، می‌توانید سبد سرمایه‌گذاری ارزهای دیجیتال در سال ۲۰۲۴ را مورد بررسی قرار دهید.

    نیکولاس طالب معتقد است که دیر یا زود با رکود اقتصادی بعدی مواجه خواهیم بود و با داشتن یک سبد سرمایه‌گذاری متنوع می‌توان از آن با موفقیت عبور کرد.

    آیا شما هم با نسیم طالب هم‌عقیده‌اید؟ برنامه شما برای رکود اقتصادی بعدی چیست؟

    عارفه رهبری

    عارفه رهبری

    تکنولوژی، نویسندگی و صدای کیبورد، من رو به وجد میارن. واسه همینم توی اکثر حوزه‌های تکنولوژی از جمله کریپتو غرق میشم، یاد می‌گیرم و می‌نویسم.

    مطالب نویسنده
    اشتراک گذاری:

    مطالب مشابه

    دیدگاه‌ها
    در پاسخ به دیدگاه کاربر