تاریخ انتشار: 6 اسفند 1401 | آخرین بهروزرسانی: 6 شهریور 1402
زمان مطالعه:
5 دقیقه
در چند دهه گذشته، بخش آموزش دستخوش تغییرات قابلتوجهی شده است. با هماهنگی حوزه فناوری که بهسرعت در حال تکامل است، مربیان روشهای آموزشی خود را نیز بهبود بخشیدهاند. شیوههای تدریس امروزی صرفا با هدف یادگیری دانشآموزان است و بر ایجاد محیطی جذاب و فراگیر تمرکز میکند که در آن افراد بتوانند مفاهیم را بهتر یاد بگیرند. در این مقاله میخواهیم درباره مزایای متاورس در دانشگاهها و مراکز آموزشی صحبت کنیم. اگر دوست دارید درباره این موضوع اطلاعاتی داشته باشید، حتما تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید.
با گسترش یادگیری آنلاین، بهویژه پس از همهگیری ویروس کرونا، بخش آموزش اکنون به طور عمده بر ادغام فناوریهای فراگیر در برنامههای درسی دانشگاهی متمرکز شده است تا یادگیری را سرگرمکننده و جذاب کند. متاورس یکی از این مراکز برای متخصصان آموزشی در سراسر جهان است. هدف این است که دانشآموزان و دانشجویان در فعالیتهای سرگرمکننده شرکت کرده و با روشهای سرگرمکنندهتری، یادگیری را تجربه کنند.
زمان آنکه دانشآموزان از طریق توضیحات ارائهشده توسط معلمان خود سناریوهای کتاب درسی را تصور کنند، گذشته است.
امروز، ما به بخشی از یک دنیای دیجیتالی متصل هستیم؛ جایی که مفاهیمی مانند متاورس خود را از طریق موارد استفاده در دنیای واقعی نشان میدهند. در چنین سناریویی، تصور این که این شبکه از جهانهای مجازی به نام متاورس، چه نتایج دگرگونکنندهای میتواند برای سیستم آموزشی جهانی به همراه داشته باشد، دشوار نیست. در این مطلب توضیحاتی درباره مزایای متاورس در حوزه آموزش داریم.
متاورس چیست؟
متاورس یک دنیای مجازی سهبعدی است که جنبههای بازی آنلاین، رسانههای اجتماعی، واقعیت مجازی و واقعیت افزوده را برای ایجاد فضایی که کاربران میتوانند بهصورت مجازی در آن تعامل داشته باشند، ادغام میکند. این یک اکوسیستم پایدار، همیشه فعال و بلادرنگ است که بر محدودیتهای مرزهای جغرافیایی غلبه میکند تا خدمات ارزشمندی را به کاربران ارائه دهد.
این دنیای مجازی میتواند خدماتی را به شما ارائه دهد که در دنیای واقعی غیرممکن است. از مزایای متاورس میتوان به ایننکته اشاره کرد که فضایی برای بازی، معاشرت، سرگرمی، یادگیری، کار و فرصتهای مختلف تجاری ارائه میدهد. در قسمتهای بعد برخی از مزایای متاورس در آموزش را مرور میکنیم.
یک تجربه یادگیری همهجانبه
از اولین مزایای متاورس در بخش آموزش میتوان به تصویرسازی سهبعدی آن اشاره نمود. آموزش از طریق متاورس میتواند دانشآموزان و دانشجویان را در یک دنیای تخیل سهبعدی درگیر کند. متاورس جایی است که آنها میتوانند مانند یک کلاس درس فیزیکی، همسالان خود و اشیای سهبعدی اطرافشان را ببینند و با آنها تعامل داشته باشند. چه در مورد عصر حجر ماقبل تاریخ باشد و چه عصر مدرن، یادگیری متاورس میتواند دانشآموزان را عملا به دورههای تاریخی مختلف منتقل کرده و نیاز به تخیل را از بین ببرد. آیا یادگیری در مورد سفرهای کلمبیا با قایقرانی در کشتی او و کشف آمریکای قرن پانزدهم شگفتانگیز نیست؟
از نسل Z تا NFT و تحلیل دوجکوین در شماره جدید دامیننس
دامیننس ۱۵، همین حالا دریافت کن!
بازیگونهسازی
اگرچه میتوان به دانشآموزان بهصورت غیرفعال یا فعالانه و به روشی جذاب آموزش داد، اما روش دوم مؤثرترین است؛ زیرا میتواند مفاهیم را بهتر آموزش دهد. Metaverse همین کار را برای دانشآموزان از طریق گیمیفیکیشن انجام میدهد که فرایند ادغام چیزی با عناصر بازی برای تشویق مشارکت کاربر است. گیمیفیکیشن در دنیای متاورس هم سرگرمی و هم یادگیری را با هم ترکیب میکند تا مشارکت دانشآموزان را در جایی که آنها باید وظایف سرگرمکننده را انجام دهند، افزایش دهد. این مزایای متاورس باعث میشود دانشآموزان به یادگیری ادامه داده و تکالیف خود را بهموقع انجام دهند.
تمرین عملی
متاورس با درگیرکردن دانشآموزان در شیوههای عملی، ابزارهای متعارف آموزش را که میتواند در یک محیط واقعی خطرناک و دشوار باشد، بازتعریف میکند. این مزیت متاورس به دانشآموزان کمک میکند تا تئوریها را بهتر درک کرده و مهارتهای خود را اصلاح کنند تا آنها را برای تلاشهای واقعی آماده سازد. دانشآموزان میتوانند جراحیهای پیچیده یا آزمایشهای انفجاری ناایمن را در دنیای متاورس انجام دهند بدون آنکه جان کسی به خطر بیفتد.
یادگیری شبیه زندگی
برخلاف سیستم آموزشی مرسوم که بهسختی ارتباط و تعامل فعال بین دانشآموزان را ترویج میکند، کلاسهای درس متاورس اکوسیستمهایی شبیه زندگی ارائه میدهند. این مزیت متاورس دانشآموزان را برای تعامل با اطرافیان و همسالان خود بهتر تربیت میکند. در دنیای متاورس، مربیان میتوانند دانشآموزان را به سناریوهای مختلف شبیه زندگی ببرند؛ جایی که میتوانند در فعالیتهایی شرکت کرده و پس از آن بتوانند در مورد آموختهها و یافتههای خود بحث کنند.
بهبود سرعت یادگیری
طبق تحقیقات انجام شده توسط PwC، کارمندان در دورههای دارای قابلیت واقعیت مجازی چهار برابر سریعتر از محیط کلاس درس یاد میگیرند. تجربه همهجانبه متاورس که توسط گیمیفیکیشن، تمرینهای عملی جذاب، عناصر سهبعدی و فعالیتهای سرگرمکننده به دست میآید، میتواند دانشآموزان را یک قدم جلوتر نگه دارد. علاوهبر این، فراگیران متاورس کمتر احساس حواسپرتی میکنند، زیرا میتوانند موضوعات موضوعی را از طریق شبیهسازیهای سهبعدی که به طور کامل بینش و توجه فرد را درگیر میکند، بهتر درک کنند.
منبع آموزشی مقرونبهصرفه
از دیگر موارد مزیت متاورس میتوان به قیمت مناسب فراهمکردن تجهیزات در آن اشاره کرد. دانشگاههایی هستند که بهدلیل گرانی تهیه و نگهداری اجسام، از قابلیتهای واقعیت مجازی برای این موضوع استفاده میکنند. درباره این مزیت متاورس میتوان مثالهای بسیاری زد که برخی از آنها را در بخش قبلی همین مقاله نام بردیم. اگر دوست دارید مثالهای دیگری بدانید بد نیست سری به سایر مقالات بیتپین بزنید.
اگرچه مفهوم متاورس به حوزه آکادمیک وارد شده، اما هنوز امکانات آن در بخش آموزش به طور کامل باز نشدهاند. سرمایهگذاریهای فراوان برای افزایش دسترسی دانشآموزان به یادگیری از طریق فناوری و چندین استارتآپ و مدرسههای برجسته که در حال بررسی امکانات آموزش متاورس هستند، امیدی برای آینده این فناوری است. متاورس با مزایای بیشمار خود، بدون شک سیستم آموزشی را اصلاح میکند، یادگیری را تسریع میبخشد و سیستم موجود را به سیستمی پیشرفتهتر، نوآورانهتر و مرتبطتر تغییر میدهد.
سوالات متداول!
متاورس چیست؟
متاورس یک دنیای مجازی سهبعدی است که جنبههای بازی آنلاین، رسانههای اجتماعی، واقعیت مجازی و واقعیت افزوده را برای ایجاد فضایی که کاربران میتوانند بهصورت مجازی در آن تعامل داشته باشند، ادغام میکند.
مزایای استفاده از آموزش برای یادگیری چیست؟
بهبود سرعت در یادگیری، آموزش بازیگونه، منبع آموزشی مقرونبهصرفه، تمرین عملی و سایر مواردی که در این مقاله به آنها اشاره شده، ازجمله مزایای استفاده از متاورس در بخش آموزش است.
چگونه متاورس میتواند به آموزش کمک کند؟
Metaverse در بخش آموزش زبانآموزان را قادر میسازد تا در کلاسهای مجازی از راه دور شرکت کرده و درعینحال عناصر کلاس درس واقعی را تجربه کنند. موسسات آموزشی و شرکتهای فناوری در تلاش هستند تا موانع فیزیکی را از بین ببرند و در عین حال آنها را فراگیرتر، جذابتر و ارتباطیتر کنند.