آشنایی با آلت‌کوین (Altcoin)

به تمامی ارزهای‌دیجیتال غیر از بیت‌کوین، ‌آلت‌کوین گفته می‌شود. آلت‌کوین‌ها خودشان به دو دسته تقسیم می‌شوند. یک دسته آن، یا فورکی (Fork) از بیت‌کوین به حساب می‌آیند و دسته دیگر بلاک چین مخصوص خود را دارند.

اتریوم

اتریوم دومین رمز‎ارز غیر‌متمرکز بر بستر بلاکچین است، ویژگی خاص اتریوم ایجاد قرارداد های هوشمند است و برای راه اندازی رمزارز هایی که بلاکچین اختصاصی ندارند می‌تواند شبکه‌ مناسبی باشد، رمز‌ارز‌پایه این شبکه اتر (ETH) می‌باشد‌، در صورتی که تراکنشی انجام شود باید از اتر استفاده گردد.

تتر

تتر یک رمزارز با قیمت همیشه ثابت است که به این ارزها استیبل‌کوین stable coin نیز می‌گویند ، بر خلاف بیت‌کوین و اتریوم دارای پشتوانه است و پشتوانه آن دلار است. یکی از ویژگی های این ارز حفظ ارزش سرمایه افراد از نوسانات بازار است.

پولکادات

پولکادات یک تکنولوژی شبکه‌ای و چند زنجیره‌ای است و به عنوان نسل بعدی فناوری بلاک‌چین شناخته می‌شود، هدف آن ایجاد اتصال ما بین بلاکچین های متفاوت است و قصد دارد از آن ها یک شبکه یکپارچه بسازد. این پلتفرم متن‌باز نسل بعدی وب به حساب می‌آید.

کاردانو

کاردانو پلتفرمی متن‌باز است که مانند اتریوم امکان ایجاد قرارداد هوشمند را دارد و تنها تفاوت آنها در معماری چند لایه آن می‌باشد. به دلیل تکنولوژی بالایی که در ساختار کاردانو استفاده شده است، سرعت تراکنش ها و کارمزد ها بسیاراندک است. بر خلاف ارز های اتریوم و بیتکوین امکان استخراج آن وجود نداشته و از قابلیت اثبات سهام پشتیبانی میکند.

ریپل

ریپل یک پلتفرم متن‌باز است که وظیفه ایجاد یک شبکه پرداخت را بر عهده دارد، هدف اصلی این ارز بر خلاف سایر ارزها ایجاد همکاری بین موسسات مالی و دنیای غیرمتمرکز است‌، ریپل سال ۲۰۱۲ راه‌اندازی شد و تلاش می‌کند پرداخت های بین المللی را ایمن و سریع کند و کارمزد تراکنش ها را به حداقل برساند.

لایت کوین

لایت‌کوین (LTC) رمز‌ارز همتا به همتا و متن باز است که از بیت‌کوین الهام گرفته شده است، سال ۲۰۱۱ توسط کارمند سابق گوگل منتشر شد و هدف اصلی آن انجام تراکنش‌هایی با هزینه نزدیک به صفر با بیش‌ترین سرعت بود. لایت‌کوین نیز مانند بیت‌کوین امکان ماین و استخراج آن وجود دارد.

بیتکوین کش

بیتکوین‌کش (BCH) ارزدیجیتالی که ادعا می‌کند که پول نقد‌دیجیتالی است و در واقع انشعاب یا همان فورک از بیت‌کوین به حساب می‌آید، دلیل اصلی ایجاد این فورک در سال ۲۰۱۷ مشکل مقیاس پذیری یا همان سرعت پایین شبکه بود که باعث افزایش کارمزد شبکه می‌گردید، بیتکوین‌کش راه اندازی شد تا امکان پردازش تراکنش های سریع را فراهم کند.

چین لینک

چین‌لینک (LINK) یک پروژه بلاکچینی منحصر به فرد است که در حال حاضر بر روی شبکه اتریوم قرار دارد و امکان مناسبی برای ارتباط کسب و کار های سنتی به بلاک‌چین را فراهم و ایجاد کرده است، هدف اصلی این شبکه ایجاد ورودی و خروجی های معتبر غیر قابل دستکاری برای قرارداد های هوشمند هر بلاک‌چینی است.

استلار

استلار یک پروتکل پرداخت بر اساس بلاکچین است و در سال ۲۰۱۴ توسط یکی از بنیان گذاران ریپل راه‌اندازی شد‌، در واقع می‌توانیم این ارز را فورکی از ریپل بدانیم. هدف ایجاد شبکه استلار ارتباط بین موسسات مالی کوچک و افرادی که دسترسی به خدمات بانکی ندارد بود و بعد ها تبدیل به بستری برای ارتباط بین شرکت های مالی شد.

بایننس کوین

بایننس‌کوین یک رمزارزی که توسط صرافی بایننس ساخته شده است‌ و در ابتدا توکنی سوار بر بلاکچین اتریوم بود ولی بعد از مدت کمی بلاکچین اختصاصی خود را با نام بایننس‌چین (binance chain) راه‌اندازی کرد‌، افرادی که در صرافی بایننس خرید‌و‌فروش انجام می‌دهند برای پرداخت کارمزد کمتر در معاملات باید از این کوین استفاده کنند.

یو‌اس‌دی‌کوین

Usd coin یک استیبل‌کوین نسبتا جدیدی است که به دلار آمریکا گره خورده و قصد آن توکنی کردن دلار امریکا و تسهیل اعتبار آن در شبکه اینترنت و بلاکچین است در سال ۲۰۱۸ برای جایگزینی ارز های مشابهی مانند تتر به بازار عرضه شده است.

مونرو

مونرو یک ارزدیجیتالی با امنیت بسیار بالا است که قصد دارد حریم خصوصی کاربران را حفظ کند و نمی‌گذارد تراکنش های افراد ردیابی شود و این ویژگی خاص باعث محبوبیت و بحث برانگیز شدن این رمز ارز شده است‌. مونرو دارای یک بلاکچین متن‌باز است و به وسیله فرایند استخراج و ماینینگ می‌توانید این ارز را بدست آورید.

ایاس

ایاس (Eos) ارزدیجیتال توکن بومی بلاکچین EOS است که هدف اصلی آن تسهیل فرایند مقیاس پذیری و کار‌آمدی اپلیکیشن های غیر متمرکز می باشد‌. در سال ۲۰۱۸ این پروژه متن‌باز منتشر شد و ادعا کرد مشکل مقیاس پذیری بیت‌کوین و اتریوم را به وسیله الگوریتم گواه اثبات سهام حل کرده است.

یونی‌سواپ

پروتکلی متن‌باز برای تبادل توکن های ERC20 است که روی شبکه اتریوم اجرا می‌شود، یونی سواپ در واقع یک صرافی است که از یک سری قرار‌داد هوشمند تشکیل شده و به هرکسی امکان اجازه معامله به صورت مستقیم در بلاک‌چین اتریوم را می‌دهد‌، با توجه به این قابلیت، یونی سواپ را می‌توان یک صرافی غیر‌متمرکز نامید.

دای

بر خلاف تتر، هیچ نهاد متمرکزی از ارزش دای پشتیبانی نمی‌کند و هیچ بانک سنتی با دلار واقعی حامی آن نیست. در این کوین هیچ چیزی وجود ندارد که بتوان آن را تعطیل و یا کاربران آن را تحریم کرد، در واقع هیچ مقام یا نهاد متمرکزی وجود ندارد که نیاز به اعتمادسازی باشد. دای در بلاک چین اتریوم با استفاده از قرارداد هوشمند ساخته شده است.

آخرین مقالات آلت کوین ها

بازار ان اف تی با کارمزد معاملات صفر؛ آشنایی با ارز دیجیتال BLUR

پلتفرم BLUR یک بازار ان اف تی (NFT) است که در اکتبر 2022 راه‌اندازی شد تا نیازهای معامله‌گران حرفه‌ای NFT را برآورده کند. تیم توسعه‌دهنده آن توانست مبلغ 14 میلیون دلار از سرمایه‌گذاران در سطح جهانی و معامله‌گران NFT جمع‌آوری کند. در ادامه…
ادامه نوشتار...

پلتفرم اشتراک‌گذاری ویدیو وراسیتی؛ آشنایی با Verasity و ارز دیجیتال VRA

پروژه‌های زیادی وجود دارد که به صورت غیرمتمرکز به دنبال پاداش دادن به کاربران برای تماشای تبلیغات هستند. اما هیچ کدام مانند رویکرد چندگانه وراسیتی (Verasity) این کار را انجام نمی‌دهند. تقلب در دنیای تبلیغات بسیار رایج و مقابله با آن…
ادامه نوشتار...

معرفی ارز دیجیتال پکس گلد (PAXG) با پشتوانه طلا – همه چیز درباره PAX Gold

در سال‌های اخیر، توکن غیر قابل تعویض (NFT)، ارزهای دیجیتال و سایر گزینه‌های مدرن سرمایه‌گذاری محبوبیت زیادی پیدا کرده‌اند. با این حال، کالاهای فیزیکی مانند طلا، هنوز هم در بین سرمایه‌گذاران از تقاضای بالایی بهره‌مند هستند. در سال 2021 همراه…
ادامه نوشتار...