ارز دیجیتال اترفای که یکی از ارزهای نوپا در بازار به شمار میرود، یازدماه پیش وارد بازار ارزهای دیجیتال شد. عرضه این ارز بهصورت ایردراپ در بین کاربران این پلتفرم تخصیص شد. در ابتدای لیستشدن توانست عدد ۸ دلار را هم ثبت کند؛ اما پس از مدتی، با عرضه کاربرانی که توکن را بهصورت ایردراپ گرفته بودند، این ارز نزول قیمت را تا زیر یک دلار را تجربه کرد.
در حال حاضر اترفای با قیمت ۱.۱۴ دلار در حال معاملهشدن است و با ارزش بازاری معادل با ۲۴۹ میلیون دلار در رتبه ۲۶۴ ام مارکت کپ قرار دارد. همچنین بازدهی قیمتی این ارز به دلیل عرضه سنگین و همچنین باتوجهبه شرایط ناپایدار آلت کوینها ریزش شدیدی داشته است و نزدیک به ۷۷ درصد از قیمت لیستشدن خود افت داشته است.
در این مقاله قصد داریم عملکرد اترفای در این دوره یکساله را بررسی کنیم و سپس به تحلیل قیمت آن با کمک ابزارهای تکنیکال بپردازیم.
باتوجهبه نوع فعالیت ارز اترفای، میتوان این ارز را با دو شاخص TVL و درآمدهای پروژه تقسیمبندی کرد. برای حذف نوسانات قیمتی، ما معیارهای گفته شده را به مقدار اتریومی بررسی خواهیم کرد.
شاخص TVL این پروژه یک روند روبهرشد باثباتی را در یک سال اخیر ثبت کرده است که نشانه خوبی برای این ارز محسوب میشود، زیرا این روند نشان میدهد کاربران بیشتری، هر هفته به این پروژه اضافه میشوند و حجم استیک شده در این پروژه، به سبب افزایش کاربران یا افزایش حجم قفل شده در حال افزایش است. هر چه ثبات این رشد بیشتر باشد، نشانه بهتری تلقی میشود.
علاوه بر شاخص TVL، شاخص دیگری که میتواند نشاندهنده عملکرد این پروژه باشد، شاخص fee است که از جمع درآمدهای کارمزدی این پروژه بابت خدمات خود به دست میآید. این شاخص هم در چند ماه گذشته روند کاملاً صعودی داشته است و نشانه رشد پروژه و استفاده بیشتر کاربران از آن است.
تحلیل تکنیکال اترفای
باتوجهبه اینکه این ارز بهتازگی و کمتر از یک سال است که به بازار عرضه شده است، داده تاریخی قابل اتکایی از آن وجود ندارد؛ بنابراین صرفاً باتوجهبه دادههای مربوط در تایم فریم روزانه میتوانیم روند کلی این ارز را بسنجیم.
در این تایم فریم نشانههایی از ضعف روند نزولی دیده میشود که از این نشانهها میتوان به واگرایی مثبت بین قیمت و نمودار مومنتوم اشاره کرد. همچنین میتوان به شدو بلند قیمت که حاصل بازگشت سریع قیمت از محدوده کف ۰.۸۰ دلار گفت.
باتوجهبه دادههای موجود، ممکن است قیمت بار دیگر به اعداد زیر یک دلار برسد و سپس از آن ناحیه حرکت صعودی ملایمی را آغاز کند؛ بنابراین پیشنهاد میشود این محدوده را در نظر داشته باشید.
باتوجهبه بررسیهای انجامشده، میتوان گفت که عملکرد کلی این ارز دیجیتال که در یک حوزه نو و پر پتانسیل فعالیت میکند، عملکرد معقولی بوده است و باتوجهبه ریزشهای اخیر قیمت و کاهش فشار عرضه و ضعف روند صعودی، به نظر میرسد میتوان نیمنگاهی به خرید این ارز داشت.
توجه: مقالات منتشر شده در آکادمی بیت پین فقط اهداف آموزشی دارند و نباید آنها را توصیهای مبنی بر خرید، فروش و یا سرمایهگذاری در نظر گرفت
محمد نورموسوی
حدود پنج سالی هست که تو حوزه سرمایهگذاری دارم کار میکنم که چهار سالش تو حوزه ارزهای دیجیتال بوده. پس تو این مقالات سعی میکنم که تجربیاتمو باهاتون به اشتراک بذارم.