آگوست تا همین جای کار هم یکی از جنجالیترین ماههای چند سال اخیر بوده و تحولات آن را هم روی بازارهای سهام و ارز دیجیتال دیدیم. بعد از رویداد «همبستگی» بازار، دیدیم که بیت کوین و رمزارزهای دیگر هم سقوط عظیمی را ثبت کردند و با خود، موج عظیمی از هولدرهای کوتاه مدت شبکه را هم تسلیم کردند.
در این نسخه از تحلیل آنچین گلسنود، قصد داریم به موضوعات زیر بپردازیم:
یک رویداد «همبستگی» باعث شد که ارزهای دیجیتال و بازار سهام بزرگترین درادان چرخه خود را ثبت کنند.
اصلاح سریع و شدید نمودار باعث شد که قیمت BTC به قیمت سرمایهگذاران فعال در سطح ۵۱٬۴۰۰ دلار برسد. سطحی که از نظر روانی از اهمیت فوقالعاده بالایی برخوردار است.
ریزش عظیمی در اهرم بازارهای مشتقات هم رخ داد؛ به طوریکه اوپن اینترست بازار فیوچرز تنها در یک روز ۱۱٪ کاهش یافت. اتفاقی که در ادامه باعث افزایش اهمیت دادههای آنچین خواهد شد.
دورههای ریزش و سقوط قیمتها در بازارهای مالی سراسر جهان، اتفاقی معمول و رایج هستند؛ این رویدادها معمولاً در اوج فشارهای اقتصادی، سیاسی، نظامی و اهرمزدایی طبیعی بازار رخ میدهد. در روز ۵ آگوست (۱۵ مرداد)، به خاطر اهرمزدایی yen-carry و همچنین افزایش نگرانیها از ورود آمریکا به دوره رکود، بازارهای سهام و ارزهای دیجیتال ریزشی شدید را تجربه کردند.
در پی این اتفاقات، بیت کوین از قله تاریخی خود فاصلهای ۳۲ درصدی را ثبت کرد که در چرخه کنونی، شدیدترین درادان ثبت شده محسوب میشود.
درادانهای روندهای صعودی
برای ارزیابی شدت اصلاحات قیمت، میتوانیم به سراغ شاخص معروف ضریب مایر برویم؛ شاخصی که نسبت بین قیمت و میانگین متحرک ۲۰۰ روزه را اندازهگیری میکند. تریدرها و سرمایهگذاران، به طور کلی میانگین متحرک را مرز تعیین کننده روندهای صعودی و نزولی میدانند و از این حیث، اهمیت بسیار بالایی برای آن قائل هستند.
در حال حاضر، ضریب مایر به سطح ۰.۸۸ رسیده که از زمان فروپاشی FTX در اواخر ۲۰۲۲، پایینترین سطح ثبت شده در بازار است.
ضریب مایر
سطوح قیمت کلیدی آنچین
با ورود به قلمرو تحلیل آنچین، میتوانیم با استفاده از مبنای هزینه هولدرهای کوتاه مدت و همچنین باندهای انحراف معیار آن، شدت ریزش اخیر را اندازه بگیریم. با این کار میتوانیم ببینیم که سودآوری سرمایهگذاران جدید، در طول نوسانات شدید قیمت چه تغییراتی داشته است.
در ریزش اخیر، قیمت نقدی بازار به حوالی باند ۱- انحراف معیار مبنای هزینه STH ها رسید؛ این درحالی است که تنها ۳۶۴ روز از ۵۱۳۹ روز معاملاتی بیت کوین (۷٫۱٪)، انحراف معیار در زیر سطحی قیمت قرار گرفته است. همین امر به خوبی شدت و سرعت بالای ریزش اخیر را نشان میدهد.
تحلیل رفتار هولدرهای کوتاه مدت
در ادامه میتوانیم از نقطه نظر MVRV هولدرهای کوتاه مدت، شرایط کنونی بازار را بررسی کنیم. این شاخص اندازه سود یا ضرر محققنشده در اختیار گروه سرمایهگذاران مختلف را نشان میدهد.
STH ها درحالحاضر بیشترین مقدار ضرر محققنشده از زمان فروپاشی STH را در اختیار دارند؛ پدیدهای که بار دیگر جدیت فشار مالی ریزش اخیر را روی سرمایهگذاران بیت کوین نشان میدهد.
MVRV هولدرهای کوتاه مدت
حال اگر بخواهیم درصد موجودی سودآور هولدرهای کوتاه مدت را بررسی کنیم، خواهیم دید که فقط ۷٪ از موجودی این گروه در سود است، اتفاقی که آخرین بار در آگوست ۲۰۲۳ دیده شده بود.
این مقدار، بیشتر از ۱- انحراف معیار زیر میانگین بلند مدت این شاخص است و به این معناست که خریداران جدید، تحت فشار مالی بسیار بالایی قرار گرفتند.
باندهای انحراف درصد موجودی سودآور STH ها
میانگین حقیقی بازار (۴۵٬۹۰۰ دلار) و قیمت سرمایهگذاران فعال (۵۱٬۲۰۰ دلار)، هر دو میانگین مبنای هزینه سرمایهگذارانی که در چرخه کنونی اقدام به خرید کردهاند را نشان میدهند. این مدلها کوینهای گم شده یا خفته در شبکه را از محاسبات خود جدا میکنند.
موضع نمودار نقدی به نسبت همین دو مدل مهم، محدوده پر اهمیتی است که میتواند روندهای صعودی و نزولی کلان بازار را مشخص کند.
البته بازار در ریزش اخیر توانست در حوالی قیمت سرمایهگذاران فعال، با حمایت روبرو شود. این یعنی گروهی از سرمایهگذاران در نزدیکی مبنای هزینه بلند مدت خود اقدام به خرید دوباره کردند. حال اگر نمودار قیمت به زیر این دو مدل کشیده شود، دوباره باید صعودی بودن روند کلی بازار را ارزیابی کنیم. در ضمن این اتفاق به معنای آن است که بخش بزرگی از بازار در ضرر است.
میانگین حقیقی بازار و قیمت سرمایهگذاران فعال
جهش ضررهای محققشده
در بخش قبلی، موقعیت بازار به نسبت سطوحی که سرمایهگذاران تحت فشار مالی بسیار زیاد قرار گرفتهاند را بررسی کردیم. قدم بعدی این است که واکنش سرمایهگذاران را با تحلیل مقدار ضررهای ثبت شده در طول این رویداد بررسی کنیم.
بدیهی است که ریزش اخیر، موجی از ترس را در سرمایهگذاران ایجاد کرد، به طوریکه در مجموع ۱٫۳۸ میلیارد دلار ضرر در این چند روز محقق شد. این سیزدهمین رویداد تحقق ضرر بزرگ تاریخ بیت کوین در مبنای دلاری است.
ضرر محقق شده تعدیل با اشخاص
حالا وقت آن رسیده که ضررهای محقق شده توسط هولدرهای بلند مدت را از این مقدار جدا کنیم تا تأثیر این رویداد روی هر گروه را بهتر درک کنیم. نکته حیرتانگیز اینجاست که بیش از ۹۷٪ از ضررهای محقق شده در این روزها، توسط هولدرهای کوتاه مدت ثبت شده و LTH ها هیچ واکنشی به این فرازونشیب نشان ندادند.
ازاینرو، برای تحلیل ضررهای بازار در ادامه کار، روی هولدرهای کوتاه مدت تمرکز خواهیم کرد.
سهم LTH و STH از ضررهای محققشده
بعد از جداسازی STH ها، میبینیم که نمره استاندارد ضرر محقق شده آنها یک انحراف عیار ۶.۸۵ را ثبت کرده است. جالب اینجاست که از کل روزهای معاملاتی بیت کوین، تنها در ۳۲ روز مقدار بزرگتری ثبت شده است. همین امر به خوبی شدت عظیم ریزش اخیر را نشان میدهد.
فعالیت STH در سود و ضرر
این جو بازار، در شاخص نسبت سود و ضرر محقق شده STH که با ریزشی کمسابقه به سطوح پایین رسید و تنها ۶٪ از روزهای معاملاتی چنین مقادیری را ثبت کرده، مشهود است.
این به ما نشان میدهد که واکنش اولیه سرمایهگذاران به این رویدادها، ترس و وحشت بوده است؛ چرا که کوینها با ضررهای بزرگی فروخته شدند.
نسبت سود/ضرر محققشده هولدرهای کوتاه مدت
شاخص SOPR هولدرهای کوتاه مدت هم به سطوح بسیار پایینی رسیده است، چرا که سرمایهگذاران جدید به طور میانگین ضرر ۱۰ درصدی را ثبت کردهاند. این نوعی تسلیم بازار را نشان میدهد، چرا که تنها ۷۰ روز معاملاتی دیگر، سطوحی پایینتر از این را ثبت کرده است.
STH-SOPR
دانلود دوازدهمین ماهنامه دامیننس
یک سال با دامیننس؛ سفری پر از تجربه و یادگیری
تخلیه بازارهای مشتقات
در بازارهای مشتقات، حجم عظیمی از پوزیشنهای لانگ به اجبار بسته شدند؛ به طوریکه در مجموع ۲۷۵ میلیون دلار قرارداد لانگ لیکوئید شدند. علاوهبراین، ۹۰ میلیون دیگر پوزیشن شورت هم لیکوئید شدند تا در مجموع ۳۶۵ میلیون دلار پوزیشن در بازار آتی لیکوئید شود. این نشان میدهد که چه حجم بزرگی از پوزیشنهای اهرمدار از بازار اخراج شدند.
کل لیکوئیدهای بازار آتی (مجموع ۷ روزه)
این بسته شدن اجباری پوزیشنها منجر به کاهش ۳- انحراف معیاری در اوپن اینترست بازار فیوچرز شد که مصادف با ۱۱٪ ریزش در یک روز است. این رویداد، خبر از ریست کلی بازار آتی میدهد و دادههای آنچین و بازار نقدی، پروسه ریکاوری در هفتههای آینده را به خوبی نشان خواهند داد.
اوسیلاتور درصد تغییرات ۱ روزه اوپن اینترست فیوچرز
جمعبندی نهایی
آگوست کنونی، یکی از پرتنشترین ماههای سالهای اخیر بوده که بازارهای کریپتو و سهام در آن ریزشی شدید را تجربه کردند. بیت کوین در این روزها، بزرگترین درادان (۳۲٪) از قله تاریخی خود را ثبت کرد و هولدرهای کوتاه مدت در این مدت، ضرر زیادی را متحمل شدند.
لیکوئیدهای بازار نقدی هم بنزینی بر آتش بازار بود؛ چرا که در این روزها ۳۶۵ میلیون دلار پوزیشن به اجبار بسته شد و کاهشی ۳ انحراف معیاری در حجم معاملات باز بازار آتی ایجاد کرد. این رویداد باعث ریزش اهرم بازار و بیشتر شدن اهمیت دادههای آنچین و بازار نقدی در تحلیلهای هفتههای آینده شد.
میلاد آقایاری
Fiat Free, Since 93 :) درباره کریپتو مینویسم. چون به نظرم راه امیدوارکنندهایه واسه یه کوچولو بیشتر کردن عدالت در جهان