دستگیری کلاهبرداران با ردگیری تراکنشهای مونرو توسط پلیس ژاپن
تاریخ: 1 آبان 1403
زمان مطالعه:
2 دقیقه
مأموران قانون در ژاپن، یوتا کوبایاشی ۲۶ ساله را به ظن رهبری گروهی که مسئول ۱۰۰ میلیون ین (معادل ۶۶۳,۰۰۰ دلار) کلاهبرداری بودهاند، دستگیر کردند. مقامات ادعا میکنند تراکنشهای مونرو مورد استفاده در پولشویی را ردیابی کردهاند.
گروه کوبایاشی سعی در پولشویی عواید حاصل از جرایم غیرمرتبط با ارز دیجیتال خود از طریق مونرو و چندین روش دیگر داشته است، اما چگونگی ردیابی این تراکنشهای مونرو توسط مقامات ژاپنی مشخص نیست.
باند کلاهبرداری کوبایاشی
بر اساس گزارش اخیر روزنامه نیکی، مأموران قانون در ژاپن، یوتا کوبایاشی ۲۶ ساله را به اتهام کلاهبرداری دستگیر کردند. کوبایاشی و گروهی متشکل از حداقل 18 همدست، به طور غیرقانونی فهرستهای محصولات جعلی را در سایت بازار Mercari (که با کریپتو نیز سازگار است) ایجاد کرده و با استفاده از اطلاعات سرقتشده کارتهای اعتباری، این محصولات جعلی را خریداری کردهاند.
این تراکنشهای کلاهبردارانه در مرکاری، بیش از ۲.۷ میلیون ین از کاربران کلاهبرداری کرده است؛ با این حال، این تنها یکی از راههای پولشویی این گروه بود. در مجموع، حلقه کلاهبرداری کوبایاشی بیش از ۱۰۰ میلیون ین را در یک عملیات فیشینگ بسیار پیچیده به سرقت برده است. ستاد مشترک تحقیقات ژاپن، جزئیات ساختار این گروه را شرح داده است.
در این گزارش آمده است:
این گروه با استفاده از تبلیغ برای «شغلهای پارهوقت غیرقانونی» در شبکههای اجتماعی، اعضای خود را برای ارتکاب جرایم جذب کرده و از طریق برنامههای ارتباطی بسیار محرمانه با آنها ارتباط برقرار میکرده است. ستاد مشترک تحقیقات معتقد است که آنها بخشی از یک «گروه مجرم ناشناس و سیار» (توکوریو) هستند که در رسانههای اجتماعی جمع شده و پراکنده میشوند.
این گروه عمدتاً این جرایم را از طریق انواع مختلف کلاهبرداری با کارت اعتباری انجام میداده است، اما ارز دیجیتال به عنوان ابزاری برای پولشویی وارد عملیات آنها شده است. به طور خاص، نیکی ادعا میکند که مأموران قانون، تلاشهای این حلقه کلاهبرداری را برای پولشویی پولهای سرقت شده از طریق ارز دیجیتال مونرو ردیابی کردهاند. همچنین ادعا شده است که این اولین دستگیری در ژاپن بر اساس تحلیل مونرو است.
یکی از کارکردهای اصلی مدل مونرو، حریم خصوصی و محرمانگی است. در واقع، بنیانگذار مونرو به طور علنی ادعاهای مربوط به همکاریاش با تحقیقات اینترپل را رد کرده است. به عبارت دیگر، دقیقاً مشخص نیست که مقامات چگونه از مونرو به عنوان «مدرک قطعی» برای انجام این دستگیریها استفاده کردهاند.
ارزش مونرو از زمان اعلام این خبر کاهش یافته است.
منبع CMC
با این حال، تاکنون مأموران قانون جزئیات بسیار کمی در مورد ارتباط مونرو با این دستگیریها ارائه کردهاند. نشریه نیکی ادعا کرده است که کوبایاشی بر اساس لاگهای چت قبلاً یک مظنون بوده و «پس از تجزیه و تحلیل جریان ارزهای دیجیتال، مشخص شد که احتمال زیادی وجود دارد که او در این عملیات جنایی دخیل باشد.»
با وجود عملیات جنایی پرسر و صدایی مانند این، فضای ارزهای دیجیتال به طور کلی در حال ایمنتر شدن در برابر هک و کلاهبرداری است. به نظر میرسد گروه کوبایاشی هیچ تلاشی برای کلاهبرداری مستقیم از کاربران ارزهای دیجیتال نکردهاند.
در عوض، از ارز دیجیتال برای پولشویی عواید حاصل از کلاهبرداریهای غیرمرتبط با ارز دیجیتال استفاده کرده است. جزئیات بیشتر تحقیقات ممکن است در جریان مراحل قانونی، عمومی شود.
فرشاد وحدتی
کنجکاو و جستجوگر در مورد رمزارزها و مخصوصا ایردراپها و وب ۳