آموزش خرید پله‌ای ارز دیجیتال؛ صفر تا صد استراتژی مارتینگل

تاریخ انتشار: 6 دی 1402 | آخرین به‌روزرسانی: 19 شهریور 1403
زمان مطالعه:  13 دقیقه
آموزش خرید پله‌ای ارز دیجیتال؛ صفر تا صد استراتژی مارتینگل

استراتژی مارتینگل برای خرید پله ای ارز دیجیتال یکی از محبوب‌ترین استراتژی‌ها است که کمک می‌کند تا ضرر در بازارهای نزولی کم و سود در بازارهای صعودی بیشتر شود.

امروزه هر فرد فعال در بازارهای مالی، به‌خصوص بازار نوپا ارزهای دیجیتال، همیشه به دنبال بهترین نتیجه برای استفاده از استراتژی‌های معاملاتی و سرمایه‌گذاری متعدد است. استراتژی خرید پله ای که در ابتدا با شیوه مارتینگل به بازارهای مالی ورود کرده، تا به کنون از بهترین روش‌های سرمایه‌گذاری توسط بزرگان بازار مالی به شمار می‌رود و قصد ما در این مقاله از بیت پین، بررسی این استراتژی خاص خواهد بود. اگر قصد سرمایه‌گذاری بلندمدت در ارزهای دیجیتال را دارید، تا زمانی که این مقاله را به‌خوبی مطالعه نکرده‌اید، بهتر است کمی صبر کنید. این مقاله، تمامی مفاهیمی که در سرمایه‌گذاری موفق به کمک شما خواهد آمد را با خرید پله ای ارز دیجیتال مورد نقد و بررسی قرار خواهد داد.

خرید پله ای ارز دیجیتال چیست؟

خرید پله ای، پیشینه‌ای بسیار قدیمی در بازارهای مالی دارد و امروزه در بازار ارزهای دیجیتال به دلیل طبیعت نزدیک به بازار سهام، از لحاظ ریسک، از این استراتژی استفاده زیادی می‌شود. خرید پله ای، به روش‌های سرمایه‌گذاری اشاره دارد که عموماً برای بازه بلندمدت با ورود و خروج‌های پله ای یا مشخص شده‌ای پیاده‌سازی شده‌اند. این روش‌ها می‌توانند راه‌های متعددی را برای نحوه ورود مرحله‌ای، مقدار سهم سرمایه‌گذاری شده ارائه دهند که از مهم‌ترین آنها در بازار ارز دیجیتال، می‌توان به DCA (Dollar Cost Averaging) اشاره کرد. این استراتژی، از روش‌های خرید پله ای به‌حساب می‌آید که در بین طرف‌داران بیت‌کوین و سرمایه‌گذاران نهادی و دولتی، بسیار محبوب است.

استراتژی خرید پله ای ارز دیجیتال چگونه کار می‌کند؟

استراتژی های خرید پله ای ارز دیجیتال، همان‌طور که در موارد بالا اشاره کردیم، در مدل‌های مختلفی ارائه شده است که ازاین‌قبیل استراتژی‌ها، می‌توان به مهم‌ترین آنها مانند، مارتینگل (Martingale) و DCA اشاره کرد. به‌منظور رویکردی سیستماتیک و بهینه در این استراتژی‌ها، روش‌هایی برای افزایش و یا کاهش میانگین در جهت سرمایه‌گذاری مشخص شده است که هر فرد در هر بازار مالی می‌تواند طبق این روش‌ها، به‌صورت پله ای، استراتژی برای ورود و یا خروج چندمرحله‌ای در بازار داشته باشد.

نحوع عملکرد استراتژی خرید پله ای

برای مثال، در استراتژی DCA که تا به امروز در بین سرمایه‌گذاران بزرگ سازمانی ارز دیجیتال بسیار محبوب و پرطرف‌دار است، اگر شما 1000 دلار سرمایه در جهت ورود در اختیار داشته باشید، این مقدار به صورت پله ای در بازه ماهانه یا مدت زمان مشخصی تقسیم می شود. با فرض مثال بالا، شما می توانید در ازای ورود یک جا و تحمل ریسک بسیار بالا، سرمایه خود را در 10 ماه تقسیم و به صورت ماهانه 100 دلار ورود کنید. این روش به شما کمک خواهد کرد که در ازای صرفه‌جویی در زمان خود و ورود مدیریت شده، هر ماه میانگین افزایش داده و در ازای نوسانات بازار چه صعودی و چه نزولی، سرمایه خود را حفظ کنید.

تاریخچه استراتژی مارتینگل

استراتژی مارتینگل (Martingale)، ریشه در قرن 18 فرانسه دارد که به طور سنتی ابتدا برای انجام شرط‌بندی روی پرتاب سکه استفاده می‌شده است. در این روش که بهتر است آن را نوعی شرط‌بندی به نامیم، مبنای رفتار روی تعداد دفعات تکرار بازی و زیان آن استوار است. این شرط می‌گوید که اگر در هر بار زیان در پرتاب سکه، شرط بعدی خود را دوبرابر کنید تا طولانی‌مدت به سود خواهید رسید. در مثال پرتاب سکه، کاملاً مشخص است که به همان اندازه که شرط بعدی، امکان بازگشت سرمایه را به همراه سود دارد، ریسک بیشتری را نیز فراهم می‌کند، اما، این روش در سرمایه‌گذاری‌های بلندمدت بازار سهام و سایر بازارها، به دلیل پویایی بازارهای مالی پر کاربرد است.

در واقع این استراتژی که نگاهی بر احتمالات دارد، با افزایش میانگین شرط بعدی و تکرار آن، حتی در صورت ضررهای متعدد، تضمین می‌کند که با اولین سود به این روش، تمامی ضررهای قبلی جبران و سود مضاعفی از سرمایه اولیه فراهم شود. این روش توسط جان هنری مارتیندل، صاحب کازینو بریتانیایی ایجاد شده است و دو فرض اصلی آن روی سرمایه‌گذاری بی‌نهایت و نبود محدودیت در مقادیر شرط‌بندی است. این شروط در دنیای بازارهای مالی، شاید کمی غیرمنطقی به نظر برسد، اما، در سرمایه‌گذاری بلندمدت روش مناسبی است.

البته، درک این نکته ضروری است که استراتژی Martingale در درجه اول ابزاری برای مدیریت سرمایه است تا یک استراتژی معاملاتی مستقل و اگر در بازارهای مالی به دنبال استفاده از آن هستید، شرط اصلی شروع، انتخاب دارایی بسیار با ارزش و بادوام نسبت به تورم است.

دانلود یازدهمین ماهنامه دامیننس

آینده موسیقی با توکن‌ها و انقلاب دیجیتال در وب ۳

    انواع استراتژی خرید پله ای ارز دیجیتال

    تا به امروز، انواع استراتژی‌های خرید پله ای در بازار ارزهای دیجیتال و سایر بازارهای مالی به وجود آمده‌اند که هر کدام دارای مزایا و معایب خاص خود هستند. ازآنجایی‌که مارتینگل، به‌عنوان استراتژی خرید پله ای مهمی در بین عموم شناخته شده است، در این بخش به دو نوع استراتژی مارتینگل و مارتینگل معکوس در معاملات و سرمایه‌گذاری ارزهای دیجیتال خواهیم پرداخت تا با اصول هر کدام بیشتر آشنا شوید.

    انواع استراتژی خرید پله‌ای ارز دیجیتال

    • استراتژی مارتینگل، با ذکر دو شرط ذکر شده در قبل، تمرکزش روی افزایش مقدار شرط شما، بر مبنای نتیجهٔ ضرر در پله‌های متعدد است. برای مثال اگر در شرط اول یا پله اول سود کنید، اتفاقی در مرحله بعدی نخواهد افتاد و تنها زمانی که ضررده باشید، اندازه پله بعدی دوبرابر می‌شود. این استراتژی برای ترید و معاملات ارز دیجیتال، به‌هیچ‌وجه توصیه نمی‌شود و با استوار بودن بر افزایش دوبرابری شرط بعدی و تکرار مداوم، شاید سرمایه شما را به صفر تبدیل کند. اما، برای سرمایه‌گذاری بلندمدت، با این روش امکان افزایش میانگین و کاهش ضرر حاصله در بازه طولانی‌مدت ممکن خواهد شد.
    • در مارتینگل به‌صورت کلاسیک، هیچ انعطافی برای کسب سود کوتاه‌مدت و یا سیو سود وجود ندارد و ازاین‌رو، مارتینگل معکوس نیز مدت‌ها است که در بین زبان‌ها افتاده است. مارتینگل معکوس می‌گوید این بار در ازای شرط اول سودده خود، در پله بعدی سرمایه خود را افزایش دهید و در ازای ضرردهی، میانگین خود را در پله بعدی نصف کنید. برای مثال اگر 100 دلار از سهم یا ارز دیجیتالی خریداری کردید و در سود قرار گرفتید، پله بعدی خود را با 200 دلار آغاز کنید. در این استراتژی اگر پله بعدی شما به ضرر منتهی شود، در ورود بعدی میانگین ورود شما نصف خواهد شد.

    مارتینگل معکوس نیز مانند شیوه کلاسیک، دارای ریسک بسیار زیادی است و امکان آن وجود دارد که با ورود با میانگین دوبرابری طبق شرط و ریزش شدید قیمت، متحمل ضرر شدیدی شوید و در کنار ازبین‌رفتن سود، دارایی شما نیز در ضرر سنگینی قرار گیرد. تمامی استراتژی‌های خرید پله ای مارتینگل، باتوجه‌به برقراری یا استوار بودن بر شروط قبلی، دارای نواقصی نیز هستند که در ادامه کمی با آنها آشنا خواهیم شد.

    مثالی از خرید پله ای ارزهای دیجیتال

    برای‌آنکه بهتر با مفهوم خرید پله ای در ارزهای دیجیتال آشنا شوید، مثالی در استراتژی‌های خرید پله ای برای شما در نظر گرفته‌ایم که برای عموم سرمایه‌گذاران قابل‌درک است. علی، فردی فعال در حوزه ارز دیجیتال است و قصد دارد که به روش خرید پله ای در رمزارزها سرمایه‌گذاری کند. طبق استراتژی‌های خرید پله ای ذکر شده در قبل، اکنون تمامی گزینه‌های پیش روی علی را بررسی می‌کنیم تا کمی بهتر با این مفاهیم آشنا شوید. این مثال‌ها تماماً برای سرمایه‌گذاری بلندمدت در نظر گرفته شده‌اند و برای معاملات ارز دیجیتال بسیار پر خطر هستند.

    استراتژی مارتینگل

    طبق شروط بررسی شده در استراتژی مارتینگل، علی باید سرمایه خود را تقسیم و نسبت به ورود اول خود، تصمیم‌گیری‌های بعدی را پیاده‌سازی کند. پس علی طبق استراتژی مارتینگل برای خرید بیت کوین، به‌صورت زیر عمل می‌کند:
    در پله اول، علی 1000 دلار بیت کوین در قیمت 10,000 دلار دلار خریداری می کند. پس از کاهش قیمت بیت کوین به 7000 دلار، او طبق شرط مارتینگل، 2000 دلار دیگر نیز خریداری کرده و در آخرین پله پس از ریزش قیمت بیت کوین به 4000 دلار، 4000 دلار دیگر خرید می کند. ( در مجموع 7000 دلار)

    مثالی از خرید پله ای ارزهای دیجیتال

    پس بااین‌وجود او 0.1 بیت کوین در پله اول، نزدیک به 0.28 بیت کوین در پله دوم و یک بیت کوین در آخرین پله که مجموعا 1.38 بیت کوین است، در اختیار دارد. میانگین علی، با خرید های بالا برای هر واحد بیت کوین، در محدوده 5072 دلار قرار دارد و هر زمان که قیمت به بالای این میانگین برسد، علی قادر به خروج با سود مناسب خود خواهد بود. در مثال بالا، کاملاً مشخص است که اگر علی تمام سرمایه خود را در محدوده 10000 دلار بیتکوین خریداری کرده بود، متحمل فشار و ضرری بزرگی می‌شد و با استفاده از روش مارتینگل یا خرید پله ای، نتیجه بسیار مطلوبی برای علی حاصل شده است.\ نکته مهمی که در استراتژی مارتینگل وجود دارد، آن است که در صورت ادامه‌یافتن روند نزولی قیمت بیت کوین، امکان اتمام دارایی در اختیار علی نیز بالا خواهد بود و آستانه ریسک او با هر ورود پله ای بزرگ‌تر، افزایش می‌یابد.

    استراتژی مارتینگل معکوس

    استراتژی مارتینگل معکوس، دقیقاً برعکس استراتژی کلاسیک مارتینگل است و علی باید به‌ازای افزایش قیمت پله اول خریداری شده (1000 دلار)، در پله بعدی 2000 دلار، و در ازای کاهش 500 دلار ورود کند. در نگاه اول شاید فکر کنید که این استراتژی از شیوه کلاسیک بسیار گزینه‌ای بهتری است، اما باتوجه‌به دوبرابر شدن میانگین در پله بعدی و ذات نوسانی بازار ارز دیجیتال، احتمال آن بالا است که با یک ریزش تمامی سودهای علی در یک‌لحظه به صفر بدل شود. این استراتژی نیز هیچ محوری روی زمان ندارد و تنها روی شروط یا وضعیت پله‌های ورود شما استوار است.

    استراتژی DCA

    استراتژی ورود پله ای DCA را می‌توانیم نسخه‌ای بهینه شده در استراتژی‌های ورود پله ای محسوب کنیم. در این استراتژی، علی به‌جای اتکای روی شروط یا وضعیت پله‌های ورود خود، مقدار سرمایه 8000 دلاری خود را برای مثال در 8 پله تقسیم کرده و با تکیه بر اهمیت زمان و نادیده گرفتن قیمت یا سود و ضرر خود، به صورت مساوی در هر ماه 100 دلار ورود می کند. در این استراتژی، علی برای زمان و سرمایه خود برنامه‌ریزی کرده است و ورود پله ای ماهانه یا هفتگی، به نسبت نیاز او به همراه پله‌های مساوی برای ورود، امکان افزایش میانگین در هر قیمتی را فراهم می‌کند. علی با DCA بیت کوین، چه در بولران و چه در بازار خرسی قرار داشته باشد، حاشیه ضرر خود را به حداقل و میزان سود را به نسبتی معقول خواهد رساند و حتی بدون سرمایه اولیه، می‌تواند با پس‌انداز ماهیانه خود سرمایه‌گذاری کند.

    مزایا و معایب خرید و فروش پله ای ارز دیجیتال

    خرید و فروش پله ای، مانند هر استراتژی معاملاتی یا سرمایه‌گذاری دارای مزایا و معایبی نیز خواهد بود و بهتر است بگوییم، هیچ استراتژی تا به اکنون در بازارهای مالی مبرا از عیب نیست. بزرگ‌ترین عیب هر گونه استراتژی خرید و فروش پله ای، وجودنداشتن امکان کسب سود کوتاه‌مدتی یا میان‌مدتی است.

    این استراتژی‌ها، امکان دریافت سود، به‌صورت کوتاه‌مدت را برای سرمایه‌گذاران فراهم نخواهند کرد و اگر فردی در انتخاب دارایی سرمایه‌گذاری خود، دقت کافی به خرج ندهد، تمامی میانگین‌ها در ضرر بلند مدتی باقی خواهند ماند. بهتر است بگوییم که خرید و فروش پله ای تنها باید برای دارایی‌های بسیار امن و آینده‌دار استفاده شوند و اگر در مثال بالا، علی سرمایه خود را به‌صورت پله ای در پروژه‌ای بسیار ضعیف از نظر بنیادی سرمایه‌گذاری کند، سرمایه او شاید هیچ‌گاه باز نگردد.

    مزایای استفاده از استراتژی مارتینگل

    اگر بخواهیم به اصلی‌ترین مزایای استفاده از استراتژی مارتینگل اشاره کنیم، این استراتژی می‌تواند در بازه بلندمدت با شیوه مدیریت ریسک بهینه در بازارهای خرسی بسیار کاربردی باشد. برای مثال اگر در بازار خرسی به‌صورت مارتینگل شروع به خرید بیت کوین یا دارایی‌های دیگر کنید، با روش افزایش میانگین در هر ریزش قیمت، در برگشت‌های بازار، برآیند بهتری نسبت به شخصی دارید که به‌صورت کلی در یک پله ورود کرده است. مزایای ذکر شده در بالا تنها برای سرمایه‌گذاری صدق خواهد کرد و برای معاملات آتی به دلیل امکان لیکوئید شدن موقعیت‌های شما، افزایش میانگین در معامله بعدی و فشار روانی حاصل از ضرر قبلی، نتیجه‌ای جز ریسک و خطرپذیری به‌شدت بالا نخواهد داشت.

    معایب استفاده از استراتژی مارتینگل

    معایب استفاده از استراتژی مارتینگل، به دلیل استوار بودن بر ورودهای قبلی، وجودنداشتن امکان خروج و کسب سود مناسب در سرمایه‌گذاری شما است. این استراتژی، هیچ مبنای زمانی را تعریف نمی‌کند و شما تنها با ضررهای خود، افزایش میانگین خواهید داشت و خبری از خروج مرحله‌ای در بازار نیست.به طور خلاصه اگر شما از شروط مارتینگل، در زمانی مناسب و دارایی پایه‌ای آینده‌دار استفاده نکنید، تنها با هر ورود، سرمایه بیشتری را درگیر ضرر و ریسک کرده‌اید. عیب دیگر این روش، اطمینان نداشتن از فرایند بازگشت سود به برآیند کلی شما است و امکان آن وجود دارد که در طی این پروسه، سرمایه کلی شما به اتمام برسد.

    آموزش خرید پله ای ارز دیجیتال

    اگر تا به اینجای مقاله، همچنان سردرگم هستید و گزینه‌ای مناسب برای خرید پله ای ارز دیجیتال در ذهن خود ندارید، بهتر است در این بخش به آموزش خرید پله ای ارز دیجیتال در کنار یکدیگر بپردازیم. نحوه خرید پله ای ارز دیجیتال، قبل از تصمیم‌گیری و پیاده‌سازی، باید باهدف سرمایه‌گذاری و میزان بازدهی مطلوب شما همخوانی داشته باشد، لذا مطلب آموزشی زیر میتواند به عنوان راهنمای خرید پله ای برای شما مفید واقع شود. در آموزش خرید پله ای ارز دیجیتال، از روش DCA استفاده خواهیم کرد و قصد داریم نحوه عملکرد دو سرمایه‌گذار بدشانس A و B را که از سقف قیمتی بیت کوین در سال 2021 شروع به سرمایه‌گذاری کرده‌اند، بررسی کنیم. سرمایه‌گذار A از روش DCA و سرمایه‌گذار B با خرید تک پله ای، با سرمایه کلی 1200 دلار ورود کرده‌اند.

    سرمایه‌گذار A:

    • مقدار سرمایه اولیه: 1200 دلار
    • بازه خرید پله ای: ماهانه
    • شروع سرمایه‌گذاری: نوامبر 2021
    • بازه سرمایه‌گذاری: یک‌ساله

    سرمایه‌گذار A با روش خرید پله ای، در از نوامبر 2021 در هر ماه 100 دلار بیت کوین با میانگین قیمت های زیر خریداری کرده است:

    • نوامبر: 64000 دلار
    • دسامبر: 58800 دلار
    • ژانویه: 48900 دلار
    • فوریه: 34200 دلار
    • مارچ: 37200 دلار
    • آوریل: 47200 دلار
    • می: 40000 دلار
    • ژوئن: 3200 دلار
    • جولای: 18800 دلار
    • آگوست: 25500 دلار
    • سپتامبر: 22600 دلار
    • اکتبر: 18100 دلار

    پس با تفاسیر بالا، سرمایه‌گذار A، در طول بازار خرسی سال 2021 از سقف قیمتی بیت کوین، در بدترین حالت و قیمت باز شدن کندل ماهانه بیت کوین، شروع به DCA بیت کوین کرده و میانگین او پس از یک سال در محدوده 37200 دلار بوده است. با احتساب قیمت بیت کوین و میانگین خرید او، میزان بازدهی سالانه در 40 درصد ضرر تخمین زده می شود. از طرف دیگر سرمایه‌گذار B، با خرید هیجانی بیت کوین در سقف 64000 دلاری، متحمل 77% ضرر در یک سال شده که نزدیک به دوبرابر سرمایه‌گذار A است. این دو سرمایه‌گذار هر دو در بدترین شرایط وارد بازار شده‌اند، اما، استراتژی خرید پله ای سرمایه‌گذار A، حاشیه ضرر او را نزدیک به 50 درصد کاهش داده است.

    مزایا و معایب خرید و فروش پله‌ای ارز دیجیتال

    اگر سرمایه‌گذاران A و B، پس از گذشت یک سال سرمایه‌گذاری، طبق شرایط بالا، دارایی خود را تا به اکنون نگه داشته باشند، با قیمت کنونی بیت کوین (43000 دلار)، سرمایه‌گذار A در 19 درصد سود و سرمایه‌گذار B همچنان بیش از 32 درصد در ضرر است. بدیهی است که اگر سرمایه‌گذار A، از هر روشی در استراتژی خرید پله ای مثل، مارتینگل یا DCA، استفاده کرده باشد، برآیند بهتری نسبت به سرمایه‌گذار B خواهد داشت و مثال بالا، بهترین نمونه آموزش استفاده از استراتژی‌های پله ای در ارز دیجیتال است.

    اشتباهات متداول در هنگام استفاده از روش خرید پله ای ارز دیجیتال

    از اشتباهات متداول بسیاری از سرمایه‌گذاران در هنگام استفاده از روش خرید پله ای ارز دیجیتال، توجه‌نکردن به هدف سرمایه‌گذاری خود در کنار خرید ارزهای دیجیتال ضعیف از نظر بنیادی است. استراتژی خرید پله ای در ارزهای دیجیتال، باید برای دیدگاه بلند مدتی استفاده شود و زمانی که دارایی مناسبی جهت خرید مورد بررسی قرار نگیرد، تمام برنامه‌ریزی به شکست منجر خواهد شد. برای درک بهتر نکات کلیدی بالا، به مخرب‌ترین اشتباهات در سرمایه‌گذاری یا خرید پله ای به‌صورت تفکیک شده خواهیم پرداخت:

    • سرمایه‌گذاری در شت کوین‌ها یا میم کوین‌ها
    • تقسیم سرمایه در بازه کوتاه‌مدت و ورودهای پله ای سنگین
    • محاسبه‌نکردن ریسک سرمایه‌گذاری
    • فراهم‌نکردن نقدینگی مناسب برای خریدهای پله ای بعدی
    • استفاده از سرمایه خرید پله ای برای بازارهای آتی
    • خرید و فروش هیجانی، بیرون از چارچوب سرمایه‌گذاری

    چه چیزی باعث شکست استراتژی Martingale می‌شود؟

    عوامل متعددی در طول زمان، می‌تواند باعث شکست استراتژی Martingale و سایر استراتژی‌های خرید پله ای مبتنی بر آن شود که غالباً به دلیل پیاده‌سازی اشتباه و پخش نا اصولی دارایی در پله‌های سرمایه‌گذاری است. اگر قصد استفاده از مارتینگل و یا DCA را برای سرمایه‌گذاری در هر ارز دیجیتالی دارید، ابتدا به‌خوبی دربارهٔ دارایی که قصد خرید دارید، تحقیق کرده و مبنای زمانی مناسبی برای هر ورود پله ای تعیین کنید. بزرگ‌ترین معضل استراتژِی مارتینگل، افق زمانی نامناسب آن بوده و بسیاری از سرمایه‌گذاران ممکن است در طول بازارهای خرسی طولانی مانند، سال‌های 2021 -2022 تسلیم ریزش‌های بازار شوند.

    با درنظرگرفتن شرط اصلی مارتینگل روی دوبرابر شدن پله بعدی با کاهش ارزش دارایی، سرمایه اولیه خود را به‌گونه‌ای تنظیم کنید که در طولانی‌مدت توانایی خرید پله ای بیشتر را داشته باشد. یکی از دلایل اصلی شکست استراتژی مارتینگل، محاسبه‌نکردن مدت‌زمان سرمایه‌گذاری و تقسیم غیراصولی دارایی طبق این هدف است.

    استفاده از استراتژی خرید پلکانی به چه کسانی توصیه می‌شود؟

    استفاده از استراتژی خرید پلکانی، به طور معمول برای سرمایه‌گذاران بلندمدت بهترین نتیجه را خواهد داشت و در نگاه کوتاه‌مدتی یا استفاده از این سبک در ترید، نتیجهٔ مطلوبی را حاصل نمی‌کند. این استراتژی‌ها می‌توانند در کنار خرید پله‌های بلند مدتی، با کم‌کردن میانگین نیز همراه باشند و میزان سود کسب شده دلاری، برای نقدینگی لازم در آینده مورداستفاده قرار گیرد. ازآنجایی‌که بازار ارزهای دیجیتال دارای نوسانات زیادی است، افزایش میانگین در زمان مناسب به‌اندازه کم‌کردن میانگین قابل‌اهمیت خواهد بود و قابلیت انعطاف‌پذیری و تصمیم‌گیری مالی بهتری را برای هولدرهای بلندمدت ایجاد می‌کند.

    نکاتی که باید به هنگام استفاده از روش خرید پلکانی ارزهای دیجیتال به آن توجه کنید

    از مهم‌ترین نکاتی که باید به هنگام استفاده از DCA، مارتینگل یا سایر روش‌های خرید پلکانی، در بازار ارز دیجیتال به آن توجه کنید در موارد زیر خلاصه می‌شوند:

    • برای سرمایه‌گذاری درست و اصولی، تنها با سرمایه‌ای ورود کنید که در کوتاه‌مدت نیازمند به آن نیستید.
    • در روش مارتینگل، اگر در بازارهای خرسی طولانی قرار گیرید، با هر ضرر و افزایش دوبرابری میانگین در پله بعدی، امکان اتمام سرمایه اولیه شما بالا است. پس توصیه می‌کنیم که آن را بهینه کنید و یا سرمایه پله اول خود را به درصد کوچکی از سرمایه اصلی اختصاص دهید.
    • بازارهای مالی به‌طورکلی دارای چرخه‌های قیمت متعددی هستند، پس مهم نیست که در بازارهای صعودی یا نزولی در حال خرید هستید، مهم برنامه‌ریزی شما در کنار حاشیه سود مطمئن است.
    • قبل از هر سرمایه‌گذاری، چارچوب و هدف خود را تعیین کنید. قیمت همیشه نماینده ارزش یک دارایی نیست.
    • به هر میزانی که سرمایه بیشتری درگیر کنید، به‌تبع آن ریسک بیشتری را نیز پذیرفته‌اید. برای کاهش ریسک از پراکندگی سبد سرمایه‌گذاری استفاده کنید.
    • از شکار سقف و کف‌های قیمتی دوری کنید، بهترین قیمت خرید یا فروش، قیمتی است که برای آن در طولانی‌مدت برنامه‌ریزی کرده‌اید.

    سؤالات متداول

    • خرید پله ای ارز دیجیتال چیست؟

    خرید پله ای ارز دیجیتال، به روش‌هایی که به طول معمول برای بلندمدت با شیوه ورودهای مرحله‌به‌مرحله با افزایش میانگین خرید پیاده‌سازی می‌شوند، اشاره دارد که دارای انواع استراتژی‌ها مانند، مارتینگل کلاسیک، مارتینگل معکوس، DCA و… است.

    • آیا استراتژی خرید پله ای منحصراً در بازار رمزارزها کاربرد دارد؟

    استراتژی خرید پله ای، بیشینه‌ای بسیار قدیمی دارد و تا به امروز در بازارهای سنتی مانند بورس و سهام به همراه بازار رمزارزها استفاده می‌شود. این روش در بیانی ساده، برای هر دارایی که هدف سرمایه‌گذاری بلندمدت برای آن تعیین شود، قابل‌پیاده‌سازی است.

    • آیا خرید پله ای ارز دیجیتال، روش مناسبی برای معامله است؟

    خرید پله ای ارز دیجیتال، یکی از بهترین روش‌های پیش روی سرمایه‌گذاران بلندمدت است. بااین‌حال، برای استفاده از این روش در معاملات لحظه‌ای ارز دیجیتال، با ذکر انعطاف‌پذیری کم نسبت به هیجانات مارکت، متحمل ضرر یا ریسک شدیدی خواهید شد.

    شبنم توایی

    شبنم توایی

    علاقه زیادی به حوزه فناوری و فین تک دارم، درباره ارزهای دیجیتال، بلاک چین، هوش مصنوعی، وب ۳ و سایر موضوعات مرتبط با فناوری می‌نویسمو تحقیق می‌کنم. عاشق سفر و عکاسی هستمو اوقات فراغتم را با کشف جاذبه‌ها و ثبت لحظات زیبا سپری می‌کنم. بزرگترین هدفم تو زندگی یاد گرفتنه و لذت می‌برم از اینکه یادگرفته‌هامو دانش و تجربه‌ام را با دیگران به اشتراک بگذارم و از اونها هم یاد بگیرم.

    مطالب نویسنده
    اشتراک گذاری:

    مطالب مشابه

    با پین‌ایکس بیت پین، سرمایه خود را چند برابر کنید!

    حتی اگر چند دقیقه با صرافی ارز دیجیتال بیت‌ پین کار کرده باش ...

    آموزش جامع انتقال و خرید و فروش ارز پیکسل ورس

    تب‌وتاب بازی‌های تلگرامی در ماه‌های گذشته بسیار داغ شده است. ...

    پری مارکت چیست؟ چگونه معاملات Pre-Market انجام دهیم؟

    اصطلاح پری مارکت (Pre-Market)، پس از خبر لیست‌شدن برخی از تو ...

    دیدگاه‌ها 1 دیدگاه
    در پاسخ به دیدگاه کاربر
    1. Mohammadmokhls abadi
      Mohammadmokhls abadi | 30 خرداد 1403

      شما عالی هستین