انواع نمودارهای مبتنی بر زمان در سامانه تریدینگ ویو
تاریخ انتشار: 27 بهمن 1400 | آخرین بهروزرسانی: 7 اسفند 1400
زمان مطالعه:
4 دقیقه
در این مقاله قصد داریم در مورد انواع نمودارهای تریدینگ ویو صحبت کنیم. نمودارهای تریدینگ ویو به دو دسته نمودارهای مبتنی بر زمان و مبتنی بر قیمتتقسیم میشوند. از آن جا که تایم فریمها معیار اصلی در حوزه خواندن نمودارها هستند، در این مطلب فقط به معرفی انواع نمودارهای مبتنی بر زمان در سامانه تریدینگ ویو خواهیم پرداخت. سپس هر یک را توضیح میدهیم تا اطلاعات مفیدی را در مورد نمودارهای تریدینگ ویو کسب نمایید.
نمودارهای مبتنی بر زمان در تریدینگ ویو به دو دسته نمودارهای خطی و نمودارهای OHLC تقسیم میشوند. نمودارهای خطی در بازارهای مالی و همچنین گزارشات آماری مورد استفاده قرار میگیرند. نمودارهای OHLC نسبت به نمودارهای خطی، اطلاعات بیشتری را به تحلیلگران و معاملهگران بازارهای مالی ارائه میدهند. این اطلاعات شامل قیمت ارز در زمان باز شدن، قیمت آن در زمان بسته شدن، بالاترین قیمت و پایینترین قیمت هستند. هر کدام از این نوع نمودارهای تریدینگ ویو دارای مزایا و معایبی هستند که یک معاملهگر حرفهای با توجه به موقعیت و شرایط بازار و سرمایه خود یکی را برگزیده و از آن در معاملات خود استفاده میکند. استفاده از این نمودارها به میزان تخصص، دانش، روند بازار و دیدگاه معاملهگر بستگی دارد.
نمودار میلهای یا Bars Chart
نمودار میلهای یا Bars Chart نموداری از دسته OHLC است که همان طور که از نامش پیداست به صورت میلهای اطلاعاتی را به معاملهگر ارائه میدهد. دارای ۴ قسمت مهم است. خط عمودی که کل نوسان قیمتی در بازهای از زمان را نشان میدهد. خط افقی کوچک سمت چپ که نشان دهنده قیمت در زمان باز شدن معامله است و خط افقی سمت راست که قیمت در زمان بسته شدن معامله را نشان میدهد. گزینه مهم دیگر رنگ میلهها است که اگر به رنگ سبز باشد نشان دهنده افزایش قیمت و اگر به رنگ قرمز باشد نشان دهنده کاهش قیمت است.
نمودار شمعی یا Candle Stick یکی دیگر از نمودارهای تریدینگ ویو
احتمالا شما هم تجربه بیشتری در مشاهده و حتی کار کردن با نمودارهای شمعی داشته باشید. این نوع نمودارهای تریدینگ ویو بسیار پرطرفدار بوده و برای تحلیل گران و معامله گران بزرگ ابزار کارآمدی هستند. این نوع نمودار را به نام شمعهای ژاپنی نیز میشناسند زیرا توسط یک تاجر برنج ژاپنی اختراع شده است. نمودار شمعی نیز نموداری مبتنی بر زمان و از نوع OHLC است. نمودار شمعی دارای سه بخش مهم است. اگر به دقت به یکی از شمعها نگاه کنید متوجه یک بدنه، سایه و رنگ سبز یا قرمز آن میشوید. به بخش توپر و مستطیل شکل شمع، بدنه میگویند که نشان دهنده طول تغییرات قیمت از زمان باز شدن معامله تا بسته شدن آن است. در ابتدا و انتهای بدنه خطوط باریکی را مشاهده میکنید که به آنها سایه میگویند. سایه در نمودارهای شمعی نشان دهنده بالاترین و پایینترین قیمت در طول یک کندل یا شمع است. و در آخر همانند نمودار میلهای رنگ سبز نشان دهنده صعود قیمت و رنگ قرمز نشان دهنده نزول قیمت در هنگام بسته شدن معامله است.
از پیوند بلاکچین و هوش مصنوعی، به پول میرسیم؟
جوابت تو شماره ۱۴ ماهنامه دامیننسه!
نمودار شمعی هیکین آشی یا Heikin Ashi
در این نمودار هم مانند نمودار Candle Stick، قیمت در آن با استفاده از همان شمع یا کندل نشان داده میشود. نمودار شمعی هیکین آشی نیز یک نمودار OHLC است. اما تفاوت مهمی که با نمودار Candle Stick دارد در این است که نحوه محاسبه قیمت بدین صورت میباشد که:
قیمت در زمان باز شدن کندل برابر است با جمع بالاترین و پایینترین قیمت کندل گذشته تقسیم بر عدد ۲
قیمت در زمان بسته شدن کندل برابر است با جمع قیمت در زمان باز شدن، بسته شدن، بالاترین و پایینترین حد تقسیم بر عدد ۴
تحلیلگران در این نوع نمودار تریدینگ ویو روند قیمتی بهتری را تشخیص میدهند.
نمودار خطی یا Line یکی دیگر از نمودارهای تریدینگ ویو
خواندن نمودارهای خطی بالطبع راحتتر از خواندن نمودارهای تریدینگ ویو دیگر است. در نمودار خطی جزئیات کمتری مشاهده میشود که همین امر باعث شده تا هر فردی حتی با آگاهی و دانش کم هم بتواند نمودار را بخواند و روندها را تشخیص دهد. نمودار خطی نیز مبتنی بر زمان است و هر شکست در آن به معنی تمام شدن بازه زمانی مورد نظر است. شکستهای خطی نشان دهنده قیمت در زمان بسته شدن در آن بازه زمانی هستند.
نمودارهای خطی Line Area و Base Line
نمودارهای Line Area و Base Line هم از نوع نمودارهای خطی هستند. حال تفاوت نمودارهای خطی Line Area با Base Line در این است که نمودار خطی Line Area به کاربر این امکان را میدهد که محدوده داخلی نمودار به صورت توپر مشخص شود و زمانی که معاملهگر بخواهد قیمت دو شاخص را در یک صفحه مشخص کند از این نمودارهای تریدینگ ویو استفاده کند. در نمودار Base Line نیز میتوان با استفاده از یک خط میانگین قیمت را در لحظهای خاص مشاهده کرد.
گفتار پایانی!
در این مقاله به معرفی انواع نمودارهای تریدینگ ویو مبتنی بر زمان پرداختیم که انواع آنها عبارتاند از نمودار میلهای یا Bars، نمودار شمعی یا Candle Stick و هیکین آشی Heikin Ashi، نمودار خطی یا Line و نمودارهای خطی Line Area و Base Line.
سوالات متداول
چه اطلاعاتی را میتوان در نمودارهای OHLC مبتنی بر زمان استخراج کرد؟
در این نمودارها ۴ نوع اطلاعات مهم اعم از قیمت زمان باز شدن OPEN، بالاترین حد قیمت HIGH، پایینترین حد قیمت LOW، قیمت در زمان بسته شدن CLOSE را میتوان استخراج کرد تا با کمک آنها روند قیمتی را در بازارهای مالی بررسی و تصمیم درستی برای خرید یا فروش اتخاذ نمود.
نمودارهای شمعی دارای چه جزئیاتی هستند و چه اطلاعاتی را نشان میدهند؟
نمودارهای شمعی از نمودارهای تریدینگ ویوی پرطرفدار هستند که دارای سه بخش بدنه (نشانگر طول تغییرات قیمت از زمان باز شدن تا بسته شدن معامله)، سایه (نشانگر بالاترین و پایینترین قیمت در طول کندل) و رنگ کندل (رنگ سبز نشان دهنده صعودی بودن روند قیمت و رنگ قرمز نشان دهنده نزولی بودن روند قیمت) است.
کارن آهنگری
بازی با کلمات، یکی از بهترین سرگرمیهاست. در کنارش، کمک به دیده شدن این کلمات با کمک SEO هم مهمترین وظیفهی من تو بیتپینه. سعی میکنم دانستههام رو تو حوزه کریپتو با کاربرها به اشتراک بذارم و با سئو به دیده شدن این دانستهها، کمک کنم.
sepas axz bit pin