کندل اینگالفینگ چیست؟ الگویی قدرتمند برای پیش‌بینی تغییرات بازار

تاریخ انتشار: 25 خرداد 1402 | آخرین به‌روزرسانی: 28 تیر 1402
زمان مطالعه:  7 دقیقه
کندل اینگالفینگ

کندل اینگالفینگ یکی از الگوهای کندلی است که در تحلیل تکنیکال بازارهای مالی استفاده می‌شود و نشان‌دهنده‌ی تغییرات روند قیمتی در بازار است.

کندل اینگالفینگ (Engulfing) یا الگوی پوششی، از الگوهای کندلی نشان‌دهنده تغییر روند قیمتی در بازار است. در کل الگوهای کندلی، ابزارهایی هستند که با نمایش روند تغییرات قیمت در بازه زمانی مشخص، به معامله‌گران کمک می‌کنند تا شرایط بازار و فرصت‌های معاملاتی را بهتر شناسایی کنند. این الگو‌ها به دو دسته کلی و اصلی بازگشتی و ادامه‌دهنده تقسیم می‌شوند؛ الگوهای بازگشتی نشان‌دهنده‌ی تغییر روند قیمت از صعودی به نزولی یا برعکس هستند و الگوهای ادامه‌دهنده هم ادامه‌ی روند قبلی قیمت را نشان می‌دهند.

پیش‌تر در مقاله‌ی کندل‌های مومنتوم؛ قدیمی‌ترین روش تجزیه و تحلیل بازارهای مالی با برخی از الگو‌های رایج کندلی و تاثیرشان در تجزیه و تحلیل تکنیکال آشنا شدیم، حال در این مقاله از بیت پین قصد داریم شما به طور خاص درباره‌ کندل اینگالفینگ، انواع آن و نحوه‌ استفاده از آن برای پیش‌بینی بازار صحبت کنیم.

کندل اینگالفینگ چیست؟

کندل اینگالفینگ (Engulfing)، از الگوهای کندلی بازگشتی است که تغییر روند قیمت در بازار را نشان می‌دهد و شامل دو کندل کنار هم است که بدنه کندل دومی، بدنه کندل قبلی را کاملا پوشش می‌دهد یا به اصطلاح در خود غرق (Engulf) می‌کند. این الگو در نوع صعودی و نزولی ظاهر می‌شود، اما اینکه آیا کندل اینگالفینگ روندی صعودی را نشان می‌دهد یا نزولی، به ترتیب دو کندل ظاهر شده در پسِ هم بستگی دارد.

الگوی اینگالفینگ

اینگالفینگ صعودی زمانی تشکیل می‌شود که در پایان روندی نزولی، کندلی صعودی بدنه کندل نزولی قبلی را پوشش دهد؛ این الگو ممکن است سیگنالی برای شروع روندی صعودی باشد. اینگالفینگ نزولی زمانی تشکیل می‌شود که در پایان روندی صعودی، کندلی نزولی بدنه کندل صعودی قبلی را پوشش دهد؛ این الگو می‌تواند سیگنال شروعی برای روند نزولی محسوب شود.

همانطور که می‌دانیم، بدنه هر کندل قیمتی، اولین، بالاترین، پایین‌ترین و آخرین قیمت بازار (OHLC مخفف Open، High، Low، Close) را در هر دوره معاملاتی را نشان می‌دهد که بسته به تنظیمات نمودار شما، می‌تواند از یک ثانیه تا یک ماه یا بیشتر متغیر باشد. خطوط بالا و پایین کندل به عنوان فتیله یا دم شناخته می‌شوند که نقاط انتهایی آن‌ها، نشان‌دهنده‌ بالاترین و پایین‌ترین قیمت در دوره موردنظر است. شما می‌توانید با بررسی کندل‌ها در کنار یکدیگر و الگوی تغییرات آن‌ها، مقایسه واضحی از حرکت بازار از دوره‌ای به دوره دیگر به داشته باشید؛ رنگ هر کندل نشان‌دهنده جهت قیمتی، صعودی به رنگ سبز یا سفید و نزولی به رنگ قرمز با سیاه است.

کندل استیک

در مجموع، بخش‌های مختلف هر کندل می‌تواند تغییراتی را در جهت بازار نشان دهند یا حاوی اطلاعاتی در حرکت‌های بعدی بازار باشند که این اطلاعات اغلب توسط کندل روز بعد تأیید می‌شوند. در یک الگوی اینگالفینگ کامل، هیچ بخشی از کندل اول، از نقاط انتهایی کندل دوم فراتر نمی‌رود؛ به این معنا که نقاط سر و ته کندل دوم، کل کندل اول را پوشش می‌دهند. با‌این‌حال، تمرکز اصلی ما روی بدنه اصلی کندل است.

اینگالفینگ یکی از محبوب‌ترین الگوهای کندلی است که برای تعیین صعودی یا نزولی بودن جهت قیمتی بازار استفاده می‌شود. با این حال، به یاد داشته باشید که این نوع کندل‌ها نوعی از اندیکاتورهای پیشرو و تاخیری (leading and lagging) هستند و بازار را براساس تاریخچه عملکرد اقتصادی یا داده‌های گذشته قیمتی تحلیل می‌کنند. به این معنا که سیگنال‌های به‌دست‌آمده از این شاخص‌ها، براساس روند بازار یا رویدادهای مالی گذشته، تعریف می‌شوند و به داده‌های حداقل دو کندل قبلی نیاز دارند.

دانلود هشتمین ماهنامه دامیننس

ارزیابی جامع تاثیر زیست‌محیطی بیت کوین

    اینگالفینگ صعودی

    اینگالفینگ صعودی در انتهای روندی نزولی ظاهر و از کندلی قرمز رنگ و کوتاه در کنار کندلی سبز رنگ و بسیار بلند تشکیل شده که کندل قرمز قبل از خود را به طور کامل پوشش می‌دهد. به طور کلی می‌توان گفت که این الگو، الگویی بازگشتی در انتهای روندی نزولی و سیگنالی برای افزایش قیمت‌ها است. در این الگو خریداران بازار را در دست دارند و با اینکه کندل دوم با قیمتی پایین‌تر از کندل اول، شروع می‌شود، اما در پایان دوره قیمت بازار با جهتی صعودی افزایش خواهد داشت؛ اغلب اندازه کندل دوم دو برابر کندل قبلی است.

    الگوی اینگالفینگ صعودی چه سیگنالی می‌دهد؟

    اینگالفینگ صعودی نشان‌دهنده‌ این موضوع است که خریداران پس از دوره نزولی قبلی، کنترل کامل بازار را در دست دارند و اغلب به عنوان سیگنالی برای خرید (Going Long) و سوار شدن بر موج معکوس در بازار به حساب می‌آید. علاوه‌بر‌این، اینگالفینگ صعودی می‌تواند نشانه‌ای برای بستن معامله برای افرادی باشد که در موقعیت فروش هستند.

    اینگالفینگ صعودی

    با اینکه در الگوی اینگالفینگ، فتیله یا همان دم کندل‌ به اندازه بدنه‌ کندل اهمیتی ندارد، اما نقطه شروع کندل دوم در روندی صعودی می‌تواند مکان خوبی برای قرار دادن استاپ لاس در موقعیت خرید باشد. این نقطه حداقل قیمتی که یک فرد در آن زمان معین برای آن دارایی می‌پذیرد را نشان می‌دهد و چنانچه روند صعودی پیش‌بینی شده، معکوس شود، می‌تواند نقطه خروجی واضح برای پوزیشن خرید محسوب شود.
    به یاد داشته باشید که برای تحلیل بازار از روی این الگو، حتما به کندل‌های قبلی هم برای تأیید عملکرد قیمتی توجه کرده و از شاخص‌های تحلیل تکنیکال مناسب دیگر هم برای تأیید معکوس شدن روند کمک بگیرید.

    مثالی از الگوی اینگالفینگ صعودی

    اگر به نمودار قیمت GBP/USD زیر، نگاهی بیندازیم، می‌ببینیم که الگوی اینگالفینگ صعودی در این نمودار، شامل کندل سبز رنگی است که کندل قرمز رنگ قبلی را در کاملا پوشش داده و در خود غرق کرده است.

    مثالی از اینگالفینگ صعودی

    با اینکه دم با فتیله کندل قرمز بلندتر از کندل سبز است، اما بدنه کندل سبز تقریباً دو برابر کندل قبلی است و همان‌طور که مشاهده می‌کنید هم هفت کندل بعدی، روندی صعودی را نشان‌ می‌دهند؛ البته قبل نزولی شدن دوباره بازار در دوره هشتم!

    الگوی اینگالفینگ نزولی

    الگوی اینگالفینگ نزولی درست برعکس الگوی اینگالفینگ صعودی است؛ در انتهای روندی صعودی ظاهر و از کندلی قرمز رنگ و بلند در کنار کندلی سبز رنگ و کوتاه تشکیل شده که کندل سبز قبل از خود را به طور کامل پوشش می‌دهد. به طور کلی می‌توان گفت که این الگو، الگویی بازگشتی در انتهای روندی صعودی و سیگنالی برای کاهش قیمت‌ها است.

    در این الگو فروشندگان بازار را در دست دارند و با اینکه کندل دوم با قیمتی بالاتر از کندل اول، شروع می‌شود، اما در پایان دوره قیمت بازار با جهتی نزولی، کاهش پیدا خواهد کرد؛ در این الگو هم اغلب اندازه کندل دوم دو برابر کندل قبلی است.

    الگوی اینگالفینگ نزولی چه سیگنالی می‌دهد؟

    اینگالفینگ نزولی، کنترل کامل بازار به دست فروشندگان را نشان می‌دهد و بیانگر این موضوع است که بازار به دنبال افزایش قبلی قیمت‌ها، حال در شرف ورود به روندی نزولی است. در این الگو خرس‌ها بازار را تسخیر کرده و ممکن است قیمت‌ها را باز هم پایین‌تر بیاورند. الگوی اینگالفینگ نزولی، اغلب به عنوان سیگنالی برای ورود به موقعیت شورت یا فروش در بازار تلقی می‌شود. این الگو همچنین می‌تواند نشانه‌ای برای بستن معامله برای افرادی باشد که در موقعیت خرید هستند.

    اینگالفینگ نزولی

    باز هم درست برعکس الگوی اینگالفینگ صعودی، در الگوی نوع نزولی این الگو، فتیله‌ها معمولاً به عنوان بخش اصلی الگو در نظر گرفته نمی‌شوند، اما می‌توان نقطه شروع کندل دوم را به عنوان قیمتی مناسب برای استاپ لاس در موقعیت فروش در نظر گرفت؛ این نقطه بالاترین قیمتی است خریداران قبل از شروع روند نزولی، مایل به پرداخت برای دارایی بوده‌اند.

    مثالی از الگوی اینگالفینگ نزولی

    با نگاهی به نمودار USD/JPY زیر، می‌توان نمونه‌ای از معکوس شدن روند بازار در جهت نزولی را مشاهده کرد. کندل سبز نشان‌دهنده آخرین دوره صعودی بودن روندی آهسته در بازار است، در‌حالی‌که کندل قرمز بعدی، شروع کاهشی قابل‌توجه در قیمت‌ها را نشان می‌دهد.

    مثالی از اینگالفینگ نزولی

    قیمت باز شدن بازار در کندل دوم، تقریبا مشابه قیمت دوره قبلی است، اما در طول دوره فعلی، این روند کاهش پیدا می‌کند.

    چگونه از کندل‌های اینگالفینگ استفاده کنیم؟

    کندل‌های اینگالفینگ را می‌توان برای شناسایی معکوس روندها و به عنوان بخشی از تحلیل تکنیکال استفاده کرد. این الگو بیشتر برای بازار‌های بی‌ثبات و پر‌نوسانی مانند ارزهای دیجیتال یا فارکس به کار می‌روند و نشانه‌ فوری تغییر روند را در چنین بازارهایی هستند. کندل‌های اینگالفینگ، تنها بخشی از استراتژی تحلیل تکنیکال هستند و معمولاً در ترکیب با شاخص‌های دیگری مانند RSI، سیگنال‌های قدرتمند‌تری برای هر روند ارائه می‌دهد.

    برای استفاده از کندل‌های اینگالفینگ، می‌توانید ابتدا برای تمرین، در محیطی بدون ریسک، حساب کاربری آزمایشی ایجاد کنید. در قدم بعدی، حساب معاملاتی لایو باز کرده تا تحلیل تکنیکال خود را به کمک این الگو‌، عملی کنید. اگر مایلید در مورد بازارهای مالی، تحلیل تکنیکال و کندل‌استیک‌ها بیشتر بدانید، مقالات آکادمی بیت پین را از دست ندهید.

    گفتار پایانی

    الگوی اینگالفینگ از دو کندل در نمودار قیمتی تشکیل شده و برای نشان دادن تغییر جهت و معکوس شدن روند قیمتی در بازار استفاده می‌شوند. کندل دوم بسیار بزرگتر از کندل اول بوده و بدنه کندل قبلی را کاملا پوشش می‌دهد یا به اصطلاح در خود غرق (Engulf) می‌کند. الگوی اینگالفینگ در دو نوع صعودی و نزولی ظاهر می‌شود.

    الگوی اینگالفینگ صعودی از کندلی صعودی و سبز رنگ در ادامه کندلی نزولی و قرمز رنگ تشکیل شده و سیگنالی برای پایان روندی نزولی و شروع روندی صعودی ارائه می‌دهد. اینگالفینگ نزولی هم از کندلی نزولی در ادامه کندلی صعودی تشکیل می‌شود که سیگنالی برای شروع برای روندی نزولی است. الگوی اینگالفینگ، یکی از محبوب‌ترین الگوهای کندلی، از نوع لگینگ (Lagging) یا متاخر (تاخیری)، برای تعیین تغییر روند صعودی یا نزولی در بازار است که بازار را براساس تاریخچه عملکرد اقتصادی یا داده‌های گذشته قیمتی تحلیل می‌کند.

    سوالات متداول

    • الگوی کندلی اینگالفینگ چیست؟

    الگوی کندلی اینگالفینگ، الگویی دو کندلی است که تغییر روند قیمتی در بازار را نشان می‌دهد؛ این الگو زمانی تشکیل می شود که بدنه کندل دوم، بدنه و سایه کندل قبلی را کاملا پوشش دهد.

    • چند نوع الگوی اینگالفینگ داریم؟

    الگوی اینگالفینگ در دو نوع صعودی و نزولی ظاهر می‌شود؛ الگوی اینگالفینگ صعودی زمانی تشکیل می‌شود که در پایان یک روند نزولی، یک کندل سبز با بدنه بزرگ به وجود آید و بدنه کندل قرمز قبلی را در بر بگیرد. این الگو سیگنالی برای شروع روندی صعودی است. الگوی اینگالفینگ نزولی زمانی تشکیل می‌شود که در پایان یک روند صعودی، یک کندل قرمز با بدنه بزرگ به وجود آید و بدنه کندل سبز قبلی را در بر بگیرد. این الگو سیگنالی برای شروع روند نزولی جدید است.

    • چگونه از کندل‌های اینگالفینگ استفاده کنیم؟

    کندل‌های اینگالفینگ در تحلیل تکنیکال، نشان‌دهنده‌ی تغییر روند قیمتی در بازار هستند و برای استفاده از این الگو باید دقت کنید که در انتهای روندی قوی و واضح شکل بگیرد، کندل دوم حتماً کندل قبلی را پوشش دهد، حجم معاملات بالا باشد و با سطوح حمایتی و مقاومتی، خطوط روند و دیگر شاخص‌های تحلیل تکنیکال همخوانی داشته باشد.

    شبنم توایی

    شبنم توایی

    علاقه زیادی به حوزه فناوری و فین تک دارم، درباره ارزهای دیجیتال، بلاک چین، هوش مصنوعی، وب ۳ و سایر موضوعات مرتبط با فناوری می‌نویسمو تحقیق می‌کنم. عاشق سفر و عکاسی هستمو اوقات فراغتم را با کشف جاذبه‌ها و ثبت لحظات زیبا سپری می‌کنم. بزرگترین هدفم تو زندگی یاد گرفتنه و لذت می‌برم از اینکه یادگرفته‌هامو دانش و تجربه‌ام را با دیگران به اشتراک بگذارم و از اونها هم یاد بگیرم.

    مطالب نویسنده
    اشتراک گذاری:

    مطالب مشابه

    لایتنینگ؛ کلید دروازه خرید و انتقال بیت کوین با کارمزد کم و مبالغ پایین

    کارمزدهای زیاد در شبکه بیت کوین معضلی جدی برای کاربران کریپت ...

    پولبک (Pullback)؛ فرصتی برای ورود یا هشداری برای خروج؟

    استراتژی معاملات پولبک یک تکنیک تریدینگ رایج است که به تریدر ...

    دپوزیت در ارزهای دیجیتال به چه معناست؟

    دپوزیت ارز دیجیتال یکی از مفاهیم ابتدایی و مهم در کریپتو است ...

    دیدگاه‌ها
    در پاسخ به دیدگاه کاربر