سبد سرمایه گذاری 2025

هفته‌نامه تحلیل آنچین گلسنود – هفته ۲۱ سال ۲۰۲۴؛ فشار فروشندگان بازار بیت کوین

تاریخ انتشار: 3 خرداد 1403 | آخرین به‌روزرسانی: 19 خرداد 1403
زمان مطالعه:  6 دقیقه
تحلیل هفتگی گلسنود - هفته 21

بعد از چند ماه توزیع گسترده، فشار فروشندگان بازار ارز بیت کوین سرانجام اندکی فروکش کرده است. با اینکه جریان ورودی سرمایه هنوز نسبتاً ملایم است، کاهش فشار و فشردگی نوسانات می‌تواند نوید حرکتات عظیمی در ماه‌های آینده را بدهد. در این نسخه از هفته‌نامه تحلیلی گلسنود، به سراغ موضوعات زیر خواهیم رفت. 

  • بعد از دوره‌ای توزیع شدید بازار در هفته‌های بعد از ثبت قله تاریخی، هم‌اکنون وارد دوره تثبیت و کاهش فشار شده‌ایم؛ دوره‌ای که فشار فروش هم تا حد زیادی کمتر شده است. 
  • در کنار کاهش فشار فروش، جریان سرمایه ورودی هنوز رشد چندانی نکرده است؛ اگرچه بازار هنوز در فاز سودآوری است و فشار خرید هم به حدی بوده که رفتار قیمت مناسبی را شاهد باشیم. 
  • در طول این دوره اصلاح، چندین سنجشگر نوسان به فشردگی رسیدند، اتفاقی که معمولاً منجر به حرکات انفجاری بازار می‌شد، چرا که وضعیت شبکه به تعادل رسیده است. 

کاهش فشار عرضه

روندهای صعودی بازار بیت کوین به طور معمول باعث افزایش فشار فروش می‌شود، چرا که قیمت‌های بالا هولدرهای بلند مدت را ترغیب به فروش حداقل بخشی از اندوخته‌های خود می‌کند. حالا هم این وضعیت را می‌توانیم در کاهش قابل توجه موجودی با آخرین جابجایی ۱ تا ۲ سال اخیر در طول ماه‌های مارس و آپریل ببینیم، چرا که سرمایه‌گذاران گروه بلند مدت کوین‌های خود را برای پاسخگویی به تقاضای جدید توزیع کردند. 

اگرچه موجودی گروه بیشتر از ۳ سال هنوز در حال افزایش است و این یعنی سرمایه‌گذاران این گروه هنوز منتظر قیمت‌های بالاتری هستند تا از کوین‌های عزیز خود جدا شوند. در زمان نگارش این مقاله، بیشتر از نیمی از کوین‌های شبکه حداقل در ۲ سال گذشته جابجا نشده‌اند.

  • (قرمز) موجودی با آخرین جابجایی بیش از ۱ سال: ۶۵.۸٪
  • (زرد) موجودی با آخرین جابجایی بیش از ۲ سال: ۵۴.۹٪
  • (سبز) موجودی با آخرین جابجایی بیش از ۳ سال: ۴۶.۴٪
  • (آبی) موجودی با آخرین جابجایی بیش از ۵ سال: ۳۱.۳٪

اندیکاتور عرضه دودویی هولدرهای بلند مدت

اندیکاتور عرضه دودویی هولدرهای بلند مدت (Long Term Holder Binary Spending) ابزاری دیگری است که برای نمایش شدت فشار توزیع هودلرها مورد استفاده قرار می‌گیرد. با این شاخص کاهش شدید و مداوم موجودی LTH ها تا رسیدن قیمت به ۷۳ هزار دلار در ماه مارس، مشهود است. 

اگرچه در طول چند هفته گذشته، این فشار توزیع به طور محسوسی کمتر شده و با کمتر کردن مقاومت، فضای بیشتری به جولان گاوها داده است. 

فشار توزیع هودلرها

نتیجه مستقیم کاهش موجودی LTH ها، افزایش جهش‌گونه موجودی در اختیار هولدرهای کوتاه مدتی است که نشان‌دهنده سرمایه‌گذاران جدیدی است که به تازگی بیت کوین خریده‌اند. 

به تازگی واگرایی جدیدی در حال شکل گیری بین موجودی LTH و STH است که مهر تأیید دیگری بر کاهش فشار توزیع سرمایه‌گذاران قدیمی بازار و افزایش هولد آن‌هاست. 

هولدرهای بلند مدت یا کوتاه مدت

شاخص سرزندگی (Liveliness) هم این تغییر ساختار بازار را نشان می‌دهد. طبق این شاخص، بازار بیت کوین بیشتر از تخریب روز کوین (Coinday)، شاهد خلق آن است. به عبارت دیگر، بازار تمایل بیشتری برای هولد کوین‌ها به مدتی طولانی‌تر دارد و کمتر دست به توزیع آن‌ها برای کسب سود می‌زند. 

شاخص سرزندگی (Liveliness) بیت کوین

تقاضای کم‌رمق

کپ محقق شده، شاخصی منحصر‌ به‌فرد برای تحلیلگران است، چرا که مجموع نقدینگی دلاری «ذخیره شده» در یک دارایی را نشان می‌دهد. این شاخص هم اکنون برای بیت کوین در سطح ۵۷۴ میلیارد دلار قرار گرفته است. 

در حال حاضر، نرخ ورود سرمایه جدید به بازار بیت کوین به مقدار قابل توجهی کاهش یافته است، زیرا بازار در حال هضم موجودی توزیع شده در ماه‌های اخیر است. 

نرخ ورود سرمایه جدید به بازار بیت کوین

نرخ تغییر کپ محقق شده را هم می‌توان به عنوان معیاری برای جریان ورودی سرمایه بکار گرفت. تزریق سرمایه اخیر که منجر به ثبت قله تاریخی جدید قیمت شد، شدت بسیار زیادی داشت و این شاخص را به ۳.۳۸ میلیارد دلار در روز رساند. این مقدار از اوج روند صعودی ۲۰۲۱ هم بیشتر بود؛ اگرچه این مقدار از آن زمان تاکنون فروکش کرده است. 

در حال حاضر، این شاخص در محدوده مثبت تسلط سود قرار گرفته و در حال بازگشت به موقعیت تعادل است. اگرچه با کاهش فشار سرمایه‌گذاران قدیمی، این موج تقاضای ملایم برای رشد قیمت کافی بوده است. 

محدوده مثبت تسلط سود بیت کوین

فشردگی نوسانات

با کاهش فشار فروش و البته کم‌رمقی جریان ورودی سرمایه، می‌توانیم به سراغ ابزارهای نوسان برویم تا انتظارات‌مان از حرکت بعدی بازار را پیشبینی کنیم. 

برای این کار، شاخص ریسک فروشنده (Sell-Side Risk) را بکار می‌گیریم؛ این شاخص ارزش کل ثبت شده با جابجایی کوین‌ها در شبکه (سود محقق شده + ضرر محقق شده) را نسبت به اندازه دارایی (کپ محقق شده) اندازه‌گیری می‌کند. 

  • مقادیر بالا: نشان می‌دهد که سرمایه‌گذاران در حال عرضه کوین‌ها با سود یا ضرر بزرگ، بسته به مبنای هزینه‌شان هستند. این وضعیت به ما می‌گوید که بازار در حال بازیابی تعادل است و معمولاً منجر به حرکات بزرگ قیمت می‌شود. 
  • مقادیر پایین: نشان می‌دهد که اغلب کوین‌ها با قیمتی نزدیک به مبنای هزینه عرضه می‌شوند و این یعنی بازار به درجاتی از تعادل رسیده است. این وضعیت معمولاً نشان‌دهنده خستگی «سود و ضرر» بازار در آن محدوده قیمت است و معمولاً بازاری کم‌نوسان می‌سازد. 

در هفته‌های اخیر کاهش عظیمی در نسبت ریسک فروشنده دیدیم، چیزی که نشان‌دهنده آن است که بازار درجاتی از تعادل را در اصلاح اخیر پیدا کرده است.

نسبت ریسک فروشنده بیت کوین

همچنین می‌توانیم با استفاده از اندازه‌گیری درصد فاصله بین بالاترین و پایین‌ترین سطح قیمت در طول ۶۰ روز گذشته، نوسانات بازار را ارزیابی کنیم. بر اساس این شاخص، نوسانات بازار به حدی رسیده که معمولاً بعد از دوران تثبیت طولانی می‌بینیم. شرایطی که معمولاً منجر به حرکت انفجاری بازار می‌شود. 

بالاترین و پایین‌ترین سطح قیمت بیت کوین در طول ۶۰ روز گذشته

از نسل Z تا NFT و تحلیل دوج‌کوین در شماره جدید دامیننس

دامیننس ۱۵، همین حالا دریافت کن!

    بررسی سر سنگینی بازار بیت کوین

    در پایان می‌توانیم شاخص URPD را برای ارزیابی تراکم کوین‌هایی با مبنای هزینه حوالی قیمت کنونی، بکار بگیریم. از این مفهوم برای تشخیص نقاط حساس بازار استفاده می‌کنیم؛ جایی که حرکت بازار می‌تواند منجر به واکنش خیل عظیمی از سرمایه‌گذاران شود. 

    با توجه به اینکه بازار به سمت پایان دوره توزیع حرکت می‌کند، می‌بینیم که بخش قابل توجهی ۱۵.۹٪ از موجودی کوین، درست زیر قیمت نقدی کنونی قرار گرفته و احتمالاً می‌تواند محدوده حمایتی قدرتمندی باشد. 

    برخلاف محدوده پرتراکم کوین‌ها در زیر قیمت کنونی، تنها ۱.۱٪ از موجودی در گردش در بالای قیمت کنونی بازار قرار گرفته است، این یعنی ورود سرمایه جدید می‌تواند دور جدیدی از کشف قیمت را آغاز کند. 

    بررسی سر سنگینی بازار بیت کوین

    موجودی STH ها هم اکنون به ۳.۳۶ میلیون واحد رسیده و در طول اصلاح اخیر، بیش از ۲.۱۴ میلیون واحد از این مقدار (۶۳.۲٪) وارد ضرر محقق نشده شدند. اگرچه با بازگشت نمودار قیمت به بالای سطح ۷۰ هزار دلار، این مقدار به ۲۳۰ هزار واحد رسیده که ۶.۸٪ از کل موجودی این گروه است. 

    این وضعیت به ما می‌گوید که با وجود تراکم زیاد کوین‌ها در حوالی قیمت کنونی، مقدار نسبتاً کمی از آن‌ها در ضرر محقق نشده قرار گرفته، چیزی که به میزان قابل توجهی ریسک سر سنگینی بازار را کاهش می‌دهد.

    کاهش ریسک سر سنگینی بازار

    جمع بندی نهایی

    بعد از دوره‌ای توزیع شدید سرمایه‌گذاران قدیمی در راه ثبت قله تاریخی ۷۳ هزار دلار، فشار فروش به طرز قابل توجهی کاهش یافت. این امر منجر به کاهش نیروهای مخالف صعود و مقاومت نمودار شده است، به طوریکه تقاضای ملایم بازار هم منجر به رشد قیمت شد.

    در کنار این وضعیت، نوسان قیمت در تایم‌فریم‌های بالاتر هم به فشردگی ادامه داده است، به طوریکه حجم بالایی از موجودی در زیر قیمت کنونی بازار خریداری شده و می‌تواند سطح حمایت محکمی برای رشد قیمت ایجاد کند.

    بیت کوین را در بیت پین به سبکی نو معامله کنید!

    خرید بیت کوین
    میلاد آقایاری

    میلاد آقایاری

    Fiat Free, Since 93 :) درباره کریپتو می‌نویسم. چون به نظرم راه امیدوارکننده‌ایه واسه یه کوچولو بیشتر کردن عدالت در جهان

    مطالب نویسنده
    کلیدواژه‌ها
    اشتراک گذاری:

    مطالب مشابه

    تحلیل ارز دیجیتال چین لینک؛ منتظر صعود باشیم؟ | ۳۰ دی

    یکی از ارزهایی که در زمان رشد آلت کوین‌ها رشد بسیار خوبی...

    آینده ارز ریدیوم (RAY)؛ رمزارزی برای آینده یا یک فرصت کوتاه‌مدت؟

    با رشد بازار دیفای و افزایش استقبال از صرافی‌های غیرمتمرکز...

    دیدگاه‌ها
    در پاسخ به دیدگاه کاربر