دپوزیت ارز دیجیتال یکی از مفاهیم ابتدایی و مهم در کریپتو است.
در دنیای ارزهای دیجیتال مفاهیم زیادی وجود دارند که آشنایی با هر یک لازمه فعالیت در این دنیای پیچیده است. دپوزیت یکی از همین مفاهیمی است که بهوفور در ارزهای دیجیتال شنیده میشود و روزانه افراد زیادی اقدام به دپوزیت ارز دیجیتال میکنند؛ اما Deposit یعنی چه و چگونه میتوان آن را انجام داد؟ در این مقاله قصد داریم به معنی و مفهوم دپوزیت پرداخته و شما را با نحوه انجام آن آشنا کنیم. تا انتهای مقاله همراهمان باشید.
مفهوم دپوزیت در ارز دیجیتال
واریز یا همان دپوزیت (Deposit) در واقع یک تراکنش است و زمانی اتفاق میافتد که شما ارز دیجیتالی را در کیف پول خود دریافت میکنید. دقیقاً همانند واریز و برداشت پول از طریق سرویس بانکی! زمانی که پولی به حسابتان اضافه میشود، عمل واریز صورت میگیرد. در دنیای کریپتو نیز به این عمل واریز یا دپوزیت میگویند؛ با این تفاوت که بهجای پول ریالی، کوین یا توکن به کیف پولتان واریز میشود. پس از عمل دپوزیت، کیف پول دیجیتالی شما شارژ شده و مبلغ موجودی افزایش پیدا میکند.
مراحل دپوزیت ارز دیجیتال
حالا که با مفهوم دپوزیت ارز دیجیتال آشنا شدیم، وقت آن است که بدانیم که چگونه میتوانیم عمل دپوزیت را انجام دهیم. دپوزیت کار بسیار آسانی است و در چند مرحله کوتاه میتوانید آن را انجام دهید. در ادامه آموزش دپوزیت کریپتو را ارائه میدهیم.
انتخاب صرافی
اولین قدم در دپوزیت ارز دیجیتال، انتخاب صرافی معتبر است. ازآنجاییکه شما تراکنشهای خود را در صرافی ارز دیجیتال انجام میدهید، لازم است که از اعتبار و اطمینان کافی برخوردار بوده و امنیت کافی را برای داراییهای ارزشمند و اطلاعات شخصیتان فراهم کند. پس در انتخاب صرافی ارز دیجیتال دقت کافی را به خرج دهید.
صرافیهای ارز دیجیتال بسیاری (چه ایرانی و چه خارجی) در دنیای کریپتو وجود دارند. آنها را به خوبی بررسی کرده و بهترین گزینه را برای واریز رمزارز انتخاب کنید. ما در ادامه برای آموزش دپوزیت ارز دیجیتال از صرافی بیت پین استفاده کردهایم. تقریباً فرآیند واریز در همه صرافیها شبیه به هم است؛ بنابراین، با مطالعه این آموزش خواهید توانست در هر صرافی عمل واریز را انجام دهید.
ایجاد حساب کاربری
دومین مرحله ایجاد حساب کاربری است. بسیاری از صرافیهای متمرکز برای ارائه خدمات نیازمند ایجاد حساب کاربری از سمت شما هستند. جهت ایجاد حساب کاربری باید ثبتنام کرده و احراز هویت کنید. در مرحله ثبتنام تنها با واردکردن ایمیل یا شمارهتلفن و رمز عبور میتوانید فرآیند ثبتنام را تکمیل کنید. البته ممکن است در صرافیهای مختلف اطلاعات متفاوتی درخواست شود. بسته به اطلاعات درخواستی، آنها را تکمیل کرده و وارد حساب کاربری خود شوید.
پس از ورود به حساب کاربری، احتمالاً از شما درخواست میشود که احراز هویت کنید. در صرافی بیت پین احراز هویت تنها با وارد کردن شماره موبایل، اطلاعات فردی ابتدایی و شماره بانکی صورت میگیرد. در صرافیهای دیگر ممکن است اطلاعات دیگری نیز دریافت شود.
انتخاب ارز دیجیتال
پس از ثبتنام و احراز هویت، نوبت به عمل دپوزیت ارز دیجیتال میرسد. برای این کار ابتدا باید رمزارزی را که قصد واریز آن را دارید، انتخاب کنید. برای مثال، اگر خودتان میخواهید بیت کوینهای موجود در کیف پول دیگری را به کیف پول صرافی واریز کنید، یا شخص دیگری قصد واریز بیت کوین به شما را دارد، در صرافی ارز دیجیتال روی کیف پول اختصاصی خود کلیک کنید. حالا در میان رمزارزها گزینه بیت کوین را انتخاب کنید.
تولید آدرس دپوزیت
با انتخاب رمزارز گزینههای واریز و برداشت نمایش داده میشود. روی دکمه واریز کلیک کنید تا وارد فرآیند واریز شوید. در صفحه جدید، آدرس واریز بیت کوین به شما نمایش داده خواهد شد. این آدرس را باید کپی کرده و به فرستنده بیت کوین ارسال کنید. شخصی که قصد دپوزیت بیت کوین را دارد، باید این آدرس را در کادر مربوط به آدرس مقصد وارد کند.
این آدرس مخصوص بیت کوین بوده و نمیتوان از طریق آن رمزارز دیگری را انتقال داد. به عبارت دیگر، هر ارز دیجیتال آدرس دپوزیت مخصوص به خود را دارد. لازم به ذکر است که در دپوزیت ارز دیجیتال باید شبکه را نیز در نظر گرفت. اگر در تصویر دقت کنید، گزینهای تحت عنوان انتخاب شبکه وجود دارد. شبکه انتخابی شما با شبکه انتخابی فرستنده بیت کوین باید یکی باشد. برای مثال، اگر شما شبکه لایتینگ را برای واریز در نظر گرفتهاید، شخص ارسالکننده بیت کوین نیز باید از این شبکه برای شما واریز انجام دهد. در غیر این صورت، بیت کوینهای شما گم شده و امکان دسترسی به آنها وجود نخواهد داشت.
انتقال ارز دیجیتال انتخابی
زمانی که آدرس دپوزیت رمزارز خود را به فرستنده ارسال کردید، شخص موردنظر این آدرس را در کادر مربوط به آدرس مقصد وارد کرده و پس از انتخاب شبکه صحیح، دکمه انتقال را فشار میدهد.
تایید تراکنش
قبل از انتقال از فرستنده درخواست میشود که بار دیگر جزئیات مربوط به انتقال دارایی بررسی شود. فرستنده پس از بررسی، تراکنش را تایید میکند تا واریز ارز دیجیتال به کیف پول شما انجام شود.
البته پس از تایید توسط فرستنده، مدتی طول میکشد تا تراکنش در بلاک چین پردازش شده و تایید شود. این مدت زمان پردازش بسته به شلوغی و ترافیک شبکه متغیر است. ممکن است در لحظه تایید شود یا دقایقی طول بکشد.
ارائه موجودی
پس از تایید تراکنش، اگر به کیف پول خود مراجعه کنید، بیت کوین را در میان رمزارزهای موجودی خود خواهید دید. درواقع، عمل دپوزیت تکمیل شده و واریز با موفقیت صورت گرفته است.
انواع دپوزیت
انواع مختلفی از دپوزیت ارز دیجیتال وجود دارد که هر کدام کاربرد و مزایای خاص خود را دارند. برخی از رایجترین انواع دپوزیت ارز دیجیتال عبارتاند از:
ایردراپ
ایردراپ نوعی توزیع رایگان ارز دیجیتال است که توسط پروژههای بلاک چین برای تبلیغ یا قدردانی از کاربران انجام میشود. از طرفی، این روش راهی برای دپوزیت ارز دیجیتال نیز به شمار میرود. برای دریافت ایردراپ یا به عبارت دیگر دپوزیت ارز دیجیتال، شما باید در ایردراپها شرکت کنید. ایردراپها توسط پروژههای بلاک چینی تعریف میشوند و هر یک قوانین و شرایط خاص خود را دارد. برای مثال، از شما درخواست میشود که یک پیج توییتری را فالو کنید یا یک بازی ساده را در وبسایت انجام دهید.
با شرکت در ایردراپ میتوانید ارز دیجیتال رایگان کسب کنید. پس از اتمام بازه زمانی ایردراپ، رمزارزی که پروژه قول واریز آن را داده، به شما واریز میشود.
فورک
فورک زمانی اتفاق میافتد که یک بلاک چین به دو بلاک چین مجزا تقسیم میشود. در این صورت، شما در هر دو بلاک چین ارز دیجیتال دریافت خواهید کرد. به عبارت بهتر، دارندگان ارز دیجیتال در بلاک چین اصلی، در بلاک چین جدید نیز به همان مقدار ارز دیجیتال دریافت میکنند. بهاینترتیب، کاربران میتوانند بدون هیچ سرمایهگذاری، ارز دیجیتال رایگان به دست آورده و آنها را به کیف پول اختصاصی خود دپوزیت کنند.
هدیه
از دیگر روشهای دپوزیت ارز دیجیتال آسان و سریع، دریافت هدیه از دوستان و آشنایان است. برخی از افراد در مناسبات مختلف بهجای کادوهای فیزیکی یا پول نقد، ارزهای دیجیتالی را به عنوان هدیه برای هم واریز میکنند. با این کار هم کادو ارزشمندی را ارائه داده و هم شما را به سرمایهگذاری در ارزهای دیجیتال دعوت میکنند.
استخراج
استخراج یا ماینینگ فرآیندی برای تأمین امنیت شبکه بلاک چین است. در این فرآیند، ماینرها (استخراجکنندگان) از قدرت پردازش کامپیوترهای خود برای حل معادلات پیچیده ریاضی استفاده میکنند؛ بنابراین، لازم است که برای استخراج سختافزارهای قدرتمندی در اختیار داشته باشید. پس از انجام عمل ماینینگ، پاداشی برای این کار به شما واریز میشود. این روش نیز جزو روشهای ساده برای دپوزیت رایگان ارز دیجیتال است، تنها نکته این روش نیازمندی به کامپیوترهای قدرتمند و حل مسائل ریاضی است.
پاداش استیکینگ
زمانی که رمزارزی در اختیار دارید و تا مدتزمان مشخصی قصد فروش یا معامله آن را ندارید، میتوانید از آن سود به دست آورید؛ میپرسید چگونه؟ با استیکینگ. استیکینگ روشی است که در آن کاربران کریپتو، ارزهای دیجیتال خود را در پلتفرم کریپتویی به مدتزمان معلوم قفل میکنند. در این بازه زمانی شما دسترسی به رمزارزهای خود ندارید و نمیتوانید آنها فروخته یا معامله کنید. پس از اتمام دوره قفل، ارزهای دیجیتال شما آزاد شده و همچنین پاداشی برای این کار شما اعطا میشود.
معمولاً پلتفرمهای کریپتویی از رمزارزهای استیکینگ در جهت توسعه و بهبود پلتفرم خود استفاده کرده و سپس برای قدردانی پاداشی را برای استیککنندگان واریز میکنند.
سود وامدهی
در دنیای کریپتو، همانند وامهای ریالی بانکی، میتوان وام کریپتویی دریافت کرد. پلتفرمهایی تحت عنوان پلتفرم وامدهی وجود دارند که وام درخواستی کاربران را در اختیار آنها قرار میدهند. در برخی از این پلتفرمها، مبلغ وام از طریق کاربران تامین میشود. بهاینترتیب که کاربری رمزارزهای خود را به پلتفرم یا کاربر دیگری قرض میدهد و هر ماه مقداری از آن را پس میگیرد. دراینبین، پلتفرم برای قدردانی سود وام کاربر را نیز برایش واریز میکند. این روش جزو انواع روشهای دپوزیت ارز دیجیتال بوده و میتواند راهی عالی برای کسب سود از ارزهای دیجیتال بلااستفاده باشد.
درآمد
با این که هنوز ارزهای دیجیتال در جهان مورد پذیرش عمومی قرار نگرفتهاند، برخی از شرکتها و دولتهای جهانی، درآمد و حقوق کارکنان خود را به صورت رمزارز واریز میکنند. سپس کارکنان میتوانند آنها را برداشت کرده و به ارز محلی خود تبدیل کنند.
چرا دپوزیت شکست میخورد؟
گاهی اوقات ممکن است دپوزیتی را انجام دهید، اما رمزارزی به کیف پولتان واریز نشود. در چنین مواردی گفته میشود که دپوزیت شکست خورده است. ولی دلیل این اتفاق چیست؟
آدرس کیف پول اشتباه
یکی از رایجترین دلایل شکست دپوزیت، وارد کردن آدرس کیف پول اشتباه هنگام واریز رمزارز است. اگر به هر دلیلی، آدرس اشتباهی را وارد کنید، رمزارز به شخص دیگری واریز شده یا در لاک چین گم میشود. در این صورت، دیگر امکان بازگشت رمزارز وجود ندارد. بهخاطر همین قبل از ارسال ارز دیجیتال، حتماً از آدرس کیف پول مطمئن شوید. همچنین، بهخاطر داشته باشید که هر ارز دیجیتال، آدرس کیف پول منحصربهفردی را دارد و حتماً باید آدرس مقصد با آدرس رمزارز مربوطه یکی باشد.
عدم تأیید تراکنش
تراکنشهای ارز دیجیتال باید توسط شبکه بلاک چین تأیید شوند. زمان تأیید آن هم به شبکه بلاک چین و نوع ارز دیجیتال موردنظرتان بستگی دارد. معمولاً نهایت تا نیم ساعت تراکنش تایید میشود؛ اما اگر طول کشید و پس از چند روز تراکنش تایید نشد، به پشتیبانی صرافی یا کیف پولی که انتقال را از آن انجام دادهاید، تماس بگیرید.
کارمزد تراکنش ناکافی
برای ارسال ارز دیجیتال، باید کارمزد تراکنش را پرداخت کنید. این کارمزد بسته به رمزارزی که قصد انتقال آن را دارید، متفاوت است. برخی از رمزارزها نیازی به کوین دیگری ندارند و مبلغ کارمزد از همان مقدار رمزارز ارسالی کسر میشود؛ اما گاهی برای انتقال رمزارزها نیاز به پرداخت کارمزد با کوین دیگری را دارید. در این صورت اگر موجودی این رمزارز شما کافی نباشد و مبلغ کارمزد را پوشش ندهید، تراکنش انجام نخواهد شد؛ بنابراین، توصیه میکنیم قبل از ارسال ارز دیجیتال، حتماً کارمزد تراکنش را بررسی کنید.
مشکلات فنی
گاهی اوقات، ممکن است به دلیل مشکلات فنی در صرافی، دپوزیت شما با شکست مواجه شود. اگر با مشکل فنی در دپوزیت ارز دیجیتال خود مواجه شدید، میتوانید با پشتیبانی صرافی تماس بگیرید.
محدودیتهای صرافی
برخی از صرافیها، محدودیتهایی برای دپوزیت ارز دیجیتال دارند. بهعنوانمثال، ممکن است صرافی حداقل مقدار دپوزیتی را برای هر ارز دیجیتال تعیین کرده باشد. در این صورت شما امکان انجام واریز را ندارید.
گفتار پایانی
با این که دپوزیت ارز دیجیتال یکی از سادهترین کارها در دنیای ارزهای دیجیتال است، اما اگر دقت کافی در انجام آن صورت نگیرد، میتواند باعث ازدسترفتن داراییها شود. در این مقاله توضیح کاملی درباره دپوزیت و طریقه انجام آن ارائه دادیم. با انجام آنها میتوانید یک دپوزیت امن و قابلاطمینان داشته باشید.
چه مفهوم دیگری در دنیای ارزهای دیجیتال برای شما ناشناخته است؟ آن را برای ما بنویسید.