تحلیل ارز دیجیتال ریپل (XRP): بررسی دلایل عدم رشد ارز | ۱۵ آبان
تاریخ: 15 آبان 1403
زمان مطالعه:
2 دقیقه
در این مقاله درباره ارز دیجیتال ریپل که در حال حاضر در رتبه ۷ ام مارکت کپ قرار دارد، صحبت خواهیم کرد. ریپل ارزی با سابقه طولانی در بازار کریپتو و با فراز و نشیبهای فراوان است.
در سال اخیر، ارز XRP که تا مدتها درگیر پرونده شکایت کمیسیون اوراق بهادار آمریکا (SEC) بود، بعد مدتها در دادگاه پیروز شد و بعد از خبر پیروزی در دادگاه، رشد قیمت خوبی را تجربه کرد. بااینحال بازدهی سالانه این ارز اصلاً خوب نبوده است. این ارز برعکس تمامی ارزهای بازار که سال خوبی را تجربه کردهاند، بازدهی منفی داشته و این اتفاق سرمایهگذاران این ارز را دلسرد کرده است.
دلایل زیادی در این بازدهی منفی مؤثر بوده است. سایه پروندههای قضایی و شکایات از پروژه، عدم پیشرفت تکنولوژی شبکه و… میتواند در این روند نزولی تأثیرگذار باشد. در این مقاله سعی میکنیم با دیتاهای on_chain پروژه را بررسی کنیم و تخمینی از آینده این ارز بزنیم.
در بازار ارزهای دیجیتال، تورم به معنای کاهش یا افزایش کوین یا توکنهای آن پروژه است. ریپل در این زمینه بهخوبی عمل کرده است و توانسته بهخوبی این نرخ تورم را با حالت کنترل شدهای به سمت نزولی هدایت کند. روند نزولی تورم باعث کاهش عرضه میشود و بنابراین برای رشد قیمت مناسب است.
همانطور که در تصویر بالا مشاهده میکنید، عرضه ریپل در طول دو سال و نیم اخیر به شکل کنترل شدهای کاهشیافته است و این اتفاق برای رشد قیمت بسیار مطلوب است.
بررسی بازار مشتقات
در این قسمت به بررسی دو شاخص اصلی بازار مشتقات بازار ارزهای دیجیتال میپردازیم. شاخص اول open intrest است که مجموع پوزیشنهای باز (چه سمت خرید و چه فروش) را به ما نشان میدهد. افزایش این شاخص نشاندهنده احتمال وجود نوسان در آینده است.
این شاخص معمولاً در روند قیمت حرکت میکند؛ اما در نمودار ریپل یک واگرایی محسوس بین این دو شاخص دیده میشود. این یک سیگنال مبنی بر وقوع یک نوسان احتمالی را به ما میدهد. بااینحال، برای اینکه بفهمیم این نوسان در سمت خرید است یا فروش، باید به بررسی شاخص funding rate بپردازیم.
تصویر بالا نمودار funding rate ریپل را نشان میدهد. این شاخص نشان میدهد که پوزیشنهای باز فعلی، در سمت خرید (نمودار میلهای سبزرنگ) است یا سمت فروش (نمودار میلهای قرمزرنگ).
همانطور که مشاهده میکنید تقریباً میله قرمزی وجود ندارد و این نشاندهنده حجم زیاد اردهای خرید است. نکته دیگر واگرایی روند این شاخص با قیمت است. هرچقدر قیمت کاهشیافته است، تعداد پوزیشنهای خرید بیشتر شده است که این خود یک نشانه مثبت برای بازار ریپل است.
ریپل بهعنوان یک از قدیمیترین پروژههای بازار تقریباً به یک ثبات درآمد رسیده است. نمودار درآمد کارمزدهای این پروژه تقریباً در یک ثبات ملایمی قرار گرفته و در بلندمدت نه پیشرفتی داشته است و نه پسرفتی. این اتفاق میتواند به دلیل عدم توسعه محصول و تکنولوژی پروژه باشد. این در حالی است که رقبای این پروژه بهشدت در توسعه شبکه خود در چند سال اخیر کوشیدهاند و سرعت و امنیت شبکه خود را افزایش دادهاند.
از نسل Z تا NFT و تحلیل دوجکوین در شماره جدید دامیننس
دامیننس ۱۵، همین حالا دریافت کن!
سخن پایانی
بازار ارزهای دیجیتال بازار بسیار فعال و پرنوسانی است و اگر در این بازار محصولی توسعه پیدا نکند، بهمرور از بازار و رتبههای اول بازار دور خواهد شد. این اتفاق برای ریپل و همچنین کاردانو در حال وقوع است.
اما با درنظرگرفتن آلتسیزن احتمالی، باتوجهبه اینکه قیمت آلتکوینها بهشدت حبابی خواهند شد و بیشتر از ارزش خود معامله میشوند، احتمال دارد این ارز به دلیل انتظارات قوی بازار مشتقات آن و همچنین سیاستهای خوب توزیع توکن، بتواند بازدهی معقول، ولی نه بسیار بالایی را به کاربران خود بدهد.
محمد نورموسوی
حدود پنج سالی هست که تو حوزه سرمایهگذاری دارم کار میکنم که چهار سالش تو حوزه ارزهای دیجیتال بوده. پس تو این مقالات سعی میکنم که تجربیاتمو باهاتون به اشتراک بذارم.
خیلی ممنون عالی بود دست شما درد نکنه
خیلی ممنون عالی بود