رفرال جدید - حساب حسابه، رفیق درآمد

عقب‌نشینی تاریخی: تقریباً ۳۰ درصد بانک‌های مرکزی برنامه‌های CBDC خود را به تعویق انداخته‌اند

تاریخ: 24 بهمن 1403
زمان مطالعه:  1 دقیقه

بر اساس یک نظرسنجی، تقریباً یک سوم بانک‌های مرکزی، اجرای ارزهای دیجیتال بانک مرکزی (CBDC) را به تأخیر انداخته‌اند، اما ۷۵ درصد هنوز مصمم هستند که چنین ارزهایی را صادر کنند.

یک نظرسنجی جدید از سوی «انجمن رسمی موسسات پولی و مالی» و شرکت Giesecke+Devrient نشان می‌دهد که ۶۷ درصد از بانک‌های مرکزی در مورد CBDC نظر خود را تغییر نداده‌اند، در حالی که تقریباً ۳۰ درصد از آن‌ها زمان‌بندی‌های خود را به تأخیر انداخته‌اند. اما به گفته رویترز، تردیدها در این مورد در حال رشد هستند؛ زیرا اکنون ۱۵ درصد از بانک‌های مرکزی کمتر مایل به صدور این ارزها هستند که در سال ۲۰۲۲ این رقم صفر درصد بوده است.

این نظرسنجی «تردید آشکاری» در مورد این موضوع جنجالی را برجسته می‌کند و اضافه می‌نماید که «تا کنون تعداد بسیار کمی از بانک‌های مرکزی تصمیم به صدور گرفته‌اند، علی‌رغم انجام تحقیقات و کارهای اکتشافی فراوان.»

حریم خصوصی همچنان یکی از نگرانی‌های بزرگ باقی مانده است. منتقدان استدلال می‌کنند که ارزهای دیجیتال بانک مرکزی (CBDC) می‌توانند به دولت‌ها امکان نظارت بر تراکنش‌ها را بدهند. این مخالفت‌ها پس از آن افزایش یافت که رئیس‌جمهور دونالد ترامپ در ژانویه کار روی دلار دیجیتال را ممنوع کرد. سپس در ۱۱ فوریه، رئیس فدرال رزرو، جروم پاول، دوباره تأکید کرد که تا زمانی که او در قدرت باشد، ارز دیجیتال بانک مرکزی وجود نخواهد داشت. با این حال، برای کسانی که همچنان در این مسیر حرکت می‌کنند، «حفظ حاکمیت پولی بانک مرکزی» انگیزه‌ای کلیدی است.

ولفرام سیدمان، مدیر ارشد فناوری ارزهای دیجیتال شرکت G+D Currency Technology، گفت:

ارزهای دیجیتال بانک مرکزی پتانسیل قابل توجهی برای پیشرفت اقتصاد دیجیتال دارند. با ارائه یک زیرساخت عمومی، بانک‌های مرکزی می‌توانند زمینه را برای ارائه محصولات و خدمات مالی نوآورانه فراهم کنند و در عین حال از تکه‌تکه شدن سیستم مالی بکاهند.

با این حال، پذیرش این ارزها همچنان یک چالش بزرگ است. در کشورهایی مانند جامائیکا، نیجریه و چین، ارزهای دیجیتال بانک مرکزی در جلب توجه کاربران دچار مشکل شده‌اند. نظرسنجی نشان می‌دهد که برای ۵۵ درصد از بانک‌های مرکزی در بازارهای نوظهور، کم بودن پذیرش کاربران، بزرگ‌ترین نگرانی محسوب می‌شود.

در سپتامبر ۲۰۲۴، اندیشکده آمریکایی Atlantic Council گزارش داد که ۱۳۴ کشور به نوعی در حال بررسی ارزهای دیجیتال بانک مرکزی هستند، در حالی که در می ۲۰۲۰ تنها ۳۵ کشور چنین تحقیقاتی انجام می‌دادند. بیش از ۶۵ کشور، از جمله هند، استرالیا و برزیل، در مراحل پیشرفته‌تری قرار دارند؛ چه در حال توسعه، آزمایش یا حتی راه‌اندازی این ارزها. بر اساس گزارش، اکنون هر یک از کشورهای عضو گروه G20 در حال بررسی ارز دیجیتال بانک مرکزی هستند و ۱۹ کشور در مراحل پیشرفته قرار دارند.

فرشاد وحدتی

فرشاد وحدتی

کنجکاو و جستجوگر در مورد رمزارزها و مخصوصا ایردراپ‌ها و وب ۳

مطالب نویسنده
اشتراک گذاری:

مطالب مشابه

چرا رمزارز ریپل (XRP) امروز روندی نزولی داشت؟ چهارشنبه، 24 بهمن

در هفت روز گذشته، ارز دیجیتال ریپل کاهش چشمگیری نزدیک به 5...

دلیل کاهش امروز قیمت سولانا (SOL) چیست؟ چهارشنبه، 24 بهمن

قیمت سولانا در ۲۴ ساعت گذشته بیش از ۶.۲۵ درصد کاهش یافته و...

دیدگاه‌ها
در پاسخ به دیدگاه کاربر