یکی از بزرگترین صرافیهای ارز دیجیتال در دنیا به نام بایننس (Binance)، با پشتوانه دلار، به ارایه رمزارزی محبوب به نام بایننس یو اس دی میپردازد. علاقه زیادی برای خرید این واحد مالی وجود دارد، چرا که پشتوانه صرافی، تراستها و بانکها آن را به گزینه جذابی تبدیل نموده است، گرچه این بازار در حال اشباع شدن است. در این نوشتار به اهمیت این واحد اقتصادی و نکات مهم در مورد آن خواهیم پرداخت.
خرید و فروش بایننس یو اس دی
بایننس یو اس دی چیست؟
به نوعی از کوین پایدار که توسط دلار آمریکا، پشتیبانی و ضمانت میگردد، بایننس یو اس دی گفته میشود. به کمک این واحد میتوان به راحتی به معامله داراییها بر بستر بلاکچین با کمترین میزان نوسانات قیمت پرداخت. این اکوسیستم مالی که به طور غیرمتمرکز طراحی شده است، از طریق شبکه جهانی امکان دسترسی، انعطافذیری و سرعت معاملات بالا را ممکن نموده است. بایننس USD به عنوان توکن ERC-20 در بلاکچین اتریوم، با دلار آمریکا و در حسابهای Paxos متعلق به ایالات متحده که شریک Binance است، منتشر میشود. این ارز یکی از سه سکه پایدار بوده که توسط این کشور تایید گردیده است.
نماد اختصاری ارز بایننس یو اس دی
برای نمایش این ارز پرمخاطب از نماد BUSD استفاده میگردد که همان بایننس یو اس دی خواهد بود. این رمزارز در سال 2019 و بر روی بستر شبکه اتریوم راهاندازی شده و مورد استفاده قرار میگیرد.
مخترع بایننس یو اس دی
این ارز به عنوان بخشی از پروژه ونوس در شرکت مطرح Binance صورت گرفته و راهاندازی شده است. هم چنین پس از دریافت تایید نهایی، مشخص شد که شرکت بایننس با همکاری Paxos شروع به کار خواهد نمود. بایننس یو اس دی در این شرکت که به عنوان نهادی مالی و تحت نظارت ایالت نیویورک در ایالات متحده است، عرضه میگردد.
تیم سازنده بایننس یو اس دی
در ادامه با دو گروه اصلی پدیدآورنده این ارز آشنا میشویم. ماموریت Paxos Trust، مدرن سازی امور مالی به کمک بسیج داراییها با سرعت بالا نظیر اینترنت عنوان میشود. این نهاد در حال ساخت آیندهای است که در آن تمام اقسام دارایی از پول گرفته تا کالا و اوراق بهادار به صورت دیجیتالی حیات مییابند و میتوان به صورت 24 ساعته و هفت روز در هفته به گردش این نقدینگی اقدام نمود. با این وجود دیگر خطر تسویه حساب احساس نمیشود و تریلیونها دلار سرمایههای به دام افتاده به حرکت در میآید.
بایننس به عنوان اکوسیستم بلاکچین با چندین بازو شناخته میشود که در راستای پیشرفت این تکنولوژی و افزایش آزادی عمل پول، به فعالیت خود ادامه میدهد. این صرافی رمزارز با حجم معاملاتی در حوزه 180 کشور و منطقه به عنوان پیشروترین نوع آن شناخته میشود. این سیستم شامل آزمایشگاه (برای سرمایهگذاری)، Binance DEX (مبادلات غیرمتمرکز توسعه یافته در سیستم نرم افزای بلاکچین) و سایر حوزهها است.
تاریخچه ارز بایننس یو اس دی
این ارز در سپتامبر سال 2019 راه اندازی شده است که حاصل همکاری Binance و Paxos است و به عنوان استیبل کوین با وثیقه دلار شناخته میشود. هم چنین در زمان راهاندازی این موضوع روشن شد که وزارت خدمات مالی ایالت نیویورک (NYDFS) پیشنهاد جدید شروع این رمزارز را تایید نموده است. بایننس یو اس دی توسط Paxos، موسسه مالی تحت نظارت در نیویورک صادر میشود. این تیم به مدیریت مدیرعامل و بنیان گذار آن چارلز کاسکاریلا و متشکل از افرادی با سابقه فراوان از وال استریت تا سیلیکون ولی است. این واحد مالی برای ایجاد اکوسیستم مالی بزرگتر و بدون اصطکاک جهت مدیریت داراییهای دیجیتال، با سرعت، انعطاف پذیری و دسترسی آسان طراحی گردیده است.
از 12 سپتامبر 2019، برای خرید هر واحد از این ارز به یک دلار آمریکا نیاز بوده است. در 20 سپتامبر همین سال، جهت تجارت BTC، BNB و یا XRP از این ارز در بستر بایننس استفاده گردیده است. حسابرسی این رمزارز به صورت ماهانه و توسط شرکت حسابداری Withum صورت میپذیرد. تنها در مدت شش ماه، پس از راه اندازی ارز بایننس یو اس دی، دلایل قانع کننده فراوانی برای استفاده در این بستر و خارج از آن مطرح گردید. این امر منجر شد تا این ارز بتواند وسعت معاملاتی خود را افزایش دهد. از این رو بسیاری از سرمایه گذاران و معامله گران فرصت خواهند یافت تا این توکن را با بسیاری از رمزارزهای برتر و نیز سایر توکنها مبادله نمایند.
برای خرید و فروش این ارز از 8 واحد پولی نظیر دلار، یورو، پوند انگلیس، ین، روبل، دلار کانادا، دانگ ویتنام و یوان چین با انتقال بانکی و یا کارتهای اعتباری استفاده میشود.
تاریخچه قیمت بایننس یو اس دی
از اوایل مارس سال 2020، این واحد مالی به مدت شش ماه در گردش بود. افزایش عرضه و ارزش آن در بازار به مبلغ حدودی 200 میلیون دلار با حجم معاملات به صورت روزانه و به مبلغ 100 میلیون دلار ثبت شده که این امر، تا زمان نگارش این نوشتار، آن را در رتبه 35 در وب سایت Coinmarketcap.com قرار داده است.
هم چنین براساس آمار خود آن تا 11 مارس 2020، بیش از 40 هزار کاربر در بایننس و Binance.U مالک رمزارز بایننس یو اس دی، افزایش هفتگی 20 تا 30 درصدی را شاهد بودهاند. از زمان راهاندازی، 416 میلیون دلار آمریکا خرید در این واحد ثبت شده است. خرید از طریق درگاه دو شرکت و نیز 45 صرافی امکانپذیر است.
این رشد و شتاب در خرید ارز مذکور به صورت چشمگیری صورت پذیرفته است و از جمله دلایل آن پشتیبانی Binance عنوان میشود. این پشتوانه منجر شده است تا در سپتامبر 2019 رقمی بالغ بر 182 میلیون دلار افزایش را تجربه نماید. این در حالی است که در میان تمام رمزارزهای جهانی، این ارز در جایگاه 35 قرار گرفته است. البته در بین استیبل کوینها رتبه 5 را به خود اختصاص میدهد. لازم به یادآوری است که تیم پشتیبانی این واحد محبوب تمامی روند توسعه و پشتیبانی را تنها در مدت 6 ماه ممکن نموده است.
ارزش بایننس کوین تقریباً همیشه برابر با یک دلار است.
هدف از ساخت ارز بایننس یو اس دی
هدف از ارائه این ارز، بهبود اکوسیستم مالی غیرمتمرکز برای استفاده بدون مرز از شبکه جهانی اینترنت اعلام میگردد. این امر به دسترسی آسان، سرعت بالا و انعطاف بسیار آن در این فضا منجر شده است.
کاربردهای بایننس یو اس دی
این ارز در شبکه بلاکچین اتریوم مانند هر نمونه توکن ERC-20 دیگری معامله میشود. هر کاربر میتواند با بازخرید این ارز، آن را به آدرسهای کنترل شده در Paxos ارسال نماید. در این حالت توکنها مورد استفاده قرار گرفته و مقدار ارز مربوط به آن در حساب ذخیره شده و یا به بانک فرد منتقل میگردد.
همان طور که پیشتر اشاره شد، از آنجایی که این واحد مالی در بلاکچین شبکه اتریوم قرار دارد، تجار بسیاری از آن به عنوان جایگزین ارزهای فیزیکی نظیر دلار و … استفاده میکنند. این بدان معناست که کاربران و کارفرمایان قادر خواهند بود تا از طریق آن نیازهای مالی خود را برون سپاری نمایند. این ارز هم چنین میتواند با قراردهای هوشمند بر بستر اتریوم نیز ادغام گردد. از این رو برای ارتقای هزینههای ساخت، وام دهی در Binance، با سود سالانه 15 درصد، وثیقه برای استقراض در معاملات حاشیه این شرکت، وثیقه در بستر Binance Futures، معرفی شرکای تجاری بین المللی و… بایننس یو اس دی کاربرد دارد. هم چنین قابلیت تبدیل این ارز به سایر استیبل کوینها به صورت یک به یک نیز فراهم شده است.
ارز بایننس یو اس دی چگونه کار میکند؟
دلیل پیدایش این ارز ضمانت یک به یک با دلار عنوان میشود. بررسی این حسابها براساس قوانین ایالت نیویورک به صورت ماهانه صورت میپذیرد. هرگونه درخواست خرید، فروش یا جابه جایی توکنهای این ارز یا ضرب مطابق آن سوزانده میشود. به طور مثال خرید 1000 دلار در این واحد به ایجاد 1000 توکن بایننس و افزایش 1000 دلاری در حسابها منجر میگردد. در نقطه مقابل، بازخرید این میزان، به کاهش و سوزاندن این مبلغ منتهی خواهد شد. در صورت بروز تهدیدهای امنیتی مانند هک و…، شرکت Paxos این امکان را دارد تا با انتقال آن، از تخریب یا ایجاد توکن در این بستر جلوگیری نماید.
وجود قراردادهای هوشمند به افزایش امنیت توکنها کمک خواهد نمود زیرا نیاز به وجود واسطه را برطرف مینماید و تراکنشها در بستر بلاک چین و با درجه امنیت بالا صورت میپذیرد. از آنجایی که بایننس یو اس دی یک دارایی ERC-20 است، تجارت توکنها به سادگی روی میدهد و انتقال و مشاهده تراکنشها توسط کیفهای پول و نیز صرافیها ممکن میگردد.
تنظیم قوانین نیز مطابق با قوانین بانکی ایالت نیویورک اجرا و پیروی میشود. به عبارتی دیگر برای مسدود کردن حسابها، Paxos به دلیل نیاز خواهد داشت و در صورت لزوم میتواند موجودی حسابهای مسدود شده را پاک نماید. البته از آنجایی که این امر با تمرکززدایی مغایرت دارد، این شرکت اذعان نموده است که این رویه برای برآوردن الزامات قانونی و جلوگیری از فعالیتهای غیرقانونی نظیر پولشویی و یا تامین مالی تروریسم انجام میشود؛ این روند باید به درخواست مراجع قانونی صورت پذیرد.
خرید و فروش ارز بایننس یو اس دی چگونه است؟
یکی از سادهترین راههای خرید آن، مراجعه به سایت صرافی بیت پین و انتخاب بخش خرید است. در اقدامی دیگر میتوان در یک بازارساز خودکار، به تبدیل کوین و یا توکن به BUSD اقدام نمود. تبدیل مستقیم دلار آمریکا به این واحد نیز در سایت پاکسوس امکانپذیر است. در ازای دلار پرداختی میتوانید به راحتی این رمزارز را خریداری نمایید.
مزایای ارز بایننس یو اس دی
مزایای بسیاری برای این رمزارز عنوان میشود که در ادامه به برخی از موارد آن اشاره میگردد:
- پشتیبانی نقدی: به علت اتصال این واحد به دلار آمریکا و پشتوانه آن از این طریق، برای هر بایننس یو اس دی، یک دلار آمریکا ذخیره میشود. صدور این واحد توسط Paxos صورت میپذیرد که توسط اداره خدمات مالی ایالت نیویورک مورد تایید و تنظیم قرار گرفته است. بنابراین ارزش هر توکن آن به طور مستقیم با دلار آمریکا گره خورده است و مقدار دلار ذخیره از تعداد کوینهای آن بیشتر یا برابر است. این ذخایر در امنترین حالت ممکن نگهداری میشوند.
نظارت بر این روند توسط خدمات مالی این ایالت نیز از اهمیت بسیاری برخوردار است و ارزش آن را حفظ مینماید. این امر به معنای ممیزی توکنها با دلارهای اساسی آمریکا است. هم چنین به کاربران رمزارزها اطمینان خواهد داد که دلار به عنوان پایه و مبنای این سیستم امن و بلافاصله در دسترس است. برای تنظیم سکه جهت دسترسی به توکنهای واحد بایننس یو اس دی، نیز وزارت خدمات مالی این ایالت مسئولیت یافته است.
- خرید و بازخرید با هزینه صفر: معامله این ارز در بایننس نیز مقرون به صرفه و تثبیت شده است. کاربران میتوانند در بسترهای مربوطه و مورد تایید با هزینههای کم، به خرید و معامله این واحد بپردازند و از نقدینگی عالی آن لذت ببرند. این ابتکارات به کاهش کل هزینههای تمام شده معاملاتی و افزایش سود منجر میشود. هم چنین استانداردهای انطباق و پشتوانه نقدی کامل، ارز بایننس یو اس دی را به یکی از امنترین و مطمئنترین رمزارزها تبدیل نموده است.
خرید و فروش بایننس یو اس دی
معایب ارز بایننس یو اس دی
واضحترین خطری که در این زمینه با آن مواجه میشویم، هک بایننس خواهد بود؛ البته این خطر برای هر محتوای دیجیتالی قابل تصور است. خطر دیگر مشروعیت توکن سکه پایدار عنوان میشود. هنگام واریز دلار به بایننس، باید این واحد به سکه پایدار با ارزش ثابت یک دلار تبدیل شود. گرچه ممکن است این مقدار دقیقاً به یک دلار تبدیل نشود. احتمال خطر حسابرسی برای این واحد اقتصادی نیز وجود دارد؛ اگر این اتفاق رخ دهد، امکان بی ارزش شدن آن نیز محتمل خواهد بود.
نحوه استخراج یا تولید بایننس یو اس دی
این واحد مالی مانند بیت کوین، قابل استخراج نیست و ارزش آن براساس دلار آمریکا و به پشتوانه این ارز فیات تعیین میگردد.
بهترین کیف پولهای ارز بایننس یو اس دی
بدیهی است که برای ذخیره و نگهداری این ارز محبوب مانند هر رمزارز دیگری، میتوان از کیف پولهای دیجیتال بهره برد. در ادامه برخی از محبوبترین انواع آن معرفی میگردد:
- Binance Chain Wallet: به عنوان کیف پول رسمی صرافی بایننس شناخته میشود که برای دستیابی به شبکه اسمارت چین، بایننس چین و نیز اتریوم شناخته شده است. این کیف پول (والت) برای کسانی که از پیش، حساب بایننس دارند، ایده آل خواهد بود. به کمک گزینه ولت کانتکت، این ابزار به حساب فرد متصل میشود. برای بهره گیری بیشتر از بازار کریپتوکارنسی و تسهیل فرآیند ورود، از این کیف پول استفاده میگردد.
- Metamask: به عنوان کیف پول تحت وب و رسمی اتریوم شناخته میشود. طبیعی است که کاربرد آن در نگهداری ارز اتریوم بر شبکه erc20 خواهد بود. به راحتی و به مانند یک افزونه روی مرورگرهای کامپیوتر فعال میشود و با برنامههای غیر متمرکز و نیز قراردادهای هوشمند تعامل دارد. دارندگان گوشیهای هوشمند با سیستم عاملهای اندروید و یا ios میتوانند برای نصب آن اقدام نمایند.
- Trust Wallet: به عنوان کیف پول تحت موبایل و اوپن سورس با شفافیت و امنیت بسیار بالایی شناخته میشود. حفظ حریم خصوصی در برابر دسترسیهای غیر مجاز و مدیریت رمزارزها از ویژگیهای بارز آن به شمار میرود. هم چنین بر روی سیستم عامل اندروید و گوشیهای آیفون قابلیت نصب دارد.
- Ledger: در ابعاد یک فلش و به عنوان محبوبترین این نوع شناخته میشود. از تعداد زیادی توکن و کوین در این کیف پول پشتیبانی میگردد. سطح امنیت و حفاظت اطلاعات در آن به خوبی مدیریت شده است.
کیف پولهای بایننس یو اس دی
معماری شبکه بایننس یو اس دی
همه انواع این ارز در حقیقت توکنهای ERC-20 هستند که در بلاکچین اتریوم حضور دارند. از بزرگترین و مهمترین مزایای آن، امکان ادغام این استیبل کوین با برنامههای مبتنی بر اتریوم است. میزان بالای امنیت و اطمینان در این واحد مالی که به پشتوانه ارزش دلارهای آمریکا تضمین میشود، فضای امنی را برای ذخیره سازی ایجاد نموده است.
مقایسه بایننس یو اس دی با بیت کوین
بیت کوین، رمزارزی است که برای پرداخت کالا و خدمات در بستر بلاکچین مورد استفاده قرار میگیرد. این ارز تنها به صورت آنلاین وجود دارد و برای استفاده از آن به واسطه، نیاز نخواهد بود. این در حالی است که استیبل کوینها نظیر بایننس یو اس دی به وسیله اتصال و ارتباط ارزش خود با ارزهای فیات نظیر دلار آمریکا، تعیین قیمت میشوند و قیمت آنها تقریباً ثابت خواهد بود. در تریدینگها از آن به عنوان ابزاری در برابر نوسانات شدید ارزش ارزهای دیجیتال استفاده میشود. در حالی که بیت کوین ارزش متغیری دارد و نوسانات قیمت آن براساس معیارهای بسیاری، سنجیده خواهد شد.
پیش بینی وضعیت آینده بایننس یو اس دی
همان طور که پیشتر نیز اشاره شد ارزش این استیبل کوین همواره ثابت و برابر با یک دلار آمریکا مشخص میشود. البته تغییرات در میزان عرضه و یا تقاضا در بازار میتواند در سطح بالا بر ارزش آن تاثیرگذار باشد. به خصوص در کشورهایی که با کاهش پول ملی مواجه هستند، برآورد ارزش آن نیز به همین ترتیب دستخوش تغییر میشود.
خرید و فروش بایننس یو اس دی
گفتار پایانی!
سعی نمودیم تا در این مقاله به بررسی استیبل کوین محبوب، بایننس یو اس دی بپردازیم. مزایا و معایب آن را بر شمریم و از روشهای خرید و فروش آن آگاهی یابیم. این ارز غیرمتمرکز بر بستر بلاک چین امکان تبادل و تعامل با دیگر توکنها و یا واحدهای مالی را در انواع معاملات ممکن میسازد.
سوالات متداول
- برای چه منظور از بایننس یو اس دی استفاده میشود؟
این ارز یک استیبل کوین است که برای مبادله، ذخیره و خرید در اکوسیستم رمزنگاری جهانی مورد استفاده قرار میگیرد.
- ارز BUSD با چه واحد مالی پشتیبانی میشود؟
این ارز به کمک دلار آمریکا که در بانکهای آمریکایی بیمه شده است، نگهداری و پشتیبانی میشود.
- چگونه میتوان BUSD را ذخیره نمود؟
با بازخرید آن میتوان به سادگی توکنها را در حساب پاکسوس، سوزانده و ارز مربوطه، به حساب بانکی کاربر منتقل میشود.
- بهترین مکان خرید یا فروش بایننس یو اس دی کجاست؟
خرید، فروش، نگهداری و مبادله این ارز به راحتی در سایت بایننس قابل انجام است.