از اینترنت تا کریپتو/نظر ثروتمندترین‌های جهان درباره بیت‌کوین و کریپتو چیست؟

تاریخ انتشار: 20 بهمن 1400 | آخرین به‌روزرسانی: 3 بهمن 1402
زمان مطالعه:  11 دقیقه
از اینترنت تا کریپتو/نظر ثروتمندترین‌های جهان درباره بیت‌کوین و کریپتو چیست؟

چهار نفر از تاثیرگذارترین و ثروتمندترین‌های جهان دیدگاه‌های جالبی در مورد بیت کوین و ارزهای دیجیتال دارند. در طول تاریخ افکار و تصورات توده‌ها توسط رهبران سیاست، صنعت و سرگرمی شکل گرفته است. بزرگ‌ترین ذهن‌های زمان ما اغلب برخی از پربارترین نوآوری‌ها را پیش‌بینی و تبلیغ کرده‌اند. با حمایت از این افکار و در نهایت همین نوآوری‌ها، شیوه کار جهان را شکل داده اند.

نظر ثروتمندترین‌های جهان درباره اینترنت

اینترنت، یک مثال بارز در این حوزه است. این فناوری، ارتباطات را در دهه ۱۹۹۰ متحول کرد و منجر به افزایش سرمایه‌گذاری در شرکت‌های مبتنی بر اینترنت شد. به عنوان مثال، حباب دات کام را در نظر بگیرید. جایی که افزایش سریع سهام ناشی از سرمایه‌گذاری‌های سفته‌ بازانه در این شرکت‌های دات کام در نهایت منجر به سقوط بازار سهام شد و بسیاری از شرکت‌ها با میلیون‌ها دلار سرمایه در بازار بی‌ارزش شدند. البته فراموش نکنیم که بسیاری از شرکت‌ها توانستند در این دوره جان سالم به در ببرند. به ویژه آمازون که در حال حاضر بزرگ‌ترین خرده فروش اینترنتی در جهان و سومین شرکت عمومی با ارزش در سراسر جهان است. تا حالا به این فکر کرده‌اید که برخی از این رهبران شرکت‌ها چگونه فناوری‌های نوظهور را در ۲۵ سال گذشته ارزیابی کرده‌اند؟ چهار نفر از پنج ثروتمندترین‌های جهان نظرات متفاوتی در این زمینه داشتند. همان‌طور که تقریباً دو دهه پیش با پیش‌بینی‌های آن‌ها وارد فضای اینترنت شدیم و آن را دیدیم!

در سال ۱۹۹۶، بیل گیتس (Bill Gates) بنیان گذار مایکروسافت، مقاله‌ای با عنوان «محتوا پادشاه است» نوشت. جایی که پیش‌بینی خود را درباره آنچه که اینترنت را به یک اختراع شکل‌دهنده جهان تبدیل می‌کند بیان کرد. در همان زمان سرمایه‌گذار مشهور جهان وارن بافت (Warren Buffett) در دهه ۱۹۹۰ که نسبت به سرمایه‌گذاری در شرکت‌های مبتنی بر اینترنت محتاط بود، به واکنش احتیاطی خود اعتراف کرد و اعلام کرد که از آن پشیمان است. جف بزوس (Jeff Bezos) بنیان گذار آمازون ایمان بیشتری نسبت به بقیه داشت. این ایمان به قدری قدرتمند بود که شغل تمام وقت خود را رها کرد و شرکت مبتنی بر اینترنت خود را راه اندازی کرد. بر اساس گزارش CNBC، بزوس پتانسیل این بخش را به دلیل رشد گسترده در فضا مشاهده کرد. همان‌طور که در سخنرانی خود در دانشگاه پرینستون در سال ۲۰۱۰ یادآور شد:

من به این واقعیت پی بردم که استفاده از وب، به صورت سالانه ۲۳۰۰ درصد در حال افزایش است. هرگز چیزی را ندیده بودم یا نشنیده بودم که به این سرعت رشد کند. ایده ساختن یک کتابفروشی آنلاین با میلیون‌ها عنوان (چیزی که در دنیای فیزیکی هم سخت بود) برای من بسیار هیجان‌انگیز بود.

دانلود دهمین ماهنامه دامیننس

بلاک چین و انتخابات: شفاف و بدون تقلب

    نظر ثروتمندترین‌های جهان درباره رمزارز و بلاک چین

    دیدگاه‌های متضاد، تفاوت بین انقلابیون صنعت را در طول سال‌ها برجسته می‌کند. این موضوع اخیراً در مورد بیت کوین، فناوری بلاک چین و ارزهای دیجیتال نیز صادق بوده است. در همان زمان که این بخش در حال رشد است، باهوش‌ترین ذهن‌ها پیش بینی، افکار و ارزیابی ارزهای مجازی را ارائه کرده اند. برخی از این دیدگاه‌ها مثبت و برخی دیگر منفی است. با وجود این ما نگاهی به چهار نفر از پنج فرد ثروتمندترین‌های جهان و دیدگاه آن‌ها در مورد بیت کوین و به طور کلی، ارزهای دیجیتال می‌اندازیم. طبق فهرست معتبر فوربس، نام آن‌ها از ثروتمندترین‌شان رتبه‌بندی شده است.

    جف بزوس (Jeff Bezos)، بنیان‌گذار آمازون

    نظر ثروتمندترین‌های جهان جف بزوس (Jeff Bezos)، بنیان‌گذار آمازون

    سال ۲۰۱۸ سالی بود که جف بزوس اولین میلیاردر تاریخ شد. بنیان گذار، رئیس و مدیرعامل آمازون اکنون بیش از ۱۰۰ میلیارد دلار سرمایه دارد که او را به اولین مرد لیست ثروتمندترین‌های جهان تبدیل می‌کند. شرکت او در طول سال‌ها پیشرفت زیادی کرده است و اکنون بزرگ‌ترین پلتفرم خرید آنلاین جهان است. با این حال تقریباً غیرممکن است که شما اظهار نظر مستقیمی را از بزوس در مورد بیت کوین،ارز دیجیتال یا فناوری بلاک چین شنیده باشید. بیشترین چیزی که داریم شایعات تاریخی است مبنی بر اینکه آمازون شروع به پذیرش بیت کوین به عنوان یک گزینه پرداخت در پلتفرم خود می‌کند که البته تا به امروز اتفاق نیفتاده است. زمانی که آمازون سه نام دامنه را خریداری کرد که حاکی از حرکت به سمت پذیرش ارزهای دیجیتال در اکتبر ۲۰۱۷ بود، گمانه‌زنی‌های بیشتری وجود داشت. خدمات وب آمازون در اواخر سال ۲۰۱۷ با همکاری کرد تا یکی از اولین فناوری‌های دفتر کل توزیع‌شده (پروژه Corda) را بر روی این پلتفرم ارائه دهد. اما یک هفته بعد اندی جاسی (Andy Jassy) مدیرعامل خدمات وب آمازون گفت که این شرکت خدمات مبتنی بر بلاک‌چین را راه‌اندازی نخواهد کرد. با وجود همه این‌ها ما هنوز متوجه نشدیم که بزوس در مورد ارزهای دیجیتال و بلاک‌چین چه فکری می‌کند. با توجه به گستره شرکت و نفوذ وی هر گونه اظهارنظری از سوی ثروتمندترین مرد جهان بدون شک بر صنعت تأثیر خواهد گذاشت.

    بیل گیتس (Bill Gates)، بنیان‌گذار مایکروسافت

    بنیان گذار اصلی مایکروسافت مسئول توسعه یکی از محبوب‌ترین سیستم عامل‌ها در سراسر جهان است و توسط فوربس به عنوان دومین فرد در لیست ثروتمندترین‌های جهان، رتبه‌بندی شده است. گیتس قبلاً از سال ۲۰۱۴ تا ۲۰۱۷ این رتبه را به خود اختصاص داده بود. ثروت او نتیجه نبوغ اوست و اکنون تمرکز خود را به فعالیت‌های بشردوستانه معطوف کرده است. برخی از این پروژه‌ها که توسط بنیاد بیل و ملیندا گیتس تامین می‌شود از فناوری بلاک چین برای حل مشکلاتی که کشورهای در حال توسعه را رنج می‌دهد، استفاده می‌کنند. این بنیاد از پروژه‌هایی مانند Bitsoko در غنا پشتیبانی کرده است که پیشگام پردازش پرداخت با بیت کوین و خدمات کیف پول بیت کوین در غنا و سایر کشورهای آفریقایی بوده است. حال بیایید نگاهی به برخی از برجسته‌ترین برداشت‌های گیتس در مورد بیت کوین و ارزهای دیجیتال در چند سال گذشته بیندازیم.

    نظر ثروتمندترین‌های جهان بیل گیتس (Bill Gates)، بنیان‌گذار مایکروسافت در مورد ارزهای دیجیتال و بیت کوین

    طی یک برنامه Reddit Ask Me Anything در فوریه ۲۰۱۸، بیل گیتس به طور کلی اظهارات بدبینانه‌ای را در مورد ارزهای دیجیتال بیان کرد. او به ناشناس ماندن ارزهای مجازی انتقاد کرد و گفت که این ارزها «چیز خوبی نیستند» زیرا مانع از شناسایی پولشویی، فرار مالیاتی و تأمین مالی تروریسم می‌شوند. او همچنین ادامه داد که ارزهای دیجیتال «به روشی نسبتاً مستقیم باعث مرگ و میر» شده‌اند زیرا به مردم امکان می‌دهند داروهایی را به صورت ناشناس خریداری کنند. او گفت:

    «در حال حاضر از ارزهای دیجیتال برای خرید فنتانیل و سایر داروها استفاده می‌شود، بنابراین این یک فناوری نادر است که به روشی نسبتاً مستقیم باعث مرگ و میر شده است. من فکر می‌کنم موج گمانه زنی در ICO‌ها و ارزهای دیجیتال برای کسانی که قصد استفاده طولانی مدت دارند بسیار خطرناک است.»

    گیتس در آخرین مصاحبه خود نیز افزود که «بیت کوین و عرضه اولیه سکه (ICO) چیزی به عنوان یک طبقه دارایی ارائه نمی‌دهد و مردم نباید انتظار افزایش ارزش داشته باشند». در حالی که او نسبت به بیت‌کوین و ICOها بسیار سخت‌گیر است؛ نگاه سنجیده‌تری نسبت به فناوری بلاک چین دارد. او در مورد بلاک چین گفته است:

    «تکنولوژی بسیار خوبی از نظر به اشتراک‌گذاری پایگاه‌های داده و تأیید تراکنش‌ها وجود دارد که از آن به عنوان بلاک چین صحبت می‌شود. بلاک چین چیز خوبی است!»

    دیدگاه مثبت بیل گیتس در مورد ارزهای دیجیتال

    در مصاحبه‌ای که در سال ۲۰۱۴ در برنامه تلویزیونی بلومبرگ انجام شد، بیل گیتس از فضایل تراکنش ارزانی که توسط بیت کوین ممکن شده بود، تمجید کرد.

    همچنین بنیاد بیل و ملیندا گیتس مدت‌هاست که از پروژه‌های بلاک چین، به ویژه در آفریقا حمایت می‌کند. به عنوان مثال در سال ۲۰۱۵، بنیاد ۱۰۰۰۰۰ دلار از Bitsoko، یک پلتفرم پرداخت بیت کوین به تاجر کنیایی اهدا کرد. این بنیاد در صدد توسعه ارزهای مجازی در آفریقا است زیرا آن‌ها می‌توانند راهی برای دسترسی فقرا به خدمات ارزان و مبادلاتی فراهم کنند. از طرفی مایکروسافت ارتباط طولانی با بیت کوین و فناوری بلاک چین داشته است.

    در سال ۲۰۱۴، وب‌سایت این شرکت شروع به پذیرش بیت‌کوین به‌عنوان یک روش پرداخت، کرد و پلتفرم محاسبات ابری آن Microsoft Azure، میز کار بلاک چین خود را راه‌اندازی کرد که هدف آن اجازه توسعه، آزمایش و راه‌اندازی برنامه‌های بلاک چین به شرکت‌ها است.

    وارن بافت (Warren Buffett)، سرمایه‌گذار بازارهای مالی

    نظر ثروتمندترین‌های جهان وارن بافت (Warren Buffett)، سرمایه‌گذار بازارهای مالی در مورد ارزهای دیجیتال و بیت کوین

    وارن بافت که در حال حاضر سومین مرد ثروتمند جهان پس از جف بزوس و بیل گیتس است. وقتی صحبت از سرمایه‌گذاری و امور مالی می‌شود نام وارن بافت برای کاربران این حوزه بسیار آشناست. وارن بافت مدیر عامل فعلی و رئیس شرکت چند ملیتی برکشایر هاتاوی یکی از بهترین سرمایه گذاران جهان به حساب می‌آید. هنگامی که او در مورد پول و سرمایه‌گذاری صحبت می‌کند مردم توجه زیادی به صحبت‌های او می‌کنند. Oracle of Omaha مدت هاست که نسبت به بیت کوین بدبین بوده است. وارن بافت در اوایل سال ۲۰۱۴ بر این عقیده بود که ارزش بیت کوین صرفاً در نتیجه قابلیت‌های آن به عنوان یک ابزار تراکنش است که به اعتقاد او می‌تواند تکرار شود و باارزش بماند. او در مصاحبه با CNBC چنین گفته است:

    «از آن دوری کنید چرا که این یک سراب بوده و اساساً روشی برای انتقال پول است. این یک راه بسیار موثر برای انتقال پول است و می‌توانید آن را به صورت ناشناس برای هر شخصی انتقال دهید. «چک» نیز راهی برای انتقال پول است. آیا چک‌ها فقط به این دلیل که می‌توانند پول را انتقال دهند ارزش پول را دارند؟ «حواله» نیز همین طور! شما می‌توانید پول را با حواله انتقال دهید. این مردم هستند که از آن‌ها استفاده کرده و آن‌ها را انجام می‌دهند. امیدوارم بیت کوین به روش بهتری برای انتقال پول تبدیل شود. این ایده که ارزش ذاتی زیادی دارد از نظر من فقط یک شوخی است.»

    سه سال طول کشید تا وارن بافت مجددا نظراتی را در رابطه با بیت‌کوین ارائه دهد زیرا این ارز دیجیتال، بزرگ‌ترین روند صعودی خود را آغاز کرد که در نهایت به بالاترین قیمت ۲۰۰۰۰ دلاری انجامید. وارن بافت در مصاحبه‌ای با CNBC در ژانویه ۲۰۱۸ قاطعانه اعلام کرد که بیت کوین را معامله نمی‌کند. در حالی که پیش‌بینی کرد که ارزهای دیجیتال به طور کلی پایان بدی خواهند داشت. اتفاقا وارن بافت همین اظهارات را با بیانیه دیگری دنبال کرد که نشان می‌داد اطلاعات فنی بسیاری در مورد بیت کوین ندارد.

    انتقادات وارن بافت از بیت کوین شدیدتر شد. در آوریل ۲۰۱۸ او پیشنهاد کرد که خرید بیت‌کوین به قمار نزدیک‌تر است تا سرمایه‌گذاری در نشست سالانه سهامداران برکشایر هاتاوی!

    «اکنون اگر چیزی مانند بیت کوین یا ارز دیجیتال بخرید در واقع چیزی ندارید که باعث تولید چیزی باشد. فقط امیدوار هستید که نفر بعدی پول بیشتری بابت آن بپردازد.»

    با این کار شما سرمایه‌گذاری نمی‌کنید. شما در حال حدس و گمان هستید و البته این هیچ اشکالی ندارد. اگر می‌خواهید قمار کنید فرد دیگری فردا می‌آید و پول بیشتری می‌پردازد. این یک نوع بازی است. این سرمایه‌گذاری نیست.

    این مرد ۸۷ ساله در نشست سالانه‌ای که از او خواسته شد آخرین برداشت خود را در مورد ارزهای دیجیتال داشته باشد، به این شعله دامن زد و گفت:

    «ارزهای رمزپایه پایان بدی خواهند داشت.»

    فرصت‌های از دست رفته وارن بافت

    در حالی که موضع او در مورد ارزهای دیجیتال کاملاً واضح است، بافت در سال ۲۰۱۷ اعتراف کرد که طبق گزارش فورچون، در طول سال‌ها سهام‌های فناوری خاصی را از دست داده است. در حالی که برکشایر هاتاوی اخیراً سرمایه‌گذاری زیادی در اپل انجام داده است، وارن بافت از فرصتی برای خرید سهام گوگل در زمان عرضه اولیه عمومی خود در سال ۲۰۰۴ در نشست سالانه شرکت در سال ۲۰۱۷ ابراز تاسف کرد. بافت نظر خود را در مورد شرکت‌های فناوری تغییر داد و گفت که «بازار اساساً تغییر کرده است». بر اساس گزارش فورچون در سال ۲۰۱۷ پنج شرکت برتر فناوری آمریکایی (یعنی آمازون، آلفابت (گوگل سابق)، مایکروسافت، اپل و فیسبوک) بیش از ۲.۵ تریلیون دلار ارزش داشتند.

    حال این سوال پیش می‌آید که آیا وارن بافت و برخی از نزدیک‌ترین شرکای تجاری او مانند چارلی مانگر یک بار دیگر در سرمایه‌گذاری فریب می‌خورند و فرصت از دست می‌دهند؟! «زمان» مانند همیشه آن را مشخص خواهد کرد.

    مارک زاکربرگ (Mark Zuckerberg)، بنیان‌گذار متا 

    نظر ثروتمندترین‌های جهان مارک زاکربرگ (Mark Zuckerberg)، بنیان‌گذار متا در مورد ارزهای دیجیتال و بیت کوین

    مارک زاکربرگ که در حال حاضر به عنوان پنجمین فرد در لیست ثروتمندترین‌های جهان، توسط فوربس شناخته می‌شود یکی از بنیانگذاران، رئیس فعلی و مدیر عامل فیسبوک است. دیدگاه‌های زاکربرگ در مورد بیت‌کوین، ارزهای دیجیتال و فناوری بلاک چین به ندرت در رسانه‌ها منتشر می‌شود. وی در ژانویه ۲۰۱۸ در فیسبوک پستی را منتشر کرد که در آن اهداف خود را برای سال ۲۰۱۸ بیان کرد. وی اظهار کرد تمرکز او بر روی پلتفرم رسانه‌های اجتماعی خود است تا آن را به ابزاری بهتر برای مردم در زندگی روزمره خود تبدیل کند. زاکربرگ در مورد ارزهای دیجیتال گفته است:

    «روندهای متضاد مهمی مانند رمزگذاری و ارزهای دیجیتال در این زمینه وجود دارد که قدرت را از سیستم‌های متمرکز می‌گیرد و دوباره به دست مردم می‌سپارد. من علاقه‌مندم به بررسی‌های عمیق‌تر بپردازم و جنبه‌های مثبت و منفی این فناوری‌ها را مطالعه کنم و اینکه چگونه به بهترین نحو از آن‌ها در خدمات خود استفاده کنیم.»

    فیسبوک و تعدادی از بزرگترین پلتفرم‌های رسانه‌های اجتماعی و موتورهای جستجو برنامه‌هایی را برای ممنوعیت تبلیغات ارزهای دیجیتال و ICO در پلتفرم‌های خود اعلام کردند. حرکت فیسبوک برای ممنوعیت این تبلیغات برای جلوگیری از فریب سرمایه گذاران بی‌احتیاط توسط خدمات و کلاه‌برداری‌ها انجام می‌شود که می‌تواند یک تلاش قابل درک باشد.

    گفتار پایانی!

    همان‌طور که دیدیم هیچ یک از ثروتمندترین‌های جهان و رهبران بانفوذ جهان نمی‌توانند آینده را پیش بینی کنند، اما تقریباً هر یک از آن‌ها آثار ماندگاری را در حوزه‌های مختلف نفوذ خود، بر جای گذاشته‌اند. با این حال به نظر می‌رسد که فناوری بلاک چین و ارزهای دیجیتال در حال نفوذ به این حوزه‌ها هستند و همین افراد بدون شک در سال‌های آینده نظرات بسیار متفاوتی در مورد این موضوع خواهند داشت.

    سوالات متداول!

    • جف بزوس کیست و چه دیدگاهی در مورد ارزهای دیجیتال و بیت کوین دارد؟

    جف بزوس بنیان گذار، رئیس و مدیرعامل آمازون اکنون بیش از ۱۰۰ میلیارد دلار سرمایه دارد که او را به اولین مرد لیست ثروتمندترین‌های جهان تبدیل می‌کند. شرکت او در طول سال‌ها پیشرفت زیادی کرده است و اکنون بزرگ‌ترین پلتفرم خرید آنلاین جهان است. با این حال تقریباً غیرممکن است که شما اظهار نظر مستقیمی را از بزوس در مورد بیت کوین، ارزدیجیتال یا فناوری بلاک چین شنیده باشید.

    • بیل گیتس کیست و چه دیدگاهی در مورد ارزهای دیجیتال و بیت کوین دارد؟

    بیل گیتس بنیان گذار اصلی مایکروسافت مسئول توسعه یکی از محبوب‌ترین سیستم عامل‌ها در سراسر جهان است و توسط فوربس به عنوان دومین فرد در لیست ثروتمندترین‌های جهان رتبه‌بندی شده است. طی برنامه Reddit Ask Me Anything در فوریه ۲۰۱۸، بیل گیتس به طور کلی اظهارات بدبینانه‌ای را در مورد ارزهای دیجیتال بیان کرد. او به ناشناس ماندن ارزهای مجازی انتقاد کرد و گفت که این ارزها «چیز خوبی نیستند» زیرا مانع از شناسایی پولشویی، فرار مالیاتی و تأمین مالی تروریسم می‌شوند. اما در مورد بلاک چین نظری متفاوتی دارد. او گفته است: «تکنولوژی بسیار خوبی از نظر به اشتراک‌گذاری پایگاه‌های داده و تأیید تراکنش‌ها وجود دارد که از آن به عنوان بلاک چین صحبت می‌شود. بلاک چین چیز خوبی است!»

    کارن آهنگری

    کارن آهنگری

    بازی با کلمات، یکی از بهترین سرگرمی‌هاست. در کنارش، کمک به دیده شدن این کلمات با کمک SEO هم مهمترین وظیفه‌ی من تو بیت‌پینه. سعی می‌کنم دانسته‌هام رو تو حوزه کریپتو با کاربرها به اشتراک بذارم و با سئو به دیده شدن این دانسته‌ها، کمک کنم.

    مطالب نویسنده
    اشتراک گذاری:

    مطالب مشابه

    ۱۰ تریدر برتر جهان چه کسانی هستند؟

    بازارهای مالی با رشد قابل‌توجه خود در طول دهه‌های اخیر، میزب ...

    بیوگرافی پاول دورف | از کودکی تا روزهای اوج موفقیت تلگرام

    این روزها، نام کارآفرینی جوان و جذاب بر سر زبان‌هاست. فردی ک ...

    دیدگاه‌ها
    در پاسخ به دیدگاه کاربر