بهترین و کاربردی‌ترین ستاپ‌های معاملاتی برای تریدرهای بازار کریپتو

تاریخ: 17 اسفند 1402
زمان مطالعه:  8 دقیقه
بهترین و کاربردی‌ترین ستاپ‌های معاملاتی برای تریدرهای بازار کریپتو

ستاپ‌های معاملاتی، ترکیبی از شرایط و الگوهای قیمتی هستند که زمان ورود یا خروج از معامله را به تریدر نشان می‌دهند و بر اساس تحلیل تکنیکال، روانشناسی بازار، اندیکاتورها، خطوط روند، حمایت و مقاومت و غیره تعریف می‌شوند.

استفاده و بهره‌وری از بهترین ستاپ‌ها یا استراتژی‌های معاملاتی، همیشه بخش عمده‌ای از دغدغه‌های تریدرهای امروزی ارزهای دیجیتال یا بازار فارکس را تشکیل می‌دهند و بسیاری از این فعالان در مسیر دستیابی یا یافتن این نوع استراتژی‌ها ضررهای هنگفتی را به بار خواهند آورد. اگر تریدر روزانه یا پوزیشن تریدر هستید، به‌جرئت چندین استراتژی شخصی را برای تعیین ورود/ خروج از بازار، تشخیص روند و تعیین حد سود و ضرر، استفاده می‌کنید. بااین‌حال، امکان دارد که رایج‌ترین و معروف‌ترین ستاپ‌های معاملاتی پرایس‌اکشن یا RTM را تابه‌حال استفاده نکرده و حتی اسم آنها را نیز نشنیده باشید.

در این مقاله، سعی خواهیم کرد که به چندی از بهترین ستاپ‌های معاملاتی ارز دیجیتال و فارکس اشاره کرده و نوع نگاه، نحوه استفاده و سایر موارد مربوط به آنها را موشکافی کنیم. اگر شما نیز به دنبال چندین استراتژی جذاب و کاربردی برای ترید سودآور هستید، توصیه می‌کنیم تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید.

بهترین ستاپ معاملاتی چیست؟

امروزه، دسته زیادی از ستاپ‌های معاملاتی توسط تریدرهای حرفه‌ای و مبتدی برای تصمیم‌گیری و ورود به معاملات مورداستفاده قرار می‌گیرد و برخی از این استراتژی‌ها، همیشه به‌عنوان بهترین ستاپ‌های معاملاتی در بازارهای مالی یاد می‌شوند. ستاپ‌های معاملاتی همیشه شامل ابزارها، اندیکاتور، کندل شناسی و سایر موارد مربوط به تحلیل تکنیکال بوده و ترکیب بهینه و کارآمد آنها در تایم فریم‌های مناسب، استراتژی یا برنامه‌ای را به‌عنوان ستاپ معاملاتی خواهد ساخت.

بهترین ستاپ معاملاتی چیست؟

اگر تابه‌حال تریدی در ارز دیجیتال یا هر بازار مالی دیگر مانند، بازار فارکس انجام داده باشید، با مفهوم و استفاده ستاپ‌های معاملاتی آشنا هستید. این ستاپ‌ها می‌توانند شامل دسته زیادی از ابزارها باشند که به نسبت شیوه ترید و شخصیت هر تریدر طیف گسترده‌ای از کاربردها را خواهند داشت. با این تفاسیر، داشتن ستاپ معاملاتی مطمئن و کارآمد برای هر تریدر ضروری است و هر شخص به نسبت درک یا شناخت از بازار هدف خود، باید ستاپ معاملاتی مشخصی را پیاده‌سازی کند. این مفهوم، حتی شامل تریدرهای مشهور و بزرگ نیز خواهد شد و هیچ فرد موفقی بدون برنامه حرکت نمی‌کند.

حال که در اهمیت و ضروری بودن ستاپ‌های معاملاتی نقطه عطف و مهمی دیده می‌شود، بررسی و معرفی چندین ستاپ معاملاتی معتبر در بازارهای مالی، می‌تواند نقش مهمی در شناخت فرصت‌های معاملاتی، کاهش ریسک و بهبودبخشیدن شرایط سودآوری شما داشته باشد. به همین دلیل، در ادامه مقاله، به مهم‌ترین و بهترین ستاپ معاملاتی پرایس‌اکشن و RTM اشاره کرده و نحوه ورود به معامله، شناخت روند و استفاده صحیح از آنها را به‌طورکلی آموزش خواهیم داد. لازم به ذکر است که اصول بسیاری از این ستاپ‌ها بر روی پرایس‌اکشن، الگوهای کندلی و استراتژی RTM استوار است.

ستاپ شکست ناموفق (BOF)

ستاپ شکست ناموفق یا BOF مخفف Breakout Failure که به‌عنوان استراتژی اصولی و بسیار کاربردی شناخته شده است، رویکردی استراتژیک برای ورود به معامله را در تلاش‌ها یا شکست‌های ناموفق سطوح به معامله‌گران ارائه می‌دهد. این استراتژی معروف که توسط دسته زیادی از تریدرهای روزانه بازار فارکس و ارز دیجیتال استفاده می‌شود، در زمانی که قیمت موفق به شکست سطح حمایتی یا مقاومتی کلیدی خود نشود، سیگنالی خلاف جهت را برای قیمت صادر خواهد کرد.

ستاپ معاملاتی شکست ناموفق، از اصلی‌ترین و رایج‌ترین رفتارهای قیمت است که توسط بسیاری از فعالان بازار نادیده گرفته می‌شود. برای شما نیز پیش‌آمده است که با شکست سطح مقاومتی یا حمایتی اصلی قیمت، ورود کرده و در مدت‌زمان بسیار کمی حد ضرر شما فعال شود.

در مورد بررسی شده در بالا، شما احتمال برگشت قیمت به‌واسطه نزدیکی بیشتر به سطح حمایتی یا مقاومتی را نادیده گرفته‌اید و دلیل اصلی ضرر شما، آشنا نبودن با ستاپ BOF بوده است. همان‌طور که در مفهوم و اساس این ستاپ نیز پیداست، این ستاپ معاملاتی پس از شکست ناموفق سطح حمایتی/ مقاومتی کلیدی، مومنتوم رشد یا ریزشی خود را تشکیل می‌دهد. این ستاپ معاملاتی، شامل شناسایی سناریوهای مرتبط با تضعیف قیمت پس از شکست سطح مقاومتی یا حمایتی است که باعث می‌شود قیمت نتواند قدرت خود را حفظ کند و روند نزولی/ صعودی پس از شکست ناموفق شکل گیرد.

ستاپ شکست ناموفق (BOF)

با استفاده از ستاپ معاملاتی BOF، می‌توانید پس از شکست سطوح کلیدی و تشخیص تضعیف روند کنونی، خلاف جهت وارد موقعیت شوید و ریسک به ریوارد بسیار خوبی نیز دریافت کنید. بااین‌حال، نیاز است که برای تأیید رفتار خلاف جهت، از حجم معاملاتی و الگوهای کندلی پس از شکست سطح نیز کمک بگیرید. رایج بودن تشکیل ستاپ خلاف جهت روند بازار BOF، دلیل اصلی تأکید بسیاری از تریدرهای مشهور، به صدور تأییدیه یا پولبک موفق به سطح پس از شکست حمایت‌ها یا مقاومت‌های کلیدی است. در نتیجه، توصیه می‌شود چند درصد پس از شکست سطوح و شناخت واکنش قیمت صبوری کنید.

ستاپ تست حمایت یا مقاومت (TST)

ستاپ معاملاتی تست حمایت یا مقاومت (TST)، از شناخته‌شده‌ترین و رایج‌ترین ستاپ‌های معاملاتی است که توسط تریدرها برای ورود به معاملات پس از واکنش قیمت به سطوح مهم قیمتی مانند سطوح حمایت و مقاومت استفاده می‌شود. ستاپ تست حمایت یا مقاومت که از ستاپ‌های بسیار آشنا در پرایس‌اکشن کلاسیک محسوب می‌شود، به‌منظور برگشت‌های قیمت بر مبنای واکنش به سطوح حمایتی و مقاومتی عمل کرده و می‌تواند در تمامی تایم فریم‌های معاملاتی استفاده شود.

این روش که شامل ارزیابی عملکرد قیمت با نزدیک‌شدن بازار به سطوح کلیدی خود است، پس از بررسی مقدار واکنش و شدت عملکرد قیمت به این سطوح، سیگنال‌های صعودی یا نزولی را صادر کرده و به تریدرها کمک می‌کند که در بین سطوح حمایتی و مقاومتی پیش روی قیمت وجه تمایزی داشته باشند. به‌عنوان‌مثال، در چارت یا نمودار، قیمت ممکن است پس از ریزشی شدید با واکنشی بسیار خوب به سطح حمایتی مهم خود، روند صعودی را ازسرگرفته و شاهد رشد مناسبی نیز باشد. در این سطوح، بررسی حجم معاملات، میزان واکنش به سطح با کندل شناسی و شتاب قیمت، از موارد مهم در تصمیم‌گیری برای ورود به شمار می‌روند.

این ستاپ معاملاتی ساده و کاربردی، معامله‌گران را قادر می‌سازد تا با شناسایی و بهره‌برداری از برگشت‌های قیمت در روندهای غالب بازار، موقعیت سودمندی در بازار داشته و در نتیجه سودآوری و موفقیت معاملاتی خود را از طریق ورود به‌موقع افزایش دهند. ستاپ معاملاتی TST، به دلیل سادگی و جامع بودن آن در هر تایم فریم، از کم‌ریسک‌ترین ستاپ‌های امروزی یا استراتژی بیس یا پایه بسیاری از ستاپ‌های پرایس‌اکشن کلاسیک یاد می‌شود. اگر تریدری مبتدی هستید و تجربه کافی برای پیاده‌سازی هر نوع ستاپ ندارید، ستاپ TST برای شما بسیار کاربردی است.

از پیوند بلاک‌چین و هوش مصنوعی، به پول می‌رسیم؟

جوابت تو شماره ۱۴ ماهنامه دامیننسه!

    ستاپ پولبک بعد از شکست (BPB)

    ستاپ معاملاتی پولبک بعد از شکست (BPB) که به‌عنوان معاملات در پولبک‌ها نیز شناخته می‌شود، از بهترین ستاپ‌های معاملاتی است که معامله‌گران را قادر می‌سازد تا پس از استراحت یا پولبک قیمت و به دنبال آن عقب‌نشینی آن موقعیت معاملاتی مناسبی را ایجاد کنند. ستاپ معاملاتی BPB، می‌تواند پس از شکست سطوح حمایتی و مقاومتی، سقف و کف‌های کانال‌ها قیمتی، در کنار الگوهای کندلی شکل گیرد و این نواحی در صورت تأیید، بهترین نواحی ورود به موقعیت‌های خرید یا فروش خواهند بود.

    ستاپ پولبک بعد از شکست (BPB)

    پیاده‌سازی و استفاده از این ستاپ، شامل شناسایی مواردی است که قیمت دارایی از سطح حمایت یا مقاومت کلیدی خارج و برای آزمایش مجدد سطح شکست شده، فرصتی برای ورود به معاملات در جهت شکست اولیه را ایجاد می‌کند. پولبک‌های پس از شکست سطح قیمت یا بریک‌اوت‌ها، می‌توانند در تایم فریم‌های کوچک و حتی بزرگی نیز دیده شوند. ازاین‌جهت، تریدرهای زیادی تنها از این ستاپ برای ورود به معاملات خرید یا فروش خود استفاده خواهند کرد.

    به عقیده دسته زیادی از تریدرهای مشهور امروزی، دلیل تشکیل پولبک‌ها، استراحت قیمت در جهت پر شدن مجدد نقدینگی یا سفارش‌ها به سمت روند غالب بازار است. در واقع، پس از شکست سطوح حمایتی و مقاومتی، سطوح سفارش خریدوفروش شکسته شده و معامله‌گران در صورت میل صعودی به‌تدریج وارد بازار می‌شوند. لازم به ذکر است که استراتژی ترید در پولبک‌ها، به‌عنوان روشی رایج در ترید ارزهای دیجیتال به دلیل نوسانات شدید قیمت، به همان اندازه که نواحی مناسبی برای ورود ایجاد می‌کند، احتمال و حاشیه ریسک زیادی نیز دارد. در نتیجه، توصیه می‌کنیم در استفاده از آن، بک تست گرفته و در ورودهای خود نهایت دقت را داشته باشید.

    ستاپ پولبک ساده در روند (BP)

    ستاپ معاملات یا ترید پولبک ساده در روند (BP)، نوعی دیگر از ستاپ‌های مبتنی بر پولبک‌های قیمت بوده که شامل شناسایی اصلاحات مختصر در یک‌روند غالب و ورود در زمان ازسرگیری جهت غالب روند است. ستاپ پولبک ساده همانند ستاپ BPB، از ستاپ‌های ادامه‌دهنده روند غالب است. با این تفاوت که پولبک‌های ساده یا BP، می‌توانند در روندی غالب، بدون وجود هرگونه سطح حمایتی یا مقاومتی تشکیل شوند.

    این ستاپ ساده توانایی واردشدن به معاملات با قیمت‌های مطلوب در روندهای غالب، گرفتن حرکات سودآور قیمت و مدیریت مؤثر ریسک را با همسویی با جهت کلی بازار را ارائه می‌دهد. این ستاپ به طور معمول می‌تواند با کندل‌هایی با شدوهای بلند یا الگوهای کندلی قدرتمند پس از اصلاح کوچک در روند اصلی به وجود آید. مهم‌ترین نکته در استفاده از ستاپ‌های مبتنی بر پولبک قیمت مانند BPB و BP، شناخت روند اصلی بازار و مطمئن شدن از تأیید پولبک برای ورود است. زیرا، ممکن است که قیمت پس از شکست و پولبک به سطح، مجدد موفق به ادامه روند نشده و مانند ستاپ BOF، روندی خلاف جهت پیش‌بینی شما بگیرد.

    ستاپ پولبک پیچیده در روند (CPB)

    ستاپ پولبک پیچیده در روند (CPB) را می‌توانیم نسخه‌ای پیچیده‌تر از سایر پولبک‌هایی که درگذشته بررسی کردیم، به شمار آوریم که بر خلاف ستاپ پولبک ساده، پس از چندین نوسان و شکل‌دهی بالا یا پایین‌های متعدد یا رنج قیمتی، به روند غالب ادامه خواهد داد. این ستاپ، شامل آزمایش‌های مجدد و چندگانه قیمت از سطح خاصی در روند بوده که پس از تکمیل و فراهم‌شدن نقدینگی کافی، روند نزولی یا صعودی مدنظر شکل می‌گیرد. این ستاپ بر خلاف پولبک‌های ساده، نیازمند تأیید و بررسی بسیار دقیق‌تری است، زیرا، امکان رفتار خلاف جهت به دلیل پیچیدگی ستاپ وجود دارد.

    ستاپ پولبک پیچیده در روند (CPB)

    به عقیده بسیاری از تریدرهای بازارهای جهانی، ستاپ معاملاتی CPB، برای درک و ایجاد موقعیت مناسب برای معامله، نیازمند تجزیه‌وتحلیل دقیق تایم فریم‌های معاملاتی بالاتر، احساسات بازار و الگوهای کندلی خواهد بود و می‌تواند با نوسانات خود برای کسانی که آن را پولبک ساده تشخیص می‌دهند، باعث ضرر چشمگیری شود. با تمام این تفاسیر، به دلیل پیچیدگی ستاپ CPB و احتمال شناخت اشتباه، ریسک استفاده و پیاده‌سازی آن برای ورود به معاملات بسیار بالا بوده و تا به امروز، توسط عده بسیاری کمی از تریدرها استفاده می‌شود.

    ستاپ کاربردی کندل IFC

    ستاپ معاملاتی کاربردی کندل IFC، به‌عنوان ستاپی مبتنی بر کندل‌استیک‌ها و نحوه شکل‌گیری آنها در نواحی مهم قیمت معاملات شناخته می‌شود و معامله‌گران را قادر خواهد ساخت تا از کندل‌های قدرتمند در سطوح معتبر کمک گرفته و معامله‌ای سودمند را داشته باشند. این کندل‌ها که با نام کندل‌های ورود مؤسسات یا سازمان‌هایی با نقدینگی بزرگ در بازار فارکس یاد می‌شود، مجموعه‌ای از کندل‌هایی با بادی قدرتمند و به طور معمول معکوس‌کننده روند کنونی قیمت خواهد بود.

    کندل‌هایی که با شدو بزرگ از سطح حمایتی و مقامتی شکل می‌گیرند یا بادی بلندی را داشته و شتاب قیمتی بزرگی را شکل می‌دهند، به‌عنوان کندل‌های IFC شناخته خواهند شد که به توصیه بسیاری از تریدرهای حرفه‌ای برای ورود یا خروج از معاملات بسیار ضروری هستند. در واقع شکل‌گیری چنین کندل‌های قدرتمندی در هر ستاپ معاملاتی که تا به اکنون به آموزش و بررسی آنها پرداختیم، می‌تواند تأیید بیشتری بر روندی با سرعت مناسب و ریسک به ریوارد مطلوب‌تر را فراهم کند. درنتیجه، بررسی کندل‌های کاربردی IFC در محدوده‌های عرضه و تقاضا، حمایتی یا مقاومتی و ستاپ‌های معاملاتی همیشه ارزشمند است.

    کلام پایانی

    ستاپ‌های معاملاتی و استراتژی‌های ترید در بازارهای مالی به‌اندازه‌ای گسترده است که می‌تواند طیف زیادی از ابزارها، تکنیک‌ها و اندیکاتورها را شامل شود. این ستاپ‌های گوناگون سال‌های درازی است که توسط عده زیادی از تریدرها استفاده شده و هر کدام دارای مزایا و معایب خاص خود هستند. بااین‌وجود، فراتر از عملکرد هر ستاپ و توانایی آن برای پیش‌بینی قیمت، بازارهای مالی، به‌خصوص پس از گستردگی بازارهای مشتقه، دست خوش تغییرات زیادی بوده و به‌عنوان کلام پایانی باید اضافه کنیم که تنها دلیل و مهم‌ترین دلیل موفقیت شما در بازارهای مالی، شناخت چرا و چگونگی اقتصاد و بازارهای گوناگون خواهد بود.

    سؤالات متداول

    • چگونه می‌توانم بهترین ستاپ‌های معاملاتی را پیدا کنم؟

    بهترین ستاپ‌های معاملاتی، در کنار اهمیت شناخت و درک مناسب شما از تحلیل تکنیکال و تجربه در بازار، در گرو شخصیت ترید و شیوه‌ای است که قصد انجام معاملات را دارید. در مثالی ساده، ستاپ معاملاتی که برای تریدر روزانه بهترین است، شاید برای پوزیشن تریدرها به‌خوبی عمل نکند.

    • آیا می‌توانم بدون دانش قبلی از معاملات، از ستاپ‌های معاملاتی استفاده کنم؟

    برای استفاده از ستاپ‌های معاملاتی و هر گونه ابزار مبتنی بر آن، همیشه نیاز به دانشی پایه از مفاهیم اصلی بازار خود، تحلیل تکنیکال، الگوهای کندلی، پرایس‌اکشن و سایر موارد خواهید داشت و پیاده‌سازی هر ستاپ معاملاتی بدون دانش قبلی، نتیجه‌ای جز ناکارآمدی و ضرر ندارد.

    شبنم توایی

    شبنم توایی

    علاقه زیادی به حوزه فناوری و فین تک دارم، درباره ارزهای دیجیتال، بلاک چین، هوش مصنوعی، وب ۳ و سایر موضوعات مرتبط با فناوری می‌نویسمو تحقیق می‌کنم. عاشق سفر و عکاسی هستمو اوقات فراغتم را با کشف جاذبه‌ها و ثبت لحظات زیبا سپری می‌کنم. بزرگترین هدفم تو زندگی یاد گرفتنه و لذت می‌برم از اینکه یادگرفته‌هامو دانش و تجربه‌ام را با دیگران به اشتراک بگذارم و از اونها هم یاد بگیرم.

    مطالب نویسنده
    اشتراک گذاری:

    مطالب مشابه

    دیدگاه‌ها
    در پاسخ به دیدگاه کاربر