از این 3 اشتباه رایج در هنگام سقوط بازار ارزهای دیجیتال دوری کنید!

تاریخ انتشار: 4 تیر 1401 | آخرین به‌روزرسانی: 6 تیر 1402
زمان مطالعه:  7 دقیقه
3 اشتباه رایج در هنگام سقوط بازار ارزهای دیجیتال دوری کنید!

تریدرها در زمان ‌ترید، دچار اشتباهات متعددی می‌شوند که در این نوشتار، 3 اشتباه رایج معامله‌گران را در زمان بازار نزولی معرفی کرده‌ایم که باید از آن‌ها دوری کنید. دنیای تجارت ارزهای دیجیتال می‌تواند برای افرادی که ایده‌های بزرگی دارند، مملو از شگفتی باشد. اغلب معامله‌گرانی که آمادگی کافی ندارند، متوجه این موضوع نمی‌شوند که اشتباهات در تجارت بخشی از فرایند یادگیری است و درواقع می‌تواند فرد را به معامله‌گری موفق تبدیل کند. انجام اشتباهات تجاری بخشی از کار و تجارت هر معامله‌گر است. فرد چه در تجارت کاملاً تازه‌کار بوده یا تجربه معامله در بازارها را داشته باشد، احتمال اینکه مرتکب اشتباهات رایج معاملاتی شود، وجود دارد.

هر سرمایه‌گذار و تریدری که در دنیای ارزهای دیجیتال، معامله و سرمایه‌گذاری قدم می‌گذارد، مسیری پر پیچ و خم را در پیش دارد که مسائل و مشکلات زیادی را در این مسیر از سر می‌گذراند.

برای موفقیت در این مسیر، فرد باید نظم ذهنی، دانش و توان درک فوق‌العاده‌ای داشته باشد. این توانایی‌ها همان نکاتی هستند که به تریدرها و سرمایه‌گذاران کمک می‌کنند تا حتی در یک بازار آشفته و شرایط نامطلوب نیز بتوانند موضع خود را به‌خوبی حفظ کنند.

اگر قصد دارید توانایی‌های خود را در زمینه سرمایه‌گذاری ارتقا دهید و تصمیم‌گیری‌های موفقیت‌آمیزی در زمینه ترید ارزهای دیجیتال داشته باشید، لازم است از نظر ذهنی خود را قدرت بخشیده و همچنین دانش لازم در این زمینه را کسب کنید. تنها در این صورت است که می‌توانید موفقیت خود را تضمین کرده و سرمایه‌گذاری پرسودی داشته باشید.

در بازار معاملات ارزهای دیجیتال، مسائلی وجود دارند که هرگز نباید با آن‌ها روبه‌رو شوید و درصورت مواجهه نیز باید بتوانید با اتخاذ روش‌ها و تصمیم‌گیری‌های صحیح، با آن‌ها مقابله کنید. توانایی تصمیم‌گیری صحیح، شاید جزء مهم‌ترین مسائلی باشد که باید آن را تقویت کنید؛ چراکه در شرایط نابسامان، برای مثال زمانی که به‌دلیل نوسان قیمت ارز دیجیتال شرایط بازار بحرانی است و ارزهای دیجیتال با سقوط و نزول ارزش مواجه می‌شوند، یک تصمیم‌گیری درست و دوری از انجام برخی امور می‌تواند یاری‌دهنده باشد.

در این مقاله قصد داریم به بررسی و بیان چند اشتباه بسیار رایج که گاهی برخی افراد هنگام بحرانی‌شدن بازار ارزهای دیجیتال مرتکب می‌شوند، بپردازیم.

از پیداکردن پایینترین قیمت برای ورود، اجتناب کنید

اطلاع‌داشتن از میزان محدودیت خود در ارزهای دیجیتال، امری بسیار مهم برای سرمایه‌گذاران است. بدون اطلاع از این موضوع، احتمال ضرر و زیان بسیار بالاست. این موضوع مشکلی است که بیشتر سرمایه‌گذاران با آن مواجه هستند. هیچ فردی نمی‌خواهد وقتی در بازار فعالیت می‌کند، سرمایه خود را از دست بدهد. تعیین محل توقف ضرر به آستانه ریسک فرد بستگی دارد. بسیاری از سرمایه‌گذاران به امید رسیدن به کف قیمت یک ارز دیجیتال هنگام خرید آن، نتیجه عکس کسب کرده و سرمایه خود را از دست داده‌اند. ذکر این نکته ضروری است که وجود نوسانات غیر قابل پیش‌بینی، جزء ویژگی‌های بازار ارزهای دیجیتال است و هر لحظه، امکان نزول یک ارز به پایین‌ترین قیمت یا صعود آن وجود دارد. از سوی دیگر، اگر منتظر قیمت پایین برای ورود به بازار بمانید، احتمال اینکه فرصت کسب سود بالا را از دست بدهید، وجود دارد.

برای رفع این مشکل، باید برای انجام معاملات خود یک محدودیت تعیین کنید. این محدودیت به شما در پذیرش موقعیت‌های جدید کمک می‌کند. تئوری‌های زیادی درباره این موضوع وجود دارند.

معامله‌گران فنی همیشه به‌دنبال راه‌هایی برای زمان‌بندی بازار هستند و سفارش‌های توقف یا محدودیت‌های مختلف بسته به نوع تکنیک‌های زمان‌بندی در حال اجرا، کاربردهای متفاوتی دارند؛ برای نمونه برخی سرمایه‌گذاران و هنگامی که با سقوط ارزش ارزهای دیجیتال مانند بیت‌کوین مواجه می‌شوند، ارز فیات خریداری و ذخیره می‌کنند. سرمایه‌گذاران ارزهای دیجیتال باید پیش‌بینی قیمت را به‌خوبی بتوانند انجام دهند. یکی از مشکلات عمده بسیاری از پیش‌بینی‌های قیمت درباره بیت‌کوین این است که آن‌ها پشتیبانی تحلیلی کافی برای حمایت از ادعاهای خود ندارند. هنگامی که ارز موردنظر با سقوط قیمت مواجه می‌شود، به این موضوع فکر می‌کنید که در انتهای این نزول، به یک معامله جدید وارد شوید. این تصمیم، بسیار چالش‌برانگیز است و باید با دقت و دانش زیادی انجام شود.

برای خرید کوین‌هایی با سیر صعودی، کوین‌های ارز دیجیتال خود را به هنگام اصلاح، نفروشید

در دنیای ارزهای دیجیتال، اتفاق بسیار رایج این است که سرمایه‌گذاران هنگام فروش ارزهای دیجیتال خود، با افزایش قیمت مواجه می‌شوند. با توجه به پتانسیل کسب درآمد از معامله، به‌ویژه برای معامله‌گران جدید، افزودن محدودیت‌ها، به امید کسب سود بیشتر است، اما ورود بیش‌ازحد مشتاقانه به معاملات – چه از نظر حجم یا ارزش – فقط به افزایش سطح ریسک شما کمک می‌کند. اگر بدون فکر تصمیم‌گیری کنید و همه‌چیز برخلاف آنچه تصورش را داشتید، پیش برود، ممکن است پیش از اینکه فرصتی برای استقرار در بازار داشته باشید، مجبور به ترک بازار شوید.

افراد زیادی با این تصور که در مسیری موفقیت‌آمیز قرار می‌گیرند، وارد بازارهای معاملاتی می‌شوند؛ بنابراین مهم است پیش از اینکه وارد بازار شده و دارایی‌های خود را خرید و فروش کنید، به درک درستی از بازار و نوسانات موجود در آن دست پیدا کنید.

بسیاری از سرمایه‌گذاران تازه‌وارد در بازار ارزهای دیجیتال، شده‌اند ممکن است دچار اشتباهی رایج شوند و آن فروش کوین‌های با ارزش نزولی و خرید کوین‌های با ارزش صعودی است. گفته می‌شود این امر از مفهومی به نام FOMO یا ترس از دست دادن موقعیت ناشی می‌شود. FOMO را می‌توان در زندگی روزمره نیز احساس کرد و ممکن است به‌دلیل نوسان قیمت ارز دیجیتال، شما را وادار کند یک کوین بخرید، از یک کوین سود کافی نداشته باشید یا روی کوین‌ای که به میزان قابل‌توجهی افزایش یافته است، سرمایه‌گذاری نکنید. ترس از دست دادن اغلب بر بازار ارزهای دیجیتال تأثیر می‌گذارد؛ زمانی که سرمایه‌گذاران نگران از دست دادن فرصت خریدی هستند که می‌تواند به سودهای عظیم منجر شود. FOMO هنوز هم گاهی اوقات می‌تواند در بازارهای دیگر، نه‌تنها ارزهای دیجیتال اعمال شود، اما به نظر می‌رسد بر کریپتوها بسیار بیشتر از بقیه تأثیر می‌گذارد. بسیاری از افراد در فضای سرمایه‌گذاری ارزهای دیجیتال به‌خوبی از فرصت شگرفی که امروزه در ارزهای دیجیتال وجود دارد، آگاه هستند و هیچ‌کس نمی‌خواهد فرصت‌ها را از دست بدهد؛ یعنی به‌محض اینکه تعداد زیادی از مردم فکر کنند یک ارز دیجیتال، پتانسیل بالایی دارد، شروع به خرید آن ارز می‌کنند؛ زیرا دچار FOMO هستند و نمی‌خواهند فرصت را از دست بدهند.

 3 اشتباه رایج در هنگام سقوط بازار ارزهای دیجیتال دوری کنید! FOMO در بازار ارزهای دیجیتال بسیار بیشتر از بازارهای دیگر تأثیرگذار است؛ زیرا فناوری بلاک‌چین و ارزهای دیجیتال هر دو هنوز در مراحل ابتدایی خود هستند؛ بنابراین بسیاری از مردم بر این باورند که پتانسیل بسیار زیادی برای رشد تصاعدی وجود دارد. اغلب سرمایه‌گذارانی که بیشترین سود را از دارایی به دست می‌آورند، همان افرادی هستند که زودتر اقدام به خرید کرده‌اند؛ برای مثال زمانی که بیت‌کوین از ارزش بالایی برخوردار است، تصمیم به خرید آن گرفته‌اید. بدون شک، پیش از خرید، نمودارها و اخبار را به‌خوبی بررسی کرده و اطمینان دارید به‌سرعت به سود دست خواهید یافت، اما پس از گذشت مدت‌زمان موردنظر، هیچ اتفاق مثبتی رخ نداده است، یا حتی پس از گذشت زمان، قیمت بیت‌کوین نزولی شده است. از طرفی، افرادی با خرید یک کوین دیگر، توانسته‌اند سود کسب کنند. در این حالت ممکن است تصمیم بگیرید بیت‌کوین‌های خریداری‌شده خود را فروخته و ارز دیجیتال دیگری را که در حال صعود است و اغلب افراد روی آن سرمایه‌گذاری کرده‌اند، خریداری کنید، اما پس از فروش، متوجه این موضوع می‌شوید که ارزش بیت‌کوین افزایش پیدا کرده است. این عمل ناشی از FOMO است و تکرار آن موجب ضررهای مالی و شکست‌های فراوانی می‌شود؛ بنابراین فروش ارزهای دیجیتال خود هنگام اصلاح قیمت یا سقوط، اصلاً تصمیم صحیحی نیست.

از خیرهشدن مداوم به چارتها پرهیز کنید

مانند نمودارهای فنی که به معامله‌گران در انتخاب سهام و کالاها کمک می‌کند، چارت‌های کریپتو نیز برای تصمیم‌گیری بهتر سرمایه‌گذاری هنگام معامله با ارزهای دیجیتال استفاده می‌شوند. تمام معامله‌گران به یک برنامه معاملاتی نیاز دارند؛ چراکه بهترین مکان برای آغاز معامله و روند انجام آن است. اطلاعات زیادی از طریق چارت‌ها به دست می‌آید و به‌نوعی، چارت‌ها را می‌توان راهنمای مسیر دانست، اما یکی از بدترین اشتباهاتی که معامله‌گران مرتکب می‌شوند، این است که بدون هیچ هدفی، تمام روز خود را به توجه به صفحات معاملاتی و چارت‌های قیمت ارزهای دیجیتال اختصاص می‌دهند. بدون شک این امر بسیار کمک‌کننده است و می‌تواند مسیر را برای فرد هموار کند، اما تنها زمانی که قصد دارید برای یک سرمایه‌گذاری طولانی‌مدت وارد بازار ارزها بشوید. پس از اینکه وارد این بازار شدید، دیگر نیازی نیست تا مثل سابق تغییرات را دنبال کرده و چارت‌ها را بررسی کنید.

حتما بخوانید:  6 اشتباه رایج در معاملات ارزهای دیجیتال که باید از آن‌ها اجتناب کرد!

حتی در صورتی که برای سرمایه‌گذاری کوتاه‌مدت نیز وارد بازار ارزهای دیجیتال می‌شوید، نیازی به بررسی مداوم نیست و تنها مطالعه نمودار در یک بازه زمانی کوتاه‌مدت، کافی است. توجه زیاد به چارت‌ها و بررسی مدام آن‌ها، ممکن است منجر به تصمیمات احساسی و آنی شده و شما را مرتکب اشتباهات فراوانی کند. پیشنهاد می‌شود به‌جای صرف زمان خود به بررسی دائمی چارت‌ها، زمان خود را به کسب دانش و اطلاعات و یادگیری استراتژی‌ها و مفاهیم سرمایه‌گذاری اختصاص دهید.

گفتار پایانی!

بازار ارزهای دیجیتال، بازاری بی‌ثبات و همراه با نوسان‌های زیاد است و همه ارزهای دیجیتال ممکن است روزی دچار سقوط شوند؛ بنابراین با توجه به این ماهیت پر ریسک ارزها، نه نوسانات و مشکلات، بلکه تصمیم‌های ما در هنگام مواجهه با این مشکلات و نوسانات است که از اهمیت بالایی برخوردار است. بازار رمز ارزها، نگران‌کننده است و می‌تواند منجر به تصمیم‌گیری‌های احساسی شود، اما می‌توانید با فکرکردن به برنامه سرمایه‌گذاری بلندمدت خود از اشتباه‌کردن جلوگیری کنید. به یاد داشته باشید که نوسان و خطابخشی از سرمایه‌گذاری است و دانستن نحوه مدیریت صحیح آن است که می‌تواند بازده بلندمدت شما را افزایش دهد و احتمال دستیابی به اهدافتان را افزایش دهد. به همه سرمایه‌گذاران توصیه می‌شود پیش از تصمیم‌گیری در مورد سرمایه‌گذاری، تحقیقات زیادی را در مورد استراتژی‌های سرمایه‌گذاری انجام دهند و علاوه بر این، سرمایه‌گذاران باید متوجه این موضوع شوند که عملکرد یک ارز در سرمایه‌گذاری گذشته، تضمینی برای افزایش قیمت آن در آینده نیست. در این مقاله سعی کردیم هر آنچه را که نیاز است درباره تصمیم‌های صحیح در مواقع بحرانی بازار رمزارزها بدانید، شرح داده و سه مورد از اشتباهات رایجی را که هنگام سقوط بازار باید از آن‌ها دوری کرد بیان کنیم.

پرسش‌های متداول

  •  اشتباه رایج معامله‌گران چیست؟

برخی افراد در سرمایه‌گذاری ارزهای دیجیتال، مرتکب اشتباهاتی می‌شوند که به سه مورد از آن‌ها در طول مقاله اشاره شد. چند مورد دیگر از این اشتباهات عبارت‌اند از: عدم استفاده از Stop Loss (مدیریت ریسک)، پرداخت هزینه‌های کارگزاری بالا، انجام‌ندادن تحلیل بنیادی و غیره.

  • آیا یک ارز دیجیتال میتواند تمام ارزش خود را از دست بدهد؟

گره‌های گسترده جهانی و غیرمتمرکزشدن شبکه بیت‌کوین، به آن ارزش می‌بخشد، به‌خصوص فناوری بلاک‌چین؛ بنابراین یک ارز دیجیتال مانند بیت‌کوین می‌تواند مقداری از ارزش خود را از دست بدهد، اما بعید است تمام آن از دست برود.

  • چگونه با FOMO میتوان تعامل کرد؟

FOMO می‌تواند در بازارهای کریپتو مشکل‌ساز باشد؛ زیرا سبب می‌شود افراد براساس ترس از دست دادن، تصمیم‌های تکانشی بگیرند. دوری از بازار رمزارزها برای مدتی، ساده‌ترین و بهترین راه برای غلبه بر FOMO است. آهسته‌کردن سرعت انجام سرمایه‌گذاری، به غلبه بر اضطراب کمک می‌کند.

تیم محتوا بیت‌پین

تیم محتوا بیت‌پین

تدوین و بررسی مطالب حوزه کریپتو و خلق مقالات کاربردی در حوزه ارزهای دیجیتال.

مطالب نویسنده
اشتراک گذاری:

مطالب مشابه

پولبک (Pullback)؛ فرصتی برای ورود یا هشداری برای خروج؟

استراتژی معاملات پولبک یک تکنیک تریدینگ رایج است که به تریدر ...

دپوزیت در ارزهای دیجیتال به چه معناست؟

دپوزیت ارز دیجیتال یکی از مفاهیم ابتدایی و مهم در کریپتو است ...

دکس تریدینگ (DEX Trading)؛ فرصتی برای معامله به سبکی متفاوت

دکس تریدینگ (DEX Trading) سبک معاملاتی جدید و پر بازدهی است ...

دیدگاه‌ها 1 دیدگاه
در پاسخ به دیدگاه کاربر
  1. Jao.abcn
    Jao.abcn | 15 تیر 1401

    البته که کاملا درست اشاره کردید علاوه بر اینها ما ایرانیا چون شرقی هستیم و معمولا در تصمیم گیریها احساسات بر منطقمون غلبه میکنه باید خیلی بیشتر از بقیه تریدرها حواسمون جمع باشه و حداقل ۲برابر میانگین جهانی برای یادگیری و آموزش وقت بزاریم و چند برابر معدل جهانی باید تمرین کنیم تا به یک سود مستمر و قابل قبول در این بازار متلاطم و پر نوسان وست پیدا کنیم.
    پرسود و پیروز باشید.