کمپین اسلایس

تئوری مولتی ورس چیست؟/بررسی دعوای طرفداران مولتی ورس با متاورس

دعوای مولتی ورس و متاورس!
تاریخ انتشار: 18 بهمن 1400 | آخرین به‌روزرسانی: 26 تیر 1401
زمان مطالعه:  6 دقیقه
مولتی ورس چیست؟/بررسی دعوای طرفداران مولتی ورس با متاورس

آیا با اصطلاحات مولتی ورس و متاورس آشنایی دارید؟ به احتمال زیاد در این چندماه، حداقل یک‌بار عبارت متاورس به گوشتان خورده است! اما آیا تمایز آن‌ها را نسبت به یکدیگر می‌دانید؟ این مطلب راهنمای دقیقی در مورد تفاوت‌های بین مولتی ورس و متاورس است و به زبانی ساده دعوای بین مولتی ورس و متاورس را بازگو می‌کند.

دنیای اطراف ما با سرعتی سریع در حال تغییر است زیرا هر روز شاهد مداخلات فناوری جدید و نوآورانه هستیم. چندین دهه پیش ارتباطات بین افراد بسیار دشوار بود و مردم برای تماس با نزدیکان و عزیزان خود به دستگاه‌های تلفن غیرهوشمند روی می‌آوردند. با ورود اینترنت، جهان به بسیاری از خدمات الکترونیکی از جمله ایمیل و رسانه‌های اجتماعی دسترسی پیدا کرد که ارتباطات را ساده کرد. تأثیر فناوری فقط به تغییر نحوه ارتباط ما با یکدیگر و دسترسی به اطلاعات محدود نشد. امروزه می‌توان با استفاده از اینترنت یک دنیای مجازی ساخت و در آن شروع به فعالیت کرد. اکنون اصطلاحات مولتی ورس (چندجهانی) و متاورس (فراجهانی) روی کار آمده‌اند تا دنیای ما را تغییر دهند.

اجازه دهید یک مرور کلی از بحث متاورس در مقابل مولتی ورس داشته باشیم. بدین صورت که ابتدا به معرفی هر یک پرداخته و سپس به تمایزات بین مولتی ورس و متاورس بپردازیم.

متاورس چیست؟ (Metaverse)

مفهوم متاورس در دنیای امروزی جایگاه محکمی پیدا کرد زیرا بزرگ‌ترین شبکه اجتماعی (فیسبوک)، نام خود را به «متا» تغییر داد. مارک زاکربرگ (Mark Zuckerberg) مدیرعامل فیسبوک، این تغییر نام را به عنوان ابتکار شرکت خود، برای رشد یک محیط دیجیتال کاملا جدید در متاورس ستوده است. شما می‌توانید متاورس را «اولین واقعیت دیجیتال» در نظر بگیرید. از نظر فنی متاورس در واقع مجموعه‌ای از فضاهای مجازی است که در آن کاربران می‌توانند تجربیات جدیدی خلق کنند و با افراد دیگر در فضای مجازی تعامل داشته باشند. متاورس می‌تواند به یک دنیای مجازی تبدیل شود که در آن می‌توانید با دوستان خود وقت گذرانی کنید، بازی کنید، خرید کنید، یاد بگیرید و کار کنید. در نتیجه مفهوم متاورس چیزی فراتر از صرف وقت آنلاین شما خواهد بود.

کاربران در متاورس می‌توانند به تجربه‌های همه جانبه‌ای دست یابند. جایی که می‌توانند به کنسرت بروند، با دوستان خود بنشینند،ورزش کنند یا حتی فیلم تماشا کنند. طیف گسترده‌ای از نظرات در مورد امکان‌سنجی مولتی ورس و متاورس نیز با ورود شرکت‌های برتر به متاورس وضوح پیدا می‌کند. شرکت‌های بزرگ فناوری مانند مایکروسافت، اپیک گیمز و متا در حال پیوستن به تیم‌هایی هستند که برای توسعه متاورس تلاش می‌کنند. متاورس در حال حاضر مراحل اولیه توسعه خود را می‌گذراند و به نظر ما باید یک دهه دیگر منتظر بمانیم تا به صورت کامل شکل بگیرد.

تئوری مولتی ورس چیست؟/بررسی دعوای طرفداران مولتی ورس با متاورس

بهترین نکته برجسته در مورد فناوری متاورس ترکیبی از جنبه‌های مختلف فناوری نوآورانه مدرن است. متاورس ترکیبی سازنده از رسانه‌های اجتماعی، بازی‌های آنلاین و ارزهای دیجیتال را برای ایجاد اکوسیستم خود گرد هم می‌آورد. همه عناصر اکوسیستم متاورس از کاربران در تعامل مجازی با یکدیگر و متاورس پشتیبانی می‌کنند.

مولتی ورس (Multiverse) چیست؟

می‌توان مولتی ورس (چندجهانی) را مجموعه‌ای فرضی از جهان‌های مختلف در نظر گرفت. مولتی ورس به عنوان یک اکوسیستم با جهان‌های مجازی مختلف عمل می‌کند. به طوری که هر جهان قوانین، صفات و ویژگی‌های مجزایی دارد. اگر دقت کنید ما در واقع در عصر چندجهانی فناوری زندگی می‌کنیم. بهترین مثال مولتی ورس در دنیای مجازی مختلف در بازی‌های آنلاین مشهود است. همه دنیاهای مجازی به تدریج به مراکز اصلی سرگرمی و تعامل اجتماعی تبدیل می‌شوند. بنابراین می‌توان گفت که بازی‌های آنلاین، MMORPG و پلتفرم‌های رسانه‌های اجتماعی در حال حاضر بخشی از جهان چندگانه یا همان مولتی ورس هستند. در حالی که مفهوم مولتی ورس کاملاً جذاب و قابل دستیابی به نظر می‌رسد، هنوز یک جهان فرضی برای ماست.

مولتی ورس و متاورس

بحث در مورد تفاوت بین مولتی ورس و متاورس نیز به نحوه شکل‌گیری مولتی ورس اشاره دارد. شما دنیای مجازی از بازی‌های چند نفره مختلف در سرتاسر جهان را به عنوان محرک‌های اولیه برای حرکت به دنیای چند نفره واقعی دارید. در بلندمدت جهان‌های مجازی مبتنی بر مولتی ورس درست مانند کشورهای جدید در جامعه کار خواهند کرد. این کشورها به جای مکان‌های فیزیکی در دنیای سایبری وجود خواهند داشت که البته دارای سیستم‌های اقتصادی و سیاسی پیچیده‌ای نسبت به دنیای فیزیکی خواهند بود.

با درک واضحی از ماهیت مولتی ورس و متاورس می‌توان تفاوت‌هایی را بین آن‌ها مشخص کرد. متاورس فقط یک ایده مفهومی است که نشان می‌دهد ما می‌توانیم در آینده یک دنیای مجازی داشته باشیم. به طوری که کاربران می‌توانند به طور یکپارچه بین فضاهای مختلف در متاورس بر اساس نیاز خود جابه جا شوند و فعالیت کنند. از سوی دیگر مولتی ورس اکوسیستم گسسته‌تری از جهان‌های مجازی را ارائه می‌دهد. اکوسیستم‌های دیجیتالی مختلف در مولتی ورس، انعطاف‌پذیری را برای کاربران فراهم نمی‌کنند تا به‌طور یکپارچه بین جهان‌های مجازی حرکت کنند. در نتیجه مولتی ورس نمی‌تواند تضمین یک تجربه کاربری یکپارچه را ارائه دهد. اما جهان‌های مجازی مختلفی مانند محیط‌های بازی، محیط‌های اجتماعی و محیط‌های کاری مجازی را ارائه می‌دهد. با این حال همه جهان‌ها در مولتی ورس با یکدیگر متفاوت بوده و با یکدیگر ارتباط ندارند.

از پیوند بلاک‌چین و هوش مصنوعی، به پول می‌رسیم؟

جوابت تو شماره ۱۴ ماهنامه دامیننسه!

    تمایزهای بین مولتی ورس و متاورس

    در این قسمت به تفاوت‌­های بین متاورس و مولتی ورس می پردازیم تا درک بهتری از آن­ها داشته باشیم.

    تعداد اکوسیستم‌ها

    یکی از تصورات غلط رایج در مورد تفاوت بین متاورس و مولتی ورس این است که هر دوی آن‌ها شامل اکوسیستم‌های متعدد هستند. اما باید در مورد مولتی ورس این را بدانید که در آن می‌توان اکوسیستم‌های بی‌نهایتی را یافت که به هم متصل نیستند. برعکس، متاورس فضای دیجیتالی را ارائه می‌کند که در آن می‌توانید در آن تجربه فعالیت‌های زیادی را داشته باشید. می‌توانید به راحتی از طریق رایانه شخصی خود وارد متاورس شده و از تجربیات یکپارچه لذت ببرید. پس مولتی ورس شامل اکوسیستم‌های متعددی است که به طور جداگانه توزیع شده‌اند. در مقایسه با مجموعه فرضی جهان‌ها یا جهان‌های مجازی متعدد، متاورس یک اکوسیستم واحد را ارائه می‌کند. شما می‌توانید دارایی ایجاد کنید، بازی کنید یا با دوستان خود فیلم تماشا کنید و تجربیات خود را در پلتفرم‌های مختلف در همان جهان انتقال دهید.

    نوع ارتباط در مولتی ورس و متاورس

    نکته مهم بعدی در تفاوت بین مولتی ورس و متاورس، ارتباط بین اجزای آن‌ها است. در واقع ارتباط بین اجزای مولتی ورس و متاورس، میزان نظم و تصادفی بودن هر دو را نشان می‌دهد. در مولتی ورس می‌توانید به سختی نظم خاصی را پیدا کنید زیرا جهان‌های مختلف از یکدیگر جدا هستند. جهان‌های مجازی در مولتی ورس دارای ویژگی‌های متفاوتی هستند و هرگز با یکدیگر ارتباط برقرار نمی‌کنند. اما متاورس با تسهیلات یک جهان واحد، دارای نظم زیادی است. کل متاورس به روش خاصی به هم متصل بوده و به نظم خاصی برای جریان اطلاعات از طریق شبکه متکی است.

    نوع ارتباط در مولتی ورس و متاورس

    ویژگی‌ها در متاورس و مولتی ورس

    نگاه دقیق‌تر به تفاوت‌های احتمالی در مقایسه متاورس و مولتی ورس به موضوع مالکیت باز می‌گردد. این دنیاها عموماً در بازی‌های آنلاینی یافت می‌شوند که متعلق به اشخاص واحد هستند. بنابراین داده‌ها، دارایی‌ها و تجربیات شما در مالکیت شرکت سازنده بازی است. در حالی که می‌توانید دارایی‌های جدیدی را در جهان‌های مختلف در مولتی ورس ایجاد یا تهیه کنید، نمی‌توانید ارزش دلخواه را از آن‌ها استخراج کنید. به عنوان مثال، شما نمی‌توانید از کلکسیون‌های درون بازی به دست آمده در یک بازی برای خرید لوازم در بازی دیگر استفاده کنید.

    با متاورس کاربران مالکیت و کنترل کامل بر دارایی‌های خود را به دست می‌آورند. به عنوان مثال آواتارهای NFT هویت مجازی شرکت کنندگان متاورس را با هویت واقعی آن‌ها مرتبط می‌کنند. علاوه بر این شرکت‌کنندگان مالکیت کامل NFTها یا دارایی‌هایی را که در متاورس ایجاد می‌کنند، به دست می‌آورند. همچنین، شرکت‌کنندگان متاورس می‌توانند دارایی‌های خود را بر روی پلتفرم‌های دیگر در متاورس بدون هیچ مشکلی معامله کنند.

    موجودیت‌ها

    عناصر موجود در مولتی ورس و متاورس نیز یکی دیگر از نکات برجسته تفاوت بین مولتی ورس و متاورس است. وقتی به مولتی ورس فکر می‌کنید بعید است اجزای منفردی را پیدا کنید که جهانی را می‌سازند.

    مولتی ورس مجموعه وسیعی از جهان‌های مجازی است که از نظر ویژگی‌ها و عناصر فردی با یکدیگر متفاوت هستند.

    بنابراین بسیار دشوار است که تصور روشنی از اینکه کدام مؤلفه‌ها واقعاً مولتی ورس را تقویت می‌کنند به دست آوریم. شما فقط دنیاهای مجازی مختلف را به عنوان عناصر مولتی ورس دارید. در متاورس موجودیت‌های مختلفی با توانایی‌های منحصربه‌فرد به نمایش گذاشته می‌شوند. جالب این جاست که موجودیت‌ها یا اجزای موجود در متاورژن انسان، ربات، هوش مصنوعی و بسیاری دیگر را نشان می‌دهند. همه این موجودات نقش‌های مشخصی در متاورژن دارند و تجربه فرد را جالب‌تر می‌کنند.

    متاورس چیست؟ (Metaverse)

    گفتار پایانی و نتیجه‌گیری!

    مولتی ورس و متاورس تفاوت‌های برجسته‌ای نسبت به یکدیگر دارند. اگر به دقت نگاه کنید متوجه خواهید شد که متاورس یک ایده مفهومی است که مسیری را برای آینده‌ای هموار می‌کند به طوری که در آن می‌توانیم یک دنیای مجازی کاملاً یکپارچه داشته باشیم. و از سوی دیگر، مولتی ورس چشم‌انداز وجود اکوسیستم‌های دیجیتالی متعدد را به ما ارائه می‌دهد.

    سوالت متداول!

    • مولتی ورس چیست؟

    مولتی ورس به معنای جهان‌های چندگانه یا چندجهانی است. در این جهان بازی‌های آنلاین در محوریت قرار دارند که نقش شبکه‌های اجتماعی را نیز بازی می‌کنند. مولتی ورس به عنوان یک اکوسیستم با جهان‌های مجازی مختلف عمل می‌کند. به طوری که هر جهان قوانین، صفات و ویژگی‌های مجزایی دارد.

    • متاورس به چه معناست؟

    متاورس مجموعه‌ای از فضاهای مجازی است که در آن کاربران می‌توانند فعالیت‌های مختلفی کرده و با افراد دیگر در فضای مجازی تعامل داشته باشند. درآمد اصلی متاورس از تبلیغات است که همین امر باعث انتقادات زیادی از متاورس شده است.

    کارن آهنگری

    کارن آهنگری

    بازی با کلمات، یکی از بهترین سرگرمی‌هاست. در کنارش، کمک به دیده شدن این کلمات با کمک SEO هم مهمترین وظیفه‌ی من تو بیت‌پینه. سعی می‌کنم دانسته‌هام رو تو حوزه کریپتو با کاربرها به اشتراک بذارم و با سئو به دیده شدن این دانسته‌ها، کمک کنم.

    مطالب نویسنده
    اشتراک گذاری:

    مطالب مشابه

    ضرایب همبستگی و بتا چیست؟ آشنایی ابزارهای تحلیل ریسک و بازدهی

    بازار ارزهای دیجیتال به دلیل نوسانات بالا و تغییرات سریع،...

    مینی اپ تلگرام چیست؟ رقیب جدید گوگل پلی را بشناسید!

    شکی نیست که تلگرام یکی از محبوب‌ترین پیام‌رسان‌ها در...

    راهنمای کامل آموزش بازی همستر کامبت و ایردراپ Hamster Kombat

    مدتی بعد از لیست شدن و موفقیت نات کوین، نوبت به بازی...

    دیدگاه‌ها 2 دیدگاه
    در پاسخ به دیدگاه کاربر
    1. فرشته شیطانی
      فرشته شیطانی | 8 اسفند 1400

      آقا ممنون… چقدر بد شد دیگه این مطالب قشنگ قشنگو از چندروز دیگه نمی‌بینیم.
      راستی یه ثمین کارتم بگیر… که آنجا بوفه هاش
      ثمین استفاده میکنه… احتمالا من خودمم بیام تو. 20ووووسی گفت تو خودتم خلاف کردی..
      ولی کمکت میکنیم… اون تو باهم دوتایی قمار خونه راه میندازیم.
      مانند کارو اندیشه

    2. پرهام
      پرهام | 21 بهمن 1400

      سلام بر کارشناسان محترم .
      لطفا اگر امکانش هست در خصوص پروژه بیت تورنت چین و نماد bttc هم توضیحات کارشناسی ارائه بفرمائید . با سپاس