تاریخ انتشار: 22 مهر 1400 | آخرین بهروزرسانی: 3 آبان 1400
زمان مطالعه:
13 دقیقه
جان مک آفی بیش از آنچه که فکر کنید، شبیه به یک معماست و همیشه به عنوان یک نابغه از او یاد میشود. زیرا او اقدام به ساخت یکی از بزرگترین شرکتهای آنتیویروس دنیا کرد و آنچه که برای وی پس از تأسیس مک آفی روی داد، او را به یک افسانه تبدیل کرد. وی در کشور بلیز در آمریکای مرکزی ساکن بود و اینگونه که در خبرگزاریها و نشریات منتشر شد، به خاطر انجام فعالیتهای مجرمانه از جمله حمل مواد دستگیر و روانه زندان شد. اما داستان همین جا به اتمام نرسید و این تازه اول ماجرا بود. در ادامهی این نوشتار با ما همراه باشید تا داستان پر فراز و نشیب زندگی عجیب جان مکآفی را با هم مرور کنیم.
جان مک آفی (John McAfee) در سال 1945 میلادی در انگلستان متولد شد و والدینش زمانی که او هنوز سن و سال کمی داشت به رانوک (Roanoke) واقع در ویرجینیا (Virginia) نقل مکان کردند. اگرچه او متولد انگلیس است اما یک شهروند آمریکایی است. سالهای نخست زندگی او، پُر از سختی و مشقت بود. پدرش یک مهندس نقشهبردار بود و زمانی که جان مک آفی پانزده ساله بود، به علت مصرف زیاد الکل دست به خودکشی زد.
مک آفی در سپتامبر ۱۹۴۶ در انگلستان متولد شد و اندکی بعد، خانواده اش به ایالات متحده، ویرجینیا نقل مکان کردند.
به گفته مکآفی، این حادثه آنقدر برای او تلخ و ناگوار بود که هر روز با این فکر از خواب بیدار میشود. او به کالج رانوک رفت و از همان سنین کم به یک کارآفرین موفق تبدیل شد. البته در همین زمان بود که به تبعیت از پدر به مصرف الکل، روی آورد.
جان مک آفی چندین بار تلاش کرد اما هیچ وقت نتوانست اعتیادش به الکل و مواد مخدر را ترک کند.
جان مک آفی و ورود به دنیای کسب و کار
جان مکآفی از همان ابتدا و در سنین جوانی، گروهی تشکیل داد و شرکتی تأسیس کرد که روزنامهها و مجلات را به درب خانه میرساندند و با این ایده و راهاندازی این کسب و کار کوچک توانست سرمایه اندکی برای خود جمعآوری کند.
در اواخر دهه 60 میلادی، در شرکتی مشغول به کار شد که موظف به برنامهنویسی سیستمهای پانچ کارت بود. همین کار باعث شد تا با اصول ابتدایی علم کامپیوتر آشنا شود و با استفاده از تجربیات به دست آمده، در شرکت راهآهن Missouri Pacific شغلی برای خود پیدا کرد. او توانست به کمک یکی از کامپیوترهای جدید آیبیاِم (IBM) جدول زمانبندی حرکت قطارها را به صورت منظم تدوین کند.
جان مکآفی که از دوران تحصیل در دانشگاه الکل مصرف میکرد، در شرکت راهآهن Missouri Pacific به مصرف داروهای روانگردان روی آورد و به صورت تفننی از آنها استفاده میکرد. اعتیاد او به مصرف این داروها چنان افزایش یافت که در بسیاری از روزها، زمانی که مشغول انجام کارهای روزمره خود بودف تحت تأثیر این داروها قرار داشت. تا جایی که روزانه یک کیسه بزرگ از این داروهای روانگردان که DMT نام داشت، خریداری میکرد و مقادیر زیادی از آن را مصرف مینمود تا جایی که یک بار به محض کاهش اثر این داروها در بدنش به استفاده یکجا از کل داروها پرداخت.
این کا او باعث شد تا اثر دارو به قدری در بدنش افزایش پیدا کند که رفتارهای جنونآمیزی (مانند بیرون دویدن از خانه و سنگر گرفتن پشت سطل زباله) از او سر بزند. این رفتارها موجب شد تا کمکم شرکت راهآهن Missouri Pacific را ترک کند. از آنجایی که جان مک آفی یک جوان بسیار باهوش و برنامهنویسی قَدَر بود، اعتیادش به قرصهای روانگردان مانعی برای استخدامش در شرکتهای معتبر نمیشد.
او در سالهای 1968 تا 1970 میلادی، در مؤسسه مطالعات فضایی ناسا واقع در نیویورک به عنوان یک متخصص کامپوتر در امر برنامهنویسی کار کرد و پس از آن به عنوان طراح نرمافزار در شرکت یونیواک مشغول به کار شد. پس از گذشت مدت زمانی یونیواک را رها کرد و کار خود را در شرکت زیراکس آغاز کرد. اگرچه این شرکت، یکی از شرکتها معروف و بهنام بود اما نتوانست پاسخگوی نیازهای درونی جان باشد و بیقراریهای او را آرام کند. به همین دلیل جان، این شرکت را نیز رها کرد و توانست در سال 1987 میلادی، با سمت مشاور نرمافزار در شرکت کامپیوتری ساینس، مشغول به کار شود.
حدود دو سال در این شرکت ماند و سپس به شرکت بوز آلن همیلتون رفت. در سالهای 1980 تا 1982 میلادی به عنوان مشاور برنامهنویسی و نرمافزار این شرکت فعالیت کرد و سرانجام در سال 1983 وارد شرکت Omex شد. در همین دوران بود که ناهنجاریهای اخلاقی او و استفاده بیش از حدش از قرصهای روانگردان، مدیران شرکت را به ستوه آورد و حکم اخراج وی را صادر کردند.
او بعدها در مصاحبهای که با روزنامهها و مجلات داشت اعلام کرد که بیشتر مدیران و کارفرمایان، خودشان مواد مصرف میکردند. اگرچه این من این مسأله را از مادر و گاهی نیز از همسرم پنهان میکردم، اما در محیط کار بسته به شرایط، مواد مخدر به صورت علنی مورد استفاده قرار میگرفت. آری … زمانه عجیبی بود! گویی که ما در آزمایشهای خصوصی به عنوان گیشروان عصر تکنولوژی بودیم.
همسر جان مک آفی، همزمان با اخراج او از شرکت Omex از او جدا شد. این اتفاق موجب شد تا چشمان جان کمی باز شود و بلافاصله به انجمنهای مخصوص ترک اعتیاد پیوست و به قول خود، اعتیادش را به مواد مخدر ترک کرد. پس از آن وارد شرکت پیمانکار دفاعی لاکهید مارتین شد. این شرکت توانست جانی دوباره به زندگی مکآفی بدهد و زندگی او را به مسیری جدید هدایت کند. دهه 1980 میلادی، دهه ورود کامپیوترهای جدید به بازار بود.
مکآفی در سال 1986 میلادی با ویروس به نام Pakistani Brain در کامپیوتر خود مواجه شد. این ویروس آنقدر نظرش را به خود جلب کرد که وی تصمیم به ابداع نرمافزاری برای مقابله با آن گرفت.
تأسیس شرکت مکآفی آسوشیتس
مکآفی از همان ابتدا که شروع به برنامهنویسی و تولید نرمافزارهایی برای مقابله با ویروسها کرد، خوب میدانست که طی چند سال آتی، مشکلسازتر و تهدیدشان جدیتر خواهد شد. به همین دلیل در سال 1987 تصمیم به تأسیس شرکت نرمافزاری آنتیویروس، تحت عنوان مکآفی آسوشیتس (McAfee Associates) گرفت. او در همین زمان مجدداً به سمت مواد مخدر گرایش پیدا کرد و مصرف آن را شروع کرد. حدود دو سال بعد، یعنی در سال 1989 برای رونق دادن به کسب و کار خود و سرعت بخشیدن به پیشرفت آن، شرکت پیمانکار دفاعی لاکهید مارتین را ترک کرد. شرکت نرمافزاری آنتیویروس مکآفی، اولین شرکت تخصصی در زمینه آنتیویروس بود. اگرچه بسیاری از شرکتهای بزرگ از مشتریان همیشگی مکآفی بودند اما مردم عادی هنوز به اهمیت استفاده از آنتیویروس و در کل نرمافزارهای امنیتی، آشنایی چندانی نداشتند. با این حال مکآفی توانست حدود 5 میلیون دلار در سال، درآمد کسب کند.
تاسیس شرکت آنتی ویروس مک آفی، یکی از دستاوردهای مهم جان مکآفی بود.
از نسل Z تا NFT و تحلیل دوجکوین در شماره جدید دامیننس
دامیننس ۱۵، همین حالا دریافت کن!
روزهای اوج شرکت مکآفی آسوشیتس
در سال 1992 میلادی، ویروسی تحت عنوان مایکل آنجلو (Michelangelo) کامپیوترها را مورد تهدید قرار داد و به قدری شیوع پیدا کرد که مکآفی اعلام کرد این ویروس به زودی به بیش از 5 میلیون کامپیوتر آسیب میزند. در این زمان بود که مردم برای اولین بار به طور جدی خطر ویروسهای کامپیوتری را حس کردند.
آنتیویروس مکآفی به خوبی توانست در برابر حملات این ویروسها مقاومت کرده و آنها را مهار کند. اگرچه این ویروس تنها حدود 10 هزار کامپیوتر را مورد حمله قرار داد، اما وجودش موجب شد تا شرکت با فروش بیسابقه نرمافزارهای خود روبهرو شود و درآمد زیادی را به دست آورد.
این ویروس موجب شد تا دیدگاه مردم نسبت آنتیویروسها تغییر کند و به فکر حفاظت از کامپیوترهای شخصی خود بیفتند. از طرفی مکآفی سعی کرد پلتفرمهای خود را بهروز کرده و آماده مقابله با انواع ویروسها و بدافزارها شود. این روزها، روزهای اوج شرکت مکآفی آسوشیتس بود اما ناگهان مکآفی تصمیم غیرمنتظرهای گرفت و در سال 1994 میلادی، شرکت خود را با شرکت کامپیوتری دلاوِر ادغام کرد و پس از انجام این کار از مقام خود کنارهگیری کرد.
پس از گذشت دو سال نیز سهام شرکت مکآفی آسوشیتس به صورت عمومی عرضه شد و مکآفی، باقیمانده سهم خود را از شرکت فروخت و توانست 100 میلیون دلار به دست آورد. مکآفی پس از کنارهگیری، فعالیتهای خود را کاهش داد و بیشتر وقت خود را با مشاوره دادن به استارتاپهای نوپا و سخنرانی در دانشکده کسب و کار استنفورد، سپری میکرد و باقیمانده زمان خود را صرف پروژههای شخصیاش میکرد.
سرانجام شرکت مکآفی آسوشیتس
در سال 1997 میلادی، شرکت مکآفی آسوشیتس با شرکت نتورک جنرال ترکیب شد و نام جدید به خود گرفت. شرکت جدید تحت عنوان «نتورک آسوشیتس» به مدت 7 سال فعالیت کرد و پس از آن مجدداً به شرکت مکآفی، تغییر نام داد.
سرانجام در سال 2010 میلادی، اینتل شرکت مکآفی را خریداری کرد اما بخش نرمافزاری این شرکت را با همان نام مکآفی ادامه داد. اما در سال 2014 اعلام کرد که محصولات نرمافزاری این شرکت، از این پس با نام «اینتل سکیوریتی» عرضه خواهند شد. این تغییر نام نیز موجب خشنودی جان مکآفی شد که دیگر نام او بر روی نرمافزارها نیست!
زندگینامه و بیوگرافی جان مک آفی
سلسله فعالیتهای ناموفق جان مک آفی
مکآفی پس از کنارهگیری از مقام خود در شرکت مکآفی آسوشیتس، به فعالیتهای پراکندهای پرداخت. اگرچه در شبکههای اجتماعی بر روی پروژه پیامرسان PowWow کار کرد اما مورد استقبال عموم واقع نشد. پس از چندی تصمیم گرفت محصولات جدید خود را در شرکت Tribal Voice تولید کند. اما این محصولات نیز نتوانست نظر مشتریان جلب کند و مورد استقبال واقع شود.
سرانجام در سال 1999 میلادی، این شرکت را فروخت و مبلغ 17 میلیون دلار به دست آورد و با سرمایه به دست آمده به خرید و فروش املاک در آریزونا، تگزاس، هاوایی و نیومکزیکو روی آورد. او با علاقه زیادی که به ورزش آئروتکینگ (ترکیبی از گلادیاتور و موتور) داشت، به این ورزش روی آورد و با گردهم آوردن علاقهمندان این ورزش، شرکتSky Gypsies را تأسیس کرد. اما پس از چندی به دلیل عدم موفقیت، این شرکت نیز به یکی دیگر از سلسله فعالیتهای ناموفق مکآفی پیوست. وی اگرچه پس از فروش شرکت Tribal Voice در شرکت دیگری به نام Zone Labs در حوزه امنیت سایبری سرمایهگذاری کرد و محصولات متنوعی از جمله Zone Alarm را تولید کرد، اما در این مورد نیز، موفقیت قابل توجهی را به دست نیاورد. سرانجام با اوج گرفتن بحرانهای مالی آمریکا در سال 2009 میلادی و عدم وجود یک برنامه مدون در فعالیتهای وی، ثروت مکآفی 4 میلیون دلار کاهش پیدا کرد.
مهاجرت جان مک آفی به بلیز
در سال 2010 میلادی، مکآفی به تدریج داراییهای خود را در آمریکا به فروش رساند و به کشور بلیز در آمریکای مرکزی مهاجرت کرد.
او تصمیم گرفته به دنیای آنتیبیوتیکها قدم بگذارد و باور داشت با کمکهای میکروب شناسی به نام آلیسون آدونیزیو، میتواند محصولی گیاهی برای مقابله با انواع بیماری ابداع کند. به همین منظور شرکت Quorumex را بنا نهاد و پس از چندی اعلام کرد که در حال تولید آنتیبیتویکهایی بر اساس تکنولوژیهای آنتیکروم است. در همین سالها بود که فردی به نام Stuffmonger ادعا کرد که جان مک آفی در حال تولید یک نوع ماده مخدر است.
او مدعی بود که تا به حا از مکآفی این ماده مخدر را، که خلوص بسیار بالایی نیز دارد، خریداری کرده است. به همین دلیل میتواند با جزئیات تمام آن را شرح دهد. اما مکآفی همواره این قضیه را انکار میکرد و میگفت: من خود مستعد استفاده از مواد هستم و اگر قابلیت انجام چنین کاری را داشتم، حتماً خود نیز آن را مصرف میکردم!
سال 2012 میلادی جزء تلخترین سالهای زندگی مکآفی بود. زیرا صبح یکی از روزهای ماه آوریل، پلیس به درب خانه او در بلیز رفت و به درون خانه حملهور شد، چراکه صحبت از شواهدی بود که نشان میداد او مشغول تجارت اسحله و مواد مخدر است.
پس از بررسی خانه او، پلیس انباری از اسلحه و مهمات را کشف و ضبط کرد و در نهایت جان مکآفی به جرم خرید و فروش اسلحه دستگیر و روانه زندان شد.
اتهام به قتل یکی از همسایگان توسط جان مک آفی
در 12 نوامبر سال 2012 میلادی، مجدداً پلیس جان مک آفی را به خاطر متهم بودن به قتل یکی از همسایگان خود به نام گریگوری ویانت فال، بازداشت کرد. مکآفی در بازجوییها از پاسخ به سوالات طفره رفت و در مصاحبهای اعلام کرد به دلیل ترس از کشته شدن توسط پلیس، حاضر به همکاری در بازجوییها نیست. نخست وزیر بلیز، پس از این اظهارات، مکآفی را دیوانه خواند و وی را دچار اختلالات پارانوئید دانست.
با این که جلسات بازجویی از او ادامه داشت اما توانست در این میان از بلیز فرار کند. خبرنگاران پس از گذشت یک ماه توانستند ردی از او در گواتمالا پیدا کنند و این خبر را رسانهای کردند. همین امر موجب شد که او در مجامع عمومی گواتمالا ظاهر شود. سپس از دولت گواتمالا تقاضای پناهندگی کرد، اما پلیس آنجا به دلیل ورود غیر قانونی به کشورش درخواست پناهندگی او را رد و مکآفی را دستگیر کرد.
خبرگزاریهای مختلفی از جمله رویترز و ایبیسی (ABC)، در 6 دسامبر سال 2012 میلادی اعلام کردند که جان مک آفی به دلیل ابتلا به دو حمله قلبی در بازداشتگاه گواتمالا، به بیمارستان منتقل شده اما وکیل او اظهار داشت که مشکل مکآفی، فشار خون بالاست. اما بعدها مکآفی اعلام کرد که اصلاً مشکلی نداشته است و به منظور خرید وقت برای وکیل، نقش بازی کرده! چراکه وکیل مکآفی در تلاش بود تا دولت گواتمالا را راضی کند او را به دولت بلیز تحویل ندهد. پس از تلاشهای بسیار، سرانجام در 12 دسامبر 2012 از بازداشتگاه گواتمالا آزاد و راهی آمریکا شد.
بازگشت جان مک آفی به آمریکا
جان مک آفی پس از بازگشت دوباره خود به آمریکا، در سال 2013 میلادی به شهر پورتلند در ایالت اورگن رفت، فعالیتهای خود را در زمینه شبکه و امنیت رایانه ادامه داد و در نهایت موفق شد شرکت فیچرز تنز سنترال (Future Tense Central) را تأسیس کند. او توانست در سال 2014 میلادی، برنامه Cognizant را برای گوشیهای هوشمند معرفی کند. هدف از ساخت این برنامه نمایش اطلاعات مربوط به مجوز سایر برنامههای نصب شده بر روی گوشی است.
او موفق شد در آوریل سال 2014 میلادی نسخه تکمیل شده این نرمافزار را تحت عنوان DCentral به طور رایگان برای سیستم عاملهای اندروید در گوگلپلی منتشر کند. مکآفی در کنفرانسی که در آگوست سال 2014 میلادی در نوادا برگزار شد، به آمریکا هشدار داد که از گوشیهای هوشمند استفاده نکنند، زیرا این گوشیهای به راحتی قابلیت نفوذ داشته و دولتها به راحتی میتوانند از اطلاعات سرقت رفته از گوشی برای جاسوسی استفاده کند.
جان مکآفی در می سال 2016 میلادی به عنوان مدیرعامل شرکت MGT Capital Investments معرفی شد. این شرکت یک هلدینگ تکنولوژی بود که میخواست نام مکآفی را به برند خود اضافه کند اما به خاطر اختلاف با شرکت اینتل بر سر حق مالکیت برند «McAfee»، این کار به تعویق افتاد. مکآفی توانست نظر شرکت MGT را از بازیهای رایانهای به سمت امنیت در فضای سایبری تغییر دهد.
او مدعی شد که به همراه تیم حرفهای خود توانسته حفرهای برای نفوذ در سیستمعامل اندروید پیدا کند که امکان خواندن پیامهای رمزگذاری واتساپ را به آنها میدهد. اما تحقیقات Gizmodo نشان داد که او بر روی گوشی خبرنگاران بدافزاری را نصب کرده و ادعای او صحت ندارد. اما مکآفی در پاسخ به این صحبتها اعلام کرد که خود گوشیها حاوی بدافزار بودهاند و مابقی جزئیات را به بعد از مذاکرات خود با شرکت گوگل موکول کرد.
او همواره تلاش میکرد تا شرکت MGT را به استفاده از بیت کوین و سایر رمزارزها تشویق کند. جان مک آفی این کار را ابتدا به خاطر افزایش درآمد شرکت و سپس افزایش مهارت شرکت MGT در رابطه با بلاکچین میکرد. چنانچه در جولای سال 2017 در شبکه اجتماعی توییتر پیشبینی کرد که در طی سه سال آتی، ارزش بیتکوین به 500 هزار دلار خواهد رسید.
جان مکآفی و نقش او در سیاست
در 8 سپتامر 2015، مکآفی اعلام کرد که تصمیم دارد نامزد انتخابات ریاست جمهوری آمریکا شود. به همین منظور، حزبی را تحت عنوان حزب سایبری (Cyber Party) تشکیل داد اما در دسامبر همان سال از تصمیم خود منصرف شد و در ادامه به حمایت از نامزد حزب لیبرال پرداخت.
مکآفی که از طرفداران افزایش آگاهی سایبری است و از اقدام علیه تهدیدات سایبری حمایت میکند، طرفدار آزدی بیان بوده و معتقد است که کارفرمایان باید آنچه را که با باورهای مذهبیشان مغایرت دارد، کنار بگذارند. در ادامه از پایان یافتن جنگ علیه مواد مخدر و عدم دخالت در سیاستهای خارجی حمایت میکند و معتقد است که اداره امنیت حمل و نقل میبایست منحل شود. از دیدگاه او هیچ کس حق ندارد شما را مجبور به خرید یا انتخاب چیزی کند.
او میگوید :
وقتی که من به کسی آسیب نمیرسانم، دلیلی ندارد طبق چارچوب شما عمل کنم! من خود تعیین میکنم که چه چیزی را بفروشم و شما هم خود انتخاب میکنید که چه چیزی بخرید.
از سال 2013 میلادی که مکآفی به شهر پورتلند در ایالت اورگن مهاجرت کرد، کمتر در انظار عمومی ظاهر شده و تاکنون نیز در آنجا سکونت دارد. تنها گاهی در وبلاگ شخصیاش مطالبی را درباره حریم خصوصی و آزادی مینویسد. آخرین اخبار منتشر شده از او مربوط به سال 2020 میلادی است که در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا شرکت کرد.
درگذشت جان مکآفی در زندان بارسلون
در 5 مارس 2021 مکآفی با همدستی یک نفر دیگر متهم به پولشویی با تبلیغ رمزارزها در شبکه پُر طرفدار توئیتری خود شد. زیرا با این تبلیغ توانست قیمت رمزارزها را افزایش داده و با فروش آنها 2 میلیون دلار سود به دست آورد. او در ادامه توانست 11 میلیون دلار دیگر نیز از تبلیغ سرمایهگذاری در توئیتر به دست آورد که این پرداختها برای سرمایهگذاران این عرصه و نیز خریداران اعلام نشده بود.
جان مک آفی در دادگاه
همین امر موجب شد تا در 23 ژوئن سال 2021 میلادی، دادگاه ملی اسپانیا به علت فرار مالیاتی، دستور استرداد او را در ایالت متحده آمریکا صادر کرد. اما بیشتر اتهامات مربوط به فرار مالیاتی او مربوط به سالها 2016 تا 2018 بود و اتهام سال 2021 وی مربوط به تقلب در استفاده از رمزارها به واسطه حساب توئیتریاش میشد. بعد از گذشت مدتی از زندانی شدن مکآفی، خبرگزاریهای رسمی اسپانیا همچون EFE اعلام کردند که جسد مکآفی 75 ساله در سلول زندان پیدا شده و حلقآویز شدنش، نشان از خودکشی او دارد اما وکیل وی مدعی شده در مدت زمان حضور او در زندان به طور پیوسته با او در ارتباط بوده و او تصمیمی برای خودکشی نداشته است. از طرفی چند دقیقه قبل از گزارش مرگش، جان مک آفی تصویری از حرف Q را در حساب اینستاگرام خود پست کرده که به نظر علت مرگ او به توطئه کیوانان برمیگردد. اما همچنان علت مرگ او هنوز در دست بررسی است.
بعد از تایید خودکشیجان مک آفی، تصویری با حروف Q به اینستاگرام مکآفی ارسال شد، بعد از آن پست ها و حساب کاربری آن به کل حذف شد.
گفتار پایانی!
در این مطلب با داستان پر فراز و نشیب زندگی عجیب جان مکآفی از کودکی تا بزرگسالی و ورودش به دنیای کسب و کار، آشنا شده و روند تأسیس شرکت مکآفی آسوشیتس را با هم مرور کردیم.
او یکی از بهترین برنامهنویسان کامپیوتری و از کارآفرینان و پیشگامان امنیت اطلاعات کامپیوتری است. او در مشاغل مختلفی فعالیت کرد اما مدتی به علت تجارت اسلحله و مواد مخدر و نیز اتهام قتل یکی از همسایگان خود، توسط پلیس بازداشت و مورد بازجویی قرار گرفت. اما در حین بازجوییها موفق به فرار از کشور بلیز شد. در نهایت پس از بازگشت به آمریکا به ادامه فعالیتهای خود در حوزه امنیت فضای سایبری پرداخت. اما پس از چندی به علت فرار مالیاتی در بارسلون اسپانیا زندانی شد. چندی بعد نیز خبر خودکشی او توسط خبرگزاریها در زندان منتشر شد اما علت مرگ هنوز در دست بررسی است، زیرا وکیل وی مدعی شده که او قصد خودکشی نداشته است.
سوالات متداول
جان مکآفی در چه مشاغلی فعالیت داشت؟
او یکی از بهترین کارآفرینان بود که از همان اوایل جوانی کار خود را با تأسیس شرکتی که روزنامهها و مجلات را به درب خانه میرساند شروع کرد. او در مدت زمان زندگی خود مشاغل گوناگونی را تجربه کرد که مهمترین آنها عبارتند از:
برنامهنویس در مؤسسه مطالعات فضایی ناسا
طراح نرمافزارهای کامپیوتری در یونیواک
معاماری سیستم عامل در شرکت زیراکس
مشاور نرمافزار در شکت کامپیوتری ساینس
مشاور برنامهنویسی در شرکت بوز آلن همیلتون
موسس شرکت آنتیویروس مکآفی
جان مکآفی پس از واگذاری شرکت آنتیویروس مکآفی و کنارهگیری از سمت خود، به چه فعالیتهایی روی آورد؟
مشاوره دادن به استارتاپهای نوپا و سخنرانی در دانشکده کسب و کار استنفورد
راهاندازی شبکه اجتماعی پیام رسان PowWow
تأسیس شرکت Tribal Voice و ارائه محصولات مختلف
خرید و فروش املاک در آریزونا، تگزاس، هاوایی و نیومکزیکو
تأسیس شرکت ورزشیSky Gypsies
حمل و نقل و تجارت اسلحه و مواد مخدر
تأسیس شرکت فیچرز تنز سنترال (Future Tense Central)
مدیرعامل شرکت MGT Capital Investments
علت زندانی شدن و مرگ جان مکآفی چه بود؟
مکآفی به علت فرار مالیاتی و اتهام تقلب در استفاده از رمزارها به واسطه حساب توئیتریاش، در بارسلون اسپانیا زندانی شد. پس از چند روز خبرگزاریها اعلام کردند که او با حلقآویز کردن خود، خودکشی کرده اما احتمال دارد که مرگ او به “توطئه کیوانان” بازگردد. تاکنون علت مرگ هنوز مشخص نیست و در دست بررسی قرار دارد.
کارن آهنگری
بازی با کلمات، یکی از بهترین سرگرمیهاست. در کنارش، کمک به دیده شدن این کلمات با کمک SEO هم مهمترین وظیفهی من تو بیتپینه. سعی میکنم دانستههام رو تو حوزه کریپتو با کاربرها به اشتراک بذارم و با سئو به دیده شدن این دانستهها، کمک کنم.
جان مک آفی واقعا یکی از عجیبترین زندگیها رو در بین چهرههای شناخته شده داشت! خوشحالیم که زندگینامه مکآفی رو مطالعه کردید.
بررسی و انتشار زندگینامه چهرههای شناخته شده دیگه هم در حال انجامه.
واقعا غالی بود چه داستان بالا پایین داری داشت لطفا بیوگرافی بقه بزرگان آیتی رو هم بذارید
جان مک آفی واقعا یکی از عجیبترین زندگیها رو در بین چهرههای شناخته شده داشت! خوشحالیم که زندگینامه مکآفی رو مطالعه کردید.
بررسی و انتشار زندگینامه چهرههای شناخته شده دیگه هم در حال انجامه.