دامیننس بیت کوین به زیر 60 درصد رسید: آلت سیزن در پیش است؟
تاریخ: 28 آبان 1403
زمان مطالعه:
2 دقیقه
در تاریخ ۱۵ نوامبر، دامیننس بیت کوین (BTC) به آستانه ۶۵ درصد نزدیک شده بود، اما ناتوانی در تست مجدد سطح ۹۳,۰۰۰ دلار، تمرکز بازار را به سمت دیگری برد.
با توقف قیمت بیت کوین، آلت کوینها که مدتها تحت سایه بیت کوین بودند، توجه سرمایهگذاران را به خود جلب کردهاند. حالا سوال این است: آیا دامیننس بیت کوین به کاهش ادامه خواهد داد و راه را برای رشد آلت کوینها هموار میکند؟
دامیننس بیت کوین در زمان نگارش این مطلب به ۶۰ درصد کاهش یافته و این موضوع پیشبینیهای صعودی درباره عبور از مرز ۱۰۰,۰۰۰ دلار را با شک و تردید روبرو کرده است.
شاخص قدرت نسبی (RSI) بیت کوین به ۷۶ رسیده که نشاندهنده وضعیت اشباع خرید است و احتمال اصلاح قیمت را تقویت میکند.
در همین حال، آلت کوینها به تدریج در حال جلب توجهات هستند. شاخص آلت سیزن (AltSeason) از ۳۳ به ۳۹ افزایش یافته و ارزهایی مانند ریپل (XRP)، دوجکوین (DOGE) و بونک (BONK) در صدر این رشد قرار دارند.
ریپل، دوج کوین و بونک پیشتاز هستند
همراه با کاهش دامیننس بیت کوین به ۶۰ درصد، بازار آلت کوینها شاهد افزایش شتاب است که میتواند نشانهای از شروع فصل آلت کوینها (آلت سیزن) باشد.
توکنهایی مانند دوجکوین، ریپل و بونک رشد قابلتوجهی را تجربه کردهاند:
دوجکوین (DOGE) با رشد بیش از ۱۱۴.۵ درصد به دلیل افزایش حجم معاملات و اشتیاق دوباره جامعه خود، جلب توجه کرده است.
ریپل (XRP) پس از موفقیتهای حقوقی اخیر، رشد بیش از 100 درصد را ثبت کرده و به عنوان یکی از بهترین آلت کوینهای بازار از نظر عملکرد شناخته شده است.
بونک (BONK) که یک میم کوین نوظهور است، با رشد ۱۲۷.۳ درصد از هر دو پیشی گرفته و قدرت داراییهای سفتهبازی را در جذب علاقه بازار نشان داده است.
این رشد در میان میم کوینهای محبوب، بیانگر افزایش اعتماد به آلت کوینها در شرایطی است که بیت کوین با خطر اصلاح قیمت روبروست.
اگر این روند ادامه یابد، علاقهمندان به آلت کوین ممکن است شاهد یک رالی تمامعیار باشند، مشابه چرخههای گذشته که اصلاح بیت کوین باعث چرخش سرمایه به سمت آلت کوینهای پرفروش شده است.
نقش شاخص ترس و طمع
شاخص ترس و طمع کریپتو که در حال حاضر در سطح ۸۳ (طمع شدید) قرار دارد، نشاندهنده خوشبینی بالا در بازار است. اما به طور تاریخی، چنین سطوحی از طمع شدید اغلب قبل از اصلاحات قیمت رخ میدهند، زیرا هیجانات زیاد میتوانند شرایط اشباع خرید ایجاد کنند.
از طرفی، شاخص RSI بیت کوین نیز نشاندهنده احتمال اصلاح قیمت است. همزمانی این سیگنالها بیانگر آن است که تحرکات قیمتی کوتاه مدت ممکن است به سمت اصلاح متمایل شود.
در این شرایط، آلت کوینها میتوانند از چرخش سرمایه به سمت داراییهای با ارزش نسبی کمتر بهرهمند شوند.
منبع Binance
اگر بیت کوین نتواند دامیننس خود را بازیابی کند، این وضعیت ممکن است زمینهساز شروع زودهنگام آلت سیزن باشد و در نتیجه، باعث تنوعبخشی بیشتر در سبدهای کریپتویی شود.
مدیریت این شرایط بازار نیازمند تعادلی دقیق میان خوشبینی و احتیاط است، بهویژه برای سرمایهگذارانی که در انتظار شکستن مرز ۱۰۰,۰۰۰ دلار برای بیت کوین هستند.
آیا بیت کوین میتواند بار دیگر دامیننس خود را بازیابد یا آلت کوینها صحنهگردان اصلی خواهند شد؟ تنها زمان پاسخ این سوال را خواهد داد.
جواد علیزاده
پیگیر و علاقمند به اخبار و رویدادهای مالی و گاهی سیاسی در سرتاسر دنیا