تاریخ انتشار: 5 آبان 1400 | آخرین بهروزرسانی: 11 تیر 1402
زمان مطالعه:
4 دقیقه
آموزش تحلیل تکنیکال یکی از لازمههای معاملهگری حرفهای در بازار ارزهای دیجیتال است. برای همین در آکادمی بیتپین میتوانید بامطالعه این آموزشها در بازهی زمانی کوتاه به یک تریدر حرفهای ارز دیجیتال تبدیل شوید. در جلسهی اول آموزش تحلیل تکنیکال، پیشفرضها و سه اصل اساسی این تکنیک معرفی شد. در جلسهی دوم به معرفی انواع نمودارهای تحلیل تکنیکال میپردازیم. برای یادگیری نمودارها با ما همراه شوید.
بهطورکلی در تحلیل تکنیکال با توجه به هدف معاملهگر سه نوع نمودار پرکاربرد وجود دارد:
نمودارهای خطی
نمودارهای میلهای
نمودارهای شمعی
قبل از اینکه به هر یک از این موارد بپردازیم، نمودارهای OHLC را بررسی میکنیم.
نمودار OHLC
قابلیتی که نمودارهای OHLC در اختیار معاملهگر میگذارند این است که نوسان قیمت را در قالب یک میله و یا شمع در دوره خاصی به ما نشان میدهند؛ چیزی که در نمودارهای خطی امکان مشاهده آن وجود ندارد.
کلمه OHLC مخفف کلمات زیر است:
Open یا قیمت آغازین
High یا بالاترین قیمت معامله شده
Low یا پایینترین قیمت معامله شده
Close یا قیمت بسته شدن
موارد ذکرشده را در ادامه بر روی نمودارهای شمعی و میلهای بررسی خواهیم کرد.
تایم فریم (بازه زمانی)
قبل از وارد شدن به بحث انواع نمودارها، با مفهوم تایم فریم یا بازه زمانی باید آشنا شوید. تایم فریم به معنی یک دوره زمانی است که در نقطه مشخصی شروع و پایان مییابد. هر تایم فریم با توجه به نوع نمودار میتواند یک نقطه، یک شمع (کندل) و یا یک میله را نشان دهد.
هر تایم فریم کوچکترین بخش نمودار است که اطلاعاتی نظیر قیمت آغازین معامله، قیمت بسته شدن و بالاترین و پایینترین قیمت را در اختیار معاملهگر قرار میدهد؛ البته اطلاعات بهدست آمده از هر تایم فریم، به نوع نمودار نیز بستگی دارد.
با این توضیحات به سراغ انواع نمودارها میرویم.
از پیوند بلاکچین و هوش مصنوعی، به پول میرسیم؟
جوابت تو شماره ۱۴ ماهنامه دامیننسه!
نمودار خطی (Line Chart)
نمودارهای خطی سادهترین نمودارها در تحلیل تکنیکال هستند و تنها قیمت بسته شدن معاملات را در هر تایم فریم ثبت میکنند.
مثلاً نمودارهای خطی در تایم فریم یک روزه، در هرروز تنها یک نقطه بر روی نمودار نشان میدهند و این نقطه آخرین قیمت معاملهشده در آن روز است. با اتصال نقاط بهدست آمده از هرروز، نمودار خطی در تایم فریم یکروزه بهدست خواهد آمد.
نقطهضعف این نمودار این است که تنها قیمت نهایی را ثبت میکند؛ یعنی اینکه تمامی معاملات انجامشده در یک روز ارزشی ندارد و تنها آخرین قیمت آن روز در نمودار خطی ارزشمند است. اغلب معاملهگران برای تأیید شکستهای حمایتی و مقاومتی از قیمت بسته شدن استفاده میکنند، برای همین نیز این قیمت اهمیت بیشتری دارد.
هرچند میتوان از قیمتهای دیگری نظیر قیمت آغازین یا میانگین بالاترین و پایینترین قیمتها نیز استفاده کرد، اما پیشنهاد میشود درصورتیکه میخواهید از نمودار خطی جهت تحلیل استفاده کنید، آن را روی حالت پیشفرض یعنی قیمت بسته شدن قرار دهید.
نمودار میلهای (Bar Chart)
در نمودارهای میلهای هر تایم فریم یک میله (Bar) را نشان میدهد که بالاترین و پایینترین قیمت، قیمت آغازین و بستهشده بر روی هر میله مشخصشده است. یعنی در نمودار میلهای هر میله (Bar) میتواند نشاندهنده تغییرات قیمتی در بازه مثلا یک ساعته (تایم فریم یکساعته)، یکروزه (تایم فریم یکروزه) یا یکهفتهای (تایم فریم هفتگی) باشد. اینکه از چه تایم فریمی استفاده کنیم به خودمان و استراتژی معاملاتیمان بستگی دارد.
هر میله از خطوط عمودی تشکیلشده است که قیمت آغازین و بستهشده در آن با خطوط تیره افقی نشان دادهشده و دو سر میله بالاترین و پایینترین قیمت را نشان میدهند. قیمت آغازین با خط تیره افقی در سمت چپ و قیمت بستهشده با خط تیره افقی در سمت راست میله نمایش داده میشود. میلهای که در آن خط افقی سمت چپ بالاتر از خط افقی سمت راست باشد، یا به عبارتی دیگر قیمت آغازین بیشتر از قیمت بستهشده باشد، میله نزولی است. برعکس آن، یعنی اگر خط تیره چپی پایینتر از خط تیره راستی باشد در این صورت میله صعودی خواهد بود.
رنگ این میلهها با توجه به صعودی یا نزولی بودنشان میتواند تغییر کند. در نمودار زیر میله صعودی با رنگ سبز و میله نزولی با رنگ قرمز نمایش داده شده است.
نمودار شمعی (Candlestick Chart)
نمودار شمعی نیز مثل نمودار میلهای خصوصیات نمودارهای OHLC را دارد و تنها تفاوت آن با نمودار میلهای در نحوه نمایش هر تایم فریم است. تریدرها در بازار ارزهای دیجیتال برای راحتی کار و تفسیر آسانتر معمولاً نمودار کندلاستیک (Candlestick) را جایگزین نمودار میلهای میکنند.
در این نمودارها در هر تایم فریم یک شمع یا کندل (Candle) نمایش داده میشود. مثل نمودار میلهای، هر تایم فریم میتواند نشاندهنده یک دقیقه، یک ساعت، یک روز یا یک ماه باشد. همچنین نزولی یا صعودی بودن کندلها را از رنگشان میتوان تشخیص داد. در کندلهای صعودی (Bullish) قیمت آغازین پایینتر از قیمت بستهشده قرار دارد و کندل به رنگ سبز یا بیرنگ نمایش داده میشود. در کندلهای نزولی (Bearish) قیمت بستهشده پایینتر از قیمت آغازین قرار دارد و رنگ این کندلها اغلب قرمز یا مشکی است.
هر کندل در نمودارهای شمعی از دو بخش تشکیلشده است:
بدنه کندل (Body).
سایه (Shadow) که به آن فیتیله (Wick) یا میله هم گفته میشود.
سلام خیلی عالیه اگه امکان داره بنده بنده توکن slp خریدم و شبکه رونین انتخاب کردم نمی دونستم ادرس ولتم bnb20 بود به هر حال صرافی فرستاد به کیف پولم نیامد بررسی کردم دیدم تراست ولت ازشبکه رونین پشتیبانی نمی کند حال در نحوه پیدا کردن کلید خصوص تراست ولت ماندم لطفا کمک کنید تا ارز خرید شده را باز یابی کنم ممنون
سلام خیلی عالیه اگه امکان داره بنده بنده توکن slp خریدم و شبکه رونین انتخاب کردم نمی دونستم ادرس ولتم bnb20 بود به هر حال صرافی فرستاد به کیف پولم نیامد بررسی کردم دیدم تراست ولت ازشبکه رونین پشتیبانی نمی کند حال در نحوه پیدا کردن کلید خصوص تراست ولت ماندم لطفا کمک کنید تا ارز خرید شده را باز یابی کنم ممنون
سلام
به پشتیبانی آنلاین پیام بدین.