در میان آشفتگی بازار ارزهای دیجیتال، سختی استخراج بیت کوین به سقف جدیدی رسید
تاریخ: 15 مرداد 1403
زمان مطالعه:
2 دقیقه
سختی استخراج بیت کوین همچنان در حال افزایش است و در اوایل آگوست و دوشنبهی سیاه بازار ارزهای دیجیتال به بالاترین حد خود رسید. در میان این آشفتگی، سودآوری ماینرها نیز با چالش روبرو شده است زیرا کوینهای استخراج شده تقریباً در نقطه سر به سر هستند.
رئیس بخش تحقیقات Galaxy Alex Thorn اخیراً به بیست و چهارمین افزایش سختی بزرگ استخراج بیت کوین از سال 2016 اشاره کرد. طبق دادههای f2pool، با قیمت فعلی بیت کوین در 51,000 دلار، سختی استخراج بیت کوین 90.67 است.
WuBlockchain گزارش داد:
امروز بیت کوین برای مدت کوتاهی زیر 50,000 دلار معامله شد. زمانی که بیت کوین به 52,000 دلار کاهش یافت، تنها Antminer S21 Hyd و Avalon A1466I، Antminer S19XP Hyd و S19XP سودآور بودند. به ازای 0.07 دلار در هر کیلووات ساعت، اکثر دستگاههای استخراج بیت کوین به زیر نقطه سربهسر سقوط کردهاند.
دادهها نشان میدهد که تنها تعداد معدودی از ماینرها سودآور هستند و بیشتر دستگاههای ماین بیت کوین به زیر نقطه سربهسر رسیدند. دادههای f2pool نشان میدهد که تمام ASIC (کامپیوترها، ماشینها یا ژنراتورهای استخراج بیت کوین تخصصی) با توان مصرفی 23 W/T یا بالاتر با ضرر کار میکنند.
این بدان معناست که هزینه برق و منابع مورد نیاز برای استخراج بیت کوین بیشتر از پاداش به دست آمده از عملیات ماینینگ است. این وضعیت میتواند برای ماینرهای بیت کوین چالشبرانگیز باشد؛ زیرا بر ادامه فعالیت آنها تاثیر دارد و آنها را تحت فشار قرار خواهد داد. برای رقابتی ماندن این صنعت، ماینرها ممکن است مجبور باشند تنظیمات عملیاتی را انجام دهند، مانند ارتقا به ماشینهای استخراج کارآمدتر یا کاهش هزینهها.
برخی از ماینرها حتی ممکن است به طور موقت عملیات خود را تا زمانی که شرایط بازار بهبود یابد، تعطیل کنند. در واقع، این اتفاق هماکنون رخ داده است. دادههای blockchain.com نشان میدهد که با سقوط قیمت بیت کوین، نرخ هش ماینینگ رو به کاهش است.
جولیو مورنو، رئیس بخش تحقیقات Cryptoquant، در این باره گفت: «یکی از ریسکهایی که هنوز برای ماینرها وجود دارد این است که کارمزدها پایین میآیند، بنابراین سودآوری استخراج در حال حاضر بیش از حد به قیمت بیت کوین وابسته است.»
نمودار هش ریت بیتکوین منبع Blockchain.com
ماینرهایی که با ضرر کار میکنند، میتوانند به طور بالقوه بر عرضه کلی بیت کوین تأثیر بگذارند. علاوه بر این که ماینرها به دلیل سودده نبودن، فعالیت خود را تعطیل میکنند، سایر محرکها همانند اختلالات شبکه، تغییراتمقرراتی یا بلایایطبیعی نیز میتوانند بر صنعت ماینینگ تاثیر بگذارند. اگر تعداد قابل توجهی از ماینرها فعالیت خود را کاهش دهند یا از بازار خارج شوند، میتواند عرضه بیت کوینهای تازه ضرب شده را کاهش دهد.
در نهایت به نظر میرسد که ما با یک بازار واقعی نزولی برای استخراج بیت کوین روبرو هستیم، جایی که هزینه تولید از قیمت فروش فراتر میرود تا زمانی که کسبوکارها ورشکسته شوند. به یاد داشته باشید که بدون شکارچیان طبیعی، طبیعت از طریق گرسنگی جمعیت را متعادل میکند.
سقوط سهام مرتبط با صنعت ماینینگ
دادههای TradingView نشان میدهد که سهام بخش ماینینگ کریپتو در ایالات متحده نیز در حال سقوط است. Riot Platforms Inc. (RIOT) با کاهش 10 درصدی قیمت سهام خود، اکنون در 8.57 دلار معامله میشود. MARA که قبلاً Marathon Digital بود، مانند Cipher Mining و Hut نیز در حال ثبت افت شدید قیمت است. سایر سهام مرتبط با کریپتو، از جمله Coinbase و Microstrategy نیز آسیب دیدهاند.
بیت کوین و آلت کوینها به دلیل نگرانیها از عوامل کلان اقتصادی مربوط به دادههای اقتصادی آمریکا، سهام ژاپن و تنشهای ژئوپلیتیکی بین ایران و اسرائیل، همچنان نزولی هستند. از دیگر مواردی که بر بازار کریپتو تاثیر گذاشته، میتوان به فروش اخیر 50,000 بیت کوین توسط دولت آلمان و بازپرداختهای شرکت ورشکسته Genesis Trading اشاره کرد. همچنین احتمال یک فروش قریبالوقوع از سوی دولت ایالات متحده نیز وجود دارد.
از سوی دیگر، ترسها از وقوع جنگ جهانی سوم در حال افزایش است. بازارهای مالی بدترین روزهای خود را در 40 سال گذشته داشتند و بیش از 1,000,000,000 دلار از سرمایه تریدرها در بازار مشتقات لیکویید شده است.
در حالی که این عوامل احساسات منفی را تقویت کرده است؛ اما برخی از تحلیلگران عقیده دارند که افت قیمتها یک فرصت مناسب برای «خرید در کف» ایجاد کرده است.
جواد علیزاده
پیگیر و علاقمند به اخبار و رویدادهای مالی و گاهی سیاسی در سرتاسر دنیا