تحلیل آنچین بیت کوین؛ ۱ تا ۶ شهریور ۱۴۰۳

تاریخ: 7 شهریور 1403
زمان مطالعه:  6 دقیقه
تحلیل آنچین بیت کوین؛ ۱ تا ۶ شهریور ۱۴۰۳

در روزهایی که سرمایه‌گذاران سود و ضررهای اندکی را محقق کرده و بازارهای آتی هم ریسِت شده‌اند، حجم ترید در بازار همچنان اندک باقی مانده است. بااین‌حال، گذشته نشان داده که دوره‌های آرام و بی‌تلاطم بازار عمر کوتاهی دارند و معمولاً منجر به نوسانات شدید نمودار می‌شوند.

در هفته ۳۵ تحلیل آنچین بیت کوین گلسنود، قصد داریم به موضوعات زیر بپردازیم:

  • جریان سرمایه در بازار بیت کوین به طرز قابل‌توجهی فروکش کرده و حالا سرمایه‌گذاران مقدار سود و ضرر اندکی را محقق می‌کنند.
  • تحقق ضررها تقریباً به طور کامل توسط هولدرهای کوتاه مدت انجام می‌گیرد.
  • البته بخش بزرگی از موجودی در اختیار این گروه، با گذر از آستانه ۱۵۵ روزه در حال تبدیل شدن به وضعیت هولدر بلند مدت هستند.
  • سوداگری در بازار آتی یک ریست کامل را تجربه کرده است؛ اتفاقی که خبر از کاهش تمایل به ترید و استفاده از بازارهای اهرم‌دار دارد.

نقدینگی بازار

در طی چند ماه گذشته، جریان سرمایه ورودی به بازار بیت کوین فروکش کرده است. این یعنی بین ثبت سود و ضرر سرمایه‌گذاران تعادلی نسبی ایجاد شده است.

نکته قابل توجه اینجاست که این مقدار از کاهش جریان ورودی سرمایه، کم سابقه بوده است؛ به طوریکه ۸۹٪ از روزهای عمر بیت کوین، شاهد جریان سرمایه بیشتری بوده‌ایم (به جز روزهای تاریک روندهای نزولی). همچنین لازم به ذکر است که این روزهای کم تحرک، عمدتاً به نوساناتی شدید ختم می‌شود.

کپ محقق شده همچنان در حوالی قله تاریخی ۶۱۹ میلیارد دلار قرار گرفته و ۲۱۷ میلیارد دلار سرمایه ورودی از زمان ثبت کف ۱۵ هزار دلاری در دسامبر ۲۰۲۲ را حفظ کرده است.

درصد تغییر کپ محقق شده

درصد تغییر کپ محقق شده

نسبت MVRV، ابزاری قدرتمند است که امکان سنجش میانگین سود محقق نشده سرمایه‌گذاران را برایمان محقق می‌کند.

در طول ۲ هفته گذشته، نسبت MVRV سطح میانگین کلی خود در ۱٫۷۲ را تست کرده است. این سطح پراهمیت، همواره مرزی بین روند صعودی و نزولی بازار بوده است. جالب است بدانید که این شاخص در ۵۱٪ روزهای معاملاتی بیت کوین در بالای این سطح قرار داشته است.

این پدیده به ما می‌گوید که سودآوری سرمایه‌گذاران به وضعیت تعادل رسیده و شور و هیجان بعد از تأیید ETF ها به طور کامل فروکش کرده است.

باندهای انحراف MVRV

باندهای انحراف MVRV

همین وضعیت را می‌توان در شاخص درصد موجودی سودآور هم دید؛ شاخصی که سودآوری کلی موجودی بازار را اندازه‌گیری می‌کند.

این اوسیلاتور هم مثل شاخص نسبت MVRV، به مقدار میانگین کلی خود رسیده است. از نمونه‌هایی قبلی که ریست مشابهی رخ داده، می‌توان به اواخر ۲۰۱۶، دوره پرتلاطم ۲۰۱۹ و همچنین ریزش اواسط ۲۰۲۱ اشاره کرد.

درصد موجودی سودآور

درصد موجودی سودآور

نسبت ریسک فروشنده ابزار قدرتمند دیگری است که میزان تعادلی که در بازار برقرار شده را نشان می‌دهد. این شاخص را می‌توان بر اساس چارچوب زیر بررسی کرد:

  • مقادیر بالا نشان‌دهنده آن است که سرمایه‌گذاران کوین‌های خود را با سود یا ضرر بزرگی عرضه می‌کنند. این وضعیت به ما می‌گوید که بازار نیاز به بازیابی تعادل دارد و معمولاً هم با نوسانات شدیدی همراه است.
  • مقادیر کم نشان‌دهنده آن است که کوین‌ها در نزدیکی قیمت سربه‌سر عرضه می‌شوند و بازار به تعادلی نسبی رسیده است. این وضعیت معمولاً خبر از خستگی «سود و ضرر» در قیمت داشته و محیطی کم نوسان را نشان می‌دهد.
بیت کوین
خرید و فروش آسان بیت کوین در بیت‌پین
  • معامله بیش‌از ۳۰۰ کوین دیگر
  • دریافت وام و اعتبار معاملاتی
  • سرعت بالا در تکمیل سفارشات
  • بات‌های معامله‌گر متنوع
  • پشتیبانی ۲۴ ساعته
خرید بیت کوین

در حال حاضر، نسبت ریسک فروشنده به باند پایینی خود رسیده و این یعنی بیشتر کوین‌ها در نزدیکی قیمت خرید خود در شبکه جابجا می‌شوند. مشابه با شاخصی که پیش‌تر بررسی کردیم، این شاخص هم در نهایت به نوساناتی شدید ختم خواهد شد.

نسبت ریسک فروشنده

نسبت ریسک فروشنده

فشار کوتاه مدت

اگر بخواهیم این فعالیت‌های ثبت سود و ضرر را عمیق‌تر تحلیل کنیم، می‌بینیم که اندازه سود/ضرر محقق شده در حال کاهش است.

شاخص سود/ضرر محقق شده هم اکنون به مقدار ۱۵ میلیون/روز رسیده که فاصله فوق‌العاده زیادی با سقف ۳٫۶ میلیارد دلار/روز ثبت شده در روزهای منتهی به ثبت قله تاریخی ۷۳ هزار دلاری مارس دارد. معمولاً این شاخص در نزدیکی نقاط چرخش مثل ادامه روند یا تبدیل به روند کلان نزولی، به سطح خنثی خود باز می‌گردد.

شاخص سود/ضرر محقق شده (میانگین ۷ روزه)

شاخص سود/ضرر محقق شده (میانگین ۷ روزه)

بعد از ثبت قله تاریخی در ماه مارس، سطح اعتماد سرمایه‌گذاران جدید با چندین ماه حرکت خنثی و پرتلاطم قیمت تست شد. در طول این فرآیند، حجم عظیمی از موجودی بیت کوین در اختیار باند سنی ۳ تا ۶ ماهه باقی ماند.

تاریخ نشان داده که موجودی در اختیار باند سنی ۳ تا ۶ ماهه، اندکی بعد از ثبت قله بازار و ورود آن به دوره اصلاح، اوج خود را ثبت می‌کنند. سپس بخشی از این سرمایه‌گذاران جدید تصمیم می‌گیرند که کوین‌های خود را حفظ کنند و در نهایت به سرمایه‌گذار بلند مدت تبدیل شوند. بخش بزرگ دیگر هم تصمیم به خروج گرفته و کوین‌های خود را با ضرر عرضه می‌کنند.

در حال حاضر، حدود ۱۲٫۵٪ درصد موجودی در گردش در اختیار باند سنی ۳ تا ۶ ماهه است؛ ساختاری که مشابه با ریزش اواسط ۲۰۲۱ و البته ابتدای روند نزولی ۲۰۱۸ است.

امواج هودل (هولدرهای ۳ تا ۶ ماهه)

امواج هودل (هولدرهای ۳ تا ۶ ماهه)

نمودار زیر این گروه را تفکیک کرده و موجودی در اختیار باند سنی ۳ تا ۶ ماهه را با موجودی تسلیم شده با ضرر مقایسه می‌کند. کار را با موجودی در اختیار باند سنی ۳ تا ۶ ماهه 🟠 شروع می‌کنیم و بعد به سراغ کوین‌های جابجا شده با ضرر این گروه 🟥 می‌رویم.

با این کار می‌توانیم افزایش قابل توجه تحقق ضرر از شروع ماه جولای را ببینیم که با کاهش موجودی این گروه همراه شده است. از نظر اندازه، این تسلیم با چرخش‌های کلان بازار گذشته مشابهت‌هایی دارد.

موجودی باقی مانده در این باند سنی، رفته رفته به وضعیت هولدر بلند مدت نزدیک می‌شوند و از لحاظ آماری هم احتمال عرضه آن‌ها کم و کمتر می‌شود.

تحلیل رفتار هولدرهای ۳ تا ۶ ماهه

تحلیل رفتار هولدرهای ۳ تا ۶ ماهه

روش دیگر برای نمایش این مهاجرت کوین‌ها به دسته LTH ها، بررسی شاخص URPD است که هولدرهای بلند مدت و کوتاه مدت را از هم جدا می‌کند. در اینجا می‌توانیم ببینیم که بیشتر از ۴۸۰ هزار واحد BTC که در قیمت بالاتر از قیمت‌های کنونی خریداری شده، حالا به جمع LTH ها پیوسته است.

البته این یعنی همین کوین‌های LTH ها حالا در وضعیت ضرر محقق نشده قرار گرفته‌اند.

شاخص URPD

شاخص URPD

نوسان بازار

در بخش آخر تحلیل امروز، به سراغ تحلیل بازارهای آتی می‌رویم تا تمایل تریدرها به فعالیت در بازارهای اهرم‌دار بیت کوین را ارزیابی کنیم.

به طور کلی، حجم لیکوئیدهای بازار در ماه‌های اخیر، به خصوص نسبت به هیجانات ماه مارس و قله تاریخی‌اش، به شدت کاهش یافته است. این یعنی تمایل به سوداگری و ترید در بازار کم شده و فعلاً نوسانات بازار صرفاً با عرضه و تقاضای بازار نقدی شکل می‌گیرد.

لیکوئیدها

لیکوئیدها

حالا گر نوسانات ماهانه قیمت را با حجم لیکوئیدها مقایسه کنیم، می‌توانیم همبستگی قدرتمند این دو را ببینیم. این مهر تأکیدی بر این واقعیت است که نوسانات بازار با موضع‌گیری‌های بازارهای اهرم‌دار شدت می‌گیرد، زیرا وقتی بازار حرکت می‌کند تریدرها خود را در سمت اشتباه بازار می‌یابند.

نوسان بازده و لیکوئید بازارهای آتی

نوسان بازده و لیکوئید بازارهای آتی

همچنین می‌توانیم نگاهی به نسبت بین نوسان قیمت و حجم لیکوئیدها بیندازیم تا تحلیل نسبی دیگری از تمایل افراد به بازارهای اهرم‌دار به دست آوریم.

بااین‌کار می‌بینیم که این نسبت در حال کاهش و نزدیک شدن به سطوحی است که آخرین بار در فوریه ۲۰۲۲ دیده شد. این وضعیت هم مهر تأیید دیگری بر این واقعیت است که تریدرها اشتیاق کمتری به پوزیشن‌های ریسک‌دار داشته و تمایل به سوداگری در آن‌ها کاهش معناداری کرده است.

نسبت نوسان بازده و لیکوئید بازار آتی

نسبت نوسان بازده و لیکوئید بازار آتی

این پدیده را می‌توان در کل اکوسیستم بازار ارز دیجیتال هم دید، به طوریکه بخش عظیمی از کوین‌ها حالا فاندینگ ریت خنثی دارند. این یعنی تمایل به ترید و سوداگری در کل بازار کریپتو کاهش یافته و عامل اصلی نوسانات این روزها بازار نقدی است.

هیت مپ فاندینگ ریت بایننس (۹۰ درجه بچرخانید)

هیت مپ فاندینگ ریت بایننس (۹۰ درجه بچرخانید)

دانلود دوازدهمین ماهنامه دامیننس

یک سال با دامیننس؛ سفری پر از تجربه و یادگیری

    جمع بندی نهایی

    این روزها شاهد برقراری تعادلی بین بازار آنچین و بازار آتی (فیوچرز) هستیم. این وضعیت به وضوح از کم رمقی سود و ضرر محقق شده بازار و همچنین بازگشت فاندینگ ریت بازار فیوچرز کل بازار کریپتو به سطح خنثی قابل مشاهده است. در واقع این کاهش کلی و سراسری تمایل سرمایه‌گذاران به سوداگری در بازار کریپتو را نشان می‌دهد.

    در کنار این، بازار حدود ۵ ماه است که با تداوم انباشت و تثبیت، وارد ساختاری شده که مشابه با روند نزولی است. اگرچه با نگاهی به گذشته در می‌یابیم که دوره‌های کم نوسان و آرام بازار عمر کوتاهی داشته و بعد از آن تلاطم امواج بازار را خواهیم دید.

    میلاد آقایاری

    میلاد آقایاری

    Fiat Free, Since 93 :) درباره کریپتو می‌نویسم. چون به نظرم راه امیدوارکننده‌ایه واسه یه کوچولو بیشتر کردن عدالت در جهان

    مطالب نویسنده
    کلیدواژه‌ها
    اشتراک گذاری:

    مطالب مشابه

    تحلیل کاردانو (ADA)؛ منتظر صعود قیمت باشیم؟ | ۲۵ شهریور

    کاردانو در هفته گذشته عملکرد قابل‌توجهی از خود نشان داد و با ...

    پایان ایردراپ بزرگ کتیزن؛ بررسی و پیش‌بینی قیمت ارز CATI

    بازی تلگرامی کتیزن (Catizen) ایردراپ خود را به پایان رساند و ...

    آینده ارز تتر (USDT)؛ پیش‌بینی قیمت و چالش‌های پیش‌رو

    در دنیای پیچیده و همیشه در حال تغییر ارزهای دیجیتال، تتر به‌ ...

    دیدگاه‌ها
    در پاسخ به دیدگاه کاربر