۷ اصطلاح در معاملات فیوچرز ارزهای دیجیتال

تاریخ انتشار: 24 آبان 1400 | آخرین به‌روزرسانی: 11 تیر 1402
زمان مطالعه:  6 دقیقه
7 اصطلاح در معاملات فیوچرز ارزهای دیجیتال

در هر حوزه‌ای، وجود یک سری اصطلاحات خاص می‌تواند برای افراد مبتدی چالش‌برانگیز باشد. وجود این نوع از اصطلاحات در بازارهای مالی به ویژه بازار ارزهای دیجیتال نیز موجب سردرگمی معامله‌گران نوپا شده که در این مطلب قصد داریم تا شما را با ۷  اصطلاح در معاملات فیوچرز ارزهای دیجیتال آشنا کنیم.

بهره‌گیری از حجم معاملات به عنوان معیاری برای سرمایه‌گذاری می‌تواند برای معامله‌گران حرفه‌ای بسیار سودآور باشد. به طوری که در اغلب اوقات می‌توان از فاکتور حجم برای ایجاد پویایی (منظور از نوسان و پویایی بازار، مقدار دامنه نوسانات قیمت یک دارایی طی یک دوره زمانی خاص روزانه، هفتگی، ماهانه و…)در بازار ارزهای دیجیتال استفاده کرد.

البته، شرط موفقیت در این راه استفاده درست از اهرم‌هاست که هرگز نباید بیش از حد استاندارد لحاظ شود. به عنوان مثال، اگر محافظه‌کار هستید یا تازه وارد معاملات ارزهای رمزپایه شده‌اید، اهرم ۵ یا ۲ برابر مطمئن‌ترین میزان خواهد بود.

۷ اصطلاح در معاملات فیوچرز ارزهای دیجیتال

بسیاری از افراد تنها با خرید ارز دیجیتال و هولد کردن آن، قصد رسیدن به سودهای کلان را دارند. اما معامله‌گران باهوش و حرفه‌ای از تمامی ظرفیت‌های بازار جهت تحقق این امر استفاده می‌کنند که یکی از آن‌ها بازار فیوچرز است. این بازار البته دارای اصطلاحات مهمی است که دانستن آن برای هر معامله‌گری ضروری است.

فاندینگ ریت (Funding Rates)

اصطلاح فاندینگ ریت (Funding Rates) در معاملات فیوچر

اصطلاح فاندینگ ریت (Funding Rates) در معاملات فیوچر

فاندینگ ریت، اغلب به معنای نرخ بودجه شناخته می‌شود، اما به عقیده معامله‌گران فیوچرز نمی‌تواند معنای دقیقی برای آن باشد. فاندینگ ریت در معنی صحیح خود به مقدار پول یا سودی گفته می‌شود که معا‌مله‌گران بر اساس اختلاف بوجود آمده، پرداخت و یا دریافت می‌کنند. میزان نرخ بودجه از نرخ بهره و حق بیمه بدست می‌آید. حق بیمه نیز بر اساس تفاوت بین قیمت قرارداد دائمی و قیمت لحظه ای ارزهای دیجیتال تعیین می‌شود. در همین حال، نرخ سود در فیوچرز بایننس ۰٫۰۳ درصد تعیین شده است.

این نرخ‌ها اغلب توسط صرافی‌ها و بازارها برای جلوگیری از هرگونه اختلاف در قیمت هر یک از رمز ارزها استفاده می‌شود. معامله‌گران باید از این نرخ‌ها کاملاً آگاه باشند، زیرا این نرخ‌ها بر هزینه نگهداری روزانه یک قرارداد دائمی تأثیر می‌گذارند و همچنین می‌توانند به عنوان معیار سنجش احساسات بازار در قراردادهای فیوچرز مورد استفاده قرار گیرند. به عنوان مثال، فاندینگ‌ ریت‌های بالا اغلب در بازارهای گاوی اتفاق می‌افتد، جایی که معامله‌گران معتقدند بازار به شدت صعودی است و آنها مایل به پرداخت حق بیمه در بازه‌های طولانی مدت هستند.

سود باز (Open interest)

سود باز به‌عنوان یکی دیگر از پرکاربردترین اصطلاح در معاملات فیوچرز ارزهای دییجتال به‌شمار می‌رود. سود باز نشان‌دهنده‌ی مقدار سرمایه‌ای است که به بازار تزریق یا از بازار خارج می‌شود. اگر سرمایه بیشتری وارد بازار فیوچرز بایننس شود، سود باز افزایش پیدا می‌کند و اگر سرمایه بیشتری از این بازار خارج شود، سود باز کاهش پیدا خواهد کرد. سود باز با جمع‌آوری تمامی پوزیشن‌های باز اعم از پوزیشن‌های خرید و فروش و کسر کردن آن از پوزیشن‌های بسته شده حاصل می‌شود. سود باز با توجه به تعداد قرارداد‌های باز قابل تغییر خواهد بود. به طور کلی، سود باز رابطه مستقیمی با حجم بازار دارد.

حجم معاملات (Volume)

اصطلاح حجم معاملات (Volume) در معاملات فیوچر

اصطلاح حجم معاملات (Volume) در معاملات فیوچر

به تعداد معاملات خرید و فروشی که در یک بازه زمانی خاص مثلا ۲۴ ساعته بر روی یک نماد (سهم) انجام می‌گردد، حجم معاملا‌ت آن نماد و به تعداد معاملات خرید و فروش کل سهام موجود در بازار در یک بازه زمانی خاص حجم معاملات بازار گفته می‌شود. استفاده از حجم به عنوان معیار سنجش می‌تواند برای معامله‌گران مفید باشد، به خصوص اگر آن‌ها علاقه‌مند به دانستن قدرت روند بازار باشند.

غالباً می‌توان از فاکتور حجم برای ایجاد نوسان به ویژه در بازارهای رمزنگاری استفاده کرد. به عنوان مثال، اگر حجم معاملات در یک بازه زمانی بالا باشد و قیمت یک ارز دیجیتال به صورت ناپایدار به سمت بالا در حرکت باشد، روند صعودی به راحتی قابل توجیه است.

اهرم (Leverage)

اصطلاح اهرم (Leverage) در معاملات فیوچر

اصطلاح اهرم (Leverage) در معاملات فیوچر

اهرم به عنوان یکی از پرکاربردترین اصطلاح در معاملات فیوچرز ارزهای دیجیتال است. معامله‌گران به واسطه اهرم در معاملات فیوچرز بایننس می‌توانند سودی بیشتر از توان مالی خود بدون پرداخت بهره دریافت کنند. فرض کنید شما قصد خرید خانه‌ای ۲۰۰ میلیونی را دارید اما دارایی شما در حال حاضر ۵۰ میلیون تومان است. بانک برای جبران مابقی پول، وامی به شما پرداخت کرده و علاوه‌بر دریافت ۵۰ میلیون جهت ضمانت در ازای آن از شما بهره دریافت می‌کند. شما برای بازپرداخت وام ۱ ماه فرصت دارید، در غیر این صورت هم خانه از شما پس گرفته خواهد شد و هم ۵۰ میلیون شما به عنوان جریه توسط بانک ضبط می‌گردد.

در معاملات فیوچرز نیز قضیه به همین سادگی است با این تفاوت که هیچ بهره‌ای از شما گرفته نمی‌شود. به طوری که شما به فرض برای خرید ۳۰۰ دلار بیت‌کوین ۲۵۰ دلار وام از بایننس دریافت می‌کنید. البته، این تصمیم تنها باید در روند صعودی بازار انجام شود تا مبادا قیمت بیت‌کوین با نوسان شدید مواجه شود و موجودی شما لیکوئید گردد. برای این کار شما یک فرصت استثنایی دیگر هم تحت عنوان اهرم دارید. در صرافی بایننس بازه لوریج در معاملات از ۱ تا ۱۲۵ برابر می‌باشد. یعنی شما با قرار دادن اهرم روی ۲ به ازای هر ۱ درصد رشد بیت‌کوین ۲ درصد سود دریافت می‌کنید که عکس این قضیه نیز صادق است.

بنابراین، قبل از تصمیم‌گیری در مورد درجه اهرم، سرمایه‌گذاران باید دستورالعمل های شناخته شده را بررسی کنند.

  • اول از همه، سطوح پایین اهرم را حفظ کنید.
  • از دستورات توقف (stop-orders) برای کاهش روند نزولی و محافظت از سرمایه استفاده کنید.
  • سرمایه‌گذاری در فیوچر را به ۱ تا ۲ درصد از کل سرمایه تجاری در هر موقعیتی محدود کنید.
  • اگر محافظه کار هستید یا تازه وارد معاملات ارزهای رمزپایه شده‌اید، اهرم ۵ یا ۲ برابر مطمئن‌ترین میزان خواهد بود.

حداقل وجه تضمین – توجه به مارجین اولیه و مارجین نگه‌داری

وجه تضمین اولیه (Initial Margin) از جمله ناشناخته‌ترین اصطلاح در معاملات فیوچرز ارزهای دییجتال است. وجه تضمین اولیه، وجهی است که از طرفین قرارداد فیوچرز برای جلوگیری از پشیمان شدن از انجام قرارداد فیوچرز، در قالب شرط ضمن عقد، دریافت می‌شود که میزان آن در ابتدای مشخصات هر قرارداد از سوی طرفین تعیین می‌شود. به عنوان مثال، اگر اهرم ۲۰ برابر را انتخاب کنید، حاشیه اولیه شما ۵ درصد از ارزش کل موقعیت خواهد بود. هر چه وجه تضمین اولیه بیشتر باشد، اهرم موجود کمتر و در نتیجه حاشیه امن اولیه بیشتر خواهد بود.

به حداقل مبلغ لازم که برای باز نگه‌داشتن معامله موردنیاز است، مارجین نگه‌داری (Maintenance Margin) گفته می‌شود. در صورتی که وجه تضمین نگه‌داری شما به زیر این سطح برسد، بلافاصله لیکوئید می‌شوید. برای افزایش تجربه تجاری کاربران نوپا، بایننس فقط یک حاشیه نگه‌داری ارائه می‌دهد که کمتر از نیمی از حاشیه اولیه است.

مشخصا خرید و فروش بیت کوین در بازارهای آتی ریسک‌های متعددی خواهد داشت که امیدواریم با رعایت نکات گفته شده از بروز هرگونه ضرر جلوگیری کنید.

لیکوئید شدن (Liquidation)

اصطلاح لیکوئید شدن (Liquidation) در معاملات فیوچر

اصطلاح لیکوئید شدن (Liquidation) در معاملات فیوچر

لیکوئید یا تسویه امور، شاید ترسناک‌ترین اصطلاح در معاملات آتی باشد. در معاملات آتی، لیکوئید به فروش اجباری موقعیت‌های از دست رفته برای جلوگیری از سقوط آن‌ها به ارزش خالص منفی اشاره دارد. بهترین تعریف برای لیکوئید شدن به شرح زیر است:

وقتی که یک تیم فوتبال ورشکست می‌شود، مشخصاً توانایی پرداخت دستمزد بازیکنان خود را ندارد. در همین حین، دارایی‌های آن (از زمین فوتبال گرفته تا ساختمان باشگاه) توسط بازیکنان طبق قانون مصادره و فروخته می‌شوند و با مبالغ به دست آمده از آن بدهی‌های طلبکاران پرداخت می‌شود. معامله‌گران فیوچرز نیز برای انجام معاملات و اهرم‌های لحاظ شده، وجه تضمین اولیه (Initial margin) را به صرافی ارز دیجیتال بایننس پرداخت می‌کنند و این وجه تضمین به عنوان وثیقه برای بازپرداخت به طرف وام‌دهنده نزد صرافی به امانت می‌ماند.

هرگاه بازار با نوسان مواجه شود و مبلغ دریافت شده از سوی وام‌گیرنده به کمتر از وجه تضمین سقوط کند، مبلغ بلافاصله توسط صرافی لیکوئید و بین طلبکاران عرضه می‌گردد.

صندوق بیمه (Insurance Funds)

صندوق‌های بیمه، شبکه‌های ایمنی هستند که از معامله‌گران در برابر ضررهای نامطلوب محافظت می‌کنند، به طوری که در برخی موارد، معامله‌گران ممکن است بیش از آنچه دارند از دست بدهند. صندوق‌های بیمه برای جلوگیری از ضررهای جامعه رمزنگاری‌شده استفاده می‌شود؛ وضعیتی که در آن سود معامله‌گران سودآور برای پوشش خسارت معامله‌گران ورشکسته استفاده می‌شود.

بایننس با ایجاد صندوق بیمه، این اطمینان را به کاربران خود داده تا در مواقعی که بازار نوسانات شدیدی دارد، سود آن‌ها پرداخت خواهد شد.

دانلود هفتمین ماهنامه دامیننس

سواد اقتصادی و ذهنیت برنده در دنیای کریپتوکارنسی

    گفتار پایانی

    همانطور که مشاهده کردید، معاملات فیوچرز بدون درک اساسی از هفت اصطلاح نام برده می‌تواند پرهزینه و شاید احمقانه باشد. معاملات آتی، پیچیده هستند و می‌توانند برای تازه واردها بسیار خطرناک باشند. با خواندن این مقاله، اکنون می‌توانید درک بهتری از نحوه معاملات فیوچرز داشته باشید و امیدوارم تصمیمات تجاری درستی اتخاذ کنید.

    کارن آهنگری

    کارن آهنگری

    بازی با کلمات، یکی از بهترین سرگرمی‌هاست. در کنارش، کمک به دیده شدن این کلمات با کمک SEO هم مهمترین وظیفه‌ی من تو بیت‌پینه. سعی می‌کنم دانسته‌هام رو تو حوزه کریپتو با کاربرها به اشتراک بذارم و با سئو به دیده شدن این دانسته‌ها، کمک کنم.

    مطالب نویسنده
    اشتراک گذاری:

    مطالب مشابه

    لایتنینگ؛ کلید دروازه خرید و انتقال بیت کوین با کارمزد کم و مبالغ پایین

    کارمزدهای زیاد در شبکه بیت کوین معضلی جدی برای کاربران کریپت ...

    پولبک (Pullback)؛ فرصتی برای ورود یا هشداری برای خروج؟

    استراتژی معاملات پولبک یک تکنیک تریدینگ رایج است که به تریدر ...

    دپوزیت در ارزهای دیجیتال به چه معناست؟

    دپوزیت ارز دیجیتال یکی از مفاهیم ابتدایی و مهم در کریپتو است ...

    دیدگاه‌ها 14 دیدگاه
    در پاسخ به دیدگاه کاربر
    1. پسر پارسی
      پسر پارسی | 13 مرداد 1401

      دو مثال هم میزدی همه راحت متوجه بشن داری آموزش میدی یا مرور میکنی؟؟؟؟؟

    2. پورسینا
      پورسینا | 20 اسفند 1400

      سلام ببخشید حداقل سرمایه برای فیوچر زدن چقدره ؟

    3. بابک
      بابک | 23 بهمن 1400

      با سلام ایا صرافی شما معاملات فیوچرز هم انجام میده ؟

      • کارن آهنگری
        کارن آهنگری | 23 بهمن 1400

        سلام بابک عزیز
        معاملات فیوچرز و اهرم‌دار در ایران ممنوع و خلاف قانون هست. هیچ صرافی در ایران حق نداره این قابلیت‌ها رو به پلتفرمش اضافه کنه.

        • حمید
          حمید | 1 مهر 1401

          سند این حرفتون چیه؟ از چه منبعی می فرمایید خلاف قانون؟

          • کارن آهنگری
            کارن آهنگری | 2 مهر 1401

            طبق قانون، فروش چیزی که نداریم در ایران، غیرقانونیه.
            امکان اضافه شدن این ویژگی از سمت بیت پین وجود داره، اما به دلیل منع قانونی، نمی‌تونیم اضافه کنیم.

    4. مهراد امیرابراهیمی
      مهراد امیرابراهیمی | 26 آبان 1400

      با سلام ممنون از راهنمائیهای مفید و بجاتون که اطلاعات ماهارو کمی راجع به ارز دیجیتال بیشتر میکنه در صورت امکان باز هم در مورد اصطلاحات ارز دیجیتال مطالب بگذارید لطفا

      • کارن آهنگری
        کارن آهنگری | 27 آبان 1400

        سلام دوست عزیز
        حتما. ممنونیم از شما

    5. فریدون
      فریدون | 26 آبان 1400

      بسیار عالی هم مقاله ها و هم کلیپها،سپاسگزارم🙏💐

    6. aiyoubmehdipour@gmail.com
      aiyoubmehdipour@gmail.com | 21 شهریور 1400

      aiyoubmehdipour@gmail.comعالیه ممنون از هنه پرسونل بیت پین

    7. محمد عاملی
      محمد عاملی | 20 شهریور 1400

      سلام من در انتقال یه ارز از کیف پول ترون لینک به صرافی شما یک اشتباه کردم اگر امکان داره کمکم کنین ممنون.من برای انتقال ارز ترون از کیف پول به این صرافی ادرس مقصد رو که باید مربوط به ترون باشه اشتباها تتر کپی کردم وارز ترون به کیف پول صرافی شما نیومده .لطفا اگه ممنکنه کمکم کنین .ممنون از لطف شما

      • کارن آهنگری
        کارن آهنگری | 22 شهریور 1400

        سلام محمد عزیز
        لطفاً مسئله‌ی پیش اومده‌ رو با پشتیبان ما مطرح کنید. کارشناسان ما در بخش پشتیبانی آماده‌ی رفع مشکلات پیش اومده هستند و تو هر ساعتی از شبانه روز که پیام بدین، پاسخ میدن.
        به امید معاملات پرسود در بیت پین

    8. محمد عاملی
      محمد عاملی | 20 شهریور 1400

      فقط میتونم بگم عالی و درجه یک هستین ممنون بابت اینکه به مشتریان اطلاعات مفید میدین .موفق باشین

    9. مجید خراجی
      مجید خراجی | 17 شهریور 1400

      اطلاعاتم پاک شود