ترس از رکود اقتصادی در ایالات متحده چه تاثیری بر بازار کریپتو خواهد داشت؟
تاریخ: 16 مرداد 1403
زمان مطالعه:
2 دقیقه
قیمت بیت کوین و آلت کوینها در روزهای اخیر به شدت کاهش یافت و ضرر زیادی را به سرمایهگذاران وارد کرد. این فروش گسترده در بازار که از روز جمعه شروع شد، با گزارش ضعیفتر از حد انتظار مشاغل ایالات متحده همراه بود و باعث شد دریایی از خون در بازارهای مالی شکل بگیرد. بازار کریپتو نیز از این رویدادها بینصیب نماند و نشان داد که تا حد زیادی از عوامل کلان اقتصادی تاثیر میگیرد.
تاثیر رکود اقتصادی آمریکا بر قیمت بیت کوین
روایت رکود احتمالی در ایالات متحده، طی سال گذشته موافقان و مخالفان زیادی داشته است. آمارهای ناامیدکننده اشتغال در روز جمعه، باعث ترس بیشتر سرمایهگذاران در بازارهای سهام ایالات متحده شد و نگرانی از روند نزولی اقتصادی را دوباره برانگیخت.
از سوی دیگر تنشهای ژئوپلیتیک در نقاط مختلف دنیا، به خصوص خاورمیانه، به اوج خود رسیده، که باعث ایجاد عدم اطمینان اقتصادی در صحنه جهانی شده است.
در ادامه چگونگی تاثیر یک رکود احتمالی بر قیمت بیت کوین در چرخه فعلی را بررسی خواهیم کرد.
احساسات سرمایهگذاران
تمایل سرمایهگذاران معمولاً در محیطهای رکودی به سمت «ریسک گریزی» تغییر میکند. در این شرایط، آنها اغلب به سمت داراییهای امنتر حرکت میکنند و داراییهای کمخطر را به داراییهای بیثبات، مانند ارزهای دیجیتال، ترجیح میدهند.
این تغییر احساسات توسط سرمایهگذارانی که داراییهای امن سنتی را ترجیح میدهند، بهرغم جذابیت عرضه ثابت آن، احتمالاً بر قیمت بیت کوین فشار منفی میآورد. برخی از مفسران بازار نیز عقیده دارند که یک محیط رکودی، زمینه را برای جدا شدن همبستگی بیت کوین از سهام در چرخه فعلی فراهم میکند.
رکود معمولاً میزان نقدینگی را محدود میکند و شرایط سختتری را به وجود میآورد؛ زیرا فعالان بازار حفظ سرمایه خود را در اولویت قرار میدهند. یک محیط رکودی منجر به کاهش جریان ورودی به داراییهای کریپتو میشود و در نتیجه فشار نزولی بر قیمت آنها را تشدید میکند.
در این بین، دولتها و تنظیمکنندههای مالی نیز ممکن است تصمیم بگیرند که کنترلها را تشدید و سیاستهای جدیدی را در پاسخ به انقباض اقتصادی اجرا کنند. در گذشته، بازار کریپتو نشان داده که نسبت به تحولات نظارتی حساس است و هر گونه محدودیت جدید احتمالاً نوسانات بیشتری را به همراه خواهد داشت.
در مقابل، رکود اقتصادی میتواند باعث تسهیل پولی و اقدامات محرک مالی؛ مانند کاهش نرخ بهره شود. برخی از کارشناسان عقیده دارند که اعتماد بازار در حال افزایش است و فدرال رزرو اکنون به جای پیشبینی اولیه 0.25 درصدی، نرخ بهره خود را 0.5 درصد در ماه سپتامبر کاهش خواهد داد.
با توجه به پویایی بازار، کاهش نرخ بهره باعث تزریق نقدینگی بیشتری میشود و بیت کوین نیز از این شرایط سود خواهد برد؛ بر خلاف دلار آمریکا که تضعیف خواهد شد.
پیشزمینه تاریخی
دادههای تاریخی نشاندهنده عملکرد ترکیبی بازار بیت کوین در دورههای نزولی اقتصادی است که نشاندهنده ویژگیهای سوداگرانه و ذخیره ارزش آن به طور همزمان است.
زمانی که فدرال رزرو آخرین بار در مارس 2020 نرخ بهره را کاهش داد، بیت کوین زیر 7,000 دلار معامله میشد و در سال بعد به بالای 60,000 دلار رسید.
برخلاف تصمیم 31 جولای فدرال رزرو مبنی بر ثابت نگه داشتن نرخ بهره در بالاترین حد در 23 سال گذشته، بانک مرکزی ژاپن سیاست پولی خود را در 5 آگوست تشدید کرد و نرخ بهره را از نزدیک به صفر به 0.25 درصد افزایش داد.
مسیر پیش رو
در حالی که واکنش فعلی سرمایهگذاران، حاصلِ ترس از رکود اقتصادی بوده است، اما هیچ چشمانداز منفی را در بلندمدت نشان نمیدهد. بیشتر دادههای اقتصادی این هفته تقریباً در شرایط خوبی هستند و توجه ناظران بازار را به گزارش تورم CPI در ماه جولای جلب میکند.
بزرگترین سوال این است که آیا ایالات متحده میتواند چالشهای اقتصادی غالب را بدون یک رکود شدید پشت سر بگذارد؟ به همین منظور، فعالان بازار باید شاخصهای اقتصادی و واکنشهای سیاسی را در هفتههای آینده به دقت زیر نظر داشته باشند.
جواد علیزاده
پیگیر و علاقمند به اخبار و رویدادهای مالی و گاهی سیاسی در سرتاسر دنیا