تحلیل آنچین بیت کوین؛ ۲۵ تا ۳۱ مرداد ۱۴۰۳

تاریخ: 31 مرداد 1403
زمان مطالعه:  8 دقیقه

بیت کوین به عنوان رمزارز برتر بازار کریپتو، دامیننس خود را گسترش داده و حالا ۵۶٪ از کل ارزش بازار را به خود اختصاص داده است. به عنوان مهر تأییدی بر این پدیده، هولدرهای بلند مدت هم ایمان خود را از دست نداده و فشار انباشت خود را به قوه خود باقی نگاه داشته‌اند.

در این نسخه از هفته‌نامه تحلیل گلسنود، قصد داریم به موضوعات زیر بپردازیم:

  • از زمانی که کف چرخه در نوامبر ۲۰۲۲ ثبت شد، دامیننس بیت کوین روندی افزایشی را آغاز کرد و حالا سهم آن به ۵۶٪ رسیده است.
  • با وجود پرایس اکشن پرتلاطم و بی‌نظم هفته‌های اخیر، اعتقاد هولدرهای بلند مدت بدون تغییر باقی مانده و ترجیح آن‌ها به انباشت و هودل کوین‌هاست.
  • هولدرهای کوتاه مدت هم در طول ریزش‌های اخیر، ضرر بزرگی را متحمل شدند. اگرچه، مقدار ضررهای ثبت شده، خبر از واکنش بیش‌ازحد آن‌ها به این رویداد میدهد.

بازبینی کلی بازار

از زمان ثبت کف چرخه در نوامبر ۲۰۲۲، سرمایه شروع به حرکت به سمت انتهای منحنی ریسک بازار کریپتو (رمزارزهای برتر) کرد. این امر باعث شد که دامیننس بیت کوین از سطح ۳۸٪ در نوامبر ۲۰۲۲، به رقم قابل توجه ۵۶٪ برسد.

اتریوم هم به عنوان دومین رمزارز بزرگ بازار کریپتو، به جز کاهش ۱٫۵ درصدی دامیننس، در طول دو سال گذشته تغییر چندانی نداشته است. این درحالی‌ست که استیبل کوین‌ها و آلت کوین‌های دیگر بازار با کاهش دامیننس شدیدتر ۹٫۹٪ و ۵٫۹٪ را تجربه کرده‌اند.

🟠 دامیننس بیت کوین: ۳۸٫۷٪ (نوامبر ۲۰۲۲) – ۵۶٫۲٪ (امروز)

🔵 دامیننس اتریوم: ۱۶٫۸٪ (نوامبر ۲۰۲۲) – ۱۵٫۲٪ (امروز)

🟢 دامیننس استیبل کوین: ۱۷٫۳٪ (نوامبر ۲۰۲۲) – ۷٫۴٪ (امروز)

🟣 دامیننس آلت کوین‌ها: ۲۷٫۲٪ (نوامبر ۲۰۲۲) – ۲۱٫۳٪ (امروز)

دامیننس دارایی‌های برتر

دامیننس دارایی‌های برتر

البته وقتی تغییرات سرمایه خالص را در میان ارزهای برتر بررسی می‌کنیم، می‌بینیم که بیت کوین، اتریوم و استیبل کوین‌ها جریان سرمایه مثبتی را تجربه کرده‌اند. تنها  ۳۴٪ از روزهای معاملاتی، ورودی دلاری ۳۰ روزه بیشتری را تجربه کرده‌اند؛ این درحالی است که بازار از زمان قله تاریخی مارس، روندی نزولی را پیش گرفته است.

تفکیک تغییرات ارزش محقق شده بازار

تفکیک تغییرات ارزش محقق شده بازار

در ادامه می‌توانیم شاخص‌های خریدار و فروشنده ارزهای برتر را که تغییرات سرمایه بر مبنای ترجیحات حجم ورودی به صرافی‌ها را تشخیص می‌دهد، ارزیابی کنیم. این شاخص را می‌توان با چارچوب زیر مورد تحلیل قرار داد:

  • مقادیر نزدیک صفر نشان‌دهنده دوره خنثی هستند، زمانی که جریان ورودی خریدار از لحاظ اندازه با جریان ورودی فروشنده بیت کوین + اتریوم برابری می‌کند.
  • 🟢 مقادیر مثبت نشان‌دهنده دوره تسلط خریداران است، زمانی که جریان ورودی خریدار (استیبل کوین‌های وارد شده به صرافی) از جریان ورودی فروشنده بیت کوین + اتریوم پیشی می‌گیرد.
  • 🔴 مقادیر منفی نشان دهنده دوره تسلط فروشندگان است، زمانی که جریان ورودی خریداران (استیبل کوین‌ها) به مراتب کمتر از جریان ورودی فروشنده بیت کوین + اتریوم است.

از زمان ثبت قله تاریخی جدید در ماه مارس ۲۰۲۴، فشار فروشندگان روندی کاهشی را ثبت کرده و حالا اولین مقدار مثبت از ژوئن ۲۰۲۳ (۹۱٫۸ میلیون/روز) را به ثبت رسانده است.

مقایسه ورودی خریدار ارزهای برتر و ورودی فروشنده صرافی

مقایسه ورودی خریدار ارزهای برتر و ورودی فروشنده صرافی

نگاهی به هولدرهای بلند مدت

با وجود فرازونشیب‌های تند و بی‌نظم نمودار قیمت در هفته‌های اخیر، هولدرهای بلند مدت روزانه مقدار معقول ۱۳۸ میلیون دلاری را ثبت کرده‌اند. می‌دانیم که با هر تراکنش، یک خریدار و یک فروشنده با هم معامله می‌کنند و همین عدم تعادل بین عرضه و تقاضا، منجر به تغییرات قیمت می‌شود.

ازاین‌رو، می‌توان این تفسیر را داشت که همین ۱۳۸ میلیون دلار فشار فروش از طرف LTH ها، در واقع مقدار سرمایه ورودی لازم برای حفظ ثبات قیمت را هم نشان می‌دهد. بااینکه وضعیت بازار پرتلاطم بوده، قیمت‌ها در طول ماه‌های اخیر عمدتاً صاف بوده و این خبر از تعادلی در بازار می‌دهد.

سود/ضرر محقق شده هولدرهای بلند مدت

سود/ضرر محقق شده هولدرهای بلند مدت

نسبت سود/ضرر محقق شده هولدرهای بلند مدت، شاخصی است که می‌توانیم برای ارزیابی رفتار چرخه‌ای این گروه بکار بگیریم. در تصویر زیر می‌بینیم که این شاخص هنوز در سطوح بالایی قرار گرفته، اگرچه از قله خود ریزش شدیدی را تجربه کرده است. این پدیده به ما می‌گوید که سرمایه‌گذاران بلند مدت در شرف کاهش ثبت سود هستند.

نکته جالب توجه اینجاست که در طول ثبت قله تاریخی در مارس ۲۰۲۴، این شاخص به سطوحی مشابه با قله‌های چرخه‌های قبلی رسید. در چرخه‌های ۲۰۱۳ و ۲۰۲۱، این شاخص به سطوح مشابه این روزها رسید و بعد روند صعودی قیمت ادامه یافت. اگرچه در چرخه ۱۸-۲۰۱۷، این کاهش بدون برگشت بوده و بازار وارد یک روند نزولی با تسلط ضرر شد.

نسبت سود/ضرر محقق شده هولدرهای بلند مدت

نسبت سود/ضرر محقق شده هولدرهای بلند مدت

از دیدگاه شاخص SOPR هولدرهای بلند مدت، می‌توان دید که کوین‌ها به طور میانگین سود ۷۵ درصدی را ثبت کرده‌اند و شاخص LTH-SOPR هنوز در سطوح بالایی قرار گرفته‌اند.

شاخص SOPR هولدرهای بلند مدت (میانگین ۱۴ روزه)

شاخص SOPR هولدرهای بلند مدت (میانگین ۱۴ روزه)

با استفاده از شاخص عرضه دودویی گلسنود برای LTH ها، تضعیف شدت عرضه توسط هولدرهای بلند مدت را می‌توان دید.

درحال‌حاضر، موجودی LTH ها به سرعت در حال رشد است. حال وقتی در نظر می‌گیریم که آستانه ۱۵۵ روزه LTH ها در نزدیکی قله تاریخی مارس قرار می‌گیرد، رشد کنونی نشان‌دهنده حجم موجودی خریداری شده در طول ثبت ATH و حفظ شده تابه‌امروز است. در واقع این نشان می‌دهد که رفتار هودلینگ، به مراتب بیشتر از رفتار عرضه است.

رفتار هودلینگ: به رفتار خرید و انباشت و نفروختن تحت هیچ شرایطی گفته می‌شود که از معتقدان و مؤمنین به بیت کوین سر میزند.

شاخص عرضه دودویی هولدرهای بلند مدت (میانگین ۷ روزه)

شاخص عرضه دودویی هولدرهای بلند مدت (میانگین ۷ روزه)

یک همبستگی روانی

با نگاهی به گروه مخالف، هولدرهای کوتاه مدت، می‌توانیم شدت فشار مالی محقق نشده روی خریداران جدید را دیده و اندازه‌گیری کنیم. با استفاده از شاخص نسبت STH-MVRV و نسخه میانگین ۳۰ روزه آن، می‌توانیم این وضعیت را تحلیل کنیم.

شاخص STH-MVRV اخیراً به زیر سطح تعادل ۱٫۰ کشیده شده و این یعنی متوسط سرمایه‌گذاران جدید حالا ضرر محقق نشده در اختیار دارند.

دوره‌های فشار ضرر محقق نشده در طول روندهای صعودی رایج هستند. اگرچه، باقی ماندن شاخص STH-MVRV در زیر سطح ۱٫۰، منجر به افزایش احتمال ترس سرمایه‌گذاران و تداوم روند نزولی قیمت می‌شود.

MVRV هولدرهای کوتاه مدت (میانگین ۳۰ روزه)

MVRV هولدرهای کوتاه مدت (میانگین ۳۰ روزه)

با رشد ضررهای محقق نشده، انتظار برای تسلیم ناگزیر سرمایه‌گذاران هم بیشتر می‌شود. این رویدادها با تحقق ضررهای عظیم توسط سرمایه‌گذاران شناخته می‌شوند.

وقتی شاخص STH-SOPR به زیر سطح ۱٫۰ کشیده می‌شود، می‌توانیم دوره‌های تحقق ضررهای سنگین توسط سرمایه‌گذاران جدید را ببینیم.

با این دیدگاه، همچنین می‌بینیم که عبور STH-SOPR از سطح ۱٫۰، نشان‌دهنده تحقق ضرر سرمایه‌گذاران جدید است. در واقع این مهر تأییدی بر این فرضیه است که بازار در نقطه تصمیم‌گیری قرار گرفته و قیمت هم با سطح آسودگی STH ها فاصله معناداری دارد.

SOPR هولدرهای کوتاه مدت (میانگین ۳۰ روزه)

SOPR هولدرهای کوتاه مدت (میانگین ۳۰ روزه)

با وجود همبستگی بین فعالیت‌های محقق شده و محقق نشده، سرمایه‌گذاران جدید این پتانسیل را دارند که نسبت به سود (یا ضرر) محقق نشده سنگین سبد دارایی خود، واکنش شدیدی نشان دهند. این واکنش‌های شدید، ویژگی کلیدی بازارهاست؛ به طوریکه همین واکنش‌های احساسی سرمایه گذاران منجر به تحقق حجم بزرگی سود (یا ضرر) در نقاط عطف بازار شده و سقف‌ها (یا کف‌های) کلان نمودار را تشکیل می‌دهند.

نمودار زیر، مبنای هزینه سرمایه‌گذاران جدیدی که تصمیم به عرضه گرفته‌اند را با میانگین مبنای هزینه همه سرمایه‌گذاران باقی مانده در بازار، مقایسه می‌کند. انحراف میان این دو شاخص، دیدگاهی نسبت به شدت واکنش‌های احتمالی سرمایه‌گذاران ارائه می‌دهد.

اصلاحات روند صعودی که تا به اینجای چرخه کنونی دیده‌ایم، انحرافات کوچکی بین مبنای هزینه کوین‌های باقی‌مانده و عرضه شده ایجاد کرده است. بر اساس این دیدگاه می‌توان گفت که با وجود ریزش شدید قیمت تا حوالی ۵۰ هزار دلار، باعث واکنش شدید نشده است.

شاخص اعتماد سرمایه‌گذاران جدید به روند

شاخص اعتماد سرمایه‌گذاران جدید به روند

از پیوند بلاک‌چین و هوش مصنوعی، به پول می‌رسیم؟

جوابت تو شماره ۱۴ ماهنامه دامیننسه!

    نگاهی به چرخه‌های سرمایه‌گذاری

    در بخش قبلی، از شاخص‌های MVRV و SOPR که موضع‌گیری سود و ضرر سرمایه‌گذاران را محاسبه می‌کند، استفاده کردیم. در این بخش قصد داریم فقط روی کوین‌های حفظ شده و جابجا شده در ضرر تمرکز کنیم.

    با ارزیابی شاخص ضرر محقق نشده نسبی سرمایه‌گذاران جدید، به طور مستقیم می‌توانیم فشار مالی محقق نشده‌ای که بر شانه‌های سرمایه‌گذاران جدید است را اندازه‌گیری کنیم.

    درحال‌حاضر، اندازه ضرر محقق‌نشده نسبت به مارکت کپ STH ها، در مقایسه با رویدادهای تسلیم قبلی، نسبتاً کوچک است. البته اندازه ضرر حفظ شده در بازار، تقریباً  مشابه با اصلاحات روند صعودی قبلی است.

    ضرر محقق نشده نسبی STH ها

    ضرر محقق نشده نسبی STH ها

    البته وقتی روند رشد ضررهای محقق نشده را با ضررهای ثبت شده با عرضه (ضرر محقق شده) مقایسه می‌کنیم، می‌توانیم واگرایی محسوسی را ببینیم. ضررهای محقق شده به طور واضح در حال ثبت قله‌های بالاتر است که خبر از واکنش نسبتاً شدید تشریح شده در بالا می‌دهد.

    ضرر محقق شده STH تعدیل شده با شخص (دلاری)

    ضرر محقق شده STH تعدیل شده با شخص (دلاری)

    با ارزیابی ضرر محقق شده جمعی ۹۰ روزه و میانگین ضرر محقق نشده STH ها، به طور واضح می‌توانیم تلاقی و همبستگی این دو سنجشگر را نشان دهیم.

    در طول کف‌های چرخه‌ای، اندازه ضرر محقق شده و محقق نشده بین ۱۰ تا ۶۰ درصد از کل دارایی STH ها نوسان می‌کند. با این سنجش، اندازه ضررهای محقق شده و محقق نشده در مقایسه با رویدادهای کف سازی کلی قبلی، نسبتاً کوچک است.

    مبحث مفید دیگر، شباهت جالب توجه ساختار کنونی بازار با چرخه ۱۷-۲۰۱۶ است؛ چرا که شاخص‌های مطرح شده در این زمان‌ها همواره بالای ۱۰٪ بودند.

    به طور کلی، برداشتی که می‌توان از این وضعیت داشت این است که جو روانی سرمایه‌گذاران، احتمالاً به شدت و حدتی که در ظاهر بازار مشهود است، منفی نشده باشد.

    ضررهای محقق شده و محقق نشده نسبی STH (میانگین ۹۰ روزه)

    ضررهای محقق شده و محقق نشده نسبی STH (میانگین ۹۰ روزه)

    جمع بندی نهایی

    با درجاتی از شک و تردید در میان سرمایه‌گذاران بازار کریپتو، سرمایه به سمت انتهای منحنی ریسک حرکت می‌کند و این امر باعث افزایش شدید دامیننس بیت کوین شده است؛ به طوریکه در حال حاضر، ۵۶٪ از سهم کل بازار کریپتو متعلق به پادشاه ارزهاست.

    با وجود هفته‌هایی که با رفتار قیمت پر تلاطم گذشت، ایمان هولدرهای بلند مدت به قوه خود باقی بوده و حتی تمایل آن‌ها به سمت هودل و خرید کشیده شده است. از طرف دیگر، هولدرهای کوتاه مدت، بخش اعظم ضررهای بازار را در این هفته‌ها متحمل شده‌اند. بااین‌وجود، مقدار ضررهای محقق شده توسط این گروه نشان‌دهنده واکنش شدید آن‌ها نسبت به رویدادهای اخیر است.

    میلاد آقایاری

    میلاد آقایاری

    Fiat Free, Since 93 :) درباره کریپتو می‌نویسم. چون به نظرم راه امیدوارکننده‌ایه واسه یه کوچولو بیشتر کردن عدالت در جهان

    مطالب نویسنده
    کلیدواژه‌ها
    اشتراک گذاری:

    مطالب مشابه

    تحلیل ارز متیس (MATIS)؛ بررسی نواحی مهم بر سر راه صعود | 1 آذر

    ارز دیجیتال متیس با نماد METIS یکی از محدود پروژه‌های حوزه...

    تحلیل بیت کوین؛ قیمت در قله ۹۸ هزار دلاری! | ۱ آذر

    بیت کوین، بزرگ‌ترین و محبوب‌ترین رمزارز جهان، این هفته موفق...

    تحلیل تکنیکال گراف (GRT): شکست مقاومت و آماده برای صعود | ۳۰ آبان

    ارز دیجیتال گراف با نماد GRT ارز ۵۰ ام مارکت کپ بازار است و...

    دیدگاه‌ها
    در پاسخ به دیدگاه کاربر